Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Gumistucna
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Post Postao/la Gumistucna » 10 okt 2020, 09:59

Ne mogu da vjerujem da ovde par forumaša je stalo na stranu igrača s brojem 8 ,kobiva nije on sam loš bio.
Nije loš,on je ubjedljivo najgori
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 10 okt 2020, 10:17

Začepit će br. 8 usta kritičarima protiv Nizozemske!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 okt 2020, 10:27

gledam fudbal duze od 30 godina i mogu izabrati 3 najlosije predstave u kojima sam uzivao. nazalost, sve su u dresu repke. Civic u sj. irskoj, zukanovic u armeniji i ovaj matuzalem visca, neku noc.
Viscina je ipak najlosija!
Na poluvremenu sam samo jedan komentar napisao i to je bilo nesto tipa kako je on sve sto je dodirnuo, unistio.
Ozbiljan strucni stab bi ga izveo odmah na odmoru ili mu ocitao lekciju da leti vani u prvih 15 min nastavka, ukoliko se ne popravi.
On nastavlja po svom i biva nagradjen sa 120 min i penalom. Meni je samo ovo dovoljno da trener bude bivsi.
Dusko je star insan, nisam rijeci lose napisao o njemu, nadao sam se da ce na to iskustvo nesto uraditi ali sada je valjda jasno da od toga nema nista. Covjek se gubi, ozbiljne su to godine, press konferencije su uzasne, meni ga malo zao.

Da smo normalna drzava, a nismo, vec od sutra bi se napravio rez. Odmah ovu djecu poput hasica, demirovica, gazibegovica, danilovica, ubaciti u ekipu i uigravati ih ovaj period od 2 godine do narednih kvalifikacija za euro.
Vjerujem da bi to bilo dovoljno vremena da nas tada odvedu na takmicenje a u ovom sada periodu, svakako ne mogu biti losiji od trenutnog stanja. Svjetsko je valjda svima vec jasno da mozemo samo sanjati.

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 10 okt 2020, 10:28

TheClown je napisao/la:
09 okt 2020, 21:55
ima`l gdje highlights (10-15min) il citava tekma da se pregleda ?

:kafa:
ipak me zanima sad citava tekma. Ima snimak igdje ?

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 10 okt 2020, 10:33

Ne treba ti cijela ut,vjeruj mi :)
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 10 okt 2020, 10:35

Sindikat12 je napisao/la:
10 okt 2020, 09:46
slika
Slikovito ali istinito :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 okt 2020, 10:38

robertkosar je napisao/la:
10 okt 2020, 10:35
Sindikat12 je napisao/la:
10 okt 2020, 09:46
slika
Slikovito ali istinito :mrgreen:
extra, samo su trebali justina konsultovati prilikom pisanja teksta:-)

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 10 okt 2020, 10:39

Gumistucna je napisao/la:
10 okt 2020, 10:33
treba :pray:

semo golova i penala nisam nista vidio

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 10 okt 2020, 10:45

Omark je napisao/la:
10 okt 2020, 10:17
Začepit će br. 8 usta kritičarima protiv Nizozemske!
Dok je visce i ostale meljine gamadi u repki nema nam napretka ni do 2050 god :salut: :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 10 okt 2020, 11:05

TheClown je napisao/la:
10 okt 2020, 10:39
Gumistucna je napisao/la:
10 okt 2020, 10:33
treba :pray:

semo golova i penala nisam nista vidio

ne treba ti taj srklet u životu iskreno. Opadanje kose
NEMA NAZAD

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 okt 2020, 11:15

Ko god da dodje nakon Bajevića mi ćemo ga isisat, potrošit i bacit. Nema smisla tako naprijed. Prvo se pare moraju naći. Drugo te pare se trebaju uložiti u domaću ligu. I treće mora postojati plan i kriterij, da ne bi bilo eto vam pare pa vi dalje radite.

A reprezentaciju možemo razumjeti i kao način da se testira gdje je naš fudbal u odnosu na druge. Trenutno u banani. Ok. Ali to onda znači da moramo uraditi nešto po pitanju tog fudbala.

