Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Enigma
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Post Postao/la Enigma » 09 okt 2020, 11:39

Dok god fudbalski anonimusi sjede u savezu mi se necemo plasirat ni na jedno veliko takmičenje.
I mi imamo velika očekivanja a repka nam se bazira na igračima iz turske lige
Jedino dobro iz svega ovog je to da smo dobili mlad stoperski par za narednih 10 godina
MUSVDG

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 okt 2020, 11:49

bosnas_ je napisao/la:
09 okt 2020, 11:29
Realno Tatar i Hodzic su trebali igrati ispred kvislinga Hotica i Loncara.. ali kasno je sada... po meni Bajevic previse ekaperimentisao, jednostavno nije on za modernog fudbala..moje misljenje.
Napises u istoj recenici, Bajevic je previse eksperimentisao, i Bajevic je trebao Tatara staviti. Nesto ti ovde ne stima.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 okt 2020, 11:50

Dok ne dođe do reseta na svim nivoima, ima li bar neki trener koji ima plan B..?! Ono kad vidiš da je Višća loš da ubaciš nekog drugog.. Ono kad te protivnik nešto promijeni i pritisne te početkom drugog poluvremena pa da nešto promijeniš, da nam igrači stoje bliže protivniku..
Nekoga da zna voditi utakmicu, a ne samo izdiktirati 11 imena i eventualno napraviti inicijalnu postavku...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 09 okt 2020, 11:51

® GONGASHI POWERHOUSE ®

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2020, 11:53

DrFilgud je napisao/la:
09 okt 2020, 11:35

Ima tu sportske tradicije, zdravih sportskih kolektiva, investiranja, odnosa javnosti, nacionalnog naboja...,yebi ga kod Hrvata postoji kult sporta i sportskih uspjeha.
Kod nas je sve bolesno, lažno, apatično, potpuno nepovjerenje prema svemu...
Pa eto, zadnje SP u Rusiji ti je najbolji dokaz.
Engleska je ispred Hrvatsku u svemu. Kao društvo i država jel, pošto je to teza. Bogatija zemlja, uticajnija, GDP i životni standard 200 puta ispred hrvatskog, imaju 100 puta jace klubove, extra liga, najbolji stadioni, najbolji uslovi, investicije, jel tako...da ne nabrajam sad.

I sve to nije dovoljno, hrvatska sirotinja (a za engleze jesu) ih oderu i odu u finale. Doduše njih su derali i islanđani prije toga :mrgreen: Kako to ? đe trokira ? ako je sve odraz uređenja društva :mrgreen: nije to baš tako.

Hrvati imaju patriotizam, naboj, poginuce za svoj dres. Mi to nemamo, mi samo pricamo o nekom velikim patriotizmu, puni smo samohvalisanja - a lažemo, nismo nikakvi patrioti :kafa: Ne volimo svoju domovinu za razliku od hrvata.
I kod hrvata ima korupcije i nepotizma, daleko je to od neke uređene evropske zemlje, ali su za nas svemirski brod u fudbalu.

Stavi Srbiju u košarci naspram lupam Italije ili Njemačke, 10 puta jačih država. Ista stvar.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 11:56

let3 je napisao/la:
09 okt 2020, 11:53
DrFilgud je napisao/la:
09 okt 2020, 11:35

Ima tu sportske tradicije, zdravih sportskih kolektiva, investiranja, odnosa javnosti, nacionalnog naboja...,yebi ga kod Hrvata postoji kult sporta i sportskih uspjeha.
Kod nas je sve bolesno, lažno, apatično, potpuno nepovjerenje prema svemu...
Pa eto, zadnje SP u Rusiji ti je najbolji dokaz.
Engleska je ispred Hrvatsku u svemu. Kao društvo i država jel, pošto je to teza. Bogatija zemlja, uticajnija, GDP i životni standard 200 puta ispred hrvatskog, imaju 100 puta jace klubove, extra liga, najbolji stadioni, najbolji uslovi, investicije, jel tako...da ne nabrajam sad.

I sve to nije dovoljno, hrvatska sirotinja (a za engleze jesu) ih oderu i odu u finale. Doduše njih su derali i islanđani prije toga :mrgreen: Kako to ? đe trokira , ako je sve odraz uređenog društva :mrgreen: nije to baš tako.

Hrvati imaju patriotizam, naboj, poginuce za svoj dres. Mi to nemamo, mi samo pricamo o nekom velikim patriotizmu, puni smo samohvalisanja - a lažemo, nismo nikakvi patrioti :kafa: Ne volimo svoju domovinu za razliku od hrvata.
I kod hrvata ima korupcije i nepotizma, daleko je to od neke uređene evropske zemlje, ali su za nas svemirski brod u fudbalu.

