Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"
Vjerovo sam u Bajevica ali pocetni sastav nocas sa 6 novih igraca u prvi 11 (mislim) sa Poljskom prosli put 8 igraca ... nigdje veze pravi cirkus od repke... Lijepo je dat sansu ali ovo prelazi svaku granicu...Pitam se koliko ce se razlikovat sastav sa Poljskom?
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
“Dušan Bajević je ispravno zaključio da je kreativnost Nizozemske bazirana na Frenkie de Jongu i dao mu je čuvara. Zanimljivo, to je bio Miralem Pjanić koji ga je dobro pratio sve dok je imao taj zadatak. To je bio problem za naš tim jer su četiri igrača imala loptu u posjedu više nego de Jong, ali niko od njih nije kreativan kao on. Bajević ga je isključio iz utakmice.” prenosi Voetbal.
-
- Kontakt:
Ne pišem ovdje godinama. Upravo radi toga što svaka zumra ovdje danas piše. Ali napisaću ovo sad i odoh opet jer mi se ne da čitat gluposti fudbalskih početnika.
Bajević je trener od 1980tih. U svojoj TRENERSKOJ karijeri on ima 1144 utakmica sa 638 pobjeda! Prosjek Bajevićevih pobjeda KAO TRENER je sjajnih 55.77% a poraza samo 21.3%. Znači kroz svoju karijeru, lik je gubio samo svaku 5 tekmu. Kao trener je svojio 4 prvenstva Grčke, 4 super kupa Grčke i Kup Maršala Tita Jugoslavije, a s Veležom je bio i vicešampion Juge - znači nije bio trener u šantaraba ligama, nego u relativno respektabilnim ligama. Nije se puno zanimao za reprezentativne poslove nego se uglavnom fokusirao na klupski fudbal.
Za poređenje, Ćiro Blažević, je najiskusniji BH trener sa 1265 utakmica kao trener ali samo 574 pobjede, što je prosjek od 44.58% pobjeda - također respektabilan rezultat, ali ne visok kao Duškov. Naravno, Blažević je također osvajao 3 mjesto na SPu, dok je Duško cijelu karijeru proveo u klupskom takmičenju - što potvrđuje da se ne mogu samo gledat statistike ali ipak, ovdje se radi o uzorku od preko 1000 utakmica na visokom nivou kako god da okreneš.
To nas dovodi do ludih rokada i izmjena kao što smo vidjeli s Nizozemskom. Bajević trenutno ima smjenu generacija i traži ekipu za SP. Sljedeći trener će imat šansu da ode na SP. To je isto radio i Ćiro Blažević za Papeta Sušića pa se Sušić pokazao kao neznalica na SPu. Sušićeva karijera po drugoj ligi Turske dovoljno govori ko je. Ali za one koji ne kontaju, ove se lude rokade prave sada kad se gradi nova ekipa za kvalifikacije, a ne kasnije ili na SPu (kao što je radio glupi Pape). Uz to, ono sa S. Irskom nisu bile rokade za testiranja, nego nam ključni igrači nisu bili spremni - vidi izvještaj o zdravlju igrača sedmicu pred tu tekmu. To je nešto što ljudi kao Bajević i Blažević razumiju - a 90% ljudi na forumu ne zna jer se nije ni rodilo kad su oni žarili i palili.
Ali nažalost Bajević ima jednu tešku stranu. On u stvari i jeste gospodin - i zato ne može biti trener prostaka kao šro se okuplja oko naše repke. Bajević ne toleriše psovanje familije niti ponižavanje. Zato je otišao iz Zvezde i zato će otići sa klupe BiH. Neće se raspravljat ni s kim. Samo će otić. I to je to.
Nažalost, u ovom momentu nama treba znalac kao on da posloži ekipu, da bi neko kasnije mogao odvest tu ekipu na SP. Ali u ovom momentu mi nemamo i nećemo naći iskusnijeg trenera jer nemamo para za milionske ugovore. Ali Bajević će sigurno otići.
Ove kvalifikacije je izgubio Prosinečki jer je mnogo lakše bilo proći s Kiprom nego sa S. Irskom čiji igrači ipak igraju Premier Ligu Engleske i nisu anonimusi.
