NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

L-Train
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la L-Train » 12 okt 2020, 19:06

A jbga radi jasta,koliko god da ima daleko najvise fanova toliko ima i ubjedljivo najvise mrzitelja,al kad si najbolji obicno to ide jedno s drugim.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 okt 2020, 19:09

L-Train je napisao/la:
12 okt 2020, 18:53
@kaunas-mislim da mu niko to ne zamjeri osim ako nije glup,isto kao sto treba napisati da mu je Dal ogromna mrlja u karijeri,za sve ostalo tu su kao ova dvojica iznad.
Kako nije, svaka druga stranica o tome koliko izgubljenih finala ima, a ustvari samo protiv Dallasa je bio kiks, u svim ostalim bio underdog.
Samo pogledas koga je ovdje uveo u finale sa yebene 23 godine, ova ekipa ne bi bila ravnopravna ni u Eurocupu.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 okt 2020, 19:12

Tacno tako,njemu se samo moze zamjeriti Dallas i on je svjestan toga,to jeste bio choke jedan jedini u karijeri.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 okt 2020, 19:13

Ocekivano nakon teske pobjede nad bolnicom sa Floride, Brontardi krecu sa propagandom i standardnom agendom, falsifikovanje podataka, izvlacenja statistika iz konteksta, mitomanijom itd itd..

Nije da to nismo gledali prije, tako se i Kobe gurao tamo dje mu nije mjesto pored MJa kada je osvojio 4 prsten pa kasnije i 5i, naravno to je danas obzirom na svakodnevno bombarodvanje preko drustvenih mreza, sto fan stranica sto medija koje uzimaju klikove naslusacemo se tih usporedba i nagledati rasprava. No u biti reci cu ono sto sam i prije, kada zavrsi samoprozvani king karijeru desice se isto sto i sa Kobijem teprice ce stati, kada se pojavi neki novi glavni igrac lige, opet ce se porediti sa Jordanom i neki drugi likovi ce na voom forumu voditi ove iste rasprave, izvlaciti statistike itd...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 okt 2020, 19:14

Evo jos jednog uplakanog :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 okt 2020, 19:15

hahahah

uzivam majke mi
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 okt 2020, 19:18

delinjo je napisao/la:
12 okt 2020, 18:55
Ma zamjeraju ovi mrzitelji,cak mu i povredu racunaju kao choke hahahahha
Mislim da mu niko nikad na ovom forumu nije spomenuo direktno ta finala, samo kroz ono 3-6, svi mu spominju samo 2 izgubljena sa MIA gdje su trebali biti glavni favoriti u oba...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 12 okt 2020, 19:20

Pogotovo sve kulminira kad igrac s najvecim brojem fanova/hatera dodje u ekipu s najvecim brojem i jednih i drugih. Ovdje kod nas vise na forumu ima ovih drugih, ali sva sreca pa im intelektualne sposobnosti nisu na nekom znacajnom nivou, pa se opet nekad i neka smislena diskusija razvije.

P.S. Evo paja izronio iz kanalizacije, welcome :clap:
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 okt 2020, 19:23

BuffonGigi je napisao/la:
12 okt 2020, 19:20
Pogotovo sve kulminira kad igrac s najvecim brojem fanova/hatera dodje u ekipu s najvecim brojem i jednih i drugih. Ovdje kod nas vise na forumu ima ovih drugih, ali sva sreca pa im intelektualne sposobnosti nisu na nekom znacajnom nivou, pa se opet nekad i neka smislena diskusija razvije.

Sustina :thumbup:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 12 okt 2020, 19:28

L-Train je napisao/la:
12 okt 2020, 19:23
BuffonGigi je napisao/la:
12 okt 2020, 19:20

Sustina :thumbup:
Pa ti u vakat bio hejter Lakersa, o cemu pricas druze
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 12 okt 2020, 19:30

Shannon bukvalno doveo goat-a sa sobom u studio :rol: :rol: koji kralj, skip ima da izludi :rol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 okt 2020, 19:37

Iako nema nikakve veze sa tim sto je @gigi napisao ja nisam hejter ni jedne fransize i niti jednog igraca,gdje sam ja to provodio sate i dane hejtajuci bilo koga?,to je vas posao.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 okt 2020, 19:41

Epidaurus je napisao/la:
12 okt 2020, 18:07
Za sta da se kritikuje ADa? Gledajuci citav PO, bio je sveukupno na mozda i visem nivou od Brona. Svakako na visem od Kawhija prosle sezone recimo.
Kakvom nivou više, wtf? Odigrao na nivou višem od unanimous FMVPa. Ili proslogodišnjeg herojstva Leonarda. :eh:

Ako zeliš da daš kredit Davisu, koji apsolutno zaslužuje, postoje i umjerniji i korektniji načini.

