Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

BuffonGigi
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la BuffonGigi » 06 okt 2020, 09:39

IlPrincipino je napisao/la:
05 okt 2020, 21:12
S obzirom da je gotovo i da ce vjerovatno ujutro biti analize GDSa, Tuttosporta, CDSa i ostalog zutila zanima me ko vam je odradio najbolji transfer rok u Italiji?
Juventus, ko ce drugi. Doveli 2 najbolja mlada igraca lige, podmladili ekipu a zadrzali najbolje igrace iz prosle sezone. Rijesili se dosta balasta i igraca koji su davali slab ili nikakav doprinos. Pa sam odlazak Matuidija je vece pojacanje nego ijedno koje su doveli konkurenti.

Iskreno, ja sam vise ocekivao od Milana, bar jednog solidnog stopera da se upari s Romagnolijem, i nekog solidnog desnog beka. Ali treba shvatiti i to da su oni imali dosta posudbi zavrsiti, kao i to da ih je Zlatan razvlacio svo ljeto.

Inter je nastavio da gradi identicno kao prosle sezone. Doveli su fakat strasno pojacanje u Hakimiju, ali i najmanje 5 polovnjaka kojima je Conte slauf za spasavanje, ako on ode i oni ce automatski postati visak. Mogu da izgledaju fenomenalno, a mogu i da se raspadnu kod prvog Conteovog nervnog sloma.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 06 okt 2020, 09:44

Meni osobno je Milan odradio najbolji mercato, ali vecina tih igraca je posuđeno, dovedeno sa odgodom plaćanja, iduce sezone kad dođe naplata bit ce manja dolazaka. Općenito mi je ovaj mercato jako los, jedini bolji igrac koji je dosao van lige je Hakimi, a i nije bilo nekih mega transfera kao proslih sezona.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 06 okt 2020, 09:59

JohnCleese je napisao/la:
06 okt 2020, 07:30
Justin je napisao/la:
05 okt 2020, 09:20
04 okt 2020, 21:34

Pravila, logika i osjecaj se poklapaju u ovom slucaju i slazem se da ne bi trebalo prije aprila mjeseca jer ide zima dolazi i sezonska gripa tako da...
To bi bilo najbolje rjesenje. Ne znam zasto kaznjavati ljude koji su se samo pridrzavali preporuka.
U vrijeme pandemije novog virusa za kojeg vakcina jos nije napravljena postupas po uputama ministarstva zdravstva i opet ne valjas.
Kome ne valjas, pa calciopolistima jasno !?
Kako je moguce da ministarstvo zdravstva te pokrajine daje upute i njih se samo Napoli kao pridrzava? Avelino igrao u subotu, Salernitana isla u goste Chievu u subotu, Benevento igrao. Ko koga ba yebe ovdje? Ne igra mu Zielinski i to je to. Nabio Genou 6-0 koja je igrala bez pola ekipe i to mu ok. Fuj
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 06 okt 2020, 10:16

jasko_juve je napisao/la:
06 okt 2020, 09:59
06 okt 2020, 07:30
Justin je napisao/la:
05 okt 2020, 09:20

To bi bilo najbolje rjesenje. Ne znam zasto kaznjavati ljude koji su se samo pridrzavali preporuka.
U vrijeme pandemije novog virusa za kojeg vakcina jos nije napravljena postupas po uputama ministarstva zdravstva i opet ne valjas.
Kome ne valjas, pa calciopolistima jasno !?
Kako je moguce da ministarstvo zdravstva te pokrajine daje upute i njih se samo Napoli kao pridrzava? Avelino igrao u subotu, Salernitana isla u goste Chievu u subotu, Benevento igrao. Ko koga ba yebe ovdje? Ne igra mu Zielinski i to je to. Nabio Genou 6-0 koja je igrala bez pola ekipe i to mu ok. Fuj
Druze vidis da bot provocira, svi jednu pricu pricaju, on se trudi biti duhovit a ti se na to primas. Pusti...

