Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la bombaysaphire » 16 okt 2020, 22:06

forza_juve je napisao/la:
16 okt 2020, 21:46
bombaysaphire je napisao/la:
16 okt 2020, 20:37
09 okt 2020, 12:55

Vani sam druze tu i nema nesto bas snijega ali cu ici u BiH pa malo na Vlasic. 16 zoll felge. Ja sam nasao ove Michelin alpine 60€ snizene.
Bas cu vidjeti te pahuljice, u svakom slucaju hvala
Meni drug ima imao Michelin 17 zimske , služile ga beton 4 ili 5 sezona izdržale . Prije 2 godine kupi isto Michelin , i syebao se kako su loše , proklizavale , baš imao problema pogotovo kad ide na vikendicu ... Čim je završila sezona , na PIK i proda ih ... Prošle sezone kupio Matador i ekstra ga služe, prezadovoljan .

Ja lično samo Continental furam , tako sam odlučio guma glavu čuva, neću da štedim na gumama ...
Uzeo sam michelin alpin 6 pa sta Bog da.
Prosle godine drug imao Continental na autu, dubina sare 7 mm, znaci skoro pa nove. Na Kupresu isao 60 kmh okrenulo ga za 360 stepeni na sred ceste
Ajde pa javi iskustva tamo u aprilu, baš me interesuje :kafa: Dobro je testiraj , koliko si platio ?

Šta je taj radio pa na 60 km/h se okrenuo za 360 stepeni :crazy:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 16 okt 2020, 22:10

16 okt 2020, 22:06
16 okt 2020, 21:46
16 okt 2020, 20:37

Meni drug ima imao Michelin 17 zimske , služile ga beton 4 ili 5 sezona izdržale . Prije 2 godine kupi isto Michelin , i syebao se kako su loše , proklizavale , baš imao problema pogotovo kad ide na vikendicu ... Čim je završila sezona , na PIK i proda ih ... Prošle sezone kupio Matador i ekstra ga služe, prezadovoljan .

Ja lično samo Continental furam , tako sam odlučio guma glavu čuva, neću da štedim na gumama ...
Uzeo sam michelin alpin 6 pa sta Bog da.
Prosle godine drug imao Continental na autu, dubina sare 7 mm, znaci skoro pa nove. Na Kupresu isao 60 kmh okrenulo ga za 360 stepeni na sred ceste
Ajde pa javi iskustva tamo u aprilu, baš me interesuje :kafa: Dobro je testiraj , koliko si platio ?

Šta je taj radio pa na 60 km/h se okrenuo za 360 stepeni :crazy:
Pisat cu svakako, pa valjda budu sluzile. A ovaj drug kako mi rece, nista normalno vozio i dole na Kupresu budu oni nanosi na cesi ko kad sve vjetar nanese i kaze pravac, isao 60 kmh, zena i dijete bili s njim i samo ga okrenu, ali bukvalno za 360. Kaze sreca niko iza njega nije bio, ispred bio passat a i on vozio passata. Eh sada moguce ako je uvala bila ili ispod leda onda nema spasa
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2020, 07:06

SMR187 je napisao/la:
16 okt 2020, 20:04
@Asteriks
drug kad tek upalim auto na niskim temperaturama, ima pri ubrzavanju neki cudan zvuk, kao da klipovi klepecu. Pri ubrzavanju je samo taj cudan zvuk, a kada pustim gas i drzim obrtaje na 2000 trese se auto i vibrira papucica gasa. Do cega je to, s obzirom da kad se ugrije motor, sve se vrati u normalu
Moze biti do dizni, tacnije odstupanja jedne ili vise u kolicini ubrizganog goriva. Moguce da je i do senzora temperature ili jos nekog od senzora.

Onda, ako je benzinac moze biti do svjecica eventualno lambde sonde.

Vazno je opce stanje motora, da li su karike istrosene itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 17 okt 2020, 12:14

Asteriks je napisao/la:
17 okt 2020, 07:06
SMR187 je napisao/la:
16 okt 2020, 20:04
@Asteriks
drug kad tek upalim auto na niskim temperaturama, ima pri ubrzavanju neki cudan zvuk, kao da klipovi klepecu. Pri ubrzavanju je samo taj cudan zvuk, a kada pustim gas i drzim obrtaje na 2000 trese se auto i vibrira papucica gasa. Do cega je to, s obzirom da kad se ugrije motor, sve se vrati u normalu
Moze biti do dizni, tacnije odstupanja jedne ili vise u kolicini ubrizganog goriva. Moguce da je i do senzora temperature ili jos nekog od senzora.

Onda, ako je benzinac moze biti do svjecica eventualno lambde sonde.

