Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Moze li mi netko preporuciti neki dobar tel do 500km ili moze malo i preko ako je puno bolji
Stari mi mora promijeniti. Mora biti Android jer na druge sisteme bi se teze prilagodio. Da ima dobru kameru i da ne steka i usporava odmah nakon godine. Neka ima i dovoljno rama, a i memorije.(4/64Gb minimalno). Baterija bi trebala biti bolja da traje duze.
Koji bi vi preporucili u tom cjenovnom rangu.
https://www.ekupi.ba/Mobitel-Xiaomi-Red ... 26793.aspx
Da li ovaj valja i ima li ih gdje jeftinije. A mozda i neki drugi u tom cjenovnom ranku.
Stari mi mora promijeniti. Mora biti Android jer na druge sisteme bi se teze prilagodio. Da ima dobru kameru i da ne steka i usporava odmah nakon godine. Neka ima i dovoljno rama, a i memorije.(4/64Gb minimalno). Baterija bi trebala biti bolja da traje duze.
Koji bi vi preporucili u tom cjenovnom rangu.
https://www.ekupi.ba/Mobitel-Xiaomi-Red ... 26793.aspx
Da li ovaj valja i ima li ih gdje jeftinije. A mozda i neki drugi u tom cjenovnom ranku.
Nasao si dobar, mislim da im ai jeftinije po ovim radnjama, a mozes i note 8 pro joj uzeti 
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
https://mobishop.ba/product/xiaomi-redm ... 8gb-green/
Njemu a ne njoj.
Evo potrazio sam malo po internetu.
Nasao sam jeftinije u Zenici. Jesu li pouzdani ovi u Zenici sa garancijom.
Ili ima mozda bolji tel u tom ranku.
Ja se ne razumijem u ostale tel. Da li valja ista taj gore.
Godinama koristim Samsung Galaxy S od 3ice pa evo trenutni S10+. A da mu kupujem taj njemu ne treba za osnovne stvari.
Njemu a ne njoj.
Godinama koristim Samsung Galaxy S od 3ice pa evo trenutni S10+. A da mu kupujem taj njemu ne treba za osnovne stvari.
Taj Redmi Note 9 Pro, meni koji mogu koristiti mnoge uredjaje jednom rukom, nije uopste kompaktan. Ako vec gledas mozes ici na Note 8 Pro jer nema neke velike razlike u perfomansama, a kompakntniji je, uz to i jeftiniji.
Ako je stari navikao na Samsung sucelje, onda idi opet na Samsung. Ja sam svom uzeo nedavno A21s, za njegove potrebe vrlo lijep telefon, mozes ici na 6/64 koji je oko 400 KM u Mobitel Studio. Kamere po danu su vrlo dobre, a baterija je fenomenalna.
Ako je stari navikao na Samsung sucelje, onda idi opet na Samsung. Ja sam svom uzeo nedavno A21s, za njegove potrebe vrlo lijep telefon, mozes ici na 6/64 koji je oko 400 KM u Mobitel Studio. Kamere po danu su vrlo dobre, a baterija je fenomenalna.
Evo na akciji ....sta ce ti bolje od ovog za oca ..vrh telefoniscorpy je napisao/la: ↑01 okt 2020, 10:14https://mobishop.ba/product/xiaomi-redm ... 8gb-green/
Njemu a ne njoj.
https://mobishop.ba/product/xiaomi-redm ... 4gb-green/
https://mobishop.ba/product/xiaomi-redm ... 6gb-white/
Nista zakasnio sam. Otiso stari i danas kupio sebi A40
Platio 400km
Platio 400km
Ovaj Redmi Note 9 pro je avion za taj A40, ali eto... Valjda će mu biti dobar za ono za šta koristi.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Kakvi su Realmi telefoni? Neko ima iskustvo?
Univerzalno je smeće zbog garancije, ali zanima me šta je sa iPhone mobitelima kod njih. Zar Apple ne daju 1 godišnju garanciju na svoje proizvode? Npr. SE 2020 izašao u aprilu ili maju, neovisno gdje kupiš, važi li garancija?
