Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Realnost. Ovo je samo pokazalo ono sto su grupe i pokazale a to je da mi nemamo kvalitet za Euro. Nemaju ni ovi drugi ali eto bili su za bobu bolji od nas i sebi obezbjedili jos jednu sansu. Na zalost niko od nasih igraca nije iskocio naprijed niti je struka bila dovoljno dobra da bi se mogli ugurati u tu jos jednu borbu bez da gledamo realnost.
Također raspalino, užu, širu do desetog koljena

-
- Interni moderator
- Kontakt:
Ubili su nas ljudi fizičkom spremom....UBILI i pojeli...strašno koliko je trkački bila razlika...isto kao da su igrali seniori protiv juniora....što bi Osim stariji rekao "kad nema trke pada sve u vodu "....trka je osnov modernog fudbala a mi smo povukli rucnu u 80-tim kad se za dribling više igralo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Ne razumijem sta pricas, pa selektor je mijenjao tek u 80-oj. Znaci sve bilo ok.staragarda je napisao/la: ↑09 okt 2020, 08:37Ubili su nas ljudi fizičkom spremom....UBILI i pojeli...strašno koliko je trkački bila razlika...isto kao da su igrali seniori protiv juniora....što bi Osim stariji rekao "kad nema trke pada sve u vodu "....trka je osnov modernog fudbala a mi smo povukli rucnu u 80-tim kad se za dribling više igralo

Kako bi ja pustio da samo igraci iz Premijer Lige igraju ovakve utakmice... Dobro za timove dobro za ligu izgubili, a pobjedili...
Kad veliki procenat stanovnistva nema mogucnost da kako treba na tv-u isprati reprezentaciju, onda ne treba nista posebno ni ocekivat od te repke. I bolje je sto su sad ispali nego da odu na Euro pa da nas opet zeza nova BH.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
S Irska je trebala pobijedit u regularnom toku tekme. Odigrali smo loše, ko razbijena vojska, bez žara i organizacije...
Vjeujem da je atmosfera bila dobra, ali valja i utakmicu odigrat.
Džeko i Pjanić su balast reprezentacije i trebaju se oprostit. Nije pitanje kvaliteta, oni su još uvijek neprikosnoveni, nego koncepta igre koji s njima ne funkcioniše.
Bajević se očigledno presto bavit fudbalom, nažalost bili su u pravu oni koji su sumnjali u njega.
Vjeujem da je atmosfera bila dobra, ali valja i utakmicu odigrat.
Džeko i Pjanić su balast reprezentacije i trebaju se oprostit. Nije pitanje kvaliteta, oni su još uvijek neprikosnoveni, nego koncepta igre koji s njima ne funkcioniše.
Bajević se očigledno presto bavit fudbalom, nažalost bili su u pravu oni koji su sumnjali u njega.
Svaka čast, o tome ja godinama pričam. Premijer liga treba biti razvojna liga, a ne liga za igrače koji ne mogu igrat u srpskoj i hrvatskoj ligi pa sreću traže ovdje. Npr. Zrinjski nema ni jednog svog mladog igrača u rosteru, a ne može mi nitko reći da u Mostaru nema talentiranih momaka, pa se trebaju dovoditi razni igrači iz Srbije i Hrvatske.Bbake je napisao/la: ↑09 okt 2020, 07:42Ovo je naša realnost!
Ukratko, to bi bila rečenica koja nas opisuje unazad godinama. Sve što nam se dešava je ono što smo zaslužili, ništa više, ništa manje.
Dvadeset pet dugih godina cijela filozofija građenja nacionalnog tima se zasniva na moljakanju BiH dijaspore da obuku dres sa državnim grbom. 25 godina!
Za to vrijeme skoro sve države svijeta su napravile pomak u infastrukturi domaćeg nogometa, kakav takav plan i program za razvoj domaćih prvenstava. Rezultati tog rada se osim na reprezentativnom nivou vide i na klubskom, pa je tako BiH jedna od rijetkih država koja nilada nije osjetila kako je imati klub u grupama nekog europskog takmičenja. Umjesto da se domaće prvenstvo prioritizuje kao strateški cilj za razvoj BiH fudbala i sredstvo koje bi u nekom ciklusu od recimo pet godina donijelo određene rezultate, mi smo u poziciji da naši igrači imaju 'tarabu' u iole jače klubove i lige, jer smo nerazvijeni, zaostali a samim tim i nekvalitetni. Uzalud je pričati o problemu kada velika većina ne primjećuje njegovu srž, krivac je sistem a ne pojedinci.
