Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
samosarajvo
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Rafa je prvo osvojio 4 RG-a zaredom pa je bila godina pauze, pa 5 zaredom pa 2 godine pauze.
Tom logikom sad ide 6 titula zaredom? Vec smo na 4...
Vamos!
Tom logikom sad ide 6 titula zaredom? Vec smo na 4...
Vamos!
-
bombaysaphire
- Kontakt:
AO je neki turnir ?japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 00:13Najveci sampioni ne mogu imati serije poraza ali zato mogu spusiti tri finala zaredom na svom omiljenom gs turniru i podlozi od rivala. Nema veze sto je Nadal otresao laznog goata na svim podlogama u finalima gsova dok ovaj njega nije, bitno je ipak da je izgubio pet zaredom na nekim turnirima, to je kljucno yebes finala i GSove sad to vise nije bitnoNajveći šampioni ikad ne mogu imati serije poraza protiv najvećih konkurenata , 7 zaredom od Đokovića i 5 zaredom od Federera ...
0-16 van šake u zadnjih par godina protiv najvećih konkurenata nemaju "najveći šampioni ikad" ...Mogu i najveci sampioni 11 godina zaredom ne biti br.1, nema veze
![]()
Pišem o Nadalu , ne o Federeru .
Ja nisam napisao da je Federer najveći šampion ikad , i moj post se odnosi na to da je Bodi napisao za Nadala da je najveći šampion ikad , i uporedio sa Jordanom .
Ja sam naveo činjenice , znači činjenice da najveći šampion je imao serije poraza od kojih su većine bila polufinala i finala .
Na sve to ti odgovaraš sa Federerom i njegovim porazima i statistikom oko broja 1 .
Konstantno u svojim komentarima izbjegavaš činjenice kada ti ne odgovara, a iste koristiš da pljuješ Federera ...
Shevcet te ispravio oko brejk lopti , ti njega prozivaš oko ATP liste , kakva ti je to furka ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Ali ubjedljivo najveći idiot iz situacije izlazi Goran. Koji mamlaz moraš bit da javno izađeš i kažeš da Rafa nema ama baš nikakve šanse u finalu, na Šatrieru. Zamislite sad Roiga ili Moyu da izjave nešto slično za Novaka, imam osjećaj da bi ih Rafa upucao u čelo.
To je taj balkanski pogani mentalitet, sami sebi smo uvijek bili najveći dušmani. Da sam na mjestu Novaka još večeras bih ga šutnuo nogom iz ekipe.

To je taj balkanski pogani mentalitet, sami sebi smo uvijek bili najveći dušmani. Da sam na mjestu Novaka još večeras bih ga šutnuo nogom iz ekipe.
"Gledali smo Nadala u Parizu i sve je isto kao uvijek, ali nije isto. Ovo su perfektni uvjeti za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvijek dobiti one koje treba dobivati. Po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uvjetima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
jolicnikola
- Kontakt:
malo off-topic ali: Arina k**vo otrovana 
Ovaj Djoković ko da nije Srbin, samo ih džaba sramoti po svijetu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Možeš li nam navesti iste te nizove na šljaci? Pa da vidimo mogu li oni biti najveći šampioni?bombaysaphire je napisao/la: ↑11 okt 2020, 22:45Najveći šampioni ikad ne mogu imati serije poraza protiv najvećih konkurenata , 7 zaredom od Đokovića i 5 zaredom od Federera ...bodi123 je napisao/la: ↑11 okt 2020, 21:37To je zato što je Rafa najveći šampion ikad. Kad zagrize, kad te ufati u mašineriju, nema popuštanja dok sudija ne zovne kraj meča. Energija, šampionski mentalitet, borba i želja... bukvalno je svaki poen igrao kao da je meč lopta, od početka do kraja maksimalni fokus. Takav ubilački instinkt, pored Jordana, nema niti jedan drugi sportista. Novak jest veliki mudonja, clutcher, ali je čak i on daleko od ove dvojice po tom pitanju.japa je napisao/la: ↑11 okt 2020, 21:16I meni je rezultat 6-0 nekako previse, da nisam gledao mec rekao bi da je to bilo kantnanje,a realno 6 gemova je trajalo preko 45 minuta, Djokovic nije bio toliko los cak je imao i pet brejk sansi, jednostavno razlika je bila ta sto je Nadal savrseno odigrao i dobio sve te bitne poene pogotov na Novakove brejk lopte, poene koji su napravili razliku. Stvarnos e rijetko vidja da svaki gem se igrao na prednost i svaki je dobio Nadal i otud rezultat 6-0 koji obzirom na kvalitet Djokoviceve igre sigurno nije trebao biti sto se vidi i po trajanju tih gemova, pa yebote za 45 minuta ljudi odigraju set sa taj brejkom haman. Ali opet i tu idu zasluge Nadalu odigrao ej brutalno dobro na najbitnije poenei kada on tako igra na RG nema tu spasa.