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 06 okt 2020, 10:23

Ma vidjećeš danas odluku, nema šta, pušiona im je...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 okt 2020, 10:51

BuffonGigi je napisao/la:
06 okt 2020, 09:39
S obzirom da je gotovo i da ce vjerovatno ujutro biti analize GDSa, Tuttosporta, CDSa i ostalog zutila zanima me ko vam je odradio najbolji transfer rok u Italiji?
Juventus, ko ce drugi. Doveli 2 najbolja mlada igraca lige, podmladili ekipu a zadrzali najbolje igrace iz prosle sezone. Rijesili se dosta balasta i igraca koji su davali slab ili nikakav doprinos. Pa sam odlazak Matuidija je vece pojacanje nego ijedno koje su doveli konkurenti.

Iskreno, ja sam vise ocekivao od Milana, bar jednog solidnog stopera da se upari s Romagnolijem, i nekog solidnog desnog beka. Ali treba shvatiti i to da su oni imali dosta posudbi zavrsiti, kao i to da ih je Zlatan razvlacio svo ljeto.

Inter je nastavio da gradi identicno kao prosle sezone. Doveli su fakat strasno pojacanje u Hakimiju, ali i najmanje 5 polovnjaka kojima je Conte slauf za spasavanje, ako on ode i oni ce automatski postati visak. Mogu da izgledaju fenomenalno, a mogu i da se raspadnu kod prvog Conteovog nervnog sloma.
U formaciji 3412 ili 352 gdje mislis upariti Kulusevskog i Chiesu?
Na poziciji full back/wing back forsiraju se krilni igraci koji nece dosta toga dati u fazi odbrane, jedino Kulusevski kao ljevak da tu zamijeni pivrijedjenog Alex Sandra, koji ovdje jedini ravnopravno moze igrati tu poziciju. Kad se on vrati imas 3 desna krila (tu brojim i Kulusevskog) koji konkurisu za tog desnog WB. Pretpostavljam da ce Cuadrado biti klupiran, opravdano.
Ne svidja mi se nakamarano kvalitetnih krila, a ne odgovaraju formaciji.

U napadu imas Dybalu, CR7 i Moratu, 1 od njih je klupiran u toj formaciji, vjerovatno Dybala, sto je ogromna steta i jos jedna nepravda u timu. Sve i da Dybalu gurnes iza dvojice napadaca, na klupi nemas nista. Chiesu kao potencijalnu zamjenu u vrhu napada? Mozda. Ali nije on za te pozicije, svi to znamo.

Sredina je posebna prica, daleko od kvaliteta
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 06 okt 2020, 10:55

Beduin je napisao/la:
06 okt 2020, 10:51

Na poziciji full back/wing back forsiraju se krilni igraci koji nece dosta toga dati u fazi odbrane, jedino Kulusevski kao ljevak da tu zamijeni pivrijedjenog Alex Sandra, koji ovdje jedini ravnopravno moze igrati tu poziciju. Kad se on vrati imas 3 desna krila (tu brojim i Kulusevskog) koji konkurisu za tog desnog WB. Pretpostavljam da ce Cuadrado biti klupiran, opravdano.

U napadu imas Dybalu, CR7 i Moratu, 1 od njih je klupiran u toj formaciji, vjerovatno Dybala, sto je ogromna steta i jos jedna nepravda u timu. Sve i da Dybalu gurnes iza dvojice napadaca, na klupi nemas nista. Chiesu kao potencijalnu zamjenu u vrhu napada? Mozda. Ali nije on za te pozicije, svi to znamo.

Po tvojoj slobodnoj procjeni, mozemo li bar do kupa UEFA dobaciti ove sezone?

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 okt 2020, 11:32

Beduin je napisao/la:

Razmisljat cu kao Pirlo dok ovo odgovaram te ću te ispraviti ta na par mjesta.
Napad, kada se igra sa dvojicom u napadu to će biti Ronaldo - Dybala sigurno, a Morata će biti na klupi. Kada budu trojica, onda sva trojica mogu nesmetano na teren s Dybalom koji može odigrati povučenije.
Cuadrado lani ponajbolji igrač i ostaje da se vidi šta je plan, ono što je sigurno da će on i Chiesa biti ti koji će držati cijelu stranu. Kuluševski iako dosta trči nije tip koji može stalno šparati gore-dolje i tu je prvenstveno doveden Chiesa. Kulusevski alternativno moze igrati iza napadača, kada Dybale nema. Generalno sam mišljenja da će dolaskom Chiese on na klupu jer ima vremena i treba da se izdefiniše i kao igrač, a i ulogom na terenu.

