Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Aerials » 20 okt 2020, 17:38

Kao takav će doći i opet samo u centru grada nešto raditi. Više bi ga ljudi gotivili da mahale malo sredi, ako krene od centra, propast će prije nego uspije išta pokazati.
Može on prozivati koliko hoće, pitanje je kako to sprovesti u djelo.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 okt 2020, 17:52

Omer je super lik skolovan i volio bi da udje u GS jer ne boji se da kaze sta ne valja. Ovi svi ostali samo klimaju glavom. Član je Naše Stranke
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 okt 2020, 18:18

Ma ja, iskreno, ne pratim pretjetano politiku, odnosno nisam toliko ukljucen u te teme i vise ih pausalno posmatram. Nesto ti zapadne za oko, nametne se, nesto ne. Ali sam primijetio da je on veoma glasan i sa zanimljivim idejama i prozivkama u odnosu na mnoge tupane koji se ofiraju putem drustvenih mreza ili drugih medija.
Zato i pitam kakav je generalno, vi koji vise pratite politicka desavanja i kandidate. A veliki plus ako je skolovan na tom polju, a ne ovih par po gradu sto ih znam i odrastao sa njima ili isli u razred zajedno sad na listama pod rednim brojevima, frapir'o sam se, to ne da nema nista sa politikom, nego su to trgovci, fiktivni direktori postavljeni od strane pravog direktora firme radi pokrica ili slicni likovi. I vjerovatno sutra racunaju od mene glas zbog poznanstva, hhh.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 20 okt 2020, 18:19

Ma klasicni ublehas. Bolje mu je nek oca pokrene da isplati kako treba plate radnicima. Svi su oni jaki na prici dok ne dodju na poziciju, onda ih nigdje.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 20 okt 2020, 20:30

Omer je super momak, samo yede g.ovna i kur.či se da sa zadnjeg mjesta uđe u GV, to je ravno čudima kod nas u izbornom zakonu. Mogo je fino prihvatit da bude 5-6 na listi imo bi višestruko veće šanse, pogotovo što vodi najagresivniju kampanju na društvenim mrežama i dobro targetira glasače na internetu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 okt 2020, 20:38

Omer je ok momak. Sjecam se boraca kada su zatvorili petlju koliko se trudio da pomogne i odveze sto sta tamo. Od lijekova do hrane. Ostali politicari su poslali na smrzle borce specijalnu policiju. Na one koji su im obezbjedili bogastvo i mogucnost da lagodno zive.
Botovi ce uvijek biti protiv mladih kao sto je Omer. :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 20 okt 2020, 21:58

Kazu:"papir sve trpi", u ovom slucaju - tastatura.
:urnebes:
Necu da budem cinican, ali Omer - wtf??? :silent:
O cemu vi ljudi pricate?
21.vijek zivimo. Strucnost, samo je to vazno. Samo to moze nekoga kvalifikovati kao potencijalno dobru osobu za siri drustveni interes. Manite se populizma.
@Probisvijet - doprinijet ce boljoj gradskoj upravi jer je nosio borcima hranu i pice i pri tome sve vazno objavio??? Majko draga...
Koji je vama qrac ali stvarno?
Dobro je Rambo Amadeus rekao da je ovo vrijeme samoproglasenja. Par aktivnih noci na FB i uvjerit cu svoje sugradjane da sam ja TAJ. Uzas. :urnebes:
Normalno da je u Nasa Stranka, kad mu je djed tu, pobogu ste. Neravnopravna utakmica tog malog bota i smaraca sa drugim klincima koji fakat jesu potencijal u kontekstu drustvenoKORISNOG angazmana.

p.s. ja sam do skora, dok se nije intenzivirala prica oko izbora mastao da sadasnja uprava na celu sa Jasminom "padne", sad molim Boga dragog da se nista ne promijeni kada vidim kakve se alternative prizeljkuju od ljudi kojima sam okruzen, a evo i na ovom forumu nista drugacije.
tz tz tz tz tz tz

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 20 okt 2020, 22:57

Dobro, mi smo botovi koji smo protiv mladih kao sto je Omer :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 okt 2020, 23:07

@Slusalica
Pa de nam daj listu tih politicki skolovanih momaka oko kojih bi se trebala vrtiti nasa buducnost, buducnost donosenja bitnih odluka... ko se to politicki skoluje i osposobljava za buducnost, a da ne bude samo marioneta koja pidize ruku narednih 20 godina, po struci varioc, zidar ili u najboljem slucaju profesor u srednjoj skoli?
Ti jos nista konkretno nisi napisao niti ponudio osim histerije, ismijavanja naseg misljenja i kandidata (mada ja konkretno nemam dvog favorita i vrlo vjerovatno mecu glasati, osim ako mi neko argumentima ne promijeni misljenje).

