FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

silenT
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la silenT » 19 dec 2010, 19:52

Interista di cuore je napisao/la: jooooooj ako odeeeee 8-)
to bi nam bilo najveće pojačanje 8-)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Unforgotten
Kontakt:

Post Postao/la Unforgotten » 19 dec 2010, 22:03

...još da ima neki dobar koji će doći...
Prvak prve sezone PES6 sportsport.ba lige.

Kurt Cobain: "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 20 dec 2010, 03:39

Nazalost, tekstove ne znam prevesti (google mi ne pada napamet), ali je jasno o cemu govore.

http://www.calciomercato.com/inter/bent ... rdo-223659

http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=34379

Rafa legendo, vrati se u Liverpool. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 dec 2010, 09:06

Izgleda da Rafa pakuje kofere.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 20 dec 2010, 10:17

Čestitke ekipi na osvojenom peharu..

Izgleda da je Rafa opasno naljutio Presidentea i da lagano pakuje kofere, no u narednim danima će se sve znati iako je , mora se priznati, Rafa u pravu kada je u pitanju ljetnji prelazni rok.

Ako ostane Rafa, nadati se boljim danima a ako ode neće mi biti krivo kao ni mnogim navijačima i simpatizerima Intera širom svijeta.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 20 dec 2010, 13:52

Benitez - smjena u narednih 48 sati?

Britanski tabloidi pišu da Moratti neće preći preko prozivki trenera i da bi do srijede Rafa Benitez trebao izgubiti posao.

Benitezov ultimatum neće proći.

On je tražio najmanje četiri igrača u prijelaznom roku, prijetio da će otići jer mu je kako kaže dojadilo biti žrtveni jarac, odnosno dežurni krivac.

Podsjetio je Morattija na ulaganja proteklih sezona i dodao da u slučaju da Inter ostane po strani u prijelaznom roku, može se obratiti njegovom agentu.

Međutim, izgleda da se precijenio.

U Interu su nezadovoljni istupom trenera, i već razmišljaju o zamjeni. U ovom trenutku, razmatraju se načini da se Benitez otpusti, a ispituje se mogućnost da ga zamijeni Fabio Capello.

Naravno, raskid bi skupo koštao Inter, pa treba nekako navesti Rafu da podnese ostavku.

On inače ima ugovor do ljeta 2012. godine.

ima i ovaj interesantni članak Daily Maila koji tvrdi da se Rafa vraća u Liverpool, a da Capello dolazi u Inter..
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?a ... XQtMTUyODc
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 20 dec 2010, 14:15

kvota na Rafin odlazak je 1,10 :lol: :lol:

sto se tice novog trenera : Spaletti kvota 5, Capello 6,Zenga 9...

najozbiljniji kandidat je izgleda Spalletti s kim je Moratti vec imo neformalni razgovor...Al ce rusi tesko pustit Luciana iako se pise da u njegovom ugovoru postoji klauzula po kojoj on moze otici ako stigne ponuda od top klubova iz Italija...

ja bih njega najvise volio vidjet na klupi 8-)
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 dec 2010, 14:22

ma kad se sve sabere i oduzme nesto kontam nije ni Rafa toliki kloc, ima istine u ovome sto govori, moramo mi dovest novih igraca, to je neminovno, al igraca koji su zeljni uspjeha i pehara jer cast ovima sad al dosta je tu igraca bez motiva(koliko god to glupo zvucalo s obzirom na novac koji zaradjuju) bas zbog toga sto se prosle sezone sve osvojilo i ne vjerujem da ima trener na svijetu pa ni Special 1 da sad natjera Pandeva, Milita, Lucia, Samuela, Cordobu pa i Eta i Sneidera da sad trce-ginu-ubijaju za svaku loptu i u Serie A i u LP jer jbg. covjeku i med dosadi lizat. Treba svjeze i mladje krvi pa se i ovi "starci" mozda postide pa i potrce malo.