Kaže da nije siguran za završni masters. Moraju ići ranije u Australiju nego li obično, te radi će imati manje odmora. Iskreno, ne bi me iznenadilo da ovo bude sve za ovu sezonu, jer je već sredina oktobra, izgubio je šanse za broj 1 i nema potrebe da dere koljena po dvoranama.
Novak je prijavio Beč.
0-16 van šake u zadnjih par godina protiv najvećih konkurenata nemaju "najveći šampioni ikad" ...
Mi nikada odustati necemo...
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Japa Paja što te to nema na NBA temi ?japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 00:01Ova dva pacijenta iznad komentarisu dva forumasa a misle da komentarisu istog![]()
Ali pazi ovo pamecu limitirani sevcet mi prica o matematici i racunanju, lik kojem je trebalo da se javi 10 forumasa i ispise 10 strainca na temi da mu objasne racunanje ATP liste haahahaha pa placem znaciIzvini rektalni alpinisto magu matematike nije 5 brejk lopti vec 3, kakva greska dobro si me uhvatio fakat ne znam racunati
I opet da kazem da mi je dragojer je Rafa pobjedio jer bi rektalni alpinista ponovo nestao, ko bi cekao da se vrati ko mudo labudovo.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
ako rafa zavrsi sezonu nole je manje vise i matematicki obezbjedio rekord po sedmicama (ako ATP stvarno ispravi nepravedan sistem). tacno je da kod rafe nema opustanja ni na 1 loptu i to mi se najvise i svidja kod njega. sto se tice propustanja WTFa mislim da bi to bilo dobro za rafu ali i za noleta. jedino nije za feda. propuistanje USO se pokazalo kao odlican potez na primjer. otpoceo bi ranije pripreme za AO. dosao odmoran i spreman. sa tim slemom bi ostavio nooleta daleko iza sebe. kompletirao dupli slem karijere i presao rodju po broju titula. jos jedna zanimljivost vezana za ovo finale je da je pobjednik ujedno i vodeci po W% u karijeri. rafa i nole su se tu izdvojili i toliko su blizu jedan drugom da je pobjednik meca odlucivao o tome ko ce biti i prvi u toj vaznoj kategoriji. tu jos moze biti promjena ali najvjerovatnije ce neko od njih 2 imati i ovaj dosta vazan rekord. a i da se dotaknem ovih posljednjih stvari o kojima ste pricali. naravno da je rafin rezime prvenstveno baziran na uspjesima na sljaci (pa cak i ovaj W% karijere izmedju ostalog, tu je rafa na nevjerovatnih 92% na sljaci ali je "tek" 9 na betonu i nije u top 10 na travi, dok je nole recimo u top 4 na sve 3 podloge i prvi na betonu). 13 od 20 slemova je sa RGa. itu je ubjedljivo najjaci svih vremena. i glupo je pitanje kako mogu fed i nole biti najveci ako su slabiji na sljaci od rafe kada je on slabiji na 2 od 3 podloge od oba svoja najveca rivala. i to mu je i te kako minus. u ostalom, prevelika zavisnost od sljake je i te kako uticala na neke druge jako vazne rekorde. on moze sa osvajanjem skoro svega na sljaci da nadoknadi nesto slabiji CV na ostalim podlogama sto se tice slem i masters titula. ali ima tu jako