Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Evo ja kao Tuzlak s dna kace, Fukara, Slobodas a s druge strane neko ko voli reprezentaciju ko je prati od 96. godine kazem da Amar Osim treba biti selektor, svidjalo se to kome ili ne. Nazalost, mnoge stvari gledamo sa navijacke strane i medjusobnih prepucavanja.
Ne mogu reci da ga volim, ali mu znanje i mangupluk ne mozes osporiti...Jedino Amara vidim kao rijesenje koje bi pojedinima mogli reci ono sto im se treba reci i to bez sekunde straha, cvrsto i autoritativno a s druge strane sa pokricem koje itekako ima.
Neko ovdje prizeljkuje stranca, u ovoj bari treba neko ko zna stanje unutar tima, mentalitet i kako disu a istovremeno neko s kim se nece moci zezati i praviti ga budalom pa da si zvjezda Real Madrida. Na mahalski mentalitet mozes samo odgovoriti jos vecim mangupom iz mahale koji nesto i zna i naucio je u zivotu. Kad se sjetim kako ste slavili pojedini ovdje kad je Prosinecki izabran umjesto Amara, tad sam znao da ce biti promasaj.
Ne mogu reci da ga volim, ali mu znanje i mangupluk ne mozes osporiti...Jedino Amara vidim kao rijesenje koje bi pojedinima mogli reci ono sto im se treba reci i to bez sekunde straha, cvrsto i autoritativno a s druge strane sa pokricem koje itekako ima.
Neko ovdje prizeljkuje stranca, u ovoj bari treba neko ko zna stanje unutar tima, mentalitet i kako disu a istovremeno neko s kim se nece moci zezati i praviti ga budalom pa da si zvjezda Real Madrida. Na mahalski mentalitet mozes samo odgovoriti jos vecim mangupom iz mahale koji nesto i zna i naucio je u zivotu. Kad se sjetim kako ste slavili pojedini ovdje kad je Prosinecki izabran umjesto Amara, tad sam znao da ce biti promasaj.
- Marsal
- Kontakt:
Ma znam ali kontam ako su ga Srbi nagovorili da bude selektor reprezentacije RS-a mogu onda i BiH.

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ko ce vam doci u ovaj kriminalni savez? I Bajević je dosao privremeno i to na poziv par ljudi a ne zbog Begica i co.
Evo iz prve ruke da vam kazem da Vaha vijerovatno nece nikad doci. Ne sto nezeli naprotiv vec zbog ljudi u savezu.
Ne samo Vaha vec mnogi jos bi dosli i bez marke bili tu i ponosno vodili reprezentaciju ali ljudi nezele da imaju ikakve veze s ovim kriminalcima I da im Begic,Vico i ostala bagra kroji tim.
Mislim da bi se trebali okrenut domacim Igracima iz PL.
Evo da ih vodi npr Amar. Svakako nemozemo otici nigdje a ovako bi bar domaci klubovi imali koristi I to veliku.
S ovim bi domaci igraci imali sansu da se dokazu, a ne ko pojedini sto im tekme dodju ko odmor za prezderavanje.
Svakako nas nema nigdje a posebno kad odu Dzeko i Pjanic jer iskreno ko zna kad cemo opet imati igrace tog kalibra.
I jos sto bi bilo dobro savez bi manje zaradjivao I vijerovatno bi ovi kriminalci otisli a mozda dosli neki bolji ljudi.
S domacim igracima nebi bili ‘favoriti’ nigdje I svaka pobjeda i protiv Andore bi bilo pozitivno.
Nebi raja bila vijecno razocarana i ovako negativna.
Evo iz prve ruke da vam kazem da Vaha vijerovatno nece nikad doci. Ne sto nezeli naprotiv vec zbog ljudi u savezu.
Ne samo Vaha vec mnogi jos bi dosli i bez marke bili tu i ponosno vodili reprezentaciju ali ljudi nezele da imaju ikakve veze s ovim kriminalcima I da im Begic,Vico i ostala bagra kroji tim.
Evo da ih vodi npr Amar. Svakako nemozemo otici nigdje a ovako bi bar domaci klubovi imali koristi I to veliku.
S ovim bi domaci igraci imali sansu da se dokazu, a ne ko pojedini sto im tekme dodju ko odmor za prezderavanje.
Svakako nas nema nigdje a posebno kad odu Dzeko i Pjanic jer iskreno ko zna kad cemo opet imati igrace tog kalibra.
I jos sto bi bilo dobro savez bi manje zaradjivao I vijerovatno bi ovi kriminalci otisli a mozda dosli neki bolji ljudi.
S domacim igracima nebi bili ‘favoriti’ nigdje I svaka pobjeda i protiv Andore bi bilo pozitivno.
-
- Kontakt:
Da je Amar sinoc imao vodstvo od 1:0 siguran sam da ga ne bi ispustili ovako kriminalno i da bi kontrolisali citavu utakmicu i priveli je do kraja.Karambeu je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:06Evo ja kao Tuzlak s dna kace, Fukara, Slobodas a s druge strane neko ko voli reprezentaciju ko je prati od 96. godine kazem da Amar Osim treba biti selektor, svidjalo se to kome ili ne. Nazalost, mnoge stvari gledamo sa navijacke strane i medjusobnih prepucavanja.
Hajde Amare,dođi i pošamaraj ove manekene.
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi
- Chapman1886
- Kontakt:
željko buvač selektor tzv republike srpske da dođe i ovo vodi? aha.
Samo Sloboda | COYG
Evo opet se kamatar priziva pod izgovorom mangupluka.zeljovac21 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:08Da je Amar sinoc imao vodstvo od 1:0 siguran sam da ga ne bi ispustili ovako kriminalno i da bi kontrolisali citavu utakmicu i priveli je do kraja.Karambeu je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:06Evo ja kao Tuzlak s dna kace, Fukara, Slobodas a s druge strane neko ko voli reprezentaciju ko je prati od 96. godine kazem da Amar Osim treba biti selektor, svidjalo se to kome ili ne. Nazalost, mnoge stvari gledamo sa navijacke strane i medjusobnih prepucavanja.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Amar je pravi ters i smeker,onakav kakav treba ovim nasim ublehama od igraca
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi
Da li je Amar za repke koja radi smjenu generacije i koja treba da izbaci novih 5-6 standardnih reprezentativaca? Ne želim da se uvučem u priču Željo-Sarajevo, ali mislim da je u tom kontekstu Vinko poželjniji. Amar bi bio u drugom kontekstu, ali on nije sad prioritet.
-
- Kontakt:
Nema savez tih para.zeljovac21 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:08Da je Amar sinoc imao vodstvo od 1:0 siguran sam da ga ne bi ispustili ovako kriminalno i da bi kontrolisali citavu utakmicu i priveli je do kraja.Karambeu je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:06Evo ja kao Tuzlak s dna kace, Fukara, Slobodas a s druge strane neko ko voli reprezentaciju ko je prati od 96. godine kazem da Amar Osim treba biti selektor, svidjalo se to kome ili ne. Nazalost, mnoge stvari gledamo sa navijacke strane i medjusobnih prepucavanja.
Pratim.
P.S. Koliko samo kandidata. Raskoš.

