Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
i Vukas bi mogo uskoro biti slobodan 

Nije tacno...babino je napisao/la: ↑21 okt 2020, 17:35huremov jedini problem je sto njemu sve valja, nikog ne kritikuj, ne diraj, svakom selektoru vjeruj dok i zadnju sansu ne upropasti, u svakog igraca vjeruj jer se trudi, mladost-ludost pa halali i sranjesu itd itd..
pa naravno da ne valjaju, da valjaju ne bi iz mjeseca u mjesec tonuli kao titanik. Odosmo u tri lijepe materine, ljudi nam se smiju i mi trebamo tetositi igracine.
Isti taj sunjic, igracina, BiH je napustio nekoliko dana prije sj. irske, da je htio i da toliko voli drzavu, izmajmunisao bi u klubu da mu dozvole barem tu jednu tekmu da odigra. Na kraju i ne igra u svom klubu, pozajmljen. (ne znam jedino je li bio neki prelazni rok tih dana u kini pa da se ne bi uklopio tim ostankom do sj. irske, onda ok)
Dobar sunjic, dobar civic, dobar cimirot, visca, ma svi dobri a mi shega od reprezentacije.
Pjanic i Dzeko su nesto drugo, jedini igraci svjetske klase i gluposti tipa kloc, bezmudi isl ne dolaze u obzir ali da ga i oni znaju ukenjati jer su 'nedodirljivi", itekako.
Ja itekako napisem kritiku kad je partija losa...kamaru puta sam za Viscu rekao da je odigrao losu partiju...za Dzeku isto...za Pjanica takodjer, za Kolasinca da mora bolje itd.
Razlika izmedju vecine i mene jeste sto ja NE BLATIM igrača nego kritikujem losu predstavu ili neke mahane u igri koje nas reprezentativac ima.
Sto se tice Sunjica...on je bio sedmicama ni na nebu ni na zemlji...svakako nije mogao pomoći i da je ostao...frajer od Italije nije odigrao utakmice niti je imao ozbiljne treninge...dakle mjesec dana uoci baraža.
Ali nebitno, poenta je da vecini nije valjao a cinjenica je da bio i vise nego pristojan za nase uslove i zasigurno korisniji od Bicakcica recimo...ali ovaj je zasticen jer je toboze u Bundesligi.
Dakle, ja itekako kritikujem ali ne blatim...mozda nekada i previse branim neke igrače ali to je zbog pretjeranog blaćenja od strane nekih.
Sto se tice selektora...medju prvima sam na forumu govorio da Papeta treba maknuti...pa Mesu od prve utakmice haman isto...i onda sam s Robijem uvidio da ipak nije toliki problem u selektoru a to smo mogli zaključiti i s Bajevicem...jednostavno nisam za svakakva rjesenja...radije cu jos gledati Bajevica i onomad Robija nego da se kalkulise s jos gorim imenima.
Evo recimo Krstajic - boli njega neka stvar za BiH i siguran sam da ne bi ni zapeo...mozda bi mu se rezultati poklopili..mozda bi nas iznenadio, ko zna...ali na prvu - bolji su svi prethodnici nego on..
Itd.
-
- Kontakt:
Ko god dođe nece napraviti nista dobro i pametno.
S druge strane glupe Bosnje i zasluzuju Viscu, Cipetica, Sanicanina, Hadziahmetovica, Hajradinovica, Hodzica, Cimirota, Duljevica, Loncara, Tatara...
S druge strane glupe Bosnje i zasluzuju Viscu, Cipetica, Sanicanina, Hadziahmetovica, Hajradinovica, Hodzica, Cimirota, Duljevica, Loncara, Tatara...
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- ASD
- Kontakt:
Zaboravio si Šehića, Ćivića i Kovačevića.Wandelanoite je napisao/la: ↑21 okt 2020, 19:22Ko god dođe nece napraviti nista dobro i pametno.
Lahko je to napisati...ali hajde daj drugih 10 do 15 (jer vidim da si stavio 3 tacke) koji su nesto bolji...kao da mi imamo 23 igraca u ligama 5 koji su standardni.Wandelanoite je napisao/la: ↑21 okt 2020, 19:22Ko god dođe nece napraviti nista dobro i pametno.
