AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 18 okt 2020, 08:26

milanist je napisao/la:
18 okt 2020, 04:57
muxa je napisao/la:
17 okt 2020, 23:09
milanist je napisao/la:
17 okt 2020, 21:09
Tako je memaga care :D
Jel to memo počeo normalno diskutovati da ga skinem s blok liste?
Jest care memo je ok :kafa:

Ja sam pokusavao biti objektivan sto se tice Milana, ovo trenutno da ne pretjerujem lici na nesto, lici na ekipu koja ce da melje sve redom...
Sto se tice blok liste kod mene, hm neki likovi ce ostati na njoj dok Milan ne osvoji skudeto, sto znaci minimalno jos 8 mjeseci :rol:
Forza Milan

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 18 okt 2020, 10:10

Kao prvo cestitke igracima na pruzenoj partiji i napokon pobjeda u derbiju. Ovo znaci dosta psihicki za ekipu kao i stanje na tabeli, medjutim treba biti realan i ocekivati pad u igri (smao kad to dodje moliti se da traje sto krace)+ sto manje slucajeva zarazenih od corobe, ali iato tako trebamo uzivati u ovim trwnutcima (zadnjim mjesecima) jer svi smo zaboravili kako je to kad Milan ima neku seriju, neke reziltate. Dobra stvar je sto ubrzo ide i zimaki prelazni rok i ako dodatno pojacaju ekipu top 4 ne bi trebao biti upitan.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 okt 2020, 10:55

Ma samo da se Gabia pa i Duarte ili Musakio sto prije vrate da imamo i tu neku sirinu,da barem u EL odmorimo Kajra i mozda Roma,kojem sada treba tekme i mora igrati i El da se sto prije dovede u takmicarsku formu,jer ono sinoc je bilo jako lose.

Sto se tice izmjena Pioli je isao da malo ojaca sredinu pa smo presli na 4-3-3 sto i nije lose,da trener u toku tekme mjenja malo taktiku,to odavno niko nije radio na klupi Milana.

Ova ekipa deff pocinje liciti na pobjednicku,jednostavno momci su gladni i zele svaku tekmu dobiti,a atmosfera unutar ekipe je fantasticna i sto je najvaznije svi su uz trenera i postuju njegove odluke.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 18 okt 2020, 11:30

Kao sto neko spomenu, Ibra je od Nocerina napravio Seedorfa..a sada Hakan izgleda ko Kaka.
Juce ssm zapazzio 2 sitnice.. prva kada je neko od nasih (Kessie ili Theo) u duelu poklopio loptu nogom u mjestu..a igrac intera otiso u tri lijepe , a drugi potez je kapoera potez u izvedbi Ibre kada je spustio 2 metra visoku loptu (izvodio je ovo i ranije, ali u 40gidni i 80toj minuti djeluje nemoguce).
Calabria djeluke kao Panucci :) koliko je njemu god 23/24?
Jedvs cekam da Hauge zaigra sa Ibrom i Hakanom. Mali kad upadne u prvi 11 to je to..dok ga Real ne kupi

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 okt 2020, 12:18

I ja jedva čekam da vidim Haugea u malo duže na terenu
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 okt 2020, 12:32

📊@OptaPaolo: AC Milan have won each of their first 4 seasonal Serie A games for the first time since 1995/96 season, with Fabio Capello. 🔴⚫️

Kakav start sezone,eh kad bi sad jos iduce kolo to potvrdili pobjedom nad Romom,uhh kako bi to dobro bilo.

Nego treba nam jos 21 pobjeda da budemo sig u mjesto koje vodi u LP,jer sa 75 bodova smatram da ce se biti u top4

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 18 okt 2020, 14:05

Opet sreća da se Roman vratio na vrijeme jer smo ostali bez stopera. Kada se nesretnik Musaka vraća na teren? Mogu mislit kakav je on sad odron jer nije igrao sto godina.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 14:19