Cuadrado može eventualno igrati i ovo što Danilo igra jer je Pirlova ideja da mu desni bek igra tog trećeg u odbrani jer u fazi napada ide naprijed, učestvuje u organizaciji.

Pretpostavljam da Pirlo na ovo ide:

---------------CR7--------------------Dybala------
----------------------Kulusevski----------------------
---Sandro-----------Benta--Arthur----------Chiesa
-----------Chiellini--Bonny---Danilo---------------
----------------------------Woj

ili

------------------CR7---------Dybala-----------
-------------Benta--Arthur--Ramiz/McKennie-----
---Sandro-----------------------------Chiesa/Juan--
-----------Chiellini--Bonny--Danilo/Juan----------
----------------------Woj

ili

------------CR7---------Dybala------Chiesa/Berna
---Sandro-----------Benta--Arthur--------Juan--

Naravno, mi koji volimo klub želimo da se Pirlo apsolutno predomisli i napusti što prije ideju s 3.

Moj idealni sastav:

-------Morata-----CR7------Dybala-----------
------------Benta--Arthur--McKennie/Ramiz------
---Sandro----De Ligt----Demiral--Juan------
-------------------Woj

Naravno, sastav koji ne predviđa i Chiesu, Kulusevskog, Bernu na klupi što nije realno vjerovatno (plus starce na klupu). Ali u virtualnom meču između ovog i onih gore timova u 8 od 10 tekmi dobija ovaj.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 06 okt 2020, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 okt 2020, 11:57

Pogba je napisao/la:
06 okt 2020, 11:32
Beduin je napisao/la:

Razmisljat cu kao Pirlo dok ovo odgovaram te ću te ispraviti ta na par mjesta.
Napad, kada se igra sa dvojicom u napadu to će biti Ronaldo - Dybala sigurno, a Morata će biti na klupi. Kada budu trojica, onda sva trojica mogu nesmetano na teren s Dybalom koji može odigrati povučenije.
Cuadrado lani ponajbolji igrač i ostaje da se vidi šta je plan, ono što je sigurno da će on i Chiesa biti ti koji će držati cijelu stranu. Kuluševski iako dosta trči nije tip koji može stalno šparati gore-dolje i tu je prvenstveno doveden Chiesa. Kulusevski alternativno moze igrati iza napadača, kada Dybale nema. Generalno sam mišljenja da će dolaskom Chiese on na klupu jer ima vremena i treba da se izdefiniše i kao igrač, a i ulogom na terenu.

Cuadrado može eventualno igrati i ovo što Danilo igra jer je Pirlova ideja da mu desni bek igra tog trećeg u odbrani jer u fazi napada ide naprijed, učestvuje u organizaciji.

Pretpostavljam da Pirlo na ovo ide:

---------------CR7--------------------Dybala------
----------------------Kulusevski----------------------
---Sandro-----------Benta--Arthur----------Chiesa

ili

------------------CR7---------Dybala-----------
-------------Benta--Arthur--Ramiz/McKennie-----
---Sandro-----------------------------Chiesa/Juan--
-----------Chiellini--Bonny--Danilo/Juan----------
----------------------Woj

ili

------------CR7---------Dybala------Chiesa/Berna
---Sandro-----------Benta--Arthur--------Juan--

Naravno, mi koji volimo klub želimo da se Pirlo apsolutno predomisli i napusti što prije ideju s 3.

Moj idealni sastav:

-------Morata-----CR7------Dybala-----------
------------Benta--Arthur--McKennie---------
---Sandro----De Ligt----Demiral--Juan------
-------------------Woj

Naravno, sastav koji predviđa i Chiesu, Kulusevskog, Bernu na klupi što nije realno vjerovatno (plus starce na klupu). Ali u virtualnom meču između ovog i onih gore timova u 8 od 10 tekmi dobija ovaj.
I meni se ta tvoja posljednja formacija najvise svidja, daleko ozbiljnija, samo Morata u sredinu, a Rona lijevo.
Ali i ovdje mi oci para Juan, ne znam zasto ti je ponajbolji (mada je Juve imao relativno slabu sezonu pa vjerovatno zato), nisam gledao statistiku ali sumnjam vise od par golova i asistencija da je imao (posebno asistencije gledam na njegovoj poziciji), a znamo koliko je ucestvovao u napadu i visio gore.