P.S. Koliko samo kandidata. Raskoš.

Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Kad se to desi, bit ce zbog naseljenih skandinavskih izbjeglica vecinom iz svecke.TNT je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:06Ko ce vam doci u ovaj kriminalni savez? I Bajević je dosao privremeno i to na poziv par ljudi a ne zbog Begica i co.
Novi selektor bice neki od tipa, Amar Osim, Husref Musemic, Branislav Krunic ili Sergej Jakirovic. Pare su potrosene i niko normalan ne zeli da vodi repku. Tako ostaju samo domaci ili ovi sto nisu nista pokazali.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
Ja sam za Darko Nestorovic ili Vladgo Jagodic! Sto nebi vodio Slaven Musa reprezentaciju svakako smo raspali!
Alija Braco Hadziosmanovic 

,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Seegej Barbarez i Emir Spahic, jer nama ne treba znalac vec cvrsta ruka i autoritet. Barbarez je rodjeni lider a Spahic je seljacina koja bi se odmah digla na nebo zbog pozicije koju vi obnasao.
Slažem se.
Selektor mora bit primjer. Spahu bi sigurno svi poštovali jer sigurno niko ne može popit i pojest više od njega.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Igraci pred najvazniju utakmicu u zadnjih 5 godina traze da se igra na Grbavici. U redu da je stvarni razlog teren vec je razlog sto u Sarajevu mogu obilaziti sve kafane i restorane. I o cemu pricamo i nerviramo se takvi neljudi od nasih igraca zasluzuju degenek jer im je kafana ispred grba i kojeg nose.
Sto onda ne moze Irfan Hadzic igrati u 2. Turskoj ligi. Sto ne moze Ognjen Todorovic, sto je Milos Stanojevic zabiljezio samo 3 nastupa u Turskom fenjerasu pa prekomandovan u drugu ligu, gdje sad igra Blagojevic. Najbolji igraci nase lige ne mogu igrati u slabijim timovima Turske lige. To su jednostavno cinjenice. Hajradinovic je npr dokazao kvalitet u 1. HNL. To nije npr Tatar, i zato i igra u BiHPL. Ni Hajradinovic nije internacionalna klasa, a kako ce onda Tatar moci pomoci kad ne moze ni igrati nivo Hajradinovica.Hasansas1978 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:33Nakon ovog sinoc se jasno vidi da je svejedno ko je selektor. Nema nikakve veze jer selektor koji se postavi mora da postuje dogovor sa Savezom, a to se najvise odnosi na izbor igraca. Pravi selektor koji ce odbiti zelje i preporuke Saveza i menadzera oko Saveza i drugih ljudi oko reprezentacije, nikada nece biti ni postavlje kao selektor. Ima toga u modernom fudbalu mnogo i nije nista novo. Stoga svejedno je ko ce biti selektor u reprezentaciji dok se moraju forsirati igraci iz Turske. Zapravo to je sve veza na relaciji Savez- Zeljeznicar- treneri, menadzeri sa vezom sa Turskom - Turska...
Nema kvalitetne reprezentacihe dok se to ne razbije. Turska liga jeste jaca liga od BH premijer lige ali zahvaljujuci igracima koje Turci dovedu iz recimo liga petice (tipa Falcao, Valencia trenutno itd itd). Ti igraci cine tu razliku. Ako bi se zanemarili takvi igraci, pa ta turska liga je na istom nivou kao i bosanska. Ako recimo neki Tatar ili Ahnetovic nisu bolji ili barem na istom nivou kao ovi sto dolaze iz Konyaspora, Kasimpase i slicno, onda ja ne znam nista o fudbalu. A nisam pobornik FK Sarajeva, dao sam samo primjer a u nasoj ligi ima dobrih igraca. Pa eto sinoc i jedini gol smo postigli najvise zahvaljujuci igracu iz Sirokog a ne nekom iz Turske lige.
Da skratim. Za neku novu generaciju mora se uvesti novi kriterij a to moze biti, ili igraci iz liga petice, ako ih imamo, a nenamo naravno. Onda nakon njih istu sansu i kriterij dati i igracima iz bosanske lige i tih turskih; ceskih, belgijskih, austrijskih, grckih liga i slicno jer sve je to isti k.... Gdje je po mnogo cemu ta turska liga i losija..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.