Evo konkretno, moj badzo profesor u srednjoj skoli, po struci varioc pa predaje praksu, u jednoj je politickoj partiji (nije u Tz) i tek nedavno zavrsio fakultet, ali zahvaljujuci angazovanju u politici (mada ne pretjerano konkretan uspjeh) on je na tom radnom mjestu. Ubacio je i suprugu u tu stranku, a zena profesorica koja strepi svake godine hoce li na proci na konkursu, bez 1 dana aktivnosti umutar stranke, nego se samo tu vodi, a sad su je stavili i na listu kandidata i kao takva ce se morati aktivirati oko stranke i prisustvovati njihovim tim sjednicama stranke i cemu vec, te svako od njih mora uplatiti neki dio para (nista krupno) u svrhu angazovanja oko izbora i promocije. A takvi su nam i sad po Sjednicama, podizu ruku kako se unaprijed dogovore i odlicuju o bitnim pitanjima za sve nas. Pa vise volim onda galamdjije poput Ometa i slicnih, nego ove koji niti su angazovani niti imaju habera o bilo cemu pa makar mi bio i rod.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 21 okt 2020, 11:05

Beduin je napisao/la:
20 okt 2020, 23:07
...

Evo konkretno, moj badzo profesor u srednjoj skoli, po struci varioc pa predaje praksu, u jednoj je politickoj partiji (nije u Tz) i tek nedavno zavrsio fakultet, ali zahvaljujuci angazovanju u politici (mada ne pretjerano konkretan uspjeh) on je na tom radnom mjestu. Ubacio je i suprugu u tu stranku, a zena profesorica koja strepi svake godine hoce li na proci na konkursu, bez 1 dana aktivnosti umutar stranke, nego se samo tu vodi, a sad su je stavili i na listu kandidata i kao takva ce se morati aktivirati oko stranke i prisustvovati njihovim tim sjednicama stranke i cemu vec, te svako od njih mora uplatiti neki dio para (nista krupno) u svrhu angazovanja oko izbora i promocije. A takvi su nam i sad po Sjednicama, podizu ruku kako se unaprijed dogovore i odlicuju o bitnim pitanjima za sve nas. Pa vise volim onda galamdjije poput Ometa i slicnih, nego ove koji niti su angazovani niti imaju habera o bilo cemu pa makar mi bio i rod.
Jbg u principu se svede na vic o medi koji puši vutru sa orlovima. Oni koji imaju, mogu i smiju reći i ako još imaju nekog pametnog iza leđa da to oblikuje, super. Plus je ako se može uključiti faktor patriotizma ili kakve ratne muke...U suprotnom si medo iz vica koji ce svoje verbalne izlete u politici platiti ako ne prođe pa se zato sve svede na dizace ruku...
& $ ?

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 okt 2020, 12:13

slusalica je napisao/la:
20 okt 2020, 21:58
Kazu:"papir sve trpi", u ovom slucaju - tastatura.
:urnebes:
Necu da budem cinican, ali Omer - wtf??? :silent:
O cemu vi ljudi pricate?
21.vijek zivimo. Strucnost, samo je to vazno. Samo to moze nekoga kvalifikovati kao potencijalno dobru osobu za siri drustveni interes. Manite se populizma.
@Probisvijet - doprinijet ce boljoj gradskoj upravi jer je nosio borcima hranu i pice i pri tome sve vazno objavio??? Majko draga...
Koji je vama qrac ali stvarno?
Dobro je Rambo Amadeus rekao da je ovo vrijeme samoproglasenja. Par aktivnih noci na FB i uvjerit cu svoje sugradjane da sam ja TAJ. Uzas. :urnebes:
Normalno da je u Nasa Stranka, kad mu je djed tu, pobogu ste. Neravnopravna utakmica tog malog bota i smaraca sa drugim klincima koji fakat jesu potencijal u kontekstu drustvenoKORISNOG angazmana.