Najbitnije je da smo kao ekipa upali u pozitivan mood i poceli razmisljat pozitivno. To je preduslov da ostvaris nesto. A to nam je donio Ibra.
Na ovaj sam se forum prijavio par dana prije kraja prelaznog roka, ponukale su me rasprave o stoperu. Dok me admin pustio, zavrsio prelazni rok 😀
Uglavnom, gledam sas Bol-Sas i Bologna prima 3 gola u 13 min. (jedan je autogo Tomiyasua) i razmislj kako su mnogi ovdje prizeljkivali Tomiyasua. Ili Simakana. Nama treba stoper od 50 mil. ako imamo pare, a ovih od milion do 30 miliona imamo 5 i ne treba nam sesti. Oporavit ce se Gabbi i Duarte vec za iduce utakmice. Bolje je te pare potrosit na Hakana i Donarumu da ih ostavimo u ekipi. Sta smo trebali? Kupit nekog novog Caldaru za 35 mil. i da nam odigra 2 utakmice?? Eno ga u Atalanti u 2 utakmice direktno skrivio 3-4 gola.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 14:27

I jos samo jedna stvar - vidjet cete da cemo svi zalit za Paquetom. Ono je vrhunski igrac koji ce eksplodirat u Lyonu.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 okt 2020, 14:31

Daleko mu kuca od Milana. imao je sansu i nije iskoristio. Necemo ga valjda godinama cekati da se dozove i pocne igrati.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 14:39

milanist je napisao/la:
18 okt 2020, 14:31
Daleko mu kuca od Milana. imao je sansu i nije iskoristio. Necemo ga valjda godinama cekati da se dozove i pocne igrati.
Paqueta je dao 1 go i imo 3-4 stative. Da je imo malo vise srece mogo je sad biti omiljen i standardan. Ali eto, vidicemo sve. Evo ga danas u prvoj postavi u Lyonu, nisam gledo, ne znam je li pokazo sta.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 okt 2020, 14:43

Ruicosta je napisao/la:
18 okt 2020, 14:39
milanist je napisao/la:
Paqueta je dao 1 go i imo 3-4 stative. Da je imo malo vise srece mogo je sad biti omiljen i standardan. Ali eto, vidicemo sve. Evo ga danas u prvoj postavi u Lyonu, nisam gledo, ne znam je li pokazo sta.
Mah i ja sam od njeg ocekivao puno vise. Pogotovo kad aje tek stigao, mislili smo svi neki novi Kaka ili slicno. Kad ono na kraju jos jedan propali brazilski maneken.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 18 okt 2020, 14:47

Nevjerovatna mi je transformacija Hakana. Puca od samopuzdanja. Kad god ima loptu u nogama, ocekujem kvalitetan potez. Subjektivno, jedan od najboljih veznih u Italiji.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 14:47

milanist je napisao/la:
18 okt 2020, 14:43
Ruicosta je napisao/la:
18 okt 2020, 14:39
milanist je napisao/la:
Mah i ja sam od njeg ocekivao puno vise. Pogotovo kad aje tek stigao, mislili smo svi neki novi Kaka ili slicno. Kad ono na kraju jos jedan propali brazilski maneken.
Ja mislim da je on bio predaleko od gola. Da je igro iza napadaca, nesto sto igra sad Hakan mislim da bi bio puno bolji.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 14:52

SonVolt je napisao/la:
18 okt 2020, 14:47
Nevjerovatna mi je transformacija Hakana. Puca od samopuzdanja. Kad god ima loptu u nogama, ocekujem kvalitetan potez. Subjektivno, jedan od najboljih veznih u Italiji.
A prije odredjenig vremena (prvi dio prosle sezone recimo) bio je los. Kessie je do korone bio nas najlosiji igrac s loptom. Njemu kad dodas, bjezi odmah u odbranu, on ce je izgubit. Ali su se nekako svi poslije korone popravili, kako ne znam. Hakan posebno. To je njih Zlatan nafuro. Gianpaolo nas je za 5 kola nevjerovatno unazadio. Ja jos imam traume od njega i onih nekoliko utakmica s njim.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 okt 2020, 15:17

Sva filozofija je bila promijeniti formaciju iz 433 u 4231, skontati da Hakan nije ni lijevo krilo ni lijevi vezni nego ofanzivni vezni, pozicija iza napadača, tzv. desetka, a da Kessie nije desni vezi u 433 formaciji nego zadnji vezni kojem treba zabraniti da on organizuje napade, pelja loptu, trči kontre, dakle staviti ga da trči, oduzima lopte i dodaje prvom do sebe i kao takav je odličan i jedan takav igrač treba svakom timu na svijetu.