Razmišljam se da uzmem se 2020 ili polovan ip8. Čisto da isprobam i taj američki trash. Neki dan kolega uzeo ovaj najnoviji iPhone u Telekomu. Pitam ga sluša li, kaže koliko sam ga platio mora slušati
Razmišljam se da uzmem se 2020 ili polovan ip8. Čisto da isprobam i taj američki trash. Neki dan kolega uzeo ovaj najnoviji iPhone u Telekomu. Pitam ga sluša li, kaže koliko sam ga platio mora slušati
Trebalo bi da vazi od paljenja 12 mjeseci ... ne znam za univerzalno nesto su mi suha al doduse i ja sam 6-cu uzeo u slicnoj radnji pa mi traje evo jos uvijekNeutral je napisao/la: ↑15 okt 2020, 08:51Univerzalno je smeće zbog garancije, ali zanima me šta je sa iPhone mobitelima kod njih. Zar Apple ne daju 1 godišnju garanciju na svoje proizvode? Npr. SE 2020 izašao u aprilu ili maju, neovisno gdje kupiš, važi li garancija?
Razmišljam se da uzmem se 2020 ili polovan ip8. Čisto da isprobam i taj američki trash. Neki dan kolega uzeo ovaj najnoviji iPhone u Telekomu. Pitam ga sluša li, kaže koliko sam ga platio mora slušati![]()
Ova SE 2020 je izašao 15og aprila, valjda važi do 15og aprila sljedeće godine 
Misim da ti krece od aktivacije nema veze kad je izasao ... kad ga kupis odes na stranicu apple i uneses kod da provjeris da li ga je neko prije palio i aktivirao garanciju...tj danas ga kupis i upalis i ako ga nije niko prije palio trebao bi imati garanciju od danas narednih 12 mjeseci ...apple daje 12 mislim operateri + 12
Garancija vazi 12 mjeseci od prvog paljenja taman da je izasao 2010
A ne mogu te zeznuti nista, upalis telefon cim kupis i provjeris garanciju, to sad imas u postavkama, ne moras cak ni ici na internet i kucati imei kod. Ako garanciju ne odgovara danu kad si uzeo zoves im inspekciju odmah. Poenta je da se iphone uzima gdje je najjeftiniji jer je garancija ista.
A ne mogu te zeznuti nista, upalis telefon cim kupis i provjeris garanciju, to sad imas u postavkama, ne moras cak ni ici na internet i kucati imei kod. Ako garanciju ne odgovara danu kad si uzeo zoves im inspekciju odmah. Poenta je da se iphone uzima gdje je najjeftiniji jer je garancija ista.
E ovo mi je ključno!VGS je napisao/la: ↑15 okt 2020, 11:10Garancija vazi 12 mjeseci od prvog paljenja taman da je izasao 2010![]()
A ne mogu te zeznuti nista, upalis telefon cim kupis i provjeris garanciju, to sad imas u postavkama, ne moras cak ni ici na internet i kucati imei kod. Ako garanciju ne odgovara danu kad si uzeo zoves im inspekciju odmah. Poenta je da se iphone uzima gdje je najjeftiniji jer je garancija ista.![]()
Hvala svima na iscrpnim odgovorima
Ja bih na tvom mjestu radije doplatio jos 200 pa uzeo makar iphone xr nov, ovaj dizajn na koji ciljas je prevazidjen odavno. Mozes ganjati i koristen Iphone X po toj cijeni SE 2020 ili koristen XS za cijenu Xr-a.Neutral je napisao/la: ↑15 okt 2020, 11:26E ovo mi je ključno!VGS je napisao/la: ↑15 okt 2020, 11:10Garancija vazi 12 mjeseci od prvog paljenja taman da je izasao 2010![]()
A ne mogu te zeznuti nista, upalis telefon cim kupis i provjeris garanciju, to sad imas u postavkama, ne moras cak ni ici na internet i kucati imei kod. Ako garanciju ne odgovara danu kad si uzeo zoves im inspekciju odmah. Poenta je da se iphone uzima gdje je najjeftiniji jer je garancija ista.![]()
Hvala svima na iscrpnim odgovorima![]()
Novi SE 2020 800 KM i Xr 1000 KM
Polovni kao nov stanje X 800 KM i XS 1000-1100
Ja bih uzeo polovan X ili nov Xr bez razmisljanja, SE zadnja opcija.
SE ne uzimaj ni pod razno, iskreno daleko najgori telefon u odnosu na cijenu koju ima
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Ako je 800 budzet uzmi X polovan i miran si godinama. Top telefon. A vrlo rijetko se kvare iphonei ne bih brinuo za garanciju.
Cekam da vidim review za 12 mini, ne cini mi se da je los tamam upgrade sa 6-ce ...
12 nikakav upgrade u odnosu na 11, pogotovo ove jeftinije verzije. Sacekati 13, kad ce se vjerovatno i dizajn mijenjati.
27.10.2020
Ne vjerujem da ce dizajn mijenjati (sad su se vratili na klasicni), vjerovatno ce raditi na refresh rate-u jer jos uvijek im je 60 Hz plus pobiljsanja na bateriji ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.