FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

LBJ MVP
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la LBJ MVP » 20 dec 2010, 14:05

losmi je napisao/la:Moja idealna postava za sledecu sezonu :D
Mesto Luiza bi mogli Fontasa ubaciti u vatru odma od jaunara.
TAko je bilo i sa Busquetsom,kreno je svaku da igra od prve,napocetku je gresio i kasnije je sazreo u odlicnog igraca.Ista prica i sa Thiagom, kome bi trebalo da ti veliku minutazu od sledece sezone,Tada ce imati 20 i vec ce izrasti u odlicnog veznog igraca,mislim da ce sporije napredovati ako bude igrao po 10 minuta svaki peti mec.
On bi trebao da krene od prve protiv nekih slabijih protivnika,tipa deportivo,zaragozza,malaga....
Pa ako mu ne bude islo ,Pep samo ubaci na poluvremenu Xavia ili Iniestu.Ne verujem da sad on moze da pokvari igru igrajuci od prve minute,ako je okruzen celom prvom postavom.

----VILLA(BOJAN)-----PEDRO(AFELLAY)----

------------------MESSI------------------

---------INIESTA----XAVI(THIAGO)--------

BALE------------BUSQUETS---------ALVES

-------------PIQUE-----PUYOL(LUIZ)---------

-----------------VALDES -----------------
:shock: Prijaviću ti post pa ne bi vrijedilo više igrat fudbal bilo bi 100 % sigurno ko uzima svaku tekmu ovako je zanimljivije :lol: :P
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 20 dec 2010, 14:37

imam osjecaj da ce afelay eksplodirati u barceloni i da cemo u narednih nekoliko sezona uzivati u igri ovog majstora..afelaj i shakho su mi dva najdraza igraca i stvarno je nevjerovatno da je barca jednog vec dovela a o drugom se spekulise kao mogucem pojacanju..
-PAJA Fan Club!!

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 20 dec 2010, 14:40

-Paja je napisao/la:Da, slozio bi se sa Romariom Fabregas i Torres se mogu dovesti za 80 miliona, naravno 5 najboljih igraca Barcelone +80 miliona za ovu dvojicu mada je tako ako klubovi ciji su ovi igraci budu ludi jer realno kome trabaju otpadci od igraca koji bi u Premiershipu najjacoj ligi svijeta bili na marginama?
ajd patak ja cu te citirat da ne bude da nisi ni od koga privukao paznju :D vidim da se trudis da je skrenes na sebe pa da ne bude trud uzaludan :mrgreen: :mrgreen: ajd sad oskakuci na temu arsenal i uci dovu da barca ispane iz forme do meca sa engleskim poluklubom :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 dec 2010, 14:42

Vidjecemo sta ce biti ljudi, uglavnom bice pojacanja sigurno, tim se uvijek mora osvjezavati. Mislim da ce na ljeto biti znacajnih transfera, dal sad tores ili cesc ili neko drugi, to je tesko pretpostaviti, mada moguce je i to da jedan o od njih ili obojica porajacaj uredove naseg kluba.

Pogresno je reci sta ce nam Tores, imamo Pedra, Pedro je sjajan ali moramo imati sirinu u napadu jer ne mozemo imati samo tri igraca za tri pozicije, ako se neko povrijedi onda mozemo da se hebemo s bojanom nejakim. Mozda nam ne treba velicina kao Tores ,mozda neko kao Suarez i sl, ali uglavnom vidjet cete da ce klub nekog napadaca dovesti ako se Bojan radikalno ne dokaze.

U odbrani je jedini problem to sto su Abidal i Pike u godinama a treba vidjeti i sta ce biti s Alvesom. Dakle, moramo se pojacavati na tim pozicijama, Abidal je sjajan, ali ne ce moci jos dugo igrati.

Zato se mora kupiti lijevi bek, a da abidal bude rezervni stoper ili bek, ili kupiti stopera nekog da naslijedi puyola a uzdati se i dalje u abidala i maxvela
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 20 dec 2010, 14:48

Romariooo je napisao/la:Vidjecemo sta ce biti ljudi, uglavnom bice pojacanja sigurno, tim se uvijek mora osvjezavati. Mislim da ce na ljeto biti znacajnih transfera, dal sad tores ili cesc ili neko drugi, to je tesko pretpostaviti, mada moguce je i to da jedan o od njih ili obojica porajacaj uredove naseg kluba.