p.s. ja sam do skora, dok se nije intenzivirala prica oko izbora mastao da sadasnja uprava na celu sa Jasminom "padne", sad molim Boga dragog da se nista ne promijeni kada vidim kakve se alternative prizeljkuju od ljudi kojima sam okruzen, a evo i na ovom forumu nista drugacije.
Izgleda tesko je tebi objeasniti to "nosio hranu i lijekove". To je moralni postupak. Zasto to nije uradio Jasmin, Bakir, Sebilja, Fahro, Zlatko...?
Boli ih qurcina kako za borcima tako i za narodom, a za mladima ih zaboli i qurcina i cmar, mudo i runja. Mogu mladi svi umrijeti od gladi i otici na Filipine ili gladnu Afriku, njima isto.
Al boli mlade, ima bambamuca, pa na Jalu dok staroguzani na janjetinu kod Tome ili na Banju. Halo mladi osvjestite se vise.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 21 okt 2020, 12:16

Moralno bi bilo reci tim borcima da para za hedije vise nema. Nema jer ovde egzistira jedan zaposleni na 5 boraca i penzionera. Moralno bi bilo prestati zamajavati te ljude i ulijevati laznu nadu.
A nositi vodu i hranu i pri tome se SLIKATI je obicni populizam. ****.ev populizam.
tz tz tz tz tz tz

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 21 okt 2020, 12:46

Daj ba momak makar ima stav, i zavrsio je fax medjunarodnih odluka i politike u Briselu jbt, a kad pogledas ostale kandidate za gradsko vijece ima ih ne znaju se potpisati.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 21 okt 2020, 12:48

Beduin je napisao/la:
20 okt 2020, 23:07
@Slusalica
Pa de nam daj listu tih politicki skolovanih momaka oko kojih bi se trebala vrtiti nasa buducnost, buducnost donosenja bitnih odluka... ko se to politicki skoluje i osposobljava za buducnost, a da ne bude samo marioneta koja pidize ruku narednih 20 godina, po struci varioc, zidar ili u najboljem slucaju profesor u srednjoj skoli?
Ti jos nista konkretno nisi napisao niti ponudio osim histerije, ismijavanja naseg misljenja i kandidata (mada ja konkretno nemam dvog favorita i vrlo vjerovatno mecu glasati, osim ako mi neko argumentima ne promijeni misljenje).
Ne ismijavam nicije misljenje, obrazlazem zasto se ne slazem. To je sve.
Ti sad postavi stvari kao da su crne ili bijele, ili politicke ublehe i podobnici, na jednoj strani ili Omerica na drugoj. E pa nije ni tako, jako je veliki prostor izmedju te dvije kategorije.
Samo zelim reci da ne moze politicki angazman biti sam sebi svrha. Hocu reci, prvo se svako ko smatra da moze pridonijeti drustvenom (zajednickom) interesu, mora ostvariti u svom poslu, ma koji to bio, u svojoj struci, pa tek onda je u stanju emitovati osobine i ideje koje bi bile prepoznate od drugih ljudi.
Omer, nemam zaista nikakav interes da ga hejtam, ali slusajuci njega, dakle dao sam mu sansu, ja dozivljavam samo šturo bacanje fraza i floskula koje je, eto, imao od koga nauciti. U fazonu :"odlazak mladih bla bla", "vise mladih u politici bla bla bla", "imam stav bla bla...". Necu dalje.
Nema on niti iskustva, niti znanja, nicega sto bi ga izdvojilo kvalitetom unutar njegove generacije, a kamoli opcenito.
Eto to je moje misljenje.

Kad vec pitas za koga sam ja. Nisam, brate, jos siguran. U svakom slucaju sam za ostvarene ljude, da li mladji ili stariji bili, nije vazno. Zivotno politicko opredjeljenje mi je zastupati i podrzavati gradjansku BiH, samo sto je SDP, kuriozitet, posljednja politicka opcija koja se sutinski zalaze za taj koncept. Pronaci cu vec nekoga za koga smatram da je poduzetan, energican, "sit" i britak.
Mozda to bude bas "Nasa Stranka", ali sigurno nece zbog ovog malog pjetlića.