Stavi Srbiju u košarci napsram lupam Italije ili Njemačke, 10 puta jačih država. Ista stvar.
Ovo boldirano također spada u "stanje u državi".
Zato i napisah da stanje u državi ne predstavlja samo GDP, ekonomija, zakoni...
Mi nemamo ni red, ni naboj.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 09 okt 2020, 11:58

Sto prije skontamo da smo prosjek od reprezentacije bice nam lakse, po meni je glavni problem u savezu jos kad nam Vico sad dodje...
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 09 okt 2020, 12:00

Kako napraviti naboj u reprezentaciji kada nemas ni jedan uvjet za to.
1.Igrači ne znaju jezik države za koju igraju,samim tim vezani su za nju samo interesom.
2.Ako ti prvo fali onda barem moraš imati skup profesionlaca sto također nemas.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 okt 2020, 12:01

Skojevska je napisao/la:
09 okt 2020, 11:58
Sto prije skontamo da smo prosjek od reprezentacije bice nam lakse, po meni je glavni problem u savezu jos kad nam Vico sad dodje...
Kako mislis ''kad dodje'' :kafa:

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 09 okt 2020, 12:04

“Naš narod je s pravom očekivao pobjedu i plasman dalje – u finale baraža, ali ako nismo u stanje na svom terenu pobijediti onakvu ekipu Sjeverne Irske onda vjerovatno ni ne zaslužujemo da idemo na Evropsko prvenstvo. Šteta, stvarno sam razočaran – jako mi je krivo. A sad da je dajem neke pridike i kritike, ne, ne bih to radio. Zaista mi je žao, shvatam ja i naše igrače, trenere i sve ostale koji su pokušali ostvariti taj cilj, ali nisu uspjeli. Jesu li mogli više, mislim da jesu. Zbog toga znam da je u domovini veliko razočarenje, jer jedino u tom sportu možemo zajednički živjeti, raditi, igrati, veseliti se… Zbog toga mi je izuzetno žao što nismo uspjeli doći do cilja”, ističe popularni Vaha.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 okt 2020, 12:05

Vrhunac utakmice je bio kad je Bajevic izveo Krunica,koji je bio sigurno najbolji kod nas,a ostavio invalida Viscu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 okt 2020, 12:06

Eno kaže Baždarević da nismo imali sreće. Klasika. Već 30 godina sreće nemamo.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 12:07

Rosicky je napisao/la:
09 okt 2020, 12:00
Kako napraviti naboj u reprezentaciji kada nemas ni jedan uvjet za to.
1.Igrači ne znaju jezik države za koju igraju,samim tim vezani su za nju samo interesom.
2.Ako ti prvo fali onda barem moraš imati skup profesionlaca sto također nemas.
Nije u redu to što govoriš. Optuživati nekog Kolašinca ili malog Ahmethodžiča da su tu izu interesa je deplasirano.
Igrači iz dijaspore su uglavnom bili primjer profesionalizma i zalaganja.
Često su ti igrači i iznosili kritike na račun neprofesionalnog odnosa na okupljanjima i sl.

S druge strane, domaće bekrije su uvijek bile kolovođe u vanfudbalkskim aktivnostima.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 09 okt 2020, 12:11

nema 9 miliona od plasmana za bagru iz saveza da naprave novu zgradu i sebi plate povecaju
NEMAAAAAA
pusite ga kriminalci

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2020, 12:12

DrFilgud je napisao/la:
09 okt 2020, 11:56

Mi nemamo ni red, ni naboj.
To je to :thumbup:
Naboj i patriotizam se i mogu nekako nabiti. Ako ništa onaj lažni, na foru , preko medija, nahajcati atmosferu, Marjan, Spaho ili Baho neka urlaju itd.
Ali bez reda se ne može praviti bilo kakav uspjeh. Mi toga nemamo ni u primisli :mrgreen:

Evo, na brzinu smo potrošili Mešu, Roberta i sad Duška. Tri selektora u dvije godine, a banda u Savez ostaje ista, oni se samo rotiraju na funkcijama.
Sad ce dovesti nekog novog selektora i hajmo dalje :kafa:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2020, 12:12

