FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Saurman » 19 dec 2010, 20:58

anton 1983 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la: Nadam se da ce se realizovati transfer L.Gustava koji je skolovani lijevi bek,ali eto cesto igra zadnjeg veznog,mlad a i nije toliko skup.
Ko ti je ovo reko? On je ZADNJI VEZNI, a na silu igra beka i BRUTALNO JE SKUP ;) :mrgreen:
Za koliko mislis da se moze kupiti zadnji vezni ? za šaku dolara mozda :? ...pod hitno dva štopera,bek i zadnji vezni...Diega Armanda na posudbu Buytena i Demichelisa u gulag, Gertrudu frknuti vukovima Otll WTF :evil:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 19 dec 2010, 21:09

geronimo je napisao/la: Ribery treba podršku, ali se isto tako mora priznati da često bespotrebno gubi lopte. Još je danas imao dovoljno prostora sa ovim trutovima iz Stutgarta, ali nije se baš proslavio.
herr moderator, jel´ tebi riberi nekad oteo sendvic ispred skolske kuhinje pa tolika mrznja :?
doduse, mozda ti slika nije bila dobra :roll: :lol:
covjece, saigraci su ga pratili...al´ pogledom !
daj mi jednu akciju u kojoj je riberi izgubio loptu a da je kraj nj. bio igrac kojem je mogao dodati.
pokretac svake akcije, ucesnik u svakom napadu u kojem je postignut gol, strijelac gola kakav moze zabiti samo on i roben. sta hoces vise?! po meni je upravo on bio igrac utakmice, zabijem goal.com il´ kako se vec zvase ona smijesna stranica :x
Klare je napisao/la:Šta kažeš? :twisted:
sta da ti kazem, bio je dobar pa ga hvalim 8-)
ps
edhem mi je tito :lol:
pps
sestice i bivse stopere u gulag, nigdje drugdje 8-) :lol:
Zadnja izmjena: torrenteS, dana/u 19 dec 2010, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 dec 2010, 21:09

ma tymo je par dobrih utakmica odigrao na stoperskoj poziciji a sad se stvarno vidi da nije za te pozicije...grijesio je, bio je spor, skok igra uzas...breno pokazuje zube iako se mora jos uhodat...ribery je bio dobar, jest istina da gubi lopte neke, al ucestvovao je skoro kod svih golova , jedan zabio, mario gomez je jednostavno gigant i sad definitivno nakon ove polusezone je svima zacepio usta...pa covjek ima sansu biti najbolji strijelac i bundeslige i cak i lige prvaka...neki ga ne vole, nekad zbog njegovog stila, al covjek pravi paker....a muller je jednostavno gigant tu nema price....altintop je danas u prvom poluvremenu bio solidan...pranjic isto nekakav spor, izgubljen...ima posla jos da se radi na defanzivi i odbrani nadamo se dobrim pojacanjima...a valja i zapet u srijedu protiv stuttgarta, kiks tu nije dozvoljen...ko sto van gaal kaze tod oder gladiolen :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 dec 2010, 21:17

Herr cuker, ako misliš diskutovati moraš mi javiti kada ćeš u krpe. Ne bih da počnem pa da te čekam do sabaha. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 19 dec 2010, 21:46

Eh nek sam dozivio da i Seco pohvali Gov-njeza. :mrgreen: Onda je jasno koliko je dobro odigrao. :lol:

Odbrana nam je za komedije. Contento je danas mislim osigurao dolazak novog beka na zimu.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

totem
Kontakt:

Post Postao/la totem » 19 dec 2010, 21:47

Komantar na utakmicu: ukoliko budemo ovako igrali i u srijedu, a i protiv Intera u LP namamo se čemu nadati. U ovoj utakmici Bajern nije pobijedio Štutgart već je Štutgart pobijedio sam sebe. Svi golovi sem onog Riberija djelo su, ne Gomeza i Milera, već odbrane Švaba. Večeras su svi koji su gledali prvih i zadnjih 25-30 minuta utakmice mogli vidjeti zašto Švajni vrijedi 10 mil po sezoni. U vezi je bio neviđen propuh i pretposljednja ekipa lige je u navedenom periodu tako dominirala i stvarala konfuziju na sredini da je to nevjerovatno. Rezultat 5-3 ne govori ama baš ništa, naša je sreća da je Bajern zabio prvi, da je bilo obratno rezultat bi bio obrnut. Zašto je Riberi svjetska klasa, to se danas moglo također vidjeti, odbrana se polako gubi, a taman se čovjek ponadao da Timoščuk i Breno mogu gurati do kraja, doduše nije toliko ni do njih s obzirom da srednji red nije pomagao u odbrani onoliko koliko je trebalo.

Biti će veliki uspjeh, usudio bih se reći ravan osvajanu kupa, ukoliko se Štutgart pobijedi u srijedu, jer im je to izgleda jedina karta da se dokopaju Evrope naredne sezone i da spase sezonu, biti će dodatno motivisani jer su vidjeli da se protiv ovakvog Bajerna mogu vratiti čak i kada je bili 5-1. Da je pao još jedan gol, sve bi se okrenulo. Utakmica za zaboraviti definitivno.

Što se tiče Intera, jako teška situacija jer onakve rupe u serdini i odbrani će Snajder i Eto iskoristiti u potpunosti. Ne slažem se sa onoma koji stavljaju Bajern u ulogu favorita jer to objektivno nije. Mislim da je Bajernu teže jer su očekivali lakšeg protivnika, a ne zato što se boje Intera, dok je Interu laknulo jer su mogli izvući težu ekipu, a ne zato što misle da je Bajern lak zalogaj. Sada ne vrijedi puno ulaziti u detaljnu analizu i prognozu pošto će se za dva mjeseca sve okrenuti za 180 stepeni. Jedno znam, neće biti nimalo lako preskočiti interovce, ali ih bar Bajern neće ni podcjeniti kao Fiorentinu prošle sezone ( kada se samo sjetim prognoze 6-0 za Bajern ). Prolazak preko Intera može biti samo dodatni vjetar u leđa za sve naredne susreta, sve u svemu ovaj žrijeb je mač sa dvije oštrice, ako izugiš biće ogromno razočarenje, ako dobiješ, dobivaš dodatno samopouzdanje.

I da, Riberija su saigrači uglavnom ispraćali pogledom, ovdje mislim na centralne vezne, oni u špicu su ulijetali koliko su mogli ( Gomez i Miler ). Otl i van Bomel ne mogu pratiti Riberija, možda će L. Gustavo to biti u stanju, Švajni i Kros to mogu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 dec 2010, 22:00

Cuj @sece Edhem Bicakcic i Zlatan Lagumdjija. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 dec 2010, 22:03

@gero: jel istina da ti je ribery ukrao sendvic i jos bio brzi od tebe?? :D :D samo mi nemoj reci da si bio spor ko svabe danas, onda sam razocaran ako je tako :D

sto je baines poceo nesto pametovat pa lafo hoce da ispuni ugovor do kraja u evertonu...eto sad ispade oba transfera nesigurna i ovaj gustavov i ovaj bainesov

van bommel mi je inace kao lider, sa svojom borbenoscu uvijek bio drag, al nekako je danas izgledao izgubljeno na terenu, nikakvih akcenata, po neki klizeci, po neki potez s loptom, al jako neprimjetno za njega...komentator na sky-u kaze da ni van bommel sam ne zna bil isao il ostajao....al skoro da je sigurno ako i ostane onda samo do kraja sezone, cini se da nema nista od produzenja ugovora
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2010, 22:05

Saurman je napisao/la:
Za koliko mislis da se moze kupiti zadnji vezni ? za šaku dolara mozda :? ...pod hitno dva štopera,bek i zadnji vezni...Diega Armanda na posudbu Buytena i Demichelisa u gulag, Gertrudu frknuti vukovima Otll WTF :evil:
Pa nije u tom poanta, nego da 15 miljona eura ziher nisu male pare ;) On kad je došao u Hoff košto je miljon eura, e to je ništa, a sve do 5 miljona eura su male pare. 5-10 su pristojen pare, a sve iznad toga je PUNO ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 dec 2010, 22:13