Dvadeset pet godina (ne)rada!
Drugi problem je rad s mladima gdje obično klub zaposli bivšeg zaslužnog igrača da trenira djecu, bez ikakvog ulaganja u njegovo trenersko znanje i gdje on trenira djecu isto kao što su njega trenirali prije 20 godina. Jedna Lokomotiva u HNL za Hrvatsku reprezentaciju vrijedi više nego svi klubovi zajedno, sličan klub treba i BiH, jer sve će manje kvalitetnih igrača iz dijaspore igrati za BiH jer kako godine prolaze sve će manje biti povezani s BiH.
audere est facere!
Fizička sprema naših igrača je užasna kao da igraju našu ligu a ne po evropskim klubovima.Ili oni shvaćaju ove utakmice za repku kao neki vid odmora gdje mogu šetati po terenu drugog objašnjenja nema.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sta kaze Evans govedo
bekovi im kaze losi plivaju a Jamal Lewis u 120oj minuti sprinta i plese oko nasih igraca ko da su cunjevi.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- grbavicka1921
- Kontakt:
Suština rečena.spursman je napisao/la: ↑09 okt 2020, 08:52Svaka čast, o tome ja godinama pričam. Premijer liga treba biti razvojna liga, a ne liga za igrače koji ne mogu igrat u srpskoj i hrvatskoj ligi pa sreću traže ovdje. Npr. Zrinjski nema ni jednog svog mladog igrača u rosteru, a ne može mi nitko reći da u Mostaru nema talentiranih momaka, pa se trebaju dovoditi razni igrači iz Srbije i Hrvatske.Bbake je napisao/la: ↑09 okt 2020, 07:42Ovo je naša realnost!
Ukratko, to bi bila rečenica koja nas opisuje unazad godinama. Sve što nam se dešava je ono što smo zaslužili, ništa više, ništa manje.
Dvadeset pet dugih godina cijela filozofija građenja nacionalnog tima se zasniva na moljakanju BiH dijaspore da obuku dres sa državnim grbom. 25 godina!
Za to vrijeme skoro sve države svijeta su napravile pomak u infastrukturi domaćeg nogometa, kakav takav plan i program za razvoj domaćih prvenstava. Rezultati tog rada se osim na reprezentativnom nivou vide i na klubskom, pa je tako BiH jedna od rijetkih država koja nilada nije osjetila kako je imati klub u grupama nekog europskog takmičenja. Umjesto da se domaće prvenstvo prioritizuje kao strateški cilj za razvoj BiH fudbala i sredstvo koje bi u nekom ciklusu od recimo pet godina donijelo određene rezultate, mi smo u poziciji da naši igrači imaju 'tarabu' u iole jače klubove i lige, jer smo nerazvijeni, zaostali a samim tim i nekvalitetni. Uzalud je pričati o problemu kada velika većina ne primjećuje njegovu srž, krivac je sistem a ne pojedinci.
Drugi problem je rad s mladima gdje obično klub zaposli bivšeg zaslužnog igrača da trenira djecu, bez ikakvog ulaganja u njegovo trenersko znanje i gdje on trenira djecu isto kao što su njega trenirali prije 20 godina. Jedna Lokomotiva u HNL za Hrvatsku reprezentaciju vrijedi više nego svi klubovi zajedno, sličan klub treba i BiH, jer sve će manje kvalitetnih igrača iz dijaspore igrati za BiH jer kako godine prolaze sve će manje biti povezani s BiH.

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Previše raja očekuje od ove reprezentacije. Većina ih misli i doživljava da je reprezentacija ona iz ere Sušića ili Ćire. Spustit letvicu.
- Gumistucna
- Kontakt:
Jamal lewis je mašina na fm20
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
Iznenađeni smo kako su S. Irci okretni.