Vazno je opce stanje motora, da li su karike istrosene itd.
dizel je, 2.0tdi
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 okt 2020, 13:35

Prvo dijagnostika da se provjeri ima li kakva greska, pa mjerenje kompresije i na kraju dijagnostika dizni.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 17 okt 2020, 23:44

Jel moguce da sam procitao da neko daje indicije da je Matador bolji od Michelina ili Continentala....
Jos sam fali da neko kaze da je Tigar /Kama boljiod Pirellija.
Zato ja 4ere oci otvorim i uvijek na oprezu za volanom. Sekunda nepaznje i eto ti nego Matadora ili Tigra u Čeoni/bočni sudar.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 18 okt 2020, 09:43

Očito je da si me pogrešno razumio. Samo sam tu gumu spomenuo, ako traži neku jeftiniju, a da mu treba neki jeftiniji supstitut a da je malo bolji od tih ostalih jeftinijih guma.

Svakako da se zna koje su gume klasa, ali za takve treba da se plati logično. Svako dobro :bih:
Tako blizu, a tako daleko.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 okt 2020, 13:40

PREMA izvješću agencije Promocija Plus, u prvih sedam mjeseci 2020. na hrvatskom tržištu je registrirano 22.568 novih osobnih vozila, gotovo upola manje (-49,1 posto) nego u istom razdoblju prošle godine (44.368), piše Autoportal.

U srpnju je registrirano 5132 novih automobila, najviše u 2020., ali 17,4 posto manje nego u lanjskom (6212). U siječnju je registrirano 3717, veljači 3588, ožujku 2724, travnju 1084, svibnju 2173.
Prema podacima o registracijama novih automobila u prošloj 2019. Škoda Octavia sa 3320 komada je najprodavaniji model u Hrvatskoj (u 2018. je isto tako bio najprodavaniji model s 2982 komada)
Pregled za 2019.

slika

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 19 okt 2020, 19:17

Neka preporuka za auto do nekih 2 milje. Budući da tek polažem nisam nikad bio zaluđen autima pa me sad situacija natjerala. Uglavnom bi mi sluzio kuća posao relacija. Da li da uzmem dizel ili benzin? Gledam ove Ford KA, Fiate i slično. Nekako mi odgovaraju za početnike. Savjet neki ili prijedlog su dobrodošli.. :salut:

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 19 okt 2020, 19:47

Civa je napisao/la:
18 okt 2020, 09:43
Očito je da si me pogrešno razumio. Samo sam tu gumu spomenuo, ako traži neku jeftiniju, a da mu treba neki jeftiniji supstitut a da je malo bolji od tih ostalih jeftinijih guma.

Svakako da se zna koje su gume klasa, ali za takve treba da se plati logično. Svako dobro :bih:
Razumio sam ja tebe, ali kazem pojedinci se kunu Matador, Tigar , Kama, Nexen ili trz protekt. Gluho bilo.
Bolje polovna iz jaceg brenda nego ove nove. Ja na sluzbenom autu imao Tigar gumu, jednostavno kada je mokro to ne možeš da vozis, a nikad po Sarajevu ne vozim iznad 50kmh. Doduse ni posuhom nije nista bolja, pogotovo kada je visoka temp..tad imam osjecaj kako ostaje na asfaltu. Svojim parama kupio polovnu Continental gumu, jer me dodje jeftinije ako uzmem u obzir da negdje nedo Bog proklizem i naslonim se na neko auto od 30_50000 hiljada.
Vezano za okretanja auta, nije uvijek mozda do gume. Ako ovijes nije kako treba djaba dobra guma. Asteriks je do sada 100 puta pisao..covjek ima stiva koja bi trebalo obavezno ubaciti u auto skole, a narocito instruktorima.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 okt 2020, 15:04

SPY je napisao/la:
19 okt 2020, 19:17
Neka preporuka za auto do nekih 2 milje. Budući da tek polažem nisam nikad bio zaluđen autima pa me sad situacija natjerala. Uglavnom bi mi sluzio kuća posao relacija. Da li da uzmem dizel ili benzin? Gledam ove Ford KA, Fiate i slično. Nekako mi odgovaraju za početnike. Savjet neki ili prijedlog su dobrodošli.. :salut:
Odma da znas, tesko ces naci nesto bez ulaganja, cak i da zelis duboko posegnuti u dzep.

U ovom cjenovnom rangu, ako vec neces dvicu, a prvo ti vozilo za raznorazne pokuse, gledaj Citroen Saxo 1.1, benzinac.

