Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, vratio se u Bosnu i Hercegovinu i ponovo je posjetio Visoko.
Samo dan nakon što je izgubio u finalu Roland Garrosa od Rafela Nadala, Novak Đoković je nenajavljeno došao u Bosnu i Hercegovinu.
Ponovo su oni koji su ga sreli iskoristili priliku da se fotografišu sa njim, a jedan je i nekadašnji rukometaš visočke Bosne, Nedim Karamehić.
Razlog posjete nije objavljen, ali jasno je da se Novaku i prošli put izuzetno dopalo u Visokom, te je i tada najavio da će se uskoro vratiti.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Dosao malo suhovine da kupi,vidio ne ide na pogon algi i mikrobilja.
YE#1 jeste jako potcjenjen i mislim da je to iz gore navedenog razloga. cesto se kao razlog navodi da je tenis cirkularan 52 sedmice i eto nije vazno kada si br1. ali ako imas sluzbenog sampiona sezone kao u svakom drugom sportu naravno da to ima posebnu tezinu. sa druge strane se recimo noletov slem (sve 4 titule u isto vrijeme) debelo potcjenjuje a lejverov precjenjuje. ako negdje onda tu ne bi trebalo imati veze da li imas 4 u sezoni ili ne a bas zbog cirkularnog sistema. ili imas sve 4 u isto vrijeme ili ne. lejver je svoj osvojio na prelazu dvije ere kada sve jos nije bilo uhodano i svi najbolji nisu igrali. dovoljno je pogledati samo roster za AO gdje su mahom bili samo australijanci a 3 od 4 slema su bila na travi. toliko o tome. kao razlog se navodi i jer nole eto nije napravio tzv cenel slem (RG-W kombinacija) jer je eto to kao jako tesko (fed i rafa imaju a nole nema) iako je po meni lakse odrzati formu u tom periodu nego u nekom duzem a istorija je pokazala da je kombinacija AO-RG daleko najmanje ostvarivana. mogu samo da zamislim kako bi mediji reagovali da je fed osvojio sva 4 u nizu. a ne zvidja mi se ni kako je fed omalovazavao noletov uspjeh kada je rekao otprilike nije to to kao kada je to napravio recimo lejver. sada su podloge mnogo izjednacenije i ja i rafa smo bili na korak od istoga. vidjet cemo hoce li fed cestitati noletu kada ga stigne po sedmicama kao rafi sada.
Gledao sam, kasnio Govedarica oko 45 minutaAshburtonG je napisao/la: ↑12 okt 2020, 18:26Jedva cekam da slusam Govedaricu. Najavili su dan prije finala, da ce sljedeci podcast bit veceras.![]()
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Sta i da Federer cestita Noli ako se to desi,vi cete opet rec da je to uradio preko ku*ca i da to zaista ne mislilucky13 je napisao/la: ↑13 okt 2020, 08:03YE#1 jeste jako potcjenjen i mislim da je to iz gore navedenog razloga. cesto se kao razlog navodi da je tenis cirkularan 52 sedmice i eto nije vazno kada si br1. ali ako imas sluzbenog sampiona sezone kao u svakom drugom sportu naravno da to ima posebnu tezinu. sa druge strane se recimo noletov slem (sve 4 titule u isto vrijeme) debelo potcjenjuje a lejverov precjenjuje. ako negdje onda tu ne bi trebalo imati veze da li imas 4 u sezoni ili ne a bas zbog cirkularnog sistema. ili imas sve 4 u isto vrijeme ili ne. lejver je svoj osvojio na prelazu dvije ere kada sve jos nije bilo uhodano i svi najbolji nisu igrali. dovoljno je pogledati samo roster za AO gdje su mahom bili samo australijanci a 3 od 4 slema su bila na travi. toliko o tome. kao razlog se navodi i jer nole eto nije napravio tzv cenel slem (RG-W kombinacija) jer je eto to kao jako tesko (fed i rafa imaju a nole nema) iako je po meni lakse odrzati formu u tom periodu nego u nekom duzem a istorija je pokazala da je kombinacija AO-RG daleko najmanje ostvarivana. mogu samo da zamislim kako bi mediji reagovali da je fed osvojio sva 4 u nizu. a ne zvidja mi se ni kako je fed omalovazavao noletov uspjeh kada je rekao otprilike nije to to kao kada je to napravio recimo lejver. sada su podloge mnogo izjednacenije i ja i rafa smo bili na korak od istoga. vidjet cemo hoce li fed cestitati noletu kada ga stigne po sedmicama kao rafi sada.
