Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Buduci selektor je Rusmir Cviko sa asistentima Musom i Custovicem ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Istina, bespotrebno je voditi vođenje kluba u jačim ligama i kod nas. Bilo bi zanimljivo vidjeti taj podatak za manje sredine ili recimo reprezentaciju Irske, gdje je slučaj kao kod nas (puno jača repka od lige)
Ali, ne vidim fakat što Osim ne bi sutra bio selektor? Po svemu, mislim da je zaslužio da se okuša i prognoziram da bi bio debelo iznad prethodnika. Nije Osim glupam i to zna svako, ne moraš navijati za Željezničar ili Sarajevo, ili bilo koga. Normalno, nije Osim ni trener za liga petice, ali generalno je mogao više u karijeri da vjerovatno nije bio vođen nekim drugim stvarima. Čovjek u najmanju ruku solidno radi svoj posao, ima nekakav plan uvijek, ima ideje koje su u većini slučajeva pametne. Eh sad, nije ba realno da implementira evo sad neke spektakularne rezultate sa kadrom koji ima u Željezničaru. Kad je imao adekvatan, lagano je to i koristio
Nije neki spektakl od trenera radio u našoj ligi, a ako se izuzmu oni koji su zaista kvalitetni, na stranu prepucavanja (evo, rekao bih u Sarajevu Kodro i Plišek, u Širokom Sablić itd.), a nisu tu bili dugo, onda je Osim vjerovatno najbolji. Glupost je porediti Osima sa većinom levata u ovoj ligi

Ali, ne vidim fakat što Osim ne bi sutra bio selektor? Po svemu, mislim da je zaslužio da se okuša i prognoziram da bi bio debelo iznad prethodnika. Nije Osim glupam i to zna svako, ne moraš navijati za Željezničar ili Sarajevo, ili bilo koga. Normalno, nije Osim ni trener za liga petice, ali generalno je mogao više u karijeri da vjerovatno nije bio vođen nekim drugim stvarima. Čovjek u najmanju ruku solidno radi svoj posao, ima nekakav plan uvijek, ima ideje koje su u većini slučajeva pametne. Eh sad, nije ba realno da implementira evo sad neke spektakularne rezultate sa kadrom koji ima u Željezničaru. Kad je imao adekvatan, lagano je to i koristio

Nije neki spektakl od trenera radio u našoj ligi, a ako se izuzmu oni koji su zaista kvalitetni, na stranu prepucavanja (evo, rekao bih u Sarajevu Kodro i Plišek, u Širokom Sablić itd.), a nisu tu bili dugo, onda je Osim vjerovatno najbolji. Glupost je porediti Osima sa većinom levata u ovoj ligi

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Cviko je svojim čobanskim nastupom u Firenci pokazao o kakvom se stručnjaku radi.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Chapman1886
- Kontakt:
4 magicne rijeci:
Amar Amar Osim Osim
Amar Amar Osim Osim
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Kakav Amar Osim pa taj ne može ni Želju voditi Krupa ga kara na po Grbavice. Budite realni sarajlice
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
-
- Kontakt:
Pavle Skocibusic
- Bayern@heart
- Kontakt:
Jedini koji može rješiti problem