Strasno pristupacni dijelovi, prejeftino odrzavanje, pouzdanost na nivou a prosjecna potrosnja 7l. Tezina auta je svega cca 800 kg, pa ces i pored skucene snage imati 15-ak sec do 100.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 21 okt 2020, 15:39

Juče kolega mijenjao gume u makbelu, kaže može se i kod njih registrovati preko Adriatic osiguranja, daju ti povrat od 100km na gorivo. Prvi put čujem za ovo :?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 22 okt 2020, 08:50

asteriks koje svjecice uzeti da nisu pljacka a ni prevara, vakat je nisam ne pamtim osjetin da malo trzuka

Pity1900
Kontakt:

Post Postao/la Pity1900 » 22 okt 2020, 14:33

Asteriks je napisao/la:
Jel ti belaj ili dopustit poruke, ili poslat jednu da mogu odgovorit? Imam par pitanja, trebaju mi smjernice. Hvala
FK Sloboda Tuzla

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 22 okt 2020, 15:48

Sarajlijica1946 je napisao/la:
22 okt 2020, 08:50
asteriks koje svjecice uzeti da nisu pljacka a ni prevara, vakat je nisam ne pamtim osjetin da malo trzuka
Bosch, NKG ili Denso. Opet, zavisi sa kojim dobavljacima svjecica odredjeni proizvodjac automobila ima ugovor i koje su svjecice preporucene od datog proizvodjaca. Imas izdradjene od platine, iridija itd.
Pity1900 je napisao/la:
22 okt 2020, 14:33
Asteriks je napisao/la:
Jel ti belaj ili dopustit poruke, ili poslat jednu da mogu odgovorit? Imam par pitanja, trebaju mi smjernice. Hvala
Eto...

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 okt 2020, 16:37

Land Rover Defender počeo da otkazuje posle samo dva dana i 269 pređenih kilometara
Američki Fast Lane je nedavno kupio Defender „na dugoročnom planu“ od Land Rovera u SAD, ali avaj, samo 48 sati nakon isporuke, eto katastrofe

Kako pišu Vrele Gume, dva dana i samo 269 kilometara je bilo dovoljno da se još jednom dokaže da izuzetno loša pouzdanost Land Rovera nije bazirana na pukim glasinama.

Ono što u najvećoj meri iznenađuje u vezi s Defenderom koji je „na tapetu“ je da ga Fast Lane uopšte nije „napucao“ opcijama koje bi dodale na kompleksnosti inače nepouzdanog vozila. S osnovnom cenom od 49.900 dolara (bez troškova isporuke), njihov terenac je „dogurao“ do cene od 56.000 zelenih novčanica.

Dan nakon isporuke, Fast Lane je ovaj „ganc“ nov SUV s četvorocilindarskim turbomotorom, odvezao na prevoj Vebster u Koloradu, u cilju malo „off road“ zabave. „Vozilo je funkcionisalo zaista dobro“, sa standardnim pneumaticima, a zatim je ekipa otišla u Kistoun u okrugu Samit na večeru. Siti, „hidrirani“ i spremni da idu kućama, momci iz Fast Lanea su bili zabezeknuti kada su ugledali upaljenu „check engine“ ikonicu na instrument tabli. Nakon restartovanja vozila, ona nije nestala, tako da su uz pomoć OBD II čitača i mobilnog telefona, Tomi i Roman Mika utvrdili da je došlo do dispariteta u mešavini vazuha i goriva u drugom i trećem cilindru.

Nakon što su Defender odvezli u servis u petak, sve se činilo u redu u utorak, kada je Andre trebalo da ga doveze nazad. „On je primetio da nijedna od onih ’fensi’ kamera koje su nam se baš svidele – ne radi!“. Naravno, vozilo je moralo ponovo u servis, da bi tehničar utvrdio da modul kamere ne funkcioniše kako treba. Čak i uz asistenciju i pomoć inženjera iz Land Rovera, nisu mogli da poprave stvar. Epilog: Fast Lane čeka na novi modul, jer ovaj na potpuno novom automobilu mora da bude zamenjen. Prilikom razgovora s prodavcem preko telefona, Roman je saznao još neke loše vesti:

„Kada mogu da pokupim vozilo?“, pitao je on, da bi od operatera dobio odgovor da ne može jer „se ponovo upalila ’check engine’ lampica“. Inženjer je je zatim odlučio da je neophodna zamena namotaja brizgaljki, instalacija, kao i samih brizgaljki…
Engineered in India, Made in Slovakia. :kafa:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 26 okt 2020, 18:41

E jesu ga uredili svaka im čast.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 okt 2020, 19:37

Evo nešto za asteriksa :mrgreen:

slika

:ljepota:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 okt 2020, 22:14

Da, jer on i Asteriksov Focus Mk1 dijele platformu. :mrgreen:

Pod haubom Coyote. :kafa:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2020, 08:32

Pa dobro, Raptor je razvijen u Fordovom odjelu za sportska vozila - Ford Performance kao uostalom i Focus ST. Kod mog izbacis ovo ST i eto ga. :lol:

Za razliku uobicajne verzije Fordovog pickupa, Raptor ima vece odstojanje od tla, spec napadne uglove, pa zamijenjene lisnate opruge, amortizeri duzeg hoda, ojacana sasija itd.

I da dodam nesto za Tata Motors. U pogledu JLR grupacije, pored svih problema msm da su odradili odlican posao sa Jaguarom I-Pace, onim elektricnim.

Bilo je govora o prodaji pomenute grupacije zbog losih rezultata na azijskom trzistu ali izgleda da Tata trazi novo partnerstvo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.