Nemam više živaca objašnjavat očigledno. Ko hoće da skonta, ima dovoljno. Ko neće ... u pravu ste, samo tako nastavite.
Bajević je trener od 1980tih. U svojoj TRENERSKOJ karijeri on ima 1144 utakmica sa 638 pobjeda! Prosjek Bajevićevih pobjeda KAO TRENER je sjajnih 55.77% a poraza samo 21.3%. Znači kroz svoju karijeru, lik je gubio samo svaku 5 tekmu. Kao trener je svojio 4 prvenstva Grčke, 4 super kupa Grčke i Kup Maršala Tita Jugoslavije, a s Veležom je bio i vicešampion Juge - znači nije bio trener u šantaraba ligama, nego u relativno respektabilnim ligama. Nije se puno zanimao za reprezentativne poslove nego se uglavnom fokusirao na klupski fudbal.
Za poređenje, Ćiro Blažević, je najiskusniji BH trener sa 1265 utakmica kao trener ali samo 574 pobjede, što je prosjek od 44.58% pobjeda - također respektabilan rezultat, ali ne visok kao Duškov. Naravno, Blažević je također osvajao 3 mjesto na SPu, dok je Duško cijelu karijeru proveo u klupskom takmičenju - što potvrđuje da se ne mogu samo gledat statistike ali ipak, ovdje se radi o uzorku od preko 1000 utakmica na visokom nivou kako god da okreneš.
To nas dovodi do ludih rokada i izmjena kao što smo vidjeli s Nizozemskom. Bajević trenutno ima smjenu generacija i traži ekipu za SP. Sljedeći trener će imat šansu da ode na SP. To je isto radio i Ćiro Blažević za Papeta Sušića pa se Sušić pokazao kao neznalica na SPu. Sušićeva karijera po drugoj ligi Turske dovoljno govori ko je. Ali za one koji ne kontaju, ove se lude rokade prave sada kad se gradi nova ekipa za kvalifikacije, a ne kasnije ili na SPu (kao što je radio glupi Pape). Uz to, ono sa S. Irskom nisu bile rokade za testiranja, nego nam ključni igrači nisu bili spremni - vidi izvještaj o zdravlju igrača sedmicu pred tu tekmu. To je nešto što ljudi kao Bajević i Blažević razumiju - a 90% ljudi na forumu ne zna jer se nije ni rodilo kad su oni žarili i palili.
Ali nažalost Bajević ima jednu tešku stranu. On u stvari i jeste gospodin - i zato ne može biti trener prostaka kao šro se okuplja oko naše repke. Bajević ne toleriše psovanje familije niti ponižavanje. Zato je otišao iz Zvezde i zato će otići sa klupe BiH. Neće se raspravljat ni s kim. Samo će otić. I to je to.
Nažalost, u ovom momentu nama treba znalac kao on da posloži ekipu, da bi neko kasnije mogao odvest tu ekipu na SP. Ali u ovom momentu mi nemamo i nećemo naći iskusnijeg trenera jer nemamo para za milionske ugovore. Ali Bajević će sigurno otići.
Ove kvalifikacije je izgubio Prosinečki jer je mnogo lakše bilo proći s Kiprom nego sa S. Irskom čiji igrači ipak igraju Premier Ligu Engleske i nisu anonimusi.
Nemam više živaca objašnjavat očigledno. Ko hoće da skonta, ima dovoljno. Ko neće ... u pravu ste, samo tako nastavite.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 12 okt 2020, 13:41, ukupno mijenjano 2 puta.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
Svaka čast. Objasnio čovjek.MostaracVelezovac je napisao/la: ↑12 okt 2020, 13:35Ne pišem ovdje godinama. Upravo radi toga što svaka zumra ovdje danas piše. Ali napisaću ovo sad i odoh opet jer mi se ne da čitat gluposti fudbalskih početnika.