Pogresno je reci sta ce nam Tores, imamo Pedra, Pedro je sjajan ali moramo imati sirinu u napadu jer ne mozemo imati samo tri igraca za tri pozicije, ako se neko povrijedi onda mozemo da se hebemo s bojanom nejakim. Mozda nam ne treba velicina kao Tores ,mozda neko kao Suarez i sl, ali uglavnom vidjet cete da ce klub nekog napadaca dovesti ako se Bojan radikalno ne dokaze.

U odbrani je jedini problem to sto su Abidal i Pike u godinama a treba vidjeti i sta ce biti s Alvesom. Dakle, moramo se pojacavati na tim pozicijama, Abidal je sjajan, ali ne ce moci jos dugo igrati.

Zato se mora kupiti lijevi bek, a da abidal bude rezervni stoper ili bek, ili kupiti stopera nekog da naslijedi puyola a uzdati se i dalje u abidala i maxvela
PIQUE u godinama???????
axaxaaxaxaxxax
MVP - Messi-Villa-Pedro

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 20 dec 2010, 14:49

Romariooo je napisao/la: U odbrani je jedini problem to sto su Abidal i Pike u godinama a treba vidjeti i sta ce biti s Alvesom. Dakle, moramo se pojacavati na tim pozicijama, Abidal je sjajan, ali ne ce moci jos dugo igrati.
dragi romario :( cuj pique u godinama :o
2.veljace 1987 lik rodjen 8-)
silvinho i bronkhost su isto bili u godinama pa su zujali po bekovima..tako da i abidal moze jos dugo..
-PAJA Fan Club!!

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 20 dec 2010, 14:50

Zašto dirati stroj koji melje? Hoćete Fabregasa, on je vise navikan nego sto je dobar. Ima Tiago na toj poziciji ili Busqets (malo defanzivniji), a ima vala sada i Ibrahim. Dalje, što otpisujete Pujola svi već, pa čovjek će sigurno igrati još 4-5 godina,i bolje forsirati nekog mlađeg nego kupovati (Caseres i Henriqe nisu nikad ni dobili pravu sansu, samo na posudbe idu).
Tores, dobar igrač, ali nije u nekoj formi, uklopio bi se u Barcin stil, ali ljudi moji da zbog njega Pedro grije klupu, pa sta vam je, Pedro ubija. Jedino treba naći zamjenu za Abidala , iako je on super zahvalan igrač, često se povređuje. Keita , super igrač , zahvalan, neeksponiran, šteta što nije u prvoj postavi,ali kazem zasto dirati stroj koji melje??
Pozz.
mes que un club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 20 dec 2010, 14:57

bubimir je napisao/la:Zašto dirati stroj koji melje? Hoćete Fabregasa, on je vise navikan nego sto je dobar. Ima Tiago na toj poziciji ili Busqets (malo defanzivniji), a ima vala sada i Ibrahim. Dalje, što otpisujete Pujola svi već, pa čovjek će sigurno igrati još 4-5 godina,i bolje forsirati nekog mlađeg nego kupovati (Caseres i Henriqe nisu nikad ni dobili pravu sansu, samo na posudbe idu).
Tores, dobar igrač, ali nije u nekoj formi, uklopio bi se u Barcin stil, ali ljudi moji da zbog njega Pedro grije klupu, pa sta vam je, Pedro ubija. Jedino treba naći zamjenu za Abidala , iako je on super zahvalan igrač, često se povređuje. Keita , super igrač , zahvalan, neeksponiran, šteta što nije u prvoj postavi,ali kazem zasto dirati stroj koji melje??
Pozz.
Niko ne kaze da treba menjati prvu postavu.Ove sezone ,barca ima samo 19 igraca,treba ako bi nam se povredio pedro,villa ili messi,nebi imao ko da ih zameni osim bojana,ali on nam je ne pouzdan.Takodje i za levog beka,Abidal sa lakocom moze izgurati ovu sezoni,ali u slucaju da se povredi,tu su maxvel i adriano,svaka cast njima ali oni ipak nisu ta klasa koja treba barci.Abidal ce sledece sezone imati 33 godine , i tad ce biti jos sporiji nego sad,tesko da ce nam koristiti na beku,vise kao stoper.
MVP - Messi-Villa-Pedro

