Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Tifoze123
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Tifoze123 » 11 okt 2020, 23:25

AirRamiz je napisao/la:
11 okt 2020, 15:35
Halilovic

blizi si novembar a nijedan nas novinar da se raspita sto ne igra Halilovic, nas startni centar....mozda nije povreda, vec korona :)

dzaba ti i da zavrsimo Garzu kad ga ne mozemo iskoristiti. uvijek ce se nesto isprijecit.

Sani je dao 15 poena u ligi...ono sto sam ga gledao, treba se opustiti i uzimat one trice iz driblinga koje su inace njegov sut, pa makar to bila i step-back trica...za sada koliko sam vidio poteze samo iz catch and shoot situacija.
kad ima dan, zatrpace nekoga. ...dobro je pa sve vise ide na ulaz i zabija pa vise nije toliko predvidljiv.
Mene je iznenadio sa svojim igrama, u modernoj kosarci prolaze sada ti mali plejevi sa odlicnim sutem.

www.eurohoops.net/en/eurocup/1103535/as ... ns-92/amp/
Povreda,ocigledno 2 mjeseca dok su ovog potpisali na taj period...

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 12 okt 2020, 18:14

Imal sanse da Musu i Jusufa vidimo sad u novembru,posto ne znam kad pocinju nba obaveze

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 12 okt 2020, 19:32

Zeka je napisao/la:
12 okt 2020, 18:14
Imal sanse da Musu i Jusufa vidimo sad u novembru,posto ne znam kad pocinju nba obaveze
Ne prije nove godine koliko znam ali svejedno nema sanse da igraju...
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 12 okt 2020, 21:42

Čampara odličan protiv FMP-a.
tz tz tz tz tz tz

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 12 okt 2020, 21:55

Jos da su pogadjali zicere koje im je pravio, hladno je mogao imati DD na kraju. Jako zrela partija i trenutno je po svemu ispred Pasalica i Adamovica. Btw, zna li neko sta je s Filipom i gdje je taj tip uopste?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 12 okt 2020, 22:10

Ghuraba je napisao/la:
12 okt 2020, 21:55
Jos da su pogadjali zicere koje im je pravio, hladno je mogao imati DD na kraju. Jako zrela partija i trenutno je po svemu ispred Pasalica i Adamovica. Btw, zna li neko sta je s Filipom i gdje je taj tip uopste?
Trenutno je bez kluba.

Dobra partija i Lazica za Mornar.
#MFFL
Som-Hi Barça

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 12 okt 2020, 22:46

Čampara dobar, sigurno prenosio loptu, solidno koristio slobodan prostor i imao neka inteligentna rješenja pri dodavanju saigračima, sa druge strane dosta ćoškari u napadu, prilično slabe kretnje, saigrači /Luković, Perković, Mesiček/ ga ignorišu u fazi napada čak i kad je sam na šutu za 3 poena, pa mora da forsira šut iz teških situacija, u odbrani igrač manje prije svega zbog fizičke inferiornosti, kako god, zbog svog šuta i pregleda igre sigurno zaslužuje mjesto rezervnog playa u reprezentaciji.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 okt 2020, 23:34

Ghuraba je napisao/la:
12 okt 2020, 21:55
nisu to prvi pg Repke,pa da on bude ispred :mrgreen:

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 13 okt 2020, 10:04

kontam da bi Splitu odlicno legao Kamenjas,koji ostankom u Sparsima jos jednu sezonu stagnira...samo ne znam da li Split ima potrebnu lovu. Kamenom je bolje ne traziti nista posebno, igrati za manje, ali na vecoj sceni za dokazivanje...

sto se tice Sanija,vidjecemo minutazu i status kad se oporavi Djokovic. ...mada bi im bilo pametnije forsirati Sanija,Djokovic ima neki pedigre, iako je u sustini prosjecan igrac

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 okt 2020, 11:26

Pozdrav svim pravim forumasima :kafa: :bih: !

- Pisao sam bas davno na temi ali zbog konstantnih svadica sam odustao, drago mi je sto se promjenila situacija i sto vi ovdje imate pravu pricu i pricate "pametno" :clap:

- Za mene je dovodenje Robertsona ogroman plus neko ko u Spaniji postize 20pp a ne sili loptu, u kombinaciji sa Gordicem bicemo beton na poziciji 1 i 2.

Mene najvise brine stanje ispod kosa, Nurkic kada ne igra zamjena mu je Stipanovic koji igra veteranski, a i u najboljim danima znalo se kako ga zaustaviti, sve cesce se spominje mladi Luka Garza snjim i Nurkicem i Stipanom kao trecom opcijom ta se prica znatno mjenja, ali na poziciji krilnog centra i dalje ostajemo tanki, tu je Halilovic koji je ok Sulejmanovic isto ali moderne cetvorke nemamo, ja mislim da bi tu bilo najbolje naturalizovati nekog i tako zakljuciti roster.

sta vi mislite :kafa: :kafa:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 okt 2020, 11:29

AirRamiz je napisao/la:
13 okt 2020, 10:04
kontam da bi Splitu odlicno legao Kamenjas,koji ostankom u Sparsima jos jednu sezonu stagnira...samo ne znam da li Split ima potrebnu lovu. Kamenom je bolje ne traziti nista posebno, igrati za manje, ali na vecoj sceni za dokazivanje...

sto se tice Sanija,vidjecemo minutazu i status kad se oporavi Djokovic. ...mada bi im bilo pametnije forsirati Sanija,Djokovic ima neki pedigre, iako je u sustini prosjecan igrac
Nije je imao Borac Cacak tako da je vjerovatno nema ni Split. Njemu je ova sezona bas velika stagnacija pogotovo jer se i Aba 2 igra u ovakvom sistemu.