Neverovatno
- DonerKebab
- Kontakt:
Ma nije problem u selektoru nego u kapitenu.
Kapiten bas kao prethodni pravi sprdnju od okupljanja do utakmice s tim sto je bio neki red kod Spahe.
Niti je Pjanic ikada mogao nositi ovaj tim kao Miske.
Mi smo kao drzava, narod sistem ostali u 80im proslog vijeka.
Bolje i ovako nego da nam ga slovacka uvali u 90.min...
Kapiten bas kao prethodni pravi sprdnju od okupljanja do utakmice s tim sto je bio neki red kod Spahe.
Niti je Pjanic ikada mogao nositi ovaj tim kao Miske.
Mi smo kao drzava, narod sistem ostali u 80im proslog vijeka.
Bolje i ovako nego da nam ga slovacka uvali u 90.min...
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!
-
- Kontakt:
Nakon ovog sinoc se jasno vidi da je svejedno ko je selektor. Nema nikakve veze jer selektor koji se postavi mora da postuje dogovor sa Savezom, a to se najvise odnosi na izbor igraca. Pravi selektor koji ce odbiti zelje i preporuke Saveza i menadzera oko Saveza i drugih ljudi oko reprezentacije, nikada nece biti ni postavlje kao selektor. Ima toga u modernom fudbalu mnogo i nije nista novo. Stoga svejedno je ko ce biti selektor u reprezentaciji dok se moraju forsirati igraci iz Turske. Zapravo to je sve veza na relaciji Savez- Zeljeznicar- treneri, menadzeri sa vezom sa Turskom - Turska...
Nema kvalitetne reprezentacihe dok se to ne razbije. Turska liga jeste jaca liga od BH premijer lige ali zahvaljujuci igracima koje Turci dovedu iz recimo liga petice (tipa Falcao, Valencia trenutno itd itd). Ti igraci cine tu razliku. Ako bi se zanemarili takvi igraci, pa ta turska liga je na istom nivou kao i bosanska. Ako recimo neki Tatar ili Ahnetovic nisu bolji ili barem na istom nivou kao ovi sto dolaze iz Konyaspora, Kasimpase i slicno, onda ja ne znam nista o fudbalu. A nisam pobornik FK Sarajeva, dao sam samo primjer a u nasoj ligi ima dobrih igraca. Pa eto sinoc i jedini gol smo postigli najvise zahvaljujuci igracu iz Sirokog a ne nekom iz Turske lige.
Da skratim. Za neku novu generaciju mora se uvesti novi kriterij a to moze biti, ili igraci iz liga petice, ako ih imamo, a nenamo naravno. Onda nakon njih istu sansu i kriterij dati i igracima iz bosanske lige i tih turskih; ceskih, belgijskih, austrijskih, grckih liga i slicno jer sve je to isti k.... Gdje je po mnogo cemu ta turska liga i losija..
Nema kvalitetne reprezentacihe dok se to ne razbije. Turska liga jeste jaca liga od BH premijer lige ali zahvaljujuci igracima koje Turci dovedu iz recimo liga petice (tipa Falcao, Valencia trenutno itd itd). Ti igraci cine tu razliku. Ako bi se zanemarili takvi igraci, pa ta turska liga je na istom nivou kao i bosanska. Ako recimo neki Tatar ili Ahnetovic nisu bolji ili barem na istom nivou kao ovi sto dolaze iz Konyaspora, Kasimpase i slicno, onda ja ne znam nista o fudbalu. A nisam pobornik FK Sarajeva, dao sam samo primjer a u nasoj ligi ima dobrih igraca. Pa eto sinoc i jedini gol smo postigli najvise zahvaljujuci igracu iz Sirokog a ne nekom iz Turske lige.
Da skratim. Za neku novu generaciju mora se uvesti novi kriterij a to moze biti, ili igraci iz liga petice, ako ih imamo, a nenamo naravno. Onda nakon njih istu sansu i kriterij dati i igracima iz bosanske lige i tih turskih; ceskih, belgijskih, austrijskih, grckih liga i slicno jer sve je to isti k.... Gdje je po mnogo cemu ta turska liga i losija..
Vec ima naznaka u savezu da bi nam sljedeci selektor mogao biti Krstajevic ili Buhac
MUSVDG
- Marsal
- Kontakt:
Nemam ništa protiv Buvača, makar se iole razumije u moderni nogomet. Zadnjih 10 selektora još nisu otišli dalje od fudbala 90-tih.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Vinko Marinovic ne vodi FKZ. Edukuj se malo prije nego sto lupis ovakvu glupost.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Nek dođe Buvač, ne bi imo ništa protiv.
Mada teško da će sde to desit. Ove godine je posto sportski direktor Dynama Moskve, odbio je trenirat mnoge klubove.
Mada teško da će sde to desit. Ove godine je posto sportski direktor Dynama Moskve, odbio je trenirat mnoge klubove.
Buvac je trenutno sportski direktor u moskvi. Nece on dolazit da se jeb.e sa repkom.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
Nemamo mi para za nekog progresivca, imamo samo za ove dinosauruse ili alkose, kojima je dovoljno za režija ili za cuge da imaju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.