Beduin je napisao/la: ↑06 okt 2020, 10:51
U formaciji 3412 ili 352 gdje mislis upariti Kulusevskog i Chiesu?
Na poziciji full back/wing back forsiraju se krilni igraci koji nece dosta toga dati u fazi odbrane, jedino Kulusevski kao ljevak da tu zamijeni pivrijedjenog Alex Sandra, koji ovdje jedini ravnopravno moze igrati tu poziciju. Kad se on vrati imas 3 desna krila (tu brojim i Kulusevskog) koji konkurisu za tog desnog WB. Pretpostavljam da ce Cuadrado biti klupiran, opravdano.
Ne svidja mi se nakamarano kvalitetnih krila, a ne odgovaraju formaciji.
U napadu imas Dybalu, CR7 i Moratu, 1 od njih je klupiran u toj formaciji, vjerovatno Dybala, sto je ogromna steta i jos jedna nepravda u timu. Sve i da Dybalu gurnes iza dvojice napadaca, na klupi nemas nista. Chiesu kao potencijalnu zamjenu u vrhu napada? Mozda. Ali nije on za te pozicije, svi to znamo.
Sredina je posebna prica, daleko od kvaliteta
Razmisljat cu kao Pirlo dok ovo odgovaram te ću te ispraviti ta na par mjesta.
Napad, kada se igra sa dvojicom u napadu to će biti Ronaldo - Dybala sigurno, a Morata će biti na klupi. Kada budu trojica, onda sva trojica mogu nesmetano na teren s Dybalom koji može odigrati povučenije.
Cuadrado lani ponajbolji igrač i ostaje da se vidi šta je plan, ono što je sigurno da će on i Chiesa biti ti koji će držati cijelu stranu. Kuluševski iako dosta trči nije tip koji može stalno šparati gore-dolje i tu je prvenstveno doveden Chiesa. Kulusevski alternativno moze igrati iza napadača, kada Dybale nema. Generalno sam mišljenja da će dolaskom Chiese on na klupu jer ima vremena i treba da se izdefiniše i kao igrač, a i ulogom na terenu.
Cuadrado može eventualno igrati i ovo što Danilo igra jer je Pirlova ideja da mu desni bek igra tog trećeg u odbrani jer u fazi napada ide naprijed, učestvuje u organizaciji.
Pretpostavljam da Pirlo na ovo ide:
---------------CR7--------------------Dybala------
----------------------Kulusevski----------------------
---Sandro-----------Benta--Arthur----------Chiesa
-----------Chiellini--Bonny---Danilo---------------
----------------------------Woj
ili
------------------CR7---------Dybala-----------
-------------Benta--Arthur--Ramiz/McKennie-----
---Sandro-----------------------------Chiesa/Juan--
-----------Chiellini--Bonny--Danilo/Juan----------
----------------------Woj
ili
------------CR7---------Dybala------Chiesa/Berna
---Sandro-----------Benta--Arthur--------Juan--
-----------Chiellini--Bonny---Danilo---------------
----------------------------Woj
Naravno, mi koji volimo klub želimo da se Pirlo apsolutno predomisli i napusti što prije ideju s 3.
Moj idealni sastav:
-------Morata-----CR7------Dybala-----------
------------Benta--Arthur--McKennie/Ramiz------
---Sandro----De Ligt----Demiral--Juan------
-------------------Woj
Naravno, sastav koji ne predviđa i Chiesu, Kulusevskog, Bernu na klupi što nije realno vjerovatno (plus starce na klupu). Ali u virtualnom meču između ovog i onih gore timova u 8 od 10 tekmi dobija ovaj.