Naravno, ovo je neko moje subjektivno vidjenje situacije, vi vjerovatno to drugacije dozivljavate i pratite. Samo mi je natrpano previse kvalitetnih krila koja ce morati igrati neprirodne pozicije, ali ocito da se formacija nece mijenjati jer se klasicni bekovi nisu dovodili. Bernardeschi nek zaboravi ovu sezonu. 😁

Kod vas mi je najdiskutabilnija sredina, ionako tanka nije se drasticno pojacala, a zna se da Juve uvijek ima najvise ciljeve, skudeto, kup i LP osvajanje.
Pirlo me negativno iznenadio formacijom, mislio sam da ce donjeti neke novine i prebacivanja na 433 ili 4213...

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 okt 2020, 12:04

06 okt 2020, 10:55
Beduin je napisao/la:

Po tvojoj slobodnoj procjeni, mozemo li bar do kupa UEFA dobaciti ove sezone?
Svi znamo kolika si pogibelj za forum i da si nepresusni izvor sprdancije, ali lijepo komuniciram, napisem neko svoje vidjenje situacije, a sto ne mora biti ispravno, a ti moras biti "ti".
Ali odgovorit cu ti lijepo, naravno da mislim da je Juve legitiman kandidat za jos jedan skudeto, uz Inter i Atalantu jedini kandidat po mom misljenju, ali isto tako mislim da u ovoj sezoni ne odskace od tih par timova i nije mi prvi favorit po gore nabrojanom. Daleko od lagane sezone ce ovo biti za vas, a Pirlo tek treba da pokaze sta moze sa ovim timom.

075 ❤

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 06 okt 2020, 12:27

Tvoja mrznja prema klubu za koji navijam je jako dobro dokumentovana. S tim u vezi, ostrascen post o vidjenju mercata nije nista novo kad si ti u pitanju, jer koliko god se mi trudili da nadjemo pozitivne strane transfer roka, ti ces se truditi kao i Romagnoli da nam bacis šuhvu. Samo sto nakon 9 uzastopnih scudetta, ovakva predvidjanja postaju muzika za naše uši. Inter je i prosle godine bio konkurent Juventusu, do februara. Zato prije nove godine ne vrijedi obracati paznju kako na igre Atalante, a tako i na eventualne oscilacije Juventusa.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 okt 2020, 12:34

Beduin nemoj ga citirati živ bio. Lijepi block.
Il Club più titolato al mondo!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 06 okt 2020, 12:35

:urnebes:

:kafa:

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 06 okt 2020, 12:37

muxa je napisao/la:
06 okt 2020, 12:34
Beduin nemoj ga citirati živ bio. Lijepi block.
Sretna borba za kup Uefa :wave:

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 06 okt 2020, 13:08

nama je najbitnije da doguzeljamo do LP..i automatski smo jedni od favorita za istu :)
Vjerovatno cemo biti namjladja ekipa koja je uzela klempu. A Vi skupljate zelene bobe...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 06 okt 2020, 13:12

Vi sanjajte o ucescu u LP, kvalitet koji posjedujete vam garantuje dugotrajne snove :)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 okt 2020, 13:23

Beduin je napisao/la:
06 okt 2020, 11:57

I meni se ta tvoja posljednja formacija najvise svidja, daleko ozbiljnija, samo Morata u sredinu, a Rona lijevo.
Ali i ovdje mi oci para Juan, ne znam zasto ti je ponajbolji (mada je Juve imao relativno slabu sezonu pa vjerovatno zato), nisam gledao statistiku ali sumnjam vise od par golova i asistencija da je imao (posebno asistencije gledam na njegovoj poziciji), a znamo koliko je ucestvovao u napadu i visio gore.

