Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

mrAdislic
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la mrAdislic » 19 okt 2020, 02:46

Plovdiv na sredini tabele pretezno bio prije Brune, i on jednu sezonu dogura ured do vrha.
Ludogorec isto Dinamo za Bugare, vrh godinama, ali trenutno Plovdiv prvi.
Moze se reci i da je Mourinha dobro namucio, vodio ih do 80.minute i onda dobio dva crvena, pa penal za Spurse i okrenuse.
Takodjer Bruno igra 3-4-1-2 sto nas vecina prizeljkuje za repku.
Jednom prilikom je rekao i da bi volio biti selektor.

Sve u svemu jedini nas trener modernijeg doba za kojeg se moze reci da nesto konkretno i zna.
Dati Bruni veci ugovor, i neka skupi fin strucni stab od kolega bivsih iz repke, pa praviti neki sistem.

Povedi nas Zenicaninu :pray: :bih:
BašČelik!

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 19 okt 2020, 04:28

Evo koji su sve selektori slobodni pa nek biraju,
https://www.transfermarkt.com/manager/v ... /statistik

Zvonimir Boban je Slobodan :rol:
https://www.transfermarkt.com/zvonimir- ... iner/70225

Najbolja opcija, Bruno Akrapovic
https://www.transfermarkt.com/bruno-akr ... ainer/5643

Neznam nama treba neko poput Cire i to je to.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 okt 2020, 10:31

3-5-2 ili 3-4-1-2 najčešće igra Bruno što je dobro jeste trener koji poznaje našu reprezentaciju pod broj 1.
Moderan trener
Muslin,Krstajić sigurno nisu pratili našu reprezentaciju jedan peče rakiju dok drugi uživa u Beogradu
mosa lošmi stićko tit-ula!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 okt 2020, 10:45

Po cemu je moderan trener? Nije da provociram nego stvarno ne znam, pa pitam. Slusao sam neki dan interviju sa njim na n1, kaze dobro za Dzeku sto je ostao u Romi. Hmm po cemu je to dobro Bruno, pa vidili smo tromog i neraspolozenog Dzeku upravo zbog propalog transfera u Juventus. Nesto nisam optimistican sa njim, na papiru mi djeluje ko dobro rijesenje, ali kad sam ga cuo, nisam.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 19 okt 2020, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 19 okt 2020, 10:48

Ako narodu ne odgovara Dusko onda i sigurno nece Muslin. Krstajica ne treba ni spominjati u kontekstu reprezentacije. Tonemo vec odavno i to bi bio posljednji ekser u kovcegu. Ja sam za Akrapovica ili Custovica. Neka to bude neki bivsi reprezentativac s koliko toliko trenerskim iskustvom. Neki mladji trener koji poznaje nas mentalitet i koji ima modernu viziju. Niposto stranac. Taj bi pogubio konce nakon tri utakmice.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 okt 2020, 12:24

Moram se malo nasaliti, ali mi malo Bruno baca na onog lika iz TLN https://24.media.tumblr.com/tumblr_mdhr ... o1_500.gif

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 19 okt 2020, 12:27

Tristan10 je napisao/la:
19 okt 2020, 12:24
Moram se malo nasaliti, ali mi malo Bruno baca na onog lika iz TLN https://24.media.tumblr.com/tumblr_mdhr ... o1_500.gif
Isti Minka :rol:
BašČelik!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 okt 2020, 12:41