Rafa istjeraj svoje pa kud puklo
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 20 dec 2010, 15:13

ja nisam za smjene trenera u pola sezone,pa tako ni za Rafinu smjenu,jer dugo sam se godina mucio pratiti Inter u cestim smjenama trenera i sezonama bez trofeja...
realno Rafu ne cjenim od pocetka al ima tu nekih stvari za koje je upravu,jer nije mu doveden nijedan igrac,kad je mozda i najpotrebnije da se pojaca konkurencija,jer vecina igraca ima zagarantovano mjesto jer nemamo dostojne zamjene a plus i povrede su nas pokosile ;)
eh ako je vec smjena izvjesna Spaletti je trener koji bi bio najbolje rjesenje najvise zbog njegovog stila igre,a pored njega trener kojeg bi ja volio da vidim na klupi je Zenga,da mu se da sansa u ovom trenutku i da pokaze da li moze da vodi veliki klub...
Capella ne bih volio ni pod razno,i odmah bi trazio njegovu smjenu :) realno njegovo vrijeme je proslo a dosao bi samo da pokupi pare i u ovom momentu Rafa je puno bolje rjesenje nego don Fabio :!:
ko god da dodje trazit ce nove igrace,i vjerovatno ce mu bit dovedeni,pa bolje je dovest pojacanja i ne placat pare Rafi za otkaz,pa ako na kraju sezone nista se ne osvoji ciao rumeni ;)
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 dec 2010, 15:48

Benitez je nacinio 2 "smrtna greha" u Interu:
1) igrao je ofanzivan fudbal na posed lopte, sa ekipom koja nije sposobna za to.
2) krivicu za lose stanje u ekipi je prebacio na Morattija.
Zbog toga ce biti smenjen. Kandidat za upraznjeno mesto:
1) Leonardo - ucenik Tele Santane (otac joga bonito fudbala), nema takticko znanje (poducili ga Ferguson i Mourinho prosle sezone), gaji ofanzivni fudbal = izuzetno lose resenje
2) Zenga - pratio sam ga dok je bio u Zvezdi i Palermu i nije nista posebno kao trener. Losa takticka sprema igraca i vidljiv nedostatak plana B = lose resenje
3) Spalletti - ovaj covek me odusevljava. Zasto? Pa covek je sa raspalom Romom napravio extra gaf: uveo formaciju bez napadaca (Roma je igrala 4-6-0 ili u najbolju ruku 4-5-1-0 sa Tottijem na mestu tog imaginarnog napadaca) koju je kasnije Ferguson usavrsio (sa Rooneyem kao spicem). Roma je tad imala extra rezultate i igrala odlican fudbal. Spalletti je definitivno najveci inovator u fudbalu u ovom veku, ali igra ofanzivni fudbal i pitanje je sta ce se tu izroditi = resenje dobro, ali jako neizvesno
4) Capello - svi znamo ko je Capello i kakav je njegov stil igre. Uveo bi red i rezultati bi dosli. Pitanje je da li ce ga pustiti Englezi? = dobro resenje

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 20 dec 2010, 15:53

Leonardo ni pod razno, Zenga nema iskustva, a ni rezultata-preriskantno u ovakvoj situaciji, opcije o kojima se treba razmisljati - Capello, Baresi, Spalletti
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 dec 2010, 15:59

ostavite rumenka kumim vas!
nema potpisa

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 20 dec 2010, 16:03

necemo ga ostavit,dosta sam ga gledo kako se rumeni...nadam se da je ovo istina sto se pise i da je samo pitanje trenutka kad ce dobit nogu :mrgreen:

po meni :
1.Spalletti
2.Capello
3.Baresi
4.Leonardo

znaci ovim redoslijedom koga bih ja volio na nasoj klupi...definitivno mi je Spalletti prvi izbor,a cini se i Morattiu al se rusi ne daju :roll:
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 dec 2010, 16:05