velikih rupa. prvenstveno jer nije dominantan na svim podlogama. tako nikada nije spojio 2 sampionske godine. vjerovatno ce zaostajati za noletom (bar nakon ove godine) sa time. uz to je bio najbolji teniser na svijetu "samo" oko 4 godine (209 sedmica) dok su cak 5orica tenisera u ATP eri tenisa bili bar po godinu dana duze na samom vrhu. a njegova 2 najveca rivala cak i po 2 godine (50% duze). i to su ozbiljne mane u cijeloj GOAT diskusiji. kako mozes biti GOAT ako je 5 njih bilo daleko duze na vrhu od tebe a tvoji direktni suparnici cak po 2 godine! kako god, fed vjerovatno vrlo brzo gubi sve rekorde i nece imati ni 1 vazniji rekord u vlasnistvu. YE#1, sedmice, slemove, velike titule, zlatni masters, 4 slama u istom trenutku, naj sezonu, naj godinu, rekord po poenima, W%, h2h znaci nece drzati nista od toga i tu svaka prica o GOATu takodjer prestaje za njega.10.Skoro je napisao/la: ↑12 okt 2020, 07:28Možeš li nam navesti iste te nizove na šljaci? Pa da vidimo mogu li oni biti najveći šampioni?bombaysaphire je napisao/la: ↑11 okt 2020, 22:45Najveći šampioni ikad ne mogu imati serije poraza protiv najvećih konkurenata , 7 zaredom od Đokovića i 5 zaredom od Federera ...bodi123 je napisao/la: ↑11 okt 2020, 21:37
To je zato što je Rafa najveći šampion ikad. Kad zagrize, kad te ufati u mašineriju, nema popuštanja dok sudija ne zovne kraj meča. Energija, šampionski mentalitet, borba i želja... bukvalno je svaki poen igrao kao da je meč lopta, od početka do kraja maksimalni fokus. Takav ubilački instinkt, pored Jordana, nema niti jedan drugi sportista. Novak jest veliki mudonja, clutcher, ali je čak i on daleko od ove dvojice po tom pitanju.
Kaže da nije siguran za završni masters. Moraju ići ranije u Australiju nego li obično, te radi će imati manje odmora. Iskreno, ne bi me iznenadilo da ovo bude sve za ovu sezonu, jer je već sredina oktobra, izgubio je šanse za broj 1 i nema potrebe da dere koljena po dvoranama.
Novak je prijavio Beč.
0-16 van šake u zadnjih par godina protiv najvećih konkurenata nemaju "najveći šampioni ikad" ...
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 12 okt 2020, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.
fazon je da je cijela azija otkazana i nema nekih turnira do kraja godine. nole ce igrati 3 turnira u 2 mjeseca sto nije pretjerano tesko (inace bi igrao peking ili tokio, isto ATP500, i sangaj a ovako ce samo bec). nole juri 1 od najvaznijih rekorda (sedmice na vrhu) kao i YE#1 (izjednacio bi se sa pitom i odmakao od rafe i feda). sa 2 pobjede u becu bi obezbjedio YE#1 a svaki poen ce biti vazan u borbi za rekord u sedmicama, ako rafa ne otkaze sezonu vec sada. a treba malo i da trenira u dvorani pred WTF. u parizu inace moze do titule ali ne i do novih poena i sta tamo uradi ne utice na njegov saldo dok u becu i WTFu moze da zaradi 500 odnosno 1500p. sa WTFom bi se izjednacio sa fedom po tim titulama.