Tristan10 je napisao/la:
19 okt 2020, 10:45
Po cemu je moderan trener? Nije da provociram nego stvarno ne znam, pa pitam. Slusao sam neki dan interviju sa njim na n1, kaze dobro za Dzeku sto je ostao u Romi. Hmm po cemu je to dobro Bruno, pa vidili smo tromog i neraspolozenog Dzeku upravo zbog propalog transfera u Juventus. Nesto nisam optimistican sa njim, na papiru mi djeluje ko dobro rijesenje, ali kad sam ga cuo, nisam.
Po čemu nije ? Mi ne možemo i ne znamo igrati formaciju 4:3:3 to mogu igrati ekipe koje imaju super brza krila i igrace koji znaju i davati i asistirati za golove a mi to nemamo nama su krila improvizovana Hodžić,Hajradinović,Krunić,Gojak a ni jednom od njih to nije primarna pozicija. Sve više i više ljudi u svijetu igra 3:5:2 ili 4:4:2 (slabije ekipe) normalno da ce PSG,CITY itd igrati 4:3:3) a mi to možemo igrati jer imamo ekipu za to a za 4:3:3 nemamo i najbolje smo postigli kada smo igrali 4:2:2 pod vodstvom Safeta.Zbog toga je moderan trener,jer igra 3:4:1:2 ili 3:5:2 i sigurno bi igrao neku od ove dvije sa reprezentacijom. Rekao je da prati reprezentaciju da je gledao utakmice i da je navijao.
Po cemu je Duško moderan trener ? Nije trenirao nikog od 2012 godine a sigurno je pratio potencijalne reprezentativce poput Hajradinovića,Todorovića,Lončar,Hadžiahmetovića itd.Sigurno je pratio ovako sa 70 godina svaku utakmicu a da on je penzioner igrao je šaha i pio čaj od jagorčevine u srid Mostara

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 okt 2020, 12:59

Ja nevidim razloga zasto Custovic treba da dobije sansu kao selektor. Bio je u strucnom stabu koji je forsirao formaciju 4-3-3 i ako nemamo materijal za to. Zasto gubiti opet vrijeme s nekim koji ne uvidi najednostavnije stvari?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 okt 2020, 13:03

1921boy je napisao/la:
19 okt 2020, 12:41
Tristan10 je napisao/la:
Po čemu nije ? Mi ne možemo i ne znamo igrati formaciju 4:3:3 to mogu igrati ekipe koje imaju super brza krila i igrace koji znaju i davati i asistirati za golove a mi to nemamo nama su krila improvizovana Hodžić,Hajradinović,Krunić,Gojak a ni jednom od njih to nije primarna pozicija. Sve više i više ljudi u svijetu igra 3:5:2 ili 4:4:2 (slabije ekipe) normalno da ce PSG,CITY itd igrati 4:3:3) a mi to možemo igrati jer imamo ekipu za to a za 4:3:3 nemamo i najbolje smo postigli kada smo igrali 4:2:2 pod vodstvom Safeta.Zbog toga je moderan trener,jer igra 3:4:1:2 ili 3:5:2 i sigurno bi igrao neku od ove dvije sa reprezentacijom. Rekao je da prati reprezentaciju da je gledao utakmice i da je navijao.
Po cemu je Duško moderan trener ? Nije trenirao nikog od 2012 godine a sigurno je pratio potencijalne reprezentativce poput Hajradinovića,Todorovića,Lončar,Hadžiahmetovića itd.Sigurno je pratio ovako sa 70 godina svaku utakmicu a da on je penzioner igrao je šaha i pio čaj od jagorčevine u srid Mostara
Ja prije mislim da je nasa sredina terena ocajna. Godinama nismo imali ovako losu sredinu terena, igraci koji uopste nisu fizicki spremni da nametnu svoj ritam igre. Fizicki nisu jaki, a sto je najvaznije to su igraci bez muda. Pogledaj bilo koji tim ili reprezentaciju i vidi se da su to dosta snazniji igraci. Sto se tice formacije 4-2-3-1 je mozda relevantna opcija za nas.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 okt 2020, 13:06

3-5-2 ili 3-4-1-2
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 okt 2020, 13:46

Tristan10 je napisao/la:
19 okt 2020, 13:03
1921boy je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:
Ja prije mislim da je nasa sredina terena ocajna. Godinama nismo imali ovako losu sredinu terena, igraci koji uopste nisu fizicki spremni da nametnu svoj ritam igre. Fizicki nisu jaki, a sto je najvaznije to su igraci bez muda. Pogledaj bilo koji tim ili reprezentaciju i vidi se da su to dosta snazniji igraci. Sto se tice formacije 4-2-3-1 je mozda relevantna opcija za nas.
Sredina,krila i desni bek (lijevo nije tako loše ima Kolašinac vadi neki prosjek) ali desno je kriminal od Mujdže nemamo beka koji zna centrirati direktno na glavu Džeki ovi Cipetić,Todorović,Aničić sve na drugu ili "kratka" što bi Baho reko