kazem samo da ce biti zanimljivo da li i ako da kako ce to uraditi. kada je nole spojio 4 slema (objektivno ogromno postignuce i niko to u ATP eri otkako imamo organizovan profi tur to nije uradio osim njega) je bilo zestokog omalovazavanja sa fedove strane. jeste rekao, veliko postignuce ALI nije to vise to kao sto je bilo kada je to uradio lejver. sto je notorna glupost. podloge su sada izjednacene i u ostalom i ja i rafa smo u vise navrata bili blizu. gledano i sa aspekta konkurencije i sa aspekta podloga i to ALI mu uopste nije trebalo.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 13 okt 2020, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
- LlullSergio
- Kontakt:
Laver je uzeo kalendarski GS i to objektivno govoreci jest vece dostignuce.Nema tu nikakvog "zestokog omalovazavanja".lucky13 je napisao/la: ↑13 okt 2020, 10:17kazem samo da ce biti zanimljivo da li i ako da kako ce to uraditi. kada je nole spojio 4 slema (objektivno ogromno postignuce i niko to u ATP eri otkako imamo organizovan profi tur to nije uradio osim njega) je bilo zestokog omalovazavanja sa fedove strane. jeste rekao, veliko postignuce ALI nije to vise to kao sto je bilo kada je to uradio lejver. sto je notorna glupost. gledano i sa aspekta konkurencije i sa aspekta podloga.
da, opsti koncenzus je da je konors GOAT. kazu nole juri sedmice(na silu) a fed igra neke lijeve turnire da obori konorsa a taj rekord je kud i kamo manje znacajan od rekorda u sedmicama.
lejver je uzeo slem na prelazu 2 ere. kada je jos sve bilo u zacecu i najbolji nisu igrali. npr u australiji su skoro samo australijanci nastupali a 3 od 4 podloge su bile na travi. ali ako ti tako kazes.
4 u nizu je 4 u nizu i poenta je da imas sva 4 u istom trenutku. niko nije to napravio otkako imamo 3 podloge.
Jasno je da je Rod Laver trebao pobijedit Novaka Djokovica pa da mu uvazimo nesto od ovog sto je uradio za karijere ciju je polovinu haman zrtvovao da tenis postane ovo sto je danas.lucky13 je napisao/la: ↑13 okt 2020, 10:33lejver je uzeo slem na prelazu 2 ere. kada je jos sve bilo u zacecu i najbolji nisu igrali. npr u australiji su skoro samo australijanci nastupali a 3 od 4 podloge su bile na travi. ali ako ti tako kazes.
4 u nizu je 4 u nizu i poenta je da imas sva 4 u istom trenutku. niko nije to napravio otkako imamo 3 podloge.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Po meni veci znacaj imaju te titule ukupno nego sedmice
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
kakve sve to sa lejverom ima veze sa nole slemom i fedovim omalovazavanjem istog? sta i koliko je lejver zrtvovao nema s tim nista. fedova reakcija je bila kao kada bi sada za rafu rekao, ok veliki uspjeh ali ima previse RGa, nema dobro rasporedjene slemove i ima samo 2 vimblija koji su daleko najvazniji dok ih ja imam 8 i time je moj uspjeh veci.
naravno jer br 1 znaci samo da si najbolji teniser na svijetu dok MM titule znaci da si pobjedio par top100 igraca sto je objektivno teze i znacajnije!
broj velikih titula (koje se stalno prikazuju na ATP stranici) je daleko znacajniji od ukupnog broja titula. i tu je fed iza ove 2. (i da, znam da je broj slemova daleko najbitniji sto se titula tice i da je nole iza feda i rafe).
broj velikih titula (koje se stalno prikazuju na ATP stranici) je daleko znacajniji od ukupnog broja titula. i tu je fed iza ove 2. (i da, znam da je broj slemova daleko najbitniji sto se titula tice i da je nole iza feda i rafe).
Nole slamlucky13 je napisao/la: ↑13 okt 2020, 11:45kakve sve to sa lejverom ima veze sa nole slemom i fedovim omalovazavanjem istog? sta i koliko je lejver zrtvovao nema s tim nista. fedova reakcija je bila kao kada bi sada za rafu rekao, ok veliki uspjeh ali ima previse RGa, nema dobro rasporedjene slemove i ima samo 2 vimblija koji su daleko najvazniji dok ih ja imam 8 i time je moj uspjeh veci.
Zato Nolo igra Bec jer je veliki turnir hehe...
Ukupni broj titula je bitan i ne treba skrnaviti tu cinjenicu.
Ukupni broj titula je bitan i ne treba skrnaviti tu cinjenicu.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Fed ima 17 vise od Rafe a 5 godina je stariji, 22 vise od nole a 6 godina je stariji.
Na kraju ce ga i tu presisat
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- Nail for Real
- Kontakt:
Kad Nadal i Djokovic nauce ovo, nek se jave
. Dotad
!

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Nail for Real je napisao/la: ↑13 okt 2020, 12:32Kad Nadal i Djokovic nauce ovo, nek se jave. Dotad
!
![]()
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.