@lucky13 opusti se prijatelju, busenje je bilo prejako al Boze moj oporavit cete se.
ma ja, jasno, svako ganja ono što mu još fali.
novak ganja sve, rafa GSove a roger valjda da odigra još kakav turnir...
mada, meni je sve ovo bezveze i nasilu, može pričat ko šta hoće
novak ganja sve, rafa GSove a roger valjda da odigra još kakav turnir...
mada, meni je sve ovo bezveze i nasilu, može pričat ko šta hoće
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Buraz šta misliš hoće li uzdrmati Novaka ovaj baš težak poraz ? Jeste njemu AO omiljen ( tako izjavljuje ) , Wimbledon je Wimbledon , ali nekako kroz karijeru Novak je pokazao da mu je najviše stalo do RG-a ...lucky13 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 10:34fazon je da je cijela azija otkazana i nema nekih turnira do kraja godine. nole ce igrati 3 turnira u 2 mjeseca sto nije pretjerano tesko (inace bi igrao peking ili tokio, isto ATP500, i sangaj a ovako ce samo bec). nole juri 1 od najvaznijih rekorda (sedmice na vrhu) kao i YE#1 (izjednacio bi se sa pitom i odmakao od rafe i feda). sa 2 pobjede u becu bi obezbjedio YE#1 a svaki poen ce biti vazan u borbi za rekord u sedmicama, ako rafa ne otkaze sezonu vec sada. a treba malo i da trenira u dvorani pred WTF. u parizu inace moze do titule ali ne i do novih poena i sta tamo uradi ne utice na njegov saldo dok u becu i WTFu moze da zaradi 500 odnosno 1500p. sa WTFom bi se izjednacio sa fedom po tim titulama.
Sreća pa ima vremena do AO , da se igralo kako je trebalo u maju i Wimbledon bi trpio ...
Naravno da svaki poraz u drma. Ali je USO još gore jer je tamo bio favorit a izgubio bez poraza. Inače manje boli ovako nego da je bio blizu kao onda kada se upecao. I naravno da mu RG znači posebno zbog CVa jer bi sa njime imao dupli slem karijere i prešao igricu 2 puta (sve velike turnire). Inače nole još od malena najviše voli vimbl. On i br1 su mu bili ciljevi još otkako je uzeo reket u ruke. OZI je poseban jer je to njegov turnir. I dobro je za njega da ima fokus sada na druge velike stvari (istorijski br1 i YE#1) da mu skrenu misli sa ova 2 teška udarca (USO i RG).
"Vratilo im se. Siguran sam da su oni prvi šokirani kako je Rafa dobio. Pretpostavljam da su hteli da daju svom igraču samopouzdanje ali nikada ne bih rekao takve reči", kaže trener Rafe Nadala Karlos Moja.
"Znam Ivaniševića, shvatam šta mu je uloga koju mora da igra. U Rafinom timu, nmiko ne bi rekao ništa slično ali mislim da je to nešto što je stavilo pritisak na njegovog igrača".
Kako ga ugasi Moya. Gorane, sam otiđi, ne brukaj se više.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Naravno da je goranova priča bila idiotiska i kontraproduktivna.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Rafa je jedini igrač koji je osvojio makar jedan turnir u različtih 17 godina
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
A jest Goran ispao glup,psotao bahat **** ga ...
Bas me zanima kako ce Nolo odreagovati psihicki,ja mislim da je njegov kraj,imao je 2 slema bez publike i pritiska,na jednom bukvalno nije imao protivnika koji ga moze dobiti i nije osvojio,na drugom je ponizen u finalu i koliko god da je on jak psihicki mora ostaviti posljedice.Pisao sam i ranije cekat cu jos Australiju da zakljucim ali ako tu podbaci vjerujem da je on odigrao svoje.