Mah i Vaha zna samo govoriti, uhvati se posla i odvedi nas na veliko takmičenje. A i ova priča da smo prosjek, što i jesmo, je opet traženje opravdanja za ogroman neuspjeh. Mi na ovo EP smo morali otići i ovo je nešto što bi moralo da bude kap koja je prelila čašu i da napravimo ogroman rez. Mi tražimo opravdanja u ovom ili onom. Referišemo se na sinošnju utakmicu što je, opet, pogrešno jer nisu šanse za EP sinoć izgubljenje već u kvaliifkacijama kad su išle 2 ekipe iz grupe a mi bili 4. Ali nema ništa od bilo kakvih radikalnih promjena jer je stanje u državi dobro, nismo otišli na EP zbog Bahe ili Grbavice, nismo imali sreće...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 okt 2020, 12:13

Pozitivanstav je napisao/la:
09 okt 2020, 11:34
Svako svoj poso' treba da radi.
Bojim se da imamo previse igraca sumnjivog kvaliteta.
Neki sjede na klupama prosjecnih klubova,neki igraju u slabim ligama.

Ne mogu da vjerujem tih 10-15 min drugog poluvremena ,pa sta nam se desilo...?

I nedostaje jaka ruka,zadnja linija mora imat zafrkanog tipa,poput Spahe,al ajd rodi ga.

Valja nam zivit s ovim sto imamo,druge nam nema ,hehe
Nisu ti igraci problem uopste, oni su i trcali trudili se,

ovaj iz Rome ne pogadja vise, onaj iz Basaksehira ne zna ni hodat, ovaj iz Barce inekako koronu bolovo, ovaj iz Arsenala ne zna ni sta je taktika ili markiranje...

Najvise su ga ukenjali "imena"

Satro kapiten a siri ruke i pantomimu izvodi cjeli mec pa drekni jbm ti pleme s trakicom na ruci.....

Sve se to treba oprostit i pustit ih nek klepaju pare do kraja karijere....

Zovnut komplet mlade igrace bez nedodirljivih u selekciji, i pocet od organizacije igre, sa i bez lopte, zadataka i cim se neko ufura i ne radi sto treba klupa i ne pozivat....ima drugih koji hoce....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 okt 2020, 12:23

Unofficialpage je napisao/la:
09 okt 2020, 12:12
Mah i Vaha zna samo govoriti, uhvati se posla i odvedi nas na veliko takmičenje. A i ova priča da smo prosjek, što i jesmo, je opet traženje opravdanja za ogroman neuspjeh. Mi na ovo EP smo morali otići i ovo je nešto što bi moralo da bude kap koja je prelila čašu i da napravimo ogroman rez. Mi tražimo opravdanja u ovom ili onom. Referišemo se na sinošnju utakmicu što je, opet, pogrešno jer nisu šanse za EP sinoć izgubljenje već u kvaliifkacijama kad su išle 2 ekipe iz grupe a mi bili 4. Ali nema ništa od bilo kakvih radikalnih promjena jer je stanje u državi dobro, nismo otišli na EP zbog Bahe ili Grbavice, nismo imali sreće...
100%, priče o prosjecima ne pije vodu, jer smo se sramotili od smiješnih reprezentacija poput Armenije i Finske.

Sve ti se da, i da si domaćin i sve i opet ne možeš iskorak napraviti.

Mentalno je ekipa u totalnom rasulu, kad su kvalifikacije i kad trebaš dobiti Armence i Fince naši se razdignu i igraju bezvoljno.Kad su utakmice odluke onda padnemo pod pritiskom. Kakva god da je situacija naši se psihički kontra postave.

Pristup je ravno zajebanciji, obični smo klošari, kad treba jednostavan zadatak uraditi onda nam je mrsko, traže se prečice a kad u odlučujućim utakmicama treba pokazati hrabrost onda se usere.mo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 09 okt 2020, 12:29

Treba zatvoriti ove temu i otvoriti novu pod nazivom : "KAMO DALJE RODJACE"

Kostur ekipe vise ne smiju ciniti igraci tipa Visca, Cimirot i slicno. To je genocid prema fudbalu !!

Kostur nase reprezrntacije trrbaju ciniti samo Dzeko, Pjanic, Kolasinac, Gojak te golmani Sehic i Begovic. Sve ostalo pozvati u odnosu na neke kriterije koji ce se postavuti i pri tome igraci iz **** turske ili slicnih odron liga ni po cemu NE SMIJU IMATI PREDNOST u odnosu na igrace iz Njemacke ili Engleske 2 i 3. lige ili bosabske lige !!! Mi nemamo toliko igraca da ih skupimo iz najboljih liga (citaj lige petice) ali ni po cemu ne treba dati prednost ovima iz jbnog Konyaspora, Kasimpaase i slicno...
Zadnja izmjena: Hasansas1978, dana/u 09 okt 2020, 12:30, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, D97, Majestic-12 [Bot] i 29 gostiju.