Naravno, ovo je neko moje subjektivno vidjenje situacije, vi vjerovatno to drugacije dozivljavate i pratite. Samo mi je natrpano previse kvalitetnih krila koja ce morati igrati neprirodne pozicije, ali ocito da se formacija nece mijenjati jer se klasicni bekovi nisu dovodili. Bernardeschi nek zaboravi ovu sezonu. 😁

Kod vas mi je najdiskutabilnija sredina, ionako tanka nije se drasticno pojacala, a zna se da Juve uvijek ima najvise ciljeve, skudeto, kup i LP osvajanje.
Pirlo me negativno iznenadio formacijom, mislio sam da ce donjeti neke novine i prebacivanja na 433 ili 4213...
Juan je igrao beka skoro cijelu sezonu tako da i broj golova koji mu svakako nisu prvo oružje nije bio na nekom nivou. On je svakako igrač koji zna zabiti i nekih 5-6 od njega je sasvim ok. Mislim da će imati značajnu ulogu na toj desnoj strani jer sve formacije može igrati čime je značajan za svakog trenera.

Za formaciju se slažem, to je nešto čemu se nisam nadao od Pirla, ali eto, ovo s bekom na stoperu govori da ima neku svoju ideju, ali i on je zelen u poslu i za nadati se je da će doći s godinama. Conte je primjer, opet, kako ne treba uvijek ostati rigidan u stavovima, treba mijenjati. Ono što je sigurno je da bez obzira što se nekome ne sviđalo 3 nazad kao meni, vjerujem da sama priroda Pirla kao igrača neće dopustiti da mu tim(ovi) budu defanzivni, reaktivni i slično. Ipak je on bio mozak ekipa i ne vidim kako to neće prenijeti u trenersku filozofiju.

Za vezu i bekove i imamo najveće zamjerke, ali oko bekova je evidentno da se nisu ni dovodili uzimajući u obzir Pirlovu ideju da igra s 3 dok je u vezu apsolutno trebao bar još jedan kvalitet ala Arthur, neki Aouar ili van de Beek i to bi bila fina ekipica. Opet, Amerikanac bi mogao biti fin igrač, nije sivonja, ali odrađuje sve poslove uz solidnu tehniku, svakako je Juventus bio otvoren kao autoput defanzivno kroz sredinu zadnje 2 godine. Arthur će po meni biti top (ako ne bude u bolnici kao Costa), i mislim da će se ljudi iznenaditi koliko je dobar jer ga nisu specijalno pratili.

LP je nemoguća misija. To je svima jasno. Ali, vidimo na primjeru rezultata u ostalim ligama da je sve moguće kada se ima fino posložen tim.
Inter je posložen (na stranu godine i to), oni su posloženi tačno da u ovoj i naredne 2 godine pucaju na scudetto, dakle, ne čekaju nikoga da specijalno sazrije jer su svi manje-više zreli i traži se rezultat. Juventus je ušao u blago kontrolisano podmlađivanje i već je prosjek ekipe oko 27 godina ako se ne računa Buffon koji sam diže prosjek za pola godine ili Khedira koji je van planova. Znamo da ovakvi timovi ne rade dramatične rezove nikad jer ne žele da rezultati trpe.

#MaxOUT

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 06 okt 2020, 16:33

Gazzetta's transfer market rating for each Serie A team

7.5 – Juventus, Napoli
7.0 – Inter, Milan
6.5 – Atalanta, Roma, Torino
6.0 – Benevento, Cagliari, Fiorentina, Genoa, Udinese, Sampdoria
5.5 – Sassuolo, Verona
5.0 – Lazio, Bologna, Crotone, Parma, Spezia
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 okt 2020, 18:28

06 okt 2020, 16:33
Gazzetta's transfer market rating for each Serie A team

7.5 – Juventus, Napoli
7.0 – Inter, Milan
6.5 – Atalanta, Roma, Torino
6.0 – Benevento, Cagliari, Fiorentina, Genoa, Udinese, Sampdoria
5.5 – Sassuolo, Verona
5.0 – Lazio, Bologna, Crotone, Parma, Spezia
Odlazak Matuidia pravi tu razliku u ocjeni. 😂

075 ❤

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 okt 2020, 19:58

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.