Evo procitah jedan statisticki podatak iz vecerasnje utakmice u kojem stoji da je od 9 upucenih udaraca svih 9 islo u okvir gola.
Malo me zabrinjava ova preciznost. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:14

Drago mi je zbog pobjede, igra u napadu je bila poprilicno dobra kada se uzme izostanak Svajnija, ali u odbrani je tuga brate mili.
Sto se tice Gomeza svaka cast na ona tri gola i asistenciji, ali idalje sam misljenja da nama bolji igrac u napadu od njega treba, neko ko zna uzeti loptu i malo promjesati odbranu, a ne sve na gotovo cekati od Mullera, Riberya i ostalih ili eventualno onakav kiks golmana. Jeste predobro hattrick dati i ponavljam svaka cast na tome, ali ja ga ne smatram dovoljno dobrim napadacem za Bayern, znam da ce neki reci dao toliko i toliko golova i bla bla bla, ali sve su to golovi na gotovo koju bi i vecina nas forumasa dala da izadje na teren, naravno ima par solidnih, ali ja se ne sjecam njegovog solo prodora u kojem on 2 ili 3 igraca izbaci i da go, mada ne kazem da nije bilo. U biti znam da ce se na mene mnogi ovdje da okome al hajd', forum i jeste za iznosenje misljenja i iznosenje protuargumenata tome misljenju :mrgreen:, mada moje mozda i nije objektivno jer od kada je dosao u Bayern meni je Gomez antipatican, jer sam ga uvijek smatrao definicijom uzalud bacenih para.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 19 dec 2010, 22:17

Pet komada zvuci mnogo, ali budimo realni. Cetiri smijesne greske Svaba u odbrani, cetiri gola. Jedino Riberyjev gol nije rezultat neke kardinalne greske Stuttgartove odbrane.
Zadovoljan se mora biti, jer je bilo utakmica kada ni poklone nismo koristili, pa smo se cupali za kosu i hebali majku Gomezu i onima koji ga dovedese.
Sad samo hebemo majku nasoj odrani. A kad i to prestanemo, prvaci smo Evrope. :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 dec 2010, 22:19

totem je napisao/la: I da, Riberija su saigrači uglavnom ispraćali pogledom, ovdje mislim na centralne vezne, oni u špicu su ulijetali koliko su mogli ( Gomez i Miler ). Otl i van Bomel ne mogu pratiti Riberija, možda će L. Gustavo to biti u stanju, Švajni i Kros to mogu.
Naravno da je tako. Od kolike je važnosti Švajni ne treba ponavljati. Samo što to dođe više do izražaja kada van Bommel nema svoj dan (takvi nisu rijetki).
Potpuno prepušten sam sebi i nije mogao više pružiti i u nedostatku saradnje saigrača često zna izgubiti loptu ili se upuštati u nekakve prodore, koji mahom završavaju neuspjehom.
Ribery da bi bio pravi i da se od njega izvuče maksimum, mora imati pored sebe raspoložene igrače, a ne da sam zuja okolo i pokušava naći Gomeza ili Mullera. Večeras je sreća bila na Gomezovoj strani i zahvaljujući Mullerovoj snalažljivosti i njuhu za gol, nismo došli u opasnost.
Povratkom Robbena i Ribi će dobivati više šanse da dođe do izražaja (i protiv jačih ekipa/odbrana, a ne samo kada se protivnik otvori).