To nas dovodi do ludih rokada i izmjena kao što smo vidjeli s Nizozemskom. Bajević trenutno ima smjenu generacija i traži ekipu za SP. Sljedeći trener će imat šansu da ode na SP. To je isto radio i Ćiro Blažević za Papeta Sušića pa se Sušić pokazao kao neznalica na SPu. Sušićeva karijera po drugoj ligi Turske dovoljno govori ko je. Ali za one koji ne kontaju, ove se lude rokade prave sada kad se gradi nova ekipa za kvalifikacije, a ne kasnije ili na SPu. To je nešto što ljudi kao Bajević i Blažević razumiju - a 90% ljudi na forumu ne zna jer se nije ni rodilo kad su oni žarili i palili.

sta sve zumra napisa i osta ziva:-)
ja koliko znam bajevicev posao je bio baraz i plasman na euro, kakvo svjetsko i klinci palci, pravljenje ekipe..
mi neka top ekipa pa pravimo tim za top 13 iz evrope za qatar hihi
bajevicu svaka cast za karijeru, sve napisano je tacno i skidam kapu. trenutno, penzija.
pokazala nam je to tekma u cetvrtak, momci disu na skrge a prva izmjena u finisu tekme, sve nisu ni napravljene, penali se nisu ni razmatrali kao opcija, visca nagrajisao i igra 120 min. itd.
s druge strane irac uvodi 2 igraca u 121. min da nam zakucaju 2 zadnja penala npr.
ja losu rijec nisam uputio bajevicu svo vrijeme, necu ni sada, covjek nije planirao ni ovoliko dugo ostati na klupi, hebala ga korona pa je prinudjen i ligu nacija odraditi.
Savez da je ok, znamo da nije..vec ove dvije u novembru je trebao dati nekome ko ce voditi repku u novom ciklusu.
dajte ekipu custovicu, prikljuci mu jos jedno ime iz repke koje ce ovi novi momci(djeca) respektovati, nekoga koga su gledali i cije desove su nosili na tekmama repke. Nebitno ko, misimovic, barbarez, spahic, ibisevic-sto da ne odmah.
Ako ne ta opcija kao duo, daj barem ove mladje trenere koji se bave tim poslom poput kodre, akrapovica, selimbegovica, nekoga ko prati danasnji tok fudbala.
mada sam ubijedjen da bi ova opcija custovic + neko od nosilaca repke iz zadnjih 10-20 godina, donijela rezultat. Potpuno nebitno kakav karakter je neko od tih i to sto se trenutno ne bavi trenerskim poslom.
ja koliko znam bajevicev posao je bio baraz i plasman na euro, kakvo svjetsko i klinci palci, pravljenje ekipe..
mi neka top ekipa pa pravimo tim za top 13 iz evrope za qatar hihi
bajevicu svaka cast za karijeru, sve napisano je tacno i skidam kapu. trenutno, penzija.
pokazala nam je to tekma u cetvrtak, momci disu na skrge a prva izmjena u finisu tekme, sve nisu ni napravljene, penali se nisu ni razmatrali kao opcija, visca nagrajisao i igra 120 min. itd.
s druge strane irac uvodi 2 igraca u 121. min da nam zakucaju 2 zadnja penala npr.
ja losu rijec nisam uputio bajevicu svo vrijeme, necu ni sada, covjek nije planirao ni ovoliko dugo ostati na klupi, hebala ga korona pa je prinudjen i ligu nacija odraditi.
Savez da je ok, znamo da nije..vec ove dvije u novembru je trebao dati nekome ko ce voditi repku u novom ciklusu.
dajte ekipu custovicu, prikljuci mu jos jedno ime iz repke koje ce ovi novi momci(djeca) respektovati, nekoga koga su gledali i cije desove su nosili na tekmama repke. Nebitno ko, misimovic, barbarez, spahic, ibisevic-sto da ne odmah.
Ako ne ta opcija kao duo, daj barem ove mladje trenere koji se bave tim poslom poput kodre, akrapovica, selimbegovica, nekoga ko prati danasnji tok fudbala.
mada sam ubijedjen da bi ova opcija custovic + neko od nosilaca repke iz zadnjih 10-20 godina, donijela rezultat. Potpuno nebitno kakav karakter je neko od tih i to sto se trenutno ne bavi trenerskim poslom.
Svaka mu čast za klupsku trenersku karijeru, ali mise ovdje bavimo onim što je uradio u mandatu selektora BiH.