MaGiCa je napisao/la:Benitez je nacinio 2 "smrtna greha" u Interu:
1) igrao je ofanzivan fudbal na posed lopte, sa ekipom koja nije sposobna za to.
1) Leonardo - ucenik Tele Santane (otac joga bonito fudbala), nema takticko znanje (poducili ga Ferguson i Mourinho prosle sezone), gaji ofanzivni fudbal = izuzetno lose resenje
2) Zenga - pratio sam ga dok je bio u Zvezdi i Palermu i nije nista posebno kao trener. Losa takticka sprema igraca i vidljiv nedostatak plana B = lose resenje
3) Spalletti - ovaj covek me odusevljava. Zasto? Pa covek je sa raspalom Romom napravio extra gaf: uveo formaciju bez napadaca (Roma je igrala 4-6-0 ili u najbolju ruku 4-5-1-0 sa Tottijem na mestu tog imaginarnog napadaca) koju je kasnije Ferguson usavrsio (sa Rooneyem kao spicem). Roma je tad imala extra rezultate i igrala odlican fudbal. Spalletti je definitivno najveci inovator u fudbalu u ovom veku, ali igra ofanzivni fudbal i pitanje je sta ce se tu izroditi = resenje dobro, ali jako neizvesno
4) Capello - svi znamo ko je Capello i kakav je njegov stil igre. Uveo bi red i rezultati bi dosli. Pitanje je da li ce ga pustiti Englezi? = dobro resenje
1) Rafa je takav trener-ofanzivna igra na posjed lopte- znaci nije ga trebao ni dovodit ako nece takvu igru
2) nije on direktno prebacio krivicu na njega nego se covjek jednostavno brani od napada novinara navijaca pa i samog predsjednika cinjenicom da mu nisu nikog doveli a trazio je neke(Jose je dobio sve igrace koje je zelio)- tako da to i nisu smrtni grijesi

Rafa Benitez je doktor fudbala za bar 3/4 gore navedenih trenera, tako da bi bilo pogubno u ovoj fazi sezone mijenjati ga a pogotovo ne s ovim gore navedenim...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 dec 2010, 16:08

neroazzurni je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Benitez je nacinio 2 "smrtna greha" u Interu:
1) Rafa je takav trener-ofanzivna igra na posjed lopte- znaci nije ga trebao ni dovodit ako nece takvu igru
2) nije on direktno prebacio krivicu na njega nego se covjek jednostavno brani od napada novinara navijaca pa i samog predsjednika cinjenicom da mu nisu nikog doveli a trazio je neke(Jose je dobio sve igrace koje je zelio)- tako da to i nisu smrtni grijesi

Rafa Benitez je doktor fudbala za bar 3/4 gore navedenih trenera, tako da bi bilo pogubno u ovoj fazi sezone mijenjati ga a pogotovo ne s ovim gore navedenim...
1) Slazem se.
2) Rafa je izneo prljav ves u javnost, a to se ne radi u Italiji.
I da: jeste doktor fudbala, za sve sem za Capella, ali je to sad najmanje vazno. :(

Unforgotten
Kontakt:

Post Postao/la Unforgotten » 20 dec 2010, 16:13

Jupiiiii.

Sad kad ispadnemo od Bayerna krivit ćete Rafu, a ne nekog "genijalca" koji ga zamijeni, jer će Rafa biti kriv za sve loše rezultate Intera u slijedećih 10 godina (kod pojedinih, naravno - slično i što se tiče L'poola)
Za Rafu je i bolje da ide, kad mu Moratti samo sere, nije mu dao ni igrače i od njega očekuje rezultate, upravu je bio kada je rekao da ne želi uvijek da ispada dežurni krivac.

Hval Rafa na svemu što si učinio, sretno gdje god da otišao :!:

neroazzurni je napisao/la:Rafa Benitez je doktor fudbala za bar 3/4 gore navedenih trenera, tako da bi bilo pogubno u ovoj fazi sezone mijenjati ga a pogotovo ne s ovim gore navedenim...
Nažalost, vraćamo se starom sistemu. Očekujem još jednu promjenu trenera na kraju sezone :|
Prvak prve sezone PES6 sportsport.ba lige.

