Imamo Torreiru kao asa u rukavu. Ubijedjen sam da ce biti dobar tamo, i onda ih mozemo opet vuci za nos

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Imamo Torreiru kao asa u rukavu. Ubijedjen sam da ce biti dobar tamo, i onda ih mozemo opet vuci za nos
Nije bilo ovdje mjesta za malverzacije, jer Atletico nije imao ni mogucnost ucesca u pregovorima, nakon sto je aktivirana klauzula u ugovoru. Jedino je Partey mogao zaustavit transfer, ali je on vec prije mjesec dana dogovorio uslove za Arsenalom. Ocito je da su probali iskoristit Torreiru, pa da im ovi izadju u susret na neki nacin u vezi Parteya, kako bi imali novca i za Aouara. Nakon sto je Aouar propao, jednostavno su sav novac planiran za pokretanja oba transfera iskoristili za aktiviranje klauzule i GG.
Sinoc sam bas ovo spomenuo. Ovaj transfer je morao Kroenke pogurati, jer Arsenal nije dizao nikakve zajmove.AshburtonG je napisao/la: ↑06 okt 2020, 14:19Nije bilo ovdje mjesta za malverzacije, jer Atletico nije imao ni mogucnost ucesca u pregovorima, nakon sto je aktivirana klauzula u ugovoru. Jedino je Partey mogao zaustavit transfer, ali je on vec prije mjesec dana dogovorio uslove za Arsenalom. Ocito je da su probali iskoristit Torreiru, pa da im ovi izadju u susret na neki nacin u vezi Parteya, kako bi imali novca i za Aouara. Nakon sto je Aouar propao, jednostavno su sav novac planiran za pokretanja oba transfera iskoristili za aktiviranje klauzule i GG.![]()
Evo jos jedan, koji tvrdi da je Aouarov transfer propao zbog agenta tj. njegovog buraza. Obavezno uvest regulacije u ovaj segment transfera, jer sve vise i vise su clanovi porodice takodjer i predstavnici igraca. Najvise tu klubovi ispastaju, jer tipa evo Juventus nudi 10 miliona vise Lyonu, ali ne zeli isplatit agentu nista, a neko drugi nudi 10 miliona manje, a spreman je platit agenta i klub tu ne moze nista, ako igrac i agent forsiraju odlazak. Jos ako je agent clan porodice, onda je moguce jos vece malverzacije i utjecaj tu vrsit, na sve strane. Idealno bi bilo da se uvede neki maksimalni procenat za agenta, koji ce bit na osnovu visine obestecenja, a ne da se desavaju situacije da igrac ode za 20 miliona, a agent dobije 10+.Looks like Aouar is not happening. I don't want to believe I was misled. I firmly believe what I was told is the truth. From all indication the deal was agreed but the players agent messed it up. However I apologise to everyone who took my words hook, line and sinker.
Da hoće to na manageru popraviti yebo ovo ovamo
Pa to i jest problem. Nijedno ni drugo ne bi trebalo bit dozvoljeno. U vecini evropskih liga i nije dozvoljeno duplo vlasnistvo, kao sto je to slucaj kod 90% juznoamerickih igraca. Imas vise nacina, preko kojih agent moze izvuci pare, ne mora to bit striktno od iznosa transfera. Jedan od njih je i sign on fee, koji se daje zapravo igracima nakon potpisa ugovora. Eh sad, ti novci uglavnom idu vecinom predstavnicima, pa zbog toga i dolaze ovakve situacije, kad ti agent trazi basnoslovne sume novca.Brokula je napisao/la: ↑06 okt 2020, 15:01Al otkad bilo koja strana nudi bilo sta agentu? Nisam pravnik, al poprilicno sam siguran da se agentu placa procenat od iznosa transfera. Ako Husemov brat trazi od Arsenala nenormalne iznose, to znaci da ga on posjeduje, i da on zapravo nije nikakac posrednik, nego vlasnik tog igraca?
Ko je uopste dozvolio tako nesto da se desi
Ko ce docekat da nas City isprsce, da bar igramo protiv kakvog Palacea ili slicno, nego sada bas tezak raspored a Partey samo sto je stigao imam neki oajecaj da nece poceti protiv Citya
Samo nek se igra brate, barem se imamo cemu nadati
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.