Ovdje cu prokomentarisat vecerasnji derby...
Utakmica ispod nivoa ova dva rivala....Roma tradicionalno igra odlicno u Milanu(zato sam stavio x2,al me PSG sjeba

) i ocekivo sam da mogu napraviti iznenadjenje i tako je i bilo....
Prvo poluvrijeme Milan napdao,stvorio neke prilike...od kojih je najizglednija Ibrina u finisu 1. poluvremena i jedan dobar pokusaj Robinha na pocetku tekme...ali dosta jalova igra i napadi milana,Roma nista nije pokazala u prvom pol...
Drugo poluvrijeme je bilo malo drugacije..Roma je spustila loptu i pocela kao nesto igrati...a gol su zabili vise sretno nego spretno.Menez je odlicno prosao po desnoj strani,ostro ubacio da abbatea

koji je u pokusaju da izbije loptu..pogodio boriella i lopta se nasla u mrezi...

znaci bez suta je roma fakticki zabila gol

...Do kraja pritisak milana...ibra imao opet veliku priliku(nezz jel sviran offside),te jedan akrobatski pokusaj ronaldinha....i to je to...
Treba spomenuti da je Ibrau finisu i postigao gol,nakon sudijskog zvizduka i offsidea...zbog cega je dobio karton i koliko sam vidio propusta sljedece kolo
Sto se same igre tice...ispodprosjecno za derbye Milana i Rome...al eto.Rimljani su imali vise srece i dosli do pobjede.Uglavnom ovo je dobro za sampionat....sto kaze Ranieri,veceras je cijela Italija navijala za romu..osim rossonera naravno i od veceras je sampionat jos zanimljiviji...pogotovo ako Juve dobije sutra...
Ranieri je jos dodao da se Romi u ovoj utakmici vratilo za greske i ispustenu prednost protiv Bologne i Chieva...pa bi se ja i slozio sa tim
Milan je veceras pokazao da je ranjiv ipak

i da ima nedostataka...a roma,s druge strane nije nista posebno pokazala al je dosla do bitne pobjede.Na osnovu vidjenog do sada..moje misljenje je da Roma slabije igra nego prethodnih sezona i sa ovom igrom ne moze biti kandidat za titulu...al na ruku joj ide sto i konkurenti igraju po sistemu toplo-hladno,pa mozda vremenom i uhvati neku formu....
Uglavnom ceka se sutrasnji mec Chievo-Juve..a i Napolli-Lecce pa cemo detaljnije analizirati kraj ove kalendarske godine u serie A....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★