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 20 dec 2010, 15:05

Evo Bojan produzava ugovor danas do 2015
Dali ste znali ?
Da je Bojan vec 4 sezone u prvom timu Barce i da je odigrao 146 utakmica i postigao 38 golova.
NIsam siguran da je Messi do 20 godine imao 38 golova za prvi tim Barce?
MVP - Messi-Villa-Pedro

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 dec 2010, 15:08

ma ja nezz visee koji ce nam q torres i fabregas ljudi pa gdje cemo sa tim tolikim igracima ,ponasate se ko djeca neka samo da je pojacanja kakvih zvucna imena ,,pa niko nije lud da 80 milionna za ta dva igraca sta vam je ,,stavili smo sponzora prvi put u istoriji da zacepe rupe u finansijama a vi kontate da ce dat 80 miliona za 2 igracaa.ccc a i nema potrebe za njima sta vam je gdje bi to torrres igro ,mjesto ville(majstora) jel?umesto pedra(masine),,messija (boga ) :mrgreen:,,, dobar je to igrac al nepotreban ,i tako isto fabregas ak nije do sad doso ne treba nam sad,,mozda kad xavi bude u godinama uzet ga onda za jedno 2-3 god ha ya..imamo najbolju drugu mommcad u evropi dajem glavu a da kupujemo igrace za tolike silne pare da bi nam grijali klupu ,,thiago mora ovih godina prokljucat :)))
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 dec 2010, 15:10

Zato sto se stroj uvijek mora osvjezavati.

Mislio sam da je Puyol u godinama jer ce u aprilu napuniti 33 godine, Abidal je nesto mladji, ima 31 godinu i moze jos igrati, narocito na poziciji stopera gdje se ne trci toliko, a Xavi u januaru puni 31 godinu kao i Keita. To su otprilike nasi stariji igraci, vidimo da je jedino Puyol na samom zalasku karijere, dok ostali mogu povuci jos 2-3 sezone dobre.

Dakle, Abidal moze mijenjati Puyola kao sto to ove sezone cesto radi Pep, a da dovedemo lijevog beka, ili da kupimo potpuno novog stopera a da Puyol preseli na klupu ili da se penzionise, sto jos ne treba sigruno . Po meni je najlogicnije da i naredne sezone Puyola mijenja Abidal, jer nam takav brz stoper i treba, a da dovedemo ofanzivnog beka lijevog jer su nam bekovi fakticki krila, i to je ono sto je najneophodnije.

Malo manje je neophodno pojacanje u napadu, mozemo se ipak nadati da se niko nikad nece povrijediti, ili da ce od Bojana biti igracina, al opet hebo takvu nadu.

Vezni red najmanje je potrebno pojacavati, tu smo i najbolje pokriveni, ali eto ako je Pepova zelja Cesc i ako se to moze realizovati po normalnoj cijeni, onda se jako radujem da i to vidim.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 20 dec 2010, 15:12

ja nikoga ne zelim, ibro mi je dovoljan.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 20 dec 2010, 15:14

losmi je napisao/la:Evo Bojan produzava ugovor danas do 2015
Dali ste znali ?
Da je Bojan vec 4 sezone u prvom timu Barce i da je odigrao 146 utakmica i postigao 38 golova.
NIsam siguran da je Messi do 20 godine imao 38 golova za prvi tim Barce?
to je super vijest..sto se mene tice afelaj je vec gotov posao..i rado bi vidio shakhu u barci..cisto sto simpatisem igraca..ovi igraci koji su trenutno u timu mogu nositi ovu ekipu jos najmanje 2-3 sezone a u medjuvremenu ce sigurno sazrijeti jos neki igrac iz B tima i ubaciti ga..slozio bi se da nam treba i jedan napadac cisto da imamo zamijenu za ove standardne u napadu..afelaj ce moci krpiti za sad tu ofanzivu al rado bi vidio i suareza u barceloni..ne zelim zvucna imena tipa tores..treba nam masina kao sto je etoo bio..bez puno medijske paznje al da je stroj..
-PAJA Fan Club!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 dec 2010, 15:14

Kakav ba lijevi bek ste normalni,Abidal produzuje na jos jednu godinu,Maxwell i Adriano jede malu djecu,pice i na lijevu i desnu stranu,igraju i u sredini ako je potrebno sto je bio slucaj u nekim utakmicama...tak oda nema potrebe za daljom pricom o lijevom beku,nece biti ni za desnog kad(ako) Alves produzi ugovor