Jedan igrač u dvije decenije koji je igrao u vrhunskom klubu je premalo (eto da odbijem jednu deceniju za igrače koji su prošli jugoslovensku školu) za naciju kojoj je nogomet sport broj jedan u državi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 okt 2020, 11:52

Baš su nam uništili gušt, očekivao sam opet onu atmosferu kao kad smo otišli na SP, to iščekivanje, gdje bi se živilo za to. Baš mi je krivo, osječam se kao protiv Litvanije u košarci, ne baš tako ali blizu je tog. Od SP nema ništa, ekstremno su male šanse da odemo na to takmičenje a kad će novo EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 10 okt 2020, 12:30

pustite se te priče ne valjaju igrači realno tanka je bila i sa ćirom u baražu pa odigrasno u lisabonu ko pepova barselona.dajte mi motivatora nekog ovo sve od Ćire do danas ko na smrt da dođu
Samo Sloboda | COYG

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 okt 2020, 13:07

Jedino se ova priča i floskula ponavlja na Balkanu, iznova i iznova. Shvatite već jednom da nije stvar borbe, zalaganja, trčanja i ne znam ti više čega. Nema drugih kvaliteta da bi to bilo to. Protiv Irske uopšte nije falilo želje i zalaganja, tu su igrači odradili svoje, kočilo je u drugim aspektima igre.

Jednostavno ne mogu da vjerujem da se još uvijek poteže priča o tom nezalaganju, o tome kako su oni "manekeni" i kako im treba motivator ala Ćiro. Kad god se desi neuspjeh, vazda se udara s istim 'argumentima'. Kad nemaš kvalitet igre, organizaciju, sistem, mentalitet, onda izgledaš nemoćno, bezidejno i pogubljeno, što nije odraz borbe i zalaganja.

Ćiro je bio dobar, ali prije 10 godina, kad si galamom mogao nešto postići. Danas je tu brdo drugih stvari, ali prije svega moraš biti dobar taktičar, autoritet i pedagog. Taj seljački pristup gdje kontaš da ćeš vikom nešto postići je izumro odavno.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 okt 2020, 13:11

:lol:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 okt 2020, 13:13

AlfredNobel je napisao/la:
10 okt 2020, 13:07
Jedino se ova priča i floskula ponavlja na Balkanu, iznova i iznova. Shvatite već jednom da nije stvar borbe, zalaganja, trčanja i ne znam ti više čega. Nema drugih kvaliteta da bi to bilo to. Protiv Irske uopšte nije falilo želje i zalaganja, tu su igrači odradili svoje, kočilo je u drugim aspektima igre.

Jednostavno ne mogu da vjerujem da se još uvijek poteže priča o tom nezalaganju, o tome kako su oni "manekeni" i kako im treba motivator ala Ćiro. Kad god se desi neuspjeh, vazda se udara s istim 'argumentima'. Kad nemaš kvalitet igre, organizaciju, sistem, mentalitet, onda izgledaš nemoćno, bezidejno i pogubljeno, što nije odraz borbe i zalaganja.

Ćiro je bio dobar, ali prije 10 godina, kad si galamom mogao nešto postići. Danas je tu brdo drugih stvari, ali prije svega moraš biti dobar taktičar, autoritet i pedagog. Taj seljački pristup gdje kontaš da ćeš vikom nešto postići je izumro odavno.
Mislim da je taj na tvom avataru, jedan od odgovornih za nezalaganje, maliodušnost, nedostatak želje.
On ko kapiten i apsolutna legenda može, i trebo bi puno uradit da stvari dođu na mjesto. Barem na terenu i svlačionici. On je ono što je Messi u barceloni.
Džeko nema damar za vođu, nema želju i energiju da povučen ekipu za sobom. Ako zanemarimo floskule, iskreno mislim da mu pun k...reprezentacije i da mu se ne igra.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 okt 2020, 13:23