Kurt Cobain: "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 dec 2010, 17:17

znaci ako otpusti Rafu ja cu bit pravo s.j.eban cak i vise nego one godine kad smo ispali u polufinalu LP od Milana(ne zelim ni da se sjecam) od tuge cu si pustati Ekremov hit: a đe da znam kad ništa ne znam... pa haloooo Presidente ne radi to, kupi covjeku pojacanja koja trazi(svakako su neminovna) pa onda ako ne bude islo svak sebi
Iako sam veliki mrzitelj Engleskog fudbala(klubovi, repka, igraci...) jedino kapa dole je onaj Liverpool s Rafom, pa covjece te 2 godine su igrali atomski fudbal gazili su sve redom nisu imali bas srece u ligi al u LP su bili fenomen po meni jaci nego Barsa sada(ako neko drugacije misli njegov problem ovo je moje misljenje) i potajno sam se uvijek nadao da ce doci kod nas i nama prenjeti tu filozofiju igre, i desi se to al sad pojedini nemaju strpljenja, pa ne mozes za par mjeseci totalno promjeniti shvatanje fudbala i to jos uz igrace koji me pravo pocinju nervirati- kao nafurali se prvaci svijeta pa sad ne moraju ni igrati a rezultati ce sami doci, nesto se bune protiv Rafe kao gdje ces mene na klupu i sl. ma sjedi na klupu i tisu ako je covjek tako zamislio to je to a predsjednik bi ga trebao podrzati-ako ga je vec doveo

Rafa izdrzi pa kud puklo

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 dec 2010, 17:33

Hajmo realno postavit stvari...Benitez je dosao u ekipu koja je sve osvojila fakticki...i u takvim situacijama je potrebna svjeza krv i neke promjene...

sta je dobio..biabianya i coutinha..poletarce i nedovoljno afirmisane igrace....na pocetku prvenstva je inter igrao zaista dobro pa cak i lijepo za oko...svi su odusevljeni bili.Medjutim,serija povreda velikog broja igraca je ucinila svoje...tim je osjecao posljedice i odrazilo se to i na igru...

Opet se vracam na pocetak i cinjenicu da je inter morao dovesti par pojacanja..prvo zbog osvjezenja ekipe koja je sve osvojila...a drugo...desilile su se i povrede pa nije bilo adekvatnih zamjena...

i sada kada je Benitez bio otvoren i rekao u cemu je problem...Moratti nastavlja po starom..eto nek mu zenga dodje :roll:

Rafa je medju 3 najbolja trenera na svijetu i nije kriv ili u maloj mjeri snosi krivicu za ovu situaciju....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 dec 2010, 18:38

Rafa je sigurno bio najbolji moguci izbor za trenera poslije Mourinha, jer su nas Hiddink i Capello odbili, ali Rafin problem nisu igraci i umor na koji se svi izvlace, njegov je problem sto je ekipu prije njega vodio njegov najljuci rival Mourinho i on ce sve igrati i raditi samo nece ono sto je Jose radio...

on mislio ako zna talijanski jezik da ce dobro poci, a zaboravio je najvazniju stvar kada se ide u Italiju, a to je da i Lecce ima jacu taktiku od mnogih vecih klubova iz liga u kojima je on radio...jednostavno za svaku tekmu se moras pripremat kao da je finale, a bgm sta su nam sve radili ovi manji klubovi itekako se vidi da je Rafa tu podbacio skroz...

jednostavno Rafa se nije htio prilagodit ekipi, vec je trazio obratno da se oni njemu prilagode i da igraju nesto sto do sada nikada nisu...je*o ga posjed lopte imal mi ista gluplje i milion pasova bez prave prilike...
Admir_Sa je napisao/la:ostavite rumenka kumim vas!
najjaci su mi ovi navijaci rome ono da on ostane da bi oni sta osvojili, a izgleda da zaboravljaju da mora jos pola lige da igra kao mi da bi vi nesto osvojili...

GrandeJuve
Kontakt:

Post Postao/la GrandeJuve » 20 dec 2010, 18:51

Citiracu Mođija

"Pogrešno je misliti da je Benitez krivac za sve, kako pokušavaju da predstave u Interu. Ali, preterao je, ako su ga već slagali za pojačanja, ružno je da čeka da osvoji titulu prvaka sveta pa nešto da kaže. Uostalom ta utakmica nije merilo, svako bi dobio Afrikance"

U svom stilu Mođi. ;)
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.