Za početak, Davis je igrao uz faking Jamesa. 61% poena mu asistirano u ovom playoffu, od toga skoro polovina od strane Jamesa. Kawhi prošle godine 32% poena bilo asistirano, Jamesu ove 34%. Pritom je Davis igrao protiv frontcourta Portlanda, Houstona, Denvera, pa i Miamia jel,te imao i hrpu putback koševa buraniji. Kawhi prošle godine protiv Orlanda (koji je sa Gordonom i Isaacom igrao fenomenalnu odbranu), Simmonsa, Bucksa, pa GSWa. To je bolesna razlika i ne razumijem takva piskaranja za nekog koga smatram među ozbiljnijim ovdje, jer evo kada se, barem okvirno zagrebe ispod površine i stvari stave u kontekst, to zvuči suludo.

Davis zabijao 21 poen prosječno u zadnje 4 utakmice finala, Miami ga pošteno zatvorio kako je serija odmicala. Sreća vaša pa je James bio tu kada je bilo najpotrebnije. Iduće godine će vjerovatno imati priliku da uzme konce u svoje ruke, al to sam ti već neki dan malo objašnjavao, ne znam koliko visoki igrači generalno mogu predvoditi ofanzivno u ključnim trenucima..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

benjo34
Kontakt:

Post Postao/la benjo34 » 12 okt 2020, 19:42

Ja recimo navijam za Lakerse otkad pratim NBA, od 98.godine. I iskreno jedan sam od najvećih Lebronovih hejtera tako da sam se osjećao čudno kad je došao u LAL. Da je najbolji svih vremena, mislim da nije. Ali je definitivno obilježio jednu eru u NBA.

Mislim da se pitanje najboljeg svih vremena ne može posmatrati kroz prizmu statistike, ili naslova. Jednostavno, previše su ere u kojim su igrali različite, od fizikalija samih igrača do nekih sitnica u pravilima i suđenjima.

Koliko se NBA promjenila najviše možete pogledati po centrima. Nekada je centar koji je mogao slobodno pogodit i imao dobar footwork, završavanje oko obruča i bio visok 210 bio premija, danas je nebitan faktor ako nema respektabilan šut sa poludistanice ili trice, igra pod košem za centra više i nije tako presudna.

Tako da smatram da je Lebron igrač koji je definitivno obilježio eru 2010 pa do 2020, tu deceniju, zajedno sa Kawaiom, Durantom i Stephom (koliko god ga neki mrzili, lik je dodao taj 3pt faktor u pobjede)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2020, 20:13

Clutch je napisao/la:
12 okt 2020, 19:41
Epidaurus je napisao/la:
12 okt 2020, 18:07
Za sta da se kritikuje ADa? Gledajuci citav PO, bio je sveukupno na mozda i visem nivou od Brona. Svakako na visem od Kawhija prosle sezone recimo.
Kakvom nivou više, wtf? Odigrao na nivou višem od unanimous FMVPa. Ili proslogodišnjeg herojstva Leonarda. :eh:

Ako zeliš da daš kredit Davisu, koji apsolutno zaslužuje, postoje i umjerniji i korektniji načini.

Za početak, Davis je igrao uz faking Jamesa. 61% poena mu asistirano u ovom playoffu, od toga skoro polovina od strane Jamesa. Kawhi prošle godine 32% poena bilo asistirano, Jamesu ove 34%. Pritom je Davis igrao protiv frontcourta Portlanda, Houstona, Denvera, pa i Miamia jel,te imao i hrpu putback koševa buraniji. Kawhi prošle godine protiv Orlanda (koji je sa Gordonom i Isaacom igrao fenomenalnu odbranu), Simmonsa, Bucksa, pa GSWa. To je bolesna razlika i ne razumijem takva piskaranja za nekog koga smatram među ozbiljnijim ovdje, jer evo kada se, barem okvirno zagrebe ispod površine i stvari stave u kontekst, to zvuči suludo.

Davis zabijao 21 poen prosječno u zadnje 4 utakmice finala, Miami ga pošteno zatvorio kako je serija odmicala. Sreća vaša pa je James bio tu kada je bilo najpotrebnije. Iduće godine će vjerovatno imati priliku da uzme konce u svoje ruke, al to sam ti već neki dan malo objašnjavao, ne znam koliko visoki igrači generalno mogu predvoditi ofanzivno u ključnim trenucima..
Da li je ADev problem sto u ligi nema FCa osim donekle Phillinog koji bi ga mogao zatvoriti? Pricamo o 28 ppg uz 57% iz igre. U finalu je do zadnje tekme imao 60-50-100 suterske procente. Domonirao je kad i kako je htio kroz citav PO.