DrFilgud je napisao/la:
10 okt 2020, 13:13
10 okt 2020, 13:07

Mislim da je taj na tvom avataru, jedan od odgovornih za nezalaganje, maliodušnost, nedostatak želje.
On ko kapiten i apsolutna legenda može, i trebo bi puno uradit da stvari dođu na mjesto. Barem na terenu i svlačionici. On je ono što je Messi u barceloni.
Džeko nema damar za vođu, nema želju i energiju da povučen ekipu za sobom. Ako zanemarimo floskule, iskreno mislim da mu pun k...reprezentacije i da mu se ne igra.
Šta bi on trebao uraditi po tom pitanju? Evo reci mi dvije stvari i potkrijepi to. Da uđe u svlačionicu i ebe im mater, da ih šamara i šuta? Šta on može više korisno uraditi, a da to može pomoći repki? Ne može Džeko jednom Višći ugraditi muda, ne može Hodžiću, Duljeviću, Hajradinoviću Hotiću utuviti nešto u glavu i naložiti ih, kad ovi nisu kvalitet za nešto više. Uz to, non stop je neka 'drama' u repki, konstatno se mijenaju selektori, dolaze novi igrači koji budu jedno okupljanje, a na narednom već nestanu. Jednostavno, nema konstante ni u čemu, nema kvaliteta u repki i to ti je sve rezultat ovaj kakav i jeste.
Pogledaj ti ove Irce, jedan-dva nova igrača u prvih 11 od prije dvije godine kad su nas izbacili. Normalno da imaju sistem, organizaciju, da su uigrani i da sve funkcioniše kako treba. Nama u najvažnijoj tekmi igraju četvorica u odbrani koja se u životu nisu srela.

Kad napravimo zdravu sredinu, atmosferu, kad pozive budu dobijali igrači koji ih i zaslužuju, dovede dobar selektor, kad se napravi konstanta od par godina, onda će biti rezultata. Naravno, i Savez mora biti normalan, ali od toga ništa, jer od toga sve kreće. Malo malo neka promjene i rekonstrukcije, novi igrači, selektori i onda nešto očekujemo.

I meni se ne bi igralo kad dođem i evo već drugi put te izbacuje ebena Irska. Ne kontam šta Džeko tu može, da ide u odbranu u svakoj situaciji i pomaže im, da asistira sam sebi, da dribla i da zabija usput?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 10 okt 2020, 13:27

Nema sistema, nema organizacije, nema struke

Na terenu nema lidera, nema zalaganja, odgovornosti i takticke poslusnosti, rada bez lopte, nema svi za jednog, nema tima
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 okt 2020, 13:32

10 okt 2020, 13:23
Šta bi on trebao uraditi po tom pitanju? Evo reci mi dvije stvari i potkrijepi to. Da uđe u svlačionicu i ebe im mater, da ih šamara i šuta? Šta on može više korisno uraditi, a da to može pomoći repki? Ne može Džeko jednom Višći ugraditi muda, ne može Hodžiću, Duljeviću, Hajradinoviću Hotiću utuviti nešto u glavu i naložiti ih, kad ovi nisu kvalitet za nešto više. Uz to, non stop je neka 'drama' u repki, konstatno se mijenaju selektori, dolaze novi igrači koji budu jedno okupljanje, a na narednom već nestanu. Jednostavno, nema konstante ni u čemu, nema kvaliteta u repki i to ti je sve rezultat ovaj kakav i jeste.
Pogledaj ti ove Irce, jedan-dva nova igrača u prvih 11 od prije dvije godine kad su nas izbacili. Normalno da imaju sistem, organizaciju, da su uigrani i da sve funkcioniše kako treba. Nama u najvažnijoj tekmi igraju četvorica u odbrani koja se u životu nisu srela.

Kad napravimo zdravu sredinu, atmosferu, kad pozive budu dobijali igrači koji ih i zaslužuju, dovede dobar selektor, kad se napravi konstanta od par godina, onda će biti rezultata. Naravno, i Savez mora biti normalan, ali od toga ništa, jer od toga sve kreće. Malo malo neka promjene i rekonstrukcije, novi igrači, selektori i onda nešto očekujemo.

I meni se ne bi igralo kad dođem i evo već drugi put te izbacuje ebena Irska. Ne kontam šta Džeko tu može, da ide u odbranu u svakoj situaciji i pomaže im, da asistira sam sebi, da dribla i da zabija usput?
Nemam konkretno šta da potkrijepim, govorim ono što vidim i što mnogi primijete. Na osnovu govora tijela, ponašanja, njegovog nezalaganja, izjava i ponašanja na okupljanjima.
Ne djeluje mi ko osoba koja bi mogla da povuče za sobom ekipu, čak mi ne djeluje ni da mu je previše do toga .

Naravno da ne okrivljujem njega za loše rezultate, savez je glavni krivac. Ipak, riba smrdi od glave, a i Džeko je neka glava u našoj reprezentaciji i može puno ako hoće.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.