Nisam zadovoljan utakmicom (odbrana brine u vražiju mater) ali u ovom trenutku je rezultat najvažniji.
Ne znam šta bi bilo da realizacija nije bila ovako učinkovita ( :mrgreen: ).
Vom Jäger zum Gejagten

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 19 dec 2010, 22:22

guber90 je napisao/la:Sto se tice Gomeza svaka cast na ona tri gola i asistenciji, ali idalje sam misljenja da nama bolji igrac u napadu od njega treba, neko ko zna uzeti loptu i malo promjesati odbranu,
Ti ocito ocekujes novog Elbera , brate to neces jos docekati.( kada bi se doveo Dzeko , iako ni on nije brz kao ni Gomez , daje gotovo golove na isti fazon , ali siguran sam da za njega nebi takvo nesto pricao)
guber90 je napisao/la:ali ja se ne sjecam njegovog solo prodora u kojem on 2 ili 3 igraca izbaci i da go, mada ne kazem da nije bilo.
Broje se golovi a ne prodori.
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2010, 22:24

Gomez nije brz? :lol:

Jel vi uopšte kužite kakav je Gomez tip igrača/napadača? :roll:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:28

bayern4ever je napisao/la:
guber90 je napisao/la:Sto se tice Gomeza svaka cast na ona tri gola i asistenciji, ali idalje sam misljenja da nama bolji igrac u napadu od njega treba, neko ko zna uzeti loptu i malo promjesati odbranu,
Ti ocito ocekujes novog Elbera , brate to neces jos docekati.( kada bi se doveo Dzeko , iako ni on nije brz kao ni Gomez , daje gotovo golove na isti fazon , ali siguran sam da za njega nebi takvo nesto pricao)
De ba ti pogledaj koju utakmicu Dzeke pa da onda diskutujemo, Dzeko nije jednom znao pokupiti loptu van 16 metara i promjesati odbranu, te onda zabiti go, a Gomez to nije uspio ni protiv onakvog Stutgarta kakav je danas bio, a to je vala nikad gori.
guber90 je napisao/la:ali ja se ne sjecam njegovog solo prodora u kojem on 2 ili 3 igraca izbaci i da go, mada ne kazem da nije bilo.
Broje se golovi a ne prodori.
Jest broje se golovi, a sta kada dodje u situaciju da mora nesto sam napraviti, a ne napravi, jel ces onda reci nema veze haj ko ga hebe ili joj Gomeza ovce sto nije iso na prodor. Lahko je brojati golove protiv ovakvih ekipa, ali sta kada ti dodju ManU, Inter i jace odbrane sta ces onda, kada ti dodju golmani koji ne hvataju loptu ka vruc krompir sta onda? Nista, jelde, govoriti dobra je Gomez, nije on kriv sto ne zna sam povuci loptu i uci u 16 metara?

EDIT: Neke igrace ne ocekujem da se ikada u fudbalu ponove, a jedan je od njih i Elber, jednom se rodio i nece opet, moze neko slican biti, ali tesko ce njega nadmasiti, nekako mi je predrag igrac :D.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:32

anton 1983 je napisao/la:Gomez nije brz? :lol:

Jel vi uopšte kužite kakav je Gomez tip igrača/napadača? :roll:
Nadji recenicu, ma ne recenicu, nego samo rijec gdje sam ja spomenuo Gomezovu brzinu, ja sam spomenuo njegovu prodornost, koja je katastrofa, barem koliko sam ja upratio, mozda utakmice koje ja nisam gledao je on porazbijao odbrane, a nije da sam propustio previse utakmica Bayerna :).
Zadnja izmjena: guber90, dana/u 19 dec 2010, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 19 dec 2010, 22:33

Dodao sam anketu. Da vidimo misljenja. :)

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 19 dec 2010, 22:33

E ja se baš sjećam jednog . Iz prošle sezone , možda i najvažniji u cijeloj sezoni . Negdje oko 90. minute protiv Manchestera na Allianz Areni ;)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:35

bavarian_bk je napisao/la:
E ja se baš sjećam jednog . Iz prošle sezone , možda i najvažniji u cijeloj sezoni . Negdje oko 90. minute protiv Manchestera na Allianz Areni ;)
Znaci da ocekujemo jedan po sezoni, dovoljno od njega :mrgreen:.
EDIT: Niste jos bas brutalni, svi mi se fino obracate, sta vam je, izgleda da ste pospani :mrgreen:.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.