Trenutno ne bih, izbjegavam, a i ne shvatam to kao fer ili nefer okolnosti.ReX je napisao/la: ↑10 okt 2020, 15:49(ukljucujuci i Amara, budi fer do kraja)
Kad (vi) Misketovci priznaju(te) da je Amar neophodan Želji, i da su Željo i Amar jedno, onda ima mjesta za sve dogovore. Nije jednom džaba rečeno Gospodar familije. Tad su Krupe i ostala sela punili gaće kad sjednu u bus i krenu u Grbavici.
Sad nam se u avliji klince jer smo otisli mnogo koraka unazad, ne samo dva. Jeste, bilo je neuspjeha na europskom planu, ali bilo je i uspjeha. Zar ste zaboravili Sherif, pa bara-bara s Plzenom i utakmica s jednim od Makabija na Kosevu, kad su nas vile pronosale i sekunda falila da Adil, Zeba ili Smajic zatresu mrezu?
Meni je taj čovjek, iako nemamo nikakve relacije, donio mnogo radosti i učinio me ponosnim. Ja se iz zlatnog perioda sjećam samo jednačine amar+željo=titula i (eventualno) kup.
I sjećam se gore navedenog Plzena, nade poslije istog, i sjećam se duple, sjećam se utakmica s Borcem na grbavici, nepobjedive generacije s Gušom i Karićem, sjećam se ekipe s Bučanom, Bešlijom, Peđom i ostalima kad je tek došao. I šta je svemu tome zajedničko? Amar=Željo, jer smo tad bili uspješni.
Poslije tog perioda, samo se sjećam procedura, menadžera, skauta, "slovenske" opreme, igrača na tribinama, igrača koji ne bi prišli ni ulazu na Grbavicu, da je normalno, što je najvažnije NEUSPJEHA tamo gdje je isti bio najpotrebniji.
Ta gore vedeta, koju pokušavaju neki izjednačiti s Amarom, treba prvo da shvati da bi bio jedna od velicina kluba, legenda, da nije dopustio svom egoizmu i zelji za kontrolom da nadvlada sve pozitivne aspekte. A bilo ih je...
Međutim, šta očekivati kad čovjek izgubi kontrolu nad svojim željama i ambicijama, pa tek onda mogućnostima.
Ne kažem da možda nije imao najbolju namjeru, ali.. ne igraš se s nečim kao da je tvoje vlasništvo. Ukratko, trebao je gledati šta je najbolje za klub, a ne za njegovu poziciju u kontekstu Želje, jer bi samo tako postigao ono što je možda i želio.