Drago mi je vidjeti da Vojin Ilic dobija vecu minutazu i odlicno je koristi.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 okt 2020, 11:35

@InatSilniBosanski Ima Amar Alibegovic na toj poziciji, nama vise skripi ta vanjska linija nego unutrasnja.

Nurkic/Stipanovic/Garza/Kamenjas
Halilovic/Sulejmanovic/Alibegovic

Odlaskom Djedovica mi bas imamo tu rupu u vanjskoj liniji koju moramo popunjavati strancem...
#MFFL
Som-Hi Barça

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 13 okt 2020, 11:43

Ethel je napisao/la:
13 okt 2020, 11:29
AirRamiz je napisao/la:

Nije je imao Borac Cacak tako da je vjerovatno nema ni Split. Njemu je ova sezona bas velika stagnacija pogotovo jer se i Aba 2 igra u ovakvom sistemu.

gledam neki dan statistiku kad Mujo Tuljkovic u Sparsima...covjeka iz penzije vratili, jer valjda procijenjuju da Micic sa 18 godina ne moze sjediti ni na klupi...

neke stvari su ovdje vjecne, ma koji sport bio u pitanju

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 okt 2020, 11:47

Ethel je napisao/la:
13 okt 2020, 11:35
@InatSilniBosanski Ima Amar Alibegovic na toj poziciji, nama vise skripi ta vanjska linija nego unutrasnja.

Nurkic/Stipanovic/Garza/Kamenjas
Halilovic/Sulejmanovic/Alibegovic

Odlaskom Djedovica mi bas imamo tu rupu u vanjskoj liniji koju moramo popunjavati strancem...
upravu si brate smetnuh ja naseg Amara on je bas moderna cetvorka atletski veoma dobar, Robertson moze i 1 i 2 odigrati jednako dobro samo onda nemamo back u p, ja Aticu ne vjerujem, rade bih spustio Musu na 2, na 3 trazio alternativu, ne znam bice Bosnic na pravim mukama treba tu dodati i Camparu u rotaciju sigurno, ma da po meni imamo super put da sa drugog mjesta odemo na Euro
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 13 okt 2020, 11:53

ne vidim svrhu u pozivanju Stipanovica, iliti bosanskog Kendricka Perkinsa...napravio je odlicnu karijeru obzirom na nepostojeci talenat. kad bi igrali Euro, Stipan tesko da ima mjesta medju 12, ako su tu Nurkic, Garza i ostali...Halilovic je danas takodjer centar

treba biti iskren sa njim da ne bi poslije kukao kako je izradjen ili jos gore ugrozen. ..mozda moze pomoci u ovim krnjim kvalikacijama, mada bi ja radije vidio Kamenog...ali ne vidim svrhu za njega licno, osim obilaska kafana

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 13 okt 2020, 11:57

AirRamiz je napisao/la:
13 okt 2020, 11:43
Ethel je napisao/la:
13 okt 2020, 11:29
AirRamiz je napisao/la:

gledam neki dan statistiku kad Mujo Tuljkovic u Sparsima...covjeka iz penzije vratili, jer valjda procijenjuju da Micic sa 18 godina ne moze sjediti ni na klupi...

neke stvari su ovdje vjecne, ma koji sport bio u pitanju
Nama je veci problem sto nam se svelo na to da samo iz Sparsa mozes ocekivati nove igrace. Nema vise Slobode da proizvodi igrace jer imaju uzasan omladinski pogon, nema Bosne, Celika itd. da jos ponekog igraca izbaci.

Koliko god je pogresno opet im ne mogu prigovoriti jer su jedini koji nesto i rade sa mladim igracima.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 okt 2020, 14:10

mirzatele je napisao/la:
13 okt 2020, 11:52
Ima li sta od Nihada?
ima skoro 2 godine kako je jedan forumas napisao da se taj spomenuti vraća,da dobija nase drzavljanstvo,i tako to

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 okt 2020, 14:41

filip13 je napisao/la:
13 okt 2020, 14:10
mirzatele je napisao/la:
13 okt 2020, 11:52
Ima li sta od Nihada?
ima skoro 2 godine kako je jedan forumas napisao da se taj spomenuti vraća,da dobija nase drzavljanstvo,i tako to
Lupas opet,to ti je Mirza izjavio a forumas Samo podijelio .

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 okt 2020, 14:54

AirRamiz je napisao/la:
13 okt 2020, 11:53
ne vidim svrhu u pozivanju Stipanovica, iliti bosanskog Kendricka Perkinsa...napravio je odlicnu karijeru obzirom na nepostojeci talenat. kad bi igrali Euro, Stipan tesko da ima mjesta medju 12, ako su tu Nurkic, Garza i ostali...Halilovic je danas takodjer centar

treba biti iskren sa njim da ne bi poslije kukao kako je izradjen ili jos gore ugrozen. ..mozda moze pomoci u ovim krnjim kvalikacijama, mada bi ja radije vidio Kamenog...ali ne vidim svrhu za njega licno, osim obilaska kafana
ja njega postujem iskreno da covjek koji ne moze sa slobodnog bacanja tablu pogoditi dogura do Turske, Cedevite u prajmu, Rumunije itd ...

i ja bi volio vidjet Kamenog zao mi sto osta u SPRW jos jedna godina stagnacije, Garza ce biti top prospekt ima sve sto modernom centru treba, mana mu je sto je trom ali tu ce u NBA-u brzo popraviti
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.