Da li je taj MoGame smeće? Pitam zbog PS4 igara.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Zanimljivo.
nije to nista cudno, isti node kod svih procesora (14nm+ u beskonačnost), kad su svi ovako OC na 5GHz razlike su minimalne
napredak u IPC (instructions per clock) je minimalan u svakoj novoj generaciji kod Intela jer su na zastarjelom procesu proizvodnje
Intel je debelo zabrljao 10nm node i otuda i svi ovi problemi, njihov 10nm proces je trebao da bude minimalno ekvivalent (vjerojatno i bolji) od TSMC-ovog 7nm(koji AMD koristi)
Roadmap predstavljen 2010. godine je predvidjao 10nm 2015., posto je 14nm odgodjen pomjereno je kasnije na 2017., pa 2019. i sad 2021.
shitshow epskih proporcija u tehnološkom gigantu koji ima godisnje prihode od $70bn+
napredak u IPC (instructions per clock) je minimalan u svakoj novoj generaciji kod Intela jer su na zastarjelom procesu proizvodnje
Intel je debelo zabrljao 10nm node i otuda i svi ovi problemi, njihov 10nm proces je trebao da bude minimalno ekvivalent (vjerojatno i bolji) od TSMC-ovog 7nm(koji AMD koristi)
Roadmap predstavljen 2010. godine je predvidjao 10nm 2015., posto je 14nm odgodjen pomjereno je kasnije na 2017., pa 2019. i sad 2021.
shitshow epskih proporcija u tehnološkom gigantu koji ima godisnje prihode od $70bn+
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Koristim Windows 10. Prije nekoliko dana sam primjetio da kad kliknem desni klik na desktop da mi nema opcije New Folder. Onda sam guglajući pronašao prečicu preko tastature (Ctrl+Shift+N), ali kad je pritisnem (na desktopu, ili u nekom folderu) ništa ne dobijem. Kad otvorim neki folder u menijima ima opcija New Folder. Kad kliknem na to dugme ništa ne dobijem.
Molim za pomoć.
Molim za pomoć.
https://www.askvg.com/how-to-restore-mi ... text-menu/Willy je napisao/la: ↑09 okt 2020, 13:51Koristim Windows 10. Prije nekoliko dana sam primjetio da kad kliknem desni klik na desktop da mi nema opcije New Folder. Onda sam guglajući pronašao prečicu preko tastature (Ctrl+Shift+N), ali kad je pritisnem (na desktopu, ili u nekom folderu) ništa ne dobijem. Kad otvorim neki folder u menijima ima opcija New Folder. Kad kliknem na to dugme ništa ne dobijem.
Molim za pomoć.
Izbjegavajte MoGame pod svaku cijenu. Smeće.
-
- Kontakt:
MoGame, pa tog lika treba prijaviti. Teški muljator. Na svom olx profilu je stavio da posjeduje sve, kada dođeš u radnju nemaju ništa. Kada pitaš da naručiš pa eto možda ću moći, javim se...
I izgleda i ponaša se kao muljator i pitanje je odakle ako uopće naručuje stvari koje prodaje.
IZBJEGAVATI !
I izgleda i ponaša se kao muljator i pitanje je odakle ako uopće naručuje stvari koje prodaje.
IZBJEGAVATI !
Od sada samo RS za dijelove PCa.
Također igre naručivati direktno od radnje Santa Domenica.
Dao sam 20KM više za igru, ali ne žalim jer sam drugu korištenu, koja nema nikako ogrebotina vidi se da skoro nije nikako korištena dao 15KM manje, pa sam u gubitku od 5KM MoShit, a ne game
Dao sam 20KM više za igru, ali ne žalim jer sam drugu korištenu, koja nema nikako ogrebotina vidi se da skoro nije nikako korištena dao 15KM manje, pa sam u gubitku od 5KM MoShit, a ne game
Univerzalno za siromasne.Straightforward je napisao/la: ↑09 okt 2020, 22:21MoGame, pa tog lika treba prijaviti. Teški muljator. Na svom olx profilu je stavio da posjeduje sve, kada dođeš u radnju nemaju ništa. Kada pitaš da naručiš pa eto možda ću moći, javim se...
IZBJEGAVATI !
27.10.2020
Kakvo Univerzalno, to je Njemačka. Ja sam im išao u ono što se zove radnja. Jedna matična i još jedan pc dio, prodaju i dalje ps2, ps3 igre.
Ja bih ti preporucio CPU Infotech, izvini ako si ih spomenuo u nekom postu ranije jer nisam bas sve procitao. Takodje je miki top ali si vec rekao da nema procesor. Uvijek uzimam iz ove dvije radnje.Neutral je napisao/la: ↑09 okt 2020, 22:58Od sada samo RS za dijelove PCa.
Dao sam 20KM više za igru, ali ne žalim jer sam drugu korištenu, koja nema nikako ogrebotina vidi se da skoro nije nikako korištena dao 15KM manje, pa sam u gubitku od 5KM MoShit, a ne game![]()
Hvala za ovaj link. Ja ne znam raditi sa registry bazom, pa sam čekao da komšija dođe. Maloprije je dolazio. Uradio je što piše, ali problem nije riješen.enobarca je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:03https://www.askvg.com/how-to-restore-mi ... text-menu/Willy je napisao/la: ↑09 okt 2020, 13:51Koristim Windows 10. Prije nekoliko dana sam primjetio da kad kliknem desni klik na desktop da mi nema opcije New Folder. Onda sam guglajući pronašao prečicu preko tastature (Ctrl+Shift+N), ali kad je pritisnem (na desktopu, ili u nekom folderu) ništa ne dobijem. Kad otvorim neki folder u menijima ima opcija New Folder. Kad kliknem na to dugme ništa ne dobijem.
Molim za pomoć.
Dakle, sačekati 2021. godinu? Moguće da će iskoristiti ovu pandemiju za potencijalni izgovor.miki_92 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 10:42nije to nista cudno, isti node kod svih procesora (14nm+ u beskonačnost), kad su svi ovako OC na 5GHz razlike su minimalne
@VGS
Hvala ti.
Vrijedi li dati 1000KM za i9-9900K? Pa taj procesor se ne može zakucati

Puno pitam, znam, ali ipak ću izdvojiti dosta novca za PC, pa moram sastaviti neku idealnu konfiguraciju.
Intel i3 9100 ili ryzen 3 3100. Intel i5 9400 ili ryzen 5 3400?
Uvijek Ryzen ispred Intela, ne bi tu ni trebalo vise bit dileme, od cijene pa na dalje, samo sa dobrim hladjenjem. Ali ako ti je hladno u sobi, onda ne treba, taman se ugrijes.
27.10.2020
Prosla su vremena kad je AMD bio izvor toplote i grijalica spram Intela.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Nemojte me prepadati odmah. U stvari vidjet ću kakvu ću ploču moći uzeti pa onda odlučiti.
ironicno ovdje i jedna i druga opcija bolji ti je Intel
ganjaj ryzen 5 2600 ili 1600AF
ganjaj ryzen 5 2600 ili 1600AF
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."