OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 19:24
BenjooJutub je napisao/la: ↑09 okt 2020, 19:00
OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 18:50
Hoćeš remont a zadržavas Dzeku, Pjanica, Kolasinca. Pa kakav je ti remont druze. Remont je sve mijenjaj jer su dijelovi zastarjeli ili istroseni.
Druže, napisao sam zašto. Oni sa svojim iskustvom i kvalitetom mogu i moraju biti mentori mlađim igračima. Remont kada se pravi mijenjaju se polovnjaci koji imaju više od 28, a bespotrebno zauzimaju mjesto. Bičakčić, Zukanović, Hajradinović, Begović, Šehić, Višća, Đurić, Jajalo, Kvržić, Šunjić, Hajrović, Bešić... Ovi polovnjaci ispod 28 godina, još uvijek mogu poslužiti a i realno nemamo neki izbor pa da se sad toliko možemo razbacivati.
Po cemu zaslužuju Dzeko, Pjanic, Kolasinac da ostanu u ekipi.Mladi igrači ne trebaju takve mentore po meni gdje im repka u većini slučajeva dodje ekskurzija i posjeta rodbini i prijateljima ako ćemo realno. Dzeko je igračima iskreno al mi ne ide u glavu da lik odigra gotovo svaku 5 utakmicu na svom pravom levelu. Pjanic je jos gori po tom pitanju jer ima statistički gledano najlosiji skor dobrih odigranih utakmica za repku. Kolasinca necu ni ubrajati lik je vise povrijeđen nego u igri al kad je tu poprilično korektno to on odradi bar koliko mogu da vidim.
O čemu onda mi pričamo. Kakvi ba mentori kakvi igrači.
Bil ti volio da ti mentor bude čovjek koji se 80% sprda pri dolasku na okupljanje. Gdje nemaju stav da kazu sta im smeta u reprezentaciji u savezu i dalje. Gdje se zadnji put Sergej Barbarez pobunio. Ma druze sve to treba mijenjati a ponajviše Savez. Oni su ti koji dozvoljavaju menadžer igracima da rade sta hoce od repke. Boli dupe Vicu sto smo izgubili 9 mil jer ce naprositi od fife i uefe dva tri gdje ce moc ukrasti par stoja hiljada sebi.
O čemu pričamo o nekoj reprezentaciji koje nema vec odavno. Smiješni smo ljudi i osrednja repka koju smo mi i mediji naši digli kao da smo Engleska.
Džekine zasluge ne ću spominjati, budali je jasno. Pjanić je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Kolašinac je poslije njih dvojice naš treći, kako da kažem, najprofesionalniji igrač. Da ne kažem najbolji, ali je igrač koji čitavu karijeru igra na najvišem nivou i tek mu je 27 godina. Ukoliko ciljamo EP 2024, on će tada npr imati tek 31 godinu, a Pjanić 34 godine, što su najbolje godine za veznjaka njegovog tipa. Ja sam siguran da njegovo najbolje vrijeme tek dolazi ( živi primjeri su ti Modrić i Pirlo).
Džeko bi tada imao 38 i ako bude držao ovu fizičku spremnost, a vjerujem da hoće i mora, zašto ne bi i on igrao na EP 2024?
To su tri igrača koja se ne smiju odbaciti, jer su tri najozbiljnijna igrača u ovoj reprezentaciji, bez obzira na njihovo mahalanje na okupljanjima ali nadam se da uz čvrstu selektorsku ruku i njihovu želju za uspjehom i to se može riješiti.