Pusti to druze. To je proslost. Treba na presici pitati kakva je atmosfera.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Reko bi da je ovo je dno dna, ali svaki put sam se zajebo kad sam to reko.
Fuj, fuj...od trenutka kad su zakoračili na tlo Bih, preko kafana, "priprema", atmosfere, utakmice, selektora, retardiranih komentatora, rezultata, komentara poslje utakmice...
Nažalost uvijek može gore

spursman je napisao/la: ↑09 okt 2020, 08:52Svaka čast, o tome ja godinama pričam. Premijer liga treba biti razvojna liga, a ne liga za igrače koji ne mogu igrat u srpskoj i hrvatskoj ligi pa sreću traže ovdje. Npr. Zrinjski nema ni jednog svog mladog igrača u rosteru, a ne može mi nitko reći da u Mostaru nema talentiranih momaka, pa se trebaju dovoditi razni igrači iz Srbije i Hrvatske.Bbake je napisao/la: ↑09 okt 2020, 07:42Ovo je naša realnost!
Samo je jedan klub u BiH koji ima kakav takav koncept za razvoj mladih, a to je FK Željezničar. Može se neko ljutiti koliko god želi ali je ovo činjenica, vrlo lako dokaziva. Možemo pričati i o tome do kojeg nivoa su se razvijali u našem omladinskom pogonu a koliko kasnije u drugim sredinama ali postoji neki uzorak koji daje kakve takve rezultate.
Zašto je to tako, stvarno ne znam precizirati. Postoje vjerovatno brojni faktori koji utiču na finalni produkt i najbitnije je kako povećati brojke mladih koji imaju veće šanse da uspiju. Prvi korak je infrastruktura, tereni za igru a dalje kampovi, seminari za edukaciju osoblja i ostali prateći elementi.
I sada smo došli do ključne stvari, saveza. Maćeha iz bajki kojom se plaše djeca. Apsolutno je nazamisliva količina nebrige za osnovnu stvar zbog koje postoje. Meni je strašno kada pogledam prvo ko a posle šta se radi. Kao što sam naveo gore, jedini cilj je kako prošnjuhati ima li neko dijete u klubovima širom evrope, čiji se babo zove Suljo ili Mujo. To je sva mudrost. I da mu uzmeš babi pare za nastup, od mlade do A selekcije.
Već godinama se domaće takmičenje urušava, tereni su grozni, livade, stadioni propali, klubovi se gase, djeca nam treniraju na blatu u 21 vijeku. Na sve ovo dođe prosječni navijač reprezentacije da te ismijava i ponižava, da ti se ruga jer te gaze i uništavaju i šutaju godinama. Niko da pomogne ili pruži ruku. Time direktno pomažu ovakvom kriminalnom i nesposobnom savezu!
Zato neka im igra Hotić yebo im on mater a ne recimo Tatar koji je po trenutnoj formi za njega Messi. Primjer.
Do kada god ne uložimo u naše i počnemo cijeniti ono šta imamo, drugi će se razvijati a mi ćemo biti tek učesnici, broj, i za poraze ćemo optuživati komentatore ili maler terene.
Naša posla. Stoka.
Zadnja izmjena: Bbake, dana/u 09 okt 2020, 09:27, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!
Yebo li vas Baoli restoran
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Vi izgleda slabo posjećujete podforum reprezentacije. Mi tu priču provrtimo barem jednom mjesečno i tako godinama.spursman je napisao/la: ↑09 okt 2020, 08:52Svaka čast, o tome ja godinama pričam. Premijer liga treba biti razvojna liga, a ne liga za igrače koji ne mogu igrat u srpskoj i hrvatskoj ligi pa sreću traže ovdje. Npr. Zrinjski nema ni jednog svog mladog igrača u rosteru, a ne može mi nitko reći da u Mostaru nema talentiranih momaka, pa se trebaju dovoditi razni igrači iz Srbije i Hrvatske.Bbake je napisao/la: ↑09 okt 2020, 07:42Ovo je naša realnost!
Bilo bi lijepo da se o tome počne diskutovat na klupskim temama, a ne da se gleda kako u reprezentaciju gurnut domaće poluamatere.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.