Bajević je loše uradio poso radi kog je doveden. Nismo prošli S. Irsku, objektivno slabijeg protivnika.
Spiskovi, okupljanje, taktika, izmjene i na kraju rezultat, nezadovoljavajuće.
Bajević je loše uradio poso radi kog je doveden. Nismo prošli S. Irsku, objektivno slabijeg protivnika.
Spiskovi, okupljanje, taktika, izmjene i na kraju rezultat, nezadovoljavajuće.
sto da ne i to, mada mi je zlatan negdje izmedju ove 2 varijante. Nije bio dovoljno veliko ime u repki da bi ga djeca respektovala, na sta ciljam. s druge strane,nije jos uvijek izgradio neko trenersko ime da sam vodi repku.Mislim da jos uvijek nije vodio neku seniorsku ekipu??
-
- Kontakt:
Pa, vise ljudi je culo za Zlatana nego Custovica. Posebno djeca ...
I, ako je proizvođac rakije kandidat za selektora, a zbog buduceg baju saveza i najveci kandidat, neka Bajevica.
Mada mu zamjerim slabe reakcije u drugom poluvremenu.
Trebao je ici na gol, makar ne isli u produzetke ...
I, ako je proizvođac rakije kandidat za selektora, a zbog buduceg baju saveza i najveci kandidat, neka Bajevica.
Mada mu zamjerim slabe reakcije u drugom poluvremenu.
Trebao je ici na gol, makar ne isli u produzetke ...
Zlatan nije veliko ime a Custovic jeste hmbabino je napisao/la: ↑12 okt 2020, 14:10sto da ne i to, mada mi je zlatan negdje izmedju ove 2 varijante. Nije bio dovoljno veliko ime u repki da bi ga djeca respektovala, na sta ciljam. s druge strane,nije jos uvijek izgradio neko trenersko ime da sam vodi repku.Mislim da jos uvijek nije vodio neku seniorsku ekipu??
procitaj jos jednom i probaj shvatiti sta sam pisao.Fudbalbr1 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 14:16Zlatan nije veliko ime a Custovic jeste hmbabino je napisao/la: ↑12 okt 2020, 14:10sto da ne i to, mada mi je zlatan negdje izmedju ove 2 varijante. Nije bio dovoljno veliko ime u repki da bi ga djeca respektovala, na sta ciljam. s druge strane,nije jos uvijek izgradio neko trenersko ime da sam vodi repku.Mislim da jos uvijek nije vodio neku seniorsku ekipu??
naravno da je bajramovic vece ime u nasoj repki kao bivsi igrac od custovica. to je valjda jasno svakom djetetu.
Istina nije vodio sam seniorsku ekipu, ali jeste mlađe timove i bio asistent u seniorskim. Za podmlađivanje ekipe bio mi skoro pa idealan kandidat kao asistent Čustoviću koji jeste vodio seniorske ekipe.babino je napisao/la: ↑12 okt 2020, 14:10sto da ne i to, mada mi je zlatan negdje izmedju ove 2 varijante. Nije bio dovoljno veliko ime u repki da bi ga djeca respektovala, na sta ciljam. s druge strane,nije jos uvijek izgradio neko trenersko ime da sam vodi repku.Mislim da jos uvijek nije vodio neku seniorsku ekipu??
S obzirom da ne možemo računat da će bit doveden neki ozbiljan trener, a još u naponu snage, onda bi se možda trebalo fokusirat na mlade trenere koji su bili reprezentativci. Oni barem imaju svježinu, vjeru, energiju da guraju stvar i da se bore.
Najgora su ova polovična rješenja, Meša, Prosinečki, Sušić i sl. Treneri koji imaju neko ime, možda nisu loši, ali nemaju autoritet i volju da sistem podrede profesionalnim kriterijima. Također nemaju energiju da se bore, pa se onda se prilagode ovom našem javašluku, puste se niz vodu i čekaju da naplate ugovor.
Možda Čustović ne bi bio loša opcija, MOŽDA.