Zbog toga treba ganjati ove mlade igrače u sredini Gigovića,Šunjića,Danilovića i još par njih jer su sigurno zalog za budućnost

Idealno bi bilo po meni barem ali je i realno Akrapović - Čustović - Bajramović - Rahimić - Spahić - Hasagić (Gušo) - stručni štab
Uz Misimovića staviti Salihovića,Branimira Bajića,Hrgovića,Trivunovića,Mujdžu i Šabića da se vrte tu oko mlađih selekcija i da vrše skauting mladih igrača po Njemačkoj,Austriji,Švicarskoj,Švedskoj,Norveškoj itd koji mogu biti zalog za budućnost i barem da postanemo jedna normalna selekcija sa dobrim skautingom i trenerima brate

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 20 okt 2020, 01:55

Sami smo vidjeli nije do iskustva i koje ekipe i lige je trenirao, eto Bajevic kao trener je jako dobru karijeru imao s mnogim klubovima ali na kraju nista nije napravio sa nama.

Ja mislim da je Vinko Marinovic jako dobra opcija, bas gledam statistiku na transfermarketu i covjek ima jako dobar prosjek (PPM)

(Izvinjavam se za gramatiku, otisao iz Bosna sa 3 godine pa se trudim da makar naucim pravilno pisati na nasem)

Ima samo jedan covjek koji je moj number 1 i to je Vahid Halilhodzic, covjek jednostavno po mom misljenju njegova duznost je biti selektor Reprezentacije drzave koja mu je dala i odgojila njegova sportska karijera, problem je bio da covjek nevoli da mu se iko mjesa u posla pa evo sad nece se niko mjesati, a da voli arape usrane vise od nase drzave to mi nikad jasno nece biti.

Znaci moj top 5 su
1 - Halilhodzic
2 - Marinovic
3 - Muslin
4 - Akrapovic
5 - Susic

Vahid Halilhodzic
slika

slika

Vinko Marinovic
slika

Bruno Akrapovic
slika

Zlatan Nalic
slika

Slavoljub Muslin
slika

slika

slika

Safet Susic
slika

slika

Husref Musemic
slika

slika

Adnan Custovic
slika

Amar Osim
slika

Mladen Krstajic
slika

Srecko Katanec
slika

Slavisa Stojanovic
slika

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 okt 2020, 07:17

Glupirate se sa stavljanjem Marinovica u ovu pricu

Nece i ne moze on za selektora, ima jos dosta na ugovoru sto podrazumijeva placanje odstete, a savez nema novca tacnije u rupi je 3 miliona, pored toga nedavno je bio selektor i zazelio se vodjenja kluba svakodnevno, iz njegovih usta...naravno i razlika u placi je minimalna, a klupa selektora nesigurna....

Takodje bio bi pokopan od ove seljadije dijasporske i zeljinih novinara jer dolazi iz Sarajeva, a on nije glup lik da to ne konta....

Ocekujte najjeftinijeg bezimenjaka, tipa Akrapovic ili Krstajic, kojima ce to biti stepenica u karijeri...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 20 okt 2020, 10:18

ja sam stari pitar ali kad vidim da neko priziva susica ospem se sav. i ona prica kako ga je carsija otjerala i da smo mi **** kada smo mogli takvu velicinu potjerati . ne, trebali smo ga gledati kako unistava taj ciklus a pa onda jos jedan pa kad nadje neki aranzman u turskoj da sam ode. Uvijek se sjetim hrvata koji su sa cirom bili 3 na svijetu, igrali odlican fudbal- nisu prosli sljedeci ciklus dovidjenja prijatno. i sada neko priziva susica koji je sve ali ne dobar trener.
Ne znam, bio sam 100% za prosineckog ali to je bilo jeza za gledati. Neko mora doci ko bi mogao promijeniti paradigmu i imati viziju ali i neko znanje. samo sa znanjem i vizijom neko moze napraviti pitu od ovoga sto imamo.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 20 okt 2020, 10:39

Marinovic je taman za fks. Dokazao je da nije za vise u mladoj repki gdje je gurao trkulje i druge sumnjive igrace.
Neka njega u fks-u. Stvoren je za amaterski fudbal. :bih:

A sto se odstete tice. Sumnjam da je velika. Vjerovatno neka mizerna cifra. Jer nemozes ocekivati neku veliku cifru kad znas da ti isti klubovi igrace za sitnicu prodavaju. A treneri idu dosta jeftinije od igraca. Ali nije to bitno, svakako on nije za a-repku.

