Komantar na utakmicu: ukoliko budemo ovako igrali i u srijedu, a i protiv Intera u LP namamo se čemu nadati. U ovoj utakmici Bajern nije pobijedio Štutgart već je Štutgart pobijedio sam sebe. Svi golovi sem onog Riberija djelo su, ne Gomeza i Milera, već odbrane Švaba. Večeras su svi koji su gledali prvih i zadnjih 25-30 minuta utakmice mogli vidjeti zašto Švajni vrijedi 10 mil po sezoni. U vezi je bio neviđen propuh i pretposljednja ekipa lige je u navedenom periodu tako dominirala i stvarala konfuziju na sredini da je to nevjerovatno. Rezultat 5-3 ne govori ama baš ništa, naša je sreća da je Bajern zabio prvi, da je bilo obratno rezultat bi bio obrnut. Zašto je Riberi svjetska klasa, to se danas moglo također vidjeti, odbrana se polako gubi, a taman se čovjek ponadao da Timoščuk i Breno mogu gurati do kraja, doduše nije toliko ni do njih s obzirom da srednji red nije pomagao u odbrani onoliko koliko je trebalo.
Biti će veliki uspjeh, usudio bih se reći ravan osvajanu kupa, ukoliko se Štutgart pobijedi u srijedu, jer im je to izgleda jedina karta da se dokopaju Evrope naredne sezone i da spase sezonu, biti će dodatno motivisani jer su vidjeli da se protiv ovakvog Bajerna mogu vratiti čak i kada je bili 5-1. Da je pao još jedan gol, sve bi se okrenulo. Utakmica za zaboraviti definitivno.
Što se tiče Intera, jako teška situacija jer onakve rupe u serdini i odbrani će Snajder i Eto iskoristiti u potpunosti. Ne slažem se sa onoma koji stavljaju Bajern u ulogu favorita jer to objektivno nije. Mislim da je Bajernu teže jer su očekivali lakšeg protivnika, a ne zato što se boje Intera, dok je Interu laknulo jer su mogli izvući težu ekipu, a ne zato što misle da je Bajern lak zalogaj. Sada ne vrijedi puno ulaziti u detaljnu analizu i prognozu pošto će se za dva mjeseca sve okrenuti za 180 stepeni. Jedno znam, neće biti nimalo lako preskočiti interovce, ali ih bar Bajern neće ni podcjeniti kao Fiorentinu prošle sezone ( kada se samo sjetim prognoze 6-0 za Bajern ). Prolazak preko Intera može biti samo dodatni vjetar u leđa za sve naredne susreta, sve u svemu ovaj žrijeb je mač sa dvije oštrice, ako izugiš biće ogromno razočarenje, ako dobiješ, dobivaš dodatno samopouzdanje.
I da, Riberija su saigrači uglavnom ispraćali pogledom, ovdje mislim na centralne vezne, oni u špicu su ulijetali koliko su mogli ( Gomez i Miler ). Otl i van Bomel ne mogu pratiti Riberija, možda će L. Gustavo to biti u stanju, Švajni i Kros to mogu.