Najgora su ova polovična rješenja, Meša, Prosinečki, Sušić i sl. Treneri koji imaju neko ime, možda nisu loši, ali nemaju autoritet i volju da sistem podrede profesionalnim kriterijima. Također nemaju energiju da se bore, pa se onda se prilagode ovom našem javašluku, puste se niz vodu i čekaju da naplate ugovor.
Možda Čustović ne bi bio loša opcija, MOŽDA.
Mostarac je u pravu .. Bajevic je mozak i gospodin... Uso je mislim volonterski da pomogne reprezentaciji samo play off jer smo ostali bez trenera...Zovno je mokme ni po babi ni po stricevima dosada najrealniji spisak igraca. Razlika je velika klupski trener i repke .. evo sinoc de Boer sa onakvim igracima nezna dok je sa Ajaxom imo uspijeha ..... Bajevicu je bolje da se povuce jer da ga svaka ljiga pljuje nije on to zasluzio .
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Najgori su mi ovi sto spocitavaju 6,7 izmjena a ne kontaju da je covjek od tih 6,7 morao napraviti bar 4 usljed umora ili blazih povreda a ove preostale 2,3 plod taktike ili da se isproba neko.
Bit ce psovanja ako protiv Poljske ostavi Pjanića na klupi a vise nego realno je da se takvo sto desi...ali to neki ne kontaju.
...
- Bajevic je odlicno poslozio ekipu protiv Italije i Holandije...protiv Poljske tu i tamo ali razumljivo, puno otkaza, oslabljeni, tek pocele pripreme, umor nakon Italije. Rezultati u LN protiv mnogo jacih reprezentacija pokazuju da covjek ima znanje.
- Ovaj posljednji spisak je više nego odlican.
- Startnih 11 - s tim bi se slozilo i 99% novinara i navijaca.
- Jedino gdje ja licno zamjerim Bajevicu jeste vodjenje utakmice u baražu, prekasne izmjene ali bukvalno, ostavljanje na terenu nekih igraca 120 minuta a koji su zasluzelili out nakon 50,60 minuta.
S dr.strane...Dzeko je morao zabiti za 2:0 i sve bi bilo gotovo, ali se spetljao pri prijemu lopte, Pjanić precka, Krunic slabasan sut a potom i promasaj nakon solo prodora...sut Hadziahmetovica...par odlicnih situacija gdje smo imali lose povratne lopte u peterac...bilo je dovoljno prilika i borbe za pobjedu...ali se pravovremenim izmjenama ta borba i broj prilika mogao dovesti na veci nivo...
Naravno, nedostajalo je malo i srece...mogli smo mi vrlo lahko pobijediti pa bi prica bila malo drugacija...ali vise je falilo pravih reakcija na terenu i s klupe.
Bit ce psovanja ako protiv Poljske ostavi Pjanića na klupi a vise nego realno je da se takvo sto desi...ali to neki ne kontaju.
...
- Bajevic je odlicno poslozio ekipu protiv Italije i Holandije...protiv Poljske tu i tamo ali razumljivo, puno otkaza, oslabljeni, tek pocele pripreme, umor nakon Italije. Rezultati u LN protiv mnogo jacih reprezentacija pokazuju da covjek ima znanje.
- Ovaj posljednji spisak je više nego odlican.
- Startnih 11 - s tim bi se slozilo i 99% novinara i navijaca.
- Jedino gdje ja licno zamjerim Bajevicu jeste vodjenje utakmice u baražu, prekasne izmjene ali bukvalno, ostavljanje na terenu nekih igraca 120 minuta a koji su zasluzelili out nakon 50,60 minuta.
S dr.strane...Dzeko je morao zabiti za 2:0 i sve bi bilo gotovo, ali se spetljao pri prijemu lopte, Pjanić precka, Krunic slabasan sut a potom i promasaj nakon solo prodora...sut Hadziahmetovica...par odlicnih situacija gdje smo imali lose povratne lopte u peterac...bilo je dovoljno prilika i borbe za pobjedu...ali se pravovremenim izmjenama ta borba i broj prilika mogao dovesti na veci nivo...
Naravno, nedostajalo je malo i srece...mogli smo mi vrlo lahko pobijediti pa bi prica bila malo drugacija...ali vise je falilo pravih reakcija na terenu i s klupe.