Miami ga zatvorio? Pa ako pod zatvaranjem mislis statiranjem u korneru dok Rondo il Bron vrte pick s nekim od bekova onda se slazem. AD je max izignorisan nakon prve dvije tekme apsurdne dominacije. Ne mora on svaki napad dobiti loptu al da po vise od pola cetvrtina statira u kornerima ponekad cak i kad je Bron na klupi jednostavno nema smisla. Kroz finale do ove zadnje tekme mu je USG% bio 24. Sramotno malo za najboljeg scorera ekipe. Kroz citav PO je uzimao suteve kakve je zelio i radio sta je htio.

Gdje je tu jos faktor odbrane koja je bila kljucni faktor vitav PO? Citav PO je isao na razlicite stilove napada protivnika i protiv svakog je cuda pravio. Bez te raznovrsnosti i igranja svih mogucih rola, ne bi Lakersi ni prismrdili tituli.

Broj asistiranih poena ce uvijek biti na strani vanjskog igraca u odnosu na visokog. Bronov FMVP je apsolutno zasluzen, niko ga ne moze osporiti ali i da je nagrada otisla ADu ne bi bilo nezasluzeno. Naravno jasno je i meni i tebi da je tu AD morao bas debelo nadigrati Brona da je dobije zbog citavog GOAT narativa. Na uzorku citavog POa, Davis je po mom misljenju jednostavno bio bolji. Odigrao je ukupno 3 lose utakmice od kojih je jedna bila u BO petoj tekmi s Rocketsima. Citav PO je imao bolje napredne brojke od Brona, igrao na jednom historijskom nivou. Ovaj ga je u naprednim brojkama prestigao nakob sinocnje utakmice gdje smo obojica vidjeli da je Bron sminkao brojeve u vec gotovom mecu.

Kao sto je AD imao Brona, tako je i Kawhi imao apsolutnk savrsenu ekipu oko sebe gdje je morao biti cisto egzekutor. Odbrana te ekipe je, kao sto smo vidjeli i ove sezone, bila elitna i bez njega. Odbrana Lakersa bez ADa na parketu je bila horor, strava i uzas.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 12 okt 2020, 20:33

Generalno od Dirka '11 nije bilo visokog igrača koji je predvodio ekipu u ključnim momentima, baš je bio podatak o najviše poena kroz PO u clutchu posljednjih 10 sezona; Dirk te sezone 66, Kawhi prošle 58, Jimmy ove 48, Bron 47, KD 47...

Još jednom čestitke navijačima Lakersa.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 12 okt 2020, 20:43

dirkules je napisao/la:
12 okt 2020, 20:33
Generalno od Dirka '11 nije bilo visokog igrača koji je predvodio ekipu u ključnim momentima, baš je bio podatak o najviše poena kroz PO u clutchu posljednjih 10 sezona; Dirk te sezone 66, Kawhi prošle 58, Jimmy ove 48, Bron 47, KD 47...

Dirk 2011.
Wade 2006.
Bron 2016.

Tri najbolje izvedbe igraca za prsten u zadnjih 20 godina.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 okt 2020, 20:46

@epi

Imao je i Durant paklene brojeve pa nece niko tu mijesati kruske i jabuke. Ne da poredim Davisa s onom pickurinom, ali stvari se trebaju staviti u kontekst. Ti to ne radis.

Coskario ili ne, brojevi ne lazu. O Davisu u tom kontekstu mozemo pricati tek kad bude nosioc, kao sto je Parker recimo vremenom preuzeo kljuceve u San Antoniu. To je neminovno, ali tada kad ne bude ogromnog oslonca u kljucnim situacijama, odnosno kada ti budes taj od kojeg se ocekuje ono glavno, i isporucis, onda mozemo pricati u tom kontekstu, jer ova dvojica su tu debelo ispred, ako pricamo o "nivoima".

Ne da tvrdim da to Davis ne moze biti, al nije bio u takvoj ulozi. Mentalni ali i takticki pritisak je znatno bitniji od par fensi brojeva. Zato je trebao debelo nadigrati Jamesa, ne zbog nekih narativa.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 okt 2020, 20:47

dirkules je napisao/la:
12 okt 2020, 20:33

Liga je trenutno takva da prvi i glavni igrac sampionske ekipe mora biti dominantan SF.

slika

Za Igoudalu znamo razlog zasto je dobio FMVP.
Ostala trojica su prva 3 igraca lige.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 12 okt 2020, 20:51

na sta neki ljudi trose energiju, pa vi "fanovi" lakersa umjesto da ste sretni, odete proslaviti tu titulu kad ste vec toliki "fanovi", vi ovdje nabijate svima na nos "lebron goat", "davis bolji od kawhi" i slicne gluposti. A da dodam da je s vama nemoguce drzati normalnu diskusiju jer cijeli copor odma skace da popisa po bilo cemu napisanom sto neodgovara lakersima

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.