Tri trenera nisu uspjela to uraditi, što je apsolutno strašno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 okt 2020, 15:58

Ruicosta je napisao/la:
18 okt 2020, 14:19

Uglavnom, gledam sas Bol-Sas i Bologna prima 3 gola u 13 min. (jedan je autogo Tomiyasua) i razmislj kako su mnogi ovdje prizeljkivali Tomiyasua. Ili Simakana. Nama treba stoper od 50 mil. ako imamo pare, a ovih od milion do 30 miliona imamo 5 i ne treba nam sesti.
Grijesis, mi nemamo stopere do 30mil osim Roma, ostali su do 10mil vrijednosti maksimalno.
Grijesis i za kupovinu od 50mil, jer to nije nikakva garancija, nego dobar skauting. Na primjer Upamecano, da smo ga uspjeli dovesti bili bismo na konju, a tek sad bi vrijedio 50+ mil. Mozda Torres iz Villareala, Dias iz Citya da si ga na vrijeme skautirao i mogao dovesti ili Ake.
A imas slicnih igraca koji ce za par godina postati vrhunski, a vec su u nacionalnim selekcijama redovni. Nekad treba imati srece, nekad riskirati... pored toliko talenata mi smo bas uboli sa Duarteom, Caldarom ili ranije Musakom ko prstom u gov.no.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 20:59

Beduin je napisao/la:
18 okt 2020, 15:58
Ruicosta je napisao/la:
18 okt 2020, 14:19

Uglavnom, gledam sas Bol-Sas i Bologna prima 3 gola u 13 min. (jedan je autogo Tomiyasua) i razmislj kako su mnogi ovdje prizeljkivali Tomiyasua. Ili Simakana. Nama treba stoper od 50 mil. ako imamo pare, a ovih od milion do 30 miliona imamo 5 i ne treba nam sesti.
Grijesis, mi nemamo stopere do 30mil osim Roma, ostali su do 10mil vrijednosti maksimalno.
Grijesis i za kupovinu od 50mil, jer to nije nikakva garancija, nego dobar skauting. Na primjer Upamecano, da smo ga uspjeli dovesti bili bismo na konju, a tek sad bi vrijedio 50+ mil. Mozda Torres iz Villareala, Dias iz Citya da si ga na vrijeme skautirao i mogao dovesti ili Ake.
A imas slicnih igraca koji ce za par godina postati vrhunski, a vec su u nacionalnim selekcijama redovni. Nekad treba imati srece, nekad riskirati... pored toliko talenata mi smo bas uboli sa Duarteom, Caldarom ili ranije Musakom ko prstom u gov.no.
Ta tri nasa stopera koje si naveo kao pogresnu kupovinu su nas ukupno dosli 50-60 mil. i ama bas nista s njima nismo dobili. To je pokazatelj da nemamo skauting kako treba. I mislim da ga ni sada nemamo. Zato nazalost ima smisla samo kupovati provjereno i skupo ili davati sansu nasim igracima kao sto je Gabbia. A kad smo vec kod Gabbie, nomak je odigro vise nego korektno. U 6 zvanicnih utakmica u kojima je igro po 90 minuta na 4 utakmice nije primljen go. Mislim da on nije direktno skrivio nijedan go. Da samo ga platili nekom 10 mil. svak bi reko dobar igrac, a kad je nas onda mu se samo greske traze i prica se da treba kupit nekog macka u vreci od 10 mil. za kojeg neki skauti misle da ce nekad postat pravi stoper. Sreca pa je bila ovakva kriza, Gabbia inace ne bi nikad dobio minute i otiso bi negdje a mi bi kupili nekog novog Musakia i bili rupa kao i prethodnih 6-7 sezona.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 okt 2020, 21:45

Kalulu, Roback, Hauge sve skupa 7 mil. Ne znam zašto misliš da trenutno nemamo dobru skauting službu?
Il Club più titolato al mondo!

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 18 okt 2020, 21:55

muxa je napisao/la:
18 okt 2020, 21:45
Kalulu, Roback, Hauge sve skupa 7 mil. Ne znam zašto misliš da trenutno nemamo dobru skauting službu?
Za tu trojicu se slazem da su super. A vidjet cemo hoce li sta bit od njih. Ali ovo sto se kupovalo u zadnjih par godina, tipa Musacio, Bertolacci, Bigla.... Pa eto i Paqueta... Ili Kalinic, pa Gianpaolo. Onog ko je reko Hajmo kupit Gianpaola i stavit ga na klupu treba dozivotno banivat iz Milana, pa ako je i Maldini, neka je, ja bih ga istjero.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.