-
- Kontakt:
Ma onaj stoper iz Vojvodine (Kako mu ime sa S nesto)je teska fula.
Ova dva "Svedjanina "su za njega Stam i Nesta.
Djuric je ok odradio ali nije buducnost jbg, za godinu dvije opet belaj.
Demirovic mi je ogadio tamam da je Raul licno.
Ako se ne odazove na sledece okupljanje zatvorit mu vrata za sva vremena.
Ekipa nije losa, Pjanic, Kolasinac,Gojak, Krunic, evo dobili smo dva stopera za narednih 10-13 godina, samo to treba posloziti da ti veznjak ne igra krilo, i td.
Tako smo ugusili Ibisevica, istrosili Lulica.
Najvaznije trebamo se pomiriti sa tim da mi nismo nikakva sila u nogometu nego prosjek evropski koji ponekada bljesne i to je to.
Dzeko neka se oprosti, licno to ne mogu gledat vise ne mozes glavni oslonac imati na liku sa 36 godina. Klupa i 20 tak minuta nekada je ok, ali njegovo je proslo htjeli mi to ili ne. Moramo traziti rjesenje, jer Djuric ili Hodzic to nisu.
Ova dva "Svedjanina "su za njega Stam i Nesta.
Djuric je ok odradio ali nije buducnost jbg, za godinu dvije opet belaj.
Demirovic mi je ogadio tamam da je Raul licno.
Ako se ne odazove na sledece okupljanje zatvorit mu vrata za sva vremena.
Ekipa nije losa, Pjanic, Kolasinac,Gojak, Krunic, evo dobili smo dva stopera za narednih 10-13 godina, samo to treba posloziti da ti veznjak ne igra krilo, i td.
Tako smo ugusili Ibisevica, istrosili Lulica.
Najvaznije trebamo se pomiriti sa tim da mi nismo nikakva sila u nogometu nego prosjek evropski koji ponekada bljesne i to je to.
Dzeko neka se oprosti, licno to ne mogu gledat vise ne mozes glavni oslonac imati na liku sa 36 godina. Klupa i 20 tak minuta nekada je ok, ali njegovo je proslo htjeli mi to ili ne. Moramo traziti rjesenje, jer Djuric ili Hodzic to nisu.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Digla se na zadnje noge paščadija, jer se, nisu vježbali penali. Pa ko će koga kroz par treninga izvježbati penale ako on nema u glavi mentalnu stabilnost?
Prije je mnogo manje idiota pisalo na ovom forumu a i stranica je bila dosta kvalitetnija. Sad je sve osnova senzacionalizam. Fuj.
Prije je mnogo manje idiota pisalo na ovom forumu a i stranica je bila dosta kvalitetnija. Sad je sve osnova senzacionalizam. Fuj.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- DonerKebab
- Kontakt:
Gospodin jeste.MostaracVelezovac je napisao/la: ↑12 okt 2020, 13:35Ne pišem ovdje godinama. Upravo radi toga što svaka zumra ovdje danas piše. Ali napisaću ovo sad i odoh opet jer mi se ne da čitat gluposti fudbalskih početnika.
Veliki trener prije, jeste bio.
Prosinecki je zayebao kvalifikacije, i to je tacno
Baraz je usrao Bajevic 1 kroz 1. Ako je toliko veliki trener kojeg vrijeme nije pregazilo, kako ja amater vidim da cipetic veze nema?
Hadziahmetovic je po cemu bolji od Gojaka?
Krunica je izvadio iz kojeg razloga?
Visca katastrofa na terenu 120minuta?
Tatar limitiran kakav jeste bi guzicom prije zabio nego visca na prazan gol, jedan on fire a drugi van forme totalno.
Dzeki pridodat napadaca ako je problem.
Sjeverna irska je losija od nas, nije da smo dominirali pa nas slucajno uzese. Od 14.minute ljudi svi vide da ce nas uzet.
Djuturum na klupi jok.
Kapiten mrs iz svetinje i ti i mahalci tvoji!
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!
-
- Kontakt:
Pa forumaši su uvijek bolje vidjeli od ljudi koji su plaćeni da VIDE.