Za gradonacelnika u svakom slucaju cu glas dati Vahidu. Cisto zelja da promjenimo nesto pa makar i ne bilo pretjerano bolje, opet cemo mijenjati.
Jel' demokratija ili nije ?!
tz tz tz tz tz tz

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 21 okt 2020, 13:00

Skojevska je napisao/la:
21 okt 2020, 12:46
Daj ba momak makar ima stav, i zavrsio je fax medjunarodnih odluka i politike u Briselu jbt, a kad pogledas ostale kandidate za gradsko vijece ima ih ne znaju se potpisati.
To govori koliko su drugi losi a ne on dobar.
tz tz tz tz tz tz

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 okt 2020, 13:36

Kod nas ima milion stranaka i samo se rasparcaju glasovi. Cak i kada se glasa drugacije od ocekivanog, toliko su glasovi podjeljeni da "gubitnici "udju u koaliciju i bez problema formiraju vlast (godinu dana prije novih izbora).Da bi uopste sve imalo smisla broj stranaka se mora smanjiti za jedno 80 posto. Svaka budala danas ima svoju stranku. Pogotovo gdje su Bosnjaci vecina
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 21 okt 2020, 14:18

jos nisam vidio da je neko se pojavio na nekoj listi, ušao u vijeće i podnio ostavku kada je vidio da ne ide. Kad neko podnese ostavku to je samo zato što ide na neki viši nivo vlasti ili kakvo uhljebljenje u javnom preduzeću.
Na stranu sve ali ova SDP lista izgleda kao izbor sportske ličnosti...

Sjeća li se neko protesta 2014. Ovo su rezultati izbora iz iste te 2014 na kantonalnom nivou a eno zgrada i dalje spaljena stoji,
ništa se nije promjenilo u odnosu na izbore 2010 osim što je SBB i nova DF uzeli dio glasova SDP...
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 68397 32,229 13
00008 SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH29078 13,702 6
01182 SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 26339 12,411 5
01698 DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ23259 10,960 4
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 17751 8,364 3
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 9415 4,436 2
00001 BPS-SEFER HALILOVIĆ 9339 4,401 2
Zadnja izmjena: klma1, dana/u 21 okt 2020, 15:06, ukupno mijenjano 3 puta.
& $ ?

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 okt 2020, 14:26

Nema nikakvih mjerila ni pravila ko se moze baviti politikom. Od doktora, do yotube striptizeta.
Javasluk, beznadje i kriminal na svim nivoima i u svim strankama.
SDA treba ugasiti, pola sdp-a pohapsit.
Nasa stranka jede gofna samo u federaciji, i to trecini federacije.
Beznadje, politicko nasilje nad narodom.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 okt 2020, 14:56

Sviuodbranu je napisao/la:
21 okt 2020, 13:36
Kod nas ima milion stranaka i samo se rasparcaju glasovi. Cak i kada se glasa drugacije od ocekivanog, toliko su glasovi podjeljeni da "gubitnici "udju u koaliciju i bez problema formiraju vlast (godinu dana prije novih izbora).Da bi uopste sve imalo smisla broj stranaka se mora smanjiti za jedno 80 posto. Svaka budala danas ima svoju stranku. Pogotovo gdje su Bosnjaci vecina
To SDA i voli. Oni imaju pare i uvijek mogu kupiti te male.
Prošli izbori na kantonu su najbolji primjer gdje su kupili Bijedića i evo sad izlaze zajedno na izbore. Tu su DF i SBB s njima. Sljedeći put će dodati još nekog.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 okt 2020, 15:09

slusalica je napisao/la:
21 okt 2020, 13:00
Skojevska je napisao/la:
21 okt 2020, 12:46
To govori koliko su drugi losi a ne on dobar.
Pa zar nije poenta glasat za boljeg od ostalih?
Na kraju krajeva, jedan je od rijetkih koji se skolovao za posao kojim se zeli bavit. Ti gore navodis neko iskustvo, a gradsko vijece i generalno bh politicku scenu cini 80% ljudi koji nemaju veze sa visokoskolskim obrazovanjem, a kamoli striktno politickim. Kako ce steci iskustvo, ako mu ne das sansu da bude politicki aktivan? Covjek je skolovani politicar, to mu je posao. A to sto si ti navikao da kod nas privredni kriminalci i sportisti obavljaju politicke duznosti je drugi par rukava.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 8 gostiju.