Tuta Petrov

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 20 okt 2020, 11:01

Ovdje se nigdje ne spominje Srecko Katanec ... Njegov nacin vodjenja ekipe i pristup reprezentaciji je drugaciji . Sa igracima koje je on imao odveo je Sloveniju na euro u Holandiji i Belgiji... Jako kvalitetan fudbal i napadacki...Svi ovi sto se spominju gore su meni u pet grama gore dole i mislim da nije nijedan u stanju bilo sta da promijeni.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 okt 2020, 11:05

1921boy je napisao/la:
19 okt 2020, 13:46
Tristan10 je napisao/la:
19 okt 2020, 13:03
1921boy je napisao/la:

Sredina,krila i desni bek (lijevo nije tako loše ima Kolašinac vadi neki prosjek) ali desno je kriminal od Mujdže nemamo beka koji zna centrirati direktno na glavu Džeki ovi Cipetić,Todorović,Aničić sve na drugu ili "kratka" što bi Baho reko

Zbog toga treba ganjati ove mlade igrače u sredini Gigovića,Šunjića,Danilovića i još par njih jer su sigurno zalog za budućnost

Idealno bi bilo po meni barem ali je i realno Akrapović - Čustović - Bajramović - Rahimić - Spahić - Hasagić (Gušo) - stručni štab
Uz Misimovića staviti Salihovića,Branimira Bajića,Hrgovića,Trivunovića,Mujdžu i Šabića da se vrte tu oko mlađih selekcija i da vrše skauting mladih igrača po Njemačkoj,Austriji,Švicarskoj,Švedskoj,Norveškoj itd koji mogu biti zalog za budućnost i barem da postanemo jedna normalna selekcija sa dobrim skautingom i trenerima brate
Cviko, Custovic i Musa su se brinuli da prate i analiziraju nase igrace i protivnike, nije Bajevic. Bajevic je vise bio ko lider tog tima i bazirano na njihovim informacijama izabrao taktiku i igrace koji ce igrati. Sad se moze diskutovati o odabiru igraca, i koliko je ko dobio prostora za igru, ali ne vjerujem da bi bilo drugacije sa npr Akrapovicem. Ja se opet vracam na moje inicijalno misljenje, da su nam centralni igraca sredine terena dosta losi, i zato nemamo igre i rezultata. Evo npr pogledaj statistiku jednog Sensi ili Barelle za Italiju, da imaju asistencije, golove, to se ne moze bas reci o nasim igracima, Cimirot ima jednu mrsavu asistenciju u 26 utakmica, bez gola, Hadziahmetovic isto nije nista uradio u ovih nekoliko utakmica. Sad zavisi normalno o opcijama koje imamo, ali bi licno bio otvoren da bude neki stranac koji nije iz regiona, cisto da vidim kako on sve gleda na ovo, ali normalno sve ovisi o kojoj osobi se radi u konacnici.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 20 okt 2020, 11:08

adal je napisao/la:
20 okt 2020, 11:01
Ovdje se nigdje ne spominje Srecko Katanec ... Njegov nacin vodjenja ekipe i pristup reprezentaciji je drugaciji . Sa igracima koje je on imao odveo je Sloveniju na euro u Holandiji i Belgiji... Jako kvalitetan fudbal i napadacki...Svi ovi sto se spominju gore su meni u pet grama gore dole i mislim da nije nijedan u stanju bilo sta da promijeni.
Uvijek bio odlična opcija. Mislim da bi on bio mjera između domaćeg i stranog selektora.
Dovoljno nas poznaje i razumije mentalitet, a siguran sam da ne bi prihvatio kafanske šeme ko Prosinečki recimo.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 20 okt 2020, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.