Ova prica za ovu dvojicu i 100 mil ne zelim ni komentarisati
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 20 dec 2010, 16:18

bubimir je napisao/la: Hoćete Fabregasa, on je vise navikan nego sto je dobar.
nisam se htio javljati ovdje, ali ovaj post tacnije ova recenica mi ide na zivce.. znaci covjek koji ima bolju statistiku u zadnje 2-3 godine od xavia u najboljoj ligi svijeta je navikan, a nije dobar??? ne bih da podcjenjujem xavia, ali cesc je prosle sezone imao 15 golova i isto toliko asistencija u ligi, sto je za jednog centralnog veznog i vise nego dobro.. da ne bude zabune ja sam xavia spomenuo da prikazem cescovu statistiku, a poredjenje njih dvojice nije na meni, imaju strucnjaci pa neka oni govore o tome..

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 dec 2010, 16:27

e2_ze je napisao/la:
nisam se htio javljati ovdje, ali ovaj post tacnije ova recenica mi ide na zivce.. znaci covjek koji ima bolju statistiku u zadnje 2-3 godine od xavia u najboljoj ligi svijeta je navikan, a nije dobar??? ne bih da podcjenjujem xavia, ali cesc je prosle sezone imao 15 golova i isto toliko asistencija u ligi, sto je za jednog centralnog veznog i vise nego dobro.. da ne bude zabune ja sam xavia spomenuo da prikazem cescovu statistiku, a poredjenje njih dvojice nije na meni, imaju strucnjaci pa neka oni govore o tome..
sta reci - barsino djete bolje od barsinog djeteta ;)
al se pravo bojimo Arsenala nemoz vjerovat :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 20 dec 2010, 16:28

e2_ze je napisao/la:
dobro , svaka mu cast , ali pazi ovo
Messi - 10asist
Pedro - 6asist
Villa - 5asist
Alves - 4asist
Xavi - 3asist
Iniesta - 3asist
...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 dec 2010, 16:32

Ljudi ,šta vi mislite gdje bi Fabregas ili Torres igrali :?: grijali klupu jer nemaju gdje u prvih 11 :!: a treba dati oko 100 miliona za njih dvojicu :shock: za igrace koji nebi mogli igrati u prvih 11 trenutno....pa to je van svake pameti.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 dec 2010, 16:57

Mandrak je napisao/la:Ljudi ,šta vi mislite gdje bi Fabregas ili Torres igrali :?: grijali klupu jer nemaju gdje u prvih 11 :!: a treba dati oko 100 miliona za njih dvojicu :shock: za igrace koji nebi mogli igrati u prvih 11 trenutno....pa to je van svake pameti.
Vrlo jednostavno. Tores bi igrao u napadu, Cesc u vezi, pod uslovom naravno da odu Bojan i Maskerano koji griju klupu i kad udju ne pokazaju nista posebno. Tako ce Tores da se bori za mjesto u prvih 11 sa ostalim, isto kao i Cesc, mjesta ima za sve, s njima dvojicom bi bio podignut kvalitet ekipe na jos veci nivo i uprkos povredama opet bi gazili, ovako, cim nam neko fali nemamo extra kvalitetnu zamjenu.

Ne kazem ja sad da su nam potrebna bas ova dvojica, mogu i neki drugi igraci, samo generalno mislim da moramo imati malo siru klupu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 dec 2010, 17:14

Romariooo je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Ljudi ,šta vi mislite gdje bi Fabregas ili Torres igrali :?: grijali klupu jer nemaju gdje u prvih 11 :!: a treba dati oko 100 miliona za njih dvojicu :shock: za igrace koji nebi mogli igrati u prvih 11 trenutno....pa to je van svake pameti.
Vrlo jednostavno. Tores bi igrao u napadu, Cesc u vezi, pod uslovom naravno da odu Bojan i Maskerano koji griju klupu i kad udju ne pokazaju nista posebno. Tako ce Tores da se bori za mjesto u prvih 11 sa ostalim, isto kao i Cesc, mjesta ima za sve, s njima dvojicom bi bio podignut kvalitet ekipe na jos veci nivo i uprkos povredama opet bi gazili, ovako, cim nam neko fali nemamo extra kvalitetnu zamjenu.

Ne kazem ja sad da su nam potrebna bas ova dvojica, mogu i neki drugi igraci, samo generalno mislim da moramo imati malo siru klupu
Nema nista od toga. Krkic potpisao/produžio ugovor, a Meskerano tek covjek došao u klub prije par mjeseci...ne može se odmah prodavati.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.