Bas me zanima kako ce Nolo odreagovati psihicki,ja mislim da je njegov kraj,imao je 2 slema bez publike i pritiska,na jednom bukvalno nije imao protivnika koji ga moze dobiti i nije osvojio,na drugom je ponizen u finalu i koliko god da je on jak psihicki mora ostaviti posljedice.Pisao sam i ranije cekat cu jos Australiju da zakljucim ali ako tu podbaci vjerujem da je on odigrao svoje.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Finale koje se odigralo jučer je posebna priča. U kontekstu 20. velike titule Nadala, ta priča ima posebnu težinu. Recimo Federer je neko ko mi je prvi približio ovaj sport i uvijek ću navijati za njega u njegovim mečevima. On je svakako dokazao svoju veličinu. Naravno, uz dva velika rivala je promijenio tenis. Međutim, uvijek ću biti i na strani Nadala i navijati za njega. Godinama se neke stvari slože svojim tokom i to je najvažnije. Mislim da nikome ne bi trebalo eventualno biti žao što je Nadal stigao Federera, pogotovo ne zato jer ga je stigao jedan ovako veliki šampion i persona. Najbolje od svega je to što su svi oni različiti i tako veliki rivali. Najprije treba cijeniti sve redom pa tek onda navijati za nekoga od njih.
Veliko finale i velika pobjeda Nadala. Tako dominantno je pobijedio Đokovića da je to bila pobjeda posebnih dimenzija. Pokazao je fantastičan tenis. Razbio je Novaka, Novaka koji nije imao poraza godinu dana. Bio je strašan i igrao svestrano. Kada su takve okolnosti, pobjeda je tu. To mu je donijelo novi Roland Garros koji ima posebnu vrijednost zbog ovih uslova. Uživanje je gledati ga. Volim njegove rutine, volim njegovo resetovanje prije svakog poena i koncentraciju koju pokazuje. Volim to što izgleda kao totalni psiho na terenu. Maksimalno fokusiran i spreman. Veliki šampion, fanatik i sportist za primjer.
Moj heroj u ovom sportu je Rafael Nadal.
Veliko finale i velika pobjeda Nadala. Tako dominantno je pobijedio Đokovića da je to bila pobjeda posebnih dimenzija. Pokazao je fantastičan tenis. Razbio je Novaka, Novaka koji nije imao poraza godinu dana. Bio je strašan i igrao svestrano. Kada su takve okolnosti, pobjeda je tu. To mu je donijelo novi Roland Garros koji ima posebnu vrijednost zbog ovih uslova. Uživanje je gledati ga. Volim njegove rutine, volim njegovo resetovanje prije svakog poena i koncentraciju koju pokazuje. Volim to što izgleda kao totalni psiho na terenu. Maksimalno fokusiran i spreman. Veliki šampion, fanatik i sportist za primjer.
Moj heroj u ovom sportu je Rafael Nadal.
drago mi je sto ce rodjini svi rekordi biti oboreni i to jos u vrijeme dok je jos aktivan i u vrhu! najvise zbog njegovih izjava o noletu i bahatosti navijaca i pogotovo zapadnih medija. kako mu niko nije ni do koljena iako je odavno bilo jasno da su ova 2 bolji igraci od njega. pa ono vjecito, sacekali da ovaj ostari kao, jos od 2008. kada je rafa prvi put zavrsio godinu kao br1. a eskaliralo je naravno 2010. i narocito 2011. kada je nole napravio bum. sjecam se konstantnih prica, vidjecemo gdje ce rafa i nole biti sa 27, 28, 30 ili 32 godine! evo ih 33 i 34 i br1 i br2 su i podijelili su 9 od posljednjih 10 slemova a i taj bi 10. da se nije izdesavalo sve sto se desilo, pocev od korone, odustajanja rafe pa do diskvalifikacije noleta.
https://tt.tennis-warehouse.com/index.p ... 27.256434/
edit:
ili kada mu je rafa bio za vratom po slemovima i kada su sedmice bile najjbitnije u GOAT prici jer se to cinilo nestiznim i njegovim najsigurnijim rekordom. sada su eto potpuno nebitne.
https://tt.tennis-warehouse.com/index.p ... 27.256434/
edit:
ili kada mu je rafa bio za vratom po slemovima i kada su sedmice bile najjbitnije u GOAT prici jer se to cinilo nestiznim i njegovim najsigurnijim rekordom. sada su eto potpuno nebitne.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 12 okt 2020, 14:29, ukupno mijenjano 3 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.