- Ok, svako ce se sloziti da Cipeticu, Tataru pa i Loncaru nije mjesto medju 23..i sl.igracima.
Medjutim mnogi zaboravljaju kontekst kada su neki igraci dobili pozivi, npr.:
- Sanicanin kada nije bilo Zuke i bili smo samo na Sunjicu i Bicakcicu. Svedjani nisu imali papire...momak dobio priliku i iskoristio je. (ja znam da ces ti jedva cekati kiks pa da kazes: "Jesam li vam rekao?" - ali i najbolji stoperi svijeta kiksaju pa je to valjda jos normalnije za Sanicanina)
- Duljevic kada je igrao redovno u Cvajti a Lulic se oprostio nekako...neku dr.opciju nismo ni imali. Sada ga nije bilo zasluzeno, i sta?
- Visca je takav kakav je i boljeg nemamo na njegovoj poziciji...da li su ga selektori trebali bolje iskoristiti ili ga cesce na klupi ostavljati, eh to je druga prica... a spominjati Hajrovica u kontekstu Visce je neozbiljno i debilno onoliko koliko je Hajrovic neozbiljan igrac na fudbalskoj sceni.
- Hodzic dobija poziv u trenutku kada nakon Ibisevica nije ni bilo nekih napadaca na vidiku. U martu ove godine dobija poziv u trenutku kada su drugi napadaci povrijedjeni ili tek proigrali kao recimo Djuric, Koljic, Prevljak...ali hajmo se cuditi i blatiti. Daj Prevljaka, daj Koljica a cinjenica je da je Hodžić pokazao vise od obojice.
- Hadziahmetovic dobija poziv kao 30.igrac u odsustvu povrijedjenog Jajala, Besica bez kluba stoljecima, Vrancica ni na mapi...itd. Koga onda? Rekao bi covjek da je Amir dobio poziv ispred nekog "Rahimica"...s obzirom na protivnike moglo bi se reci da je momak korektno odigrao.
- Hajradinovic igrama u klubu zasluzuje da bude medju 23-28 igraca...
- Cimirot - ovdje je svaki komentar suvisan. Momak je zasluzeno medju 11-14 igraca reprezentacije.
...
Uglavnom, ti pišeš kao da mi imamo tamo negdje 10 "Ibisevica" pa se cudom cudis otkud nabrojani igraci medju 28?!
Nama nisu toliki problem ni Visca ni Cimirot. Nama je godinama problem desni bek. Nama je godinama problem najosjetljivija pozicija DM. Stoperi nikad nisu problem bili koliko ove dvije nabrojane pozicije. Eto dobio je poziv prizivani Nastic pa ni minute nije upisao - ili je imao sitnu povredu ili je pokazao da ipak nije kvalitet kao sto nije bio ni u Belgiji.
Mislim, lahko je reci da ne valja ovo ili ono...ali tada treba imati kvalitetniju alternativu, ponuditi bolje rjesenje a ne "mozda" bolje rjesenje.
Civic - i ja bih rado jos jednog Kolasinca da imamo...ali cinjenica je da od Civica nema bolje zamjene za Kolasinca. To valja znati prihvatiti.
- Sehic ne valja...a momak realno bolje ili u najmanju ruku jednako kvalitetno brani na golu reprezentacije kao Beg. Prvi sam prije 2 godine govorio hvalospjeve na racun Begovica u odnosu na Sehica, ali isto tako nije mi tesko priznati da je Sehic itekako iskoristio priliku i zasluženo postao broj 1.
Itd.
Fali nama dosta objektivnosti...svima.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 21 okt 2020, 20:33, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Kontakt:
Milosevic, Kadusic, Koljic. Previse je menadzerskih igraca da bi stali u jedan post.ASD je napisao/la: ↑21 okt 2020, 20:18Zaboravio si Šehića, Ćivića i Kovačevića.Wandelanoite je napisao/la: ↑21 okt 2020, 19:22Ko god dođe nece napraviti nista dobro i pametno.
MES QUE UN CLUB!
-
- Kontakt:
3-5-2hurem je napisao/la: ↑21 okt 2020, 20:28Lahko je to napisati...ali hajde daj drugih 10 do 15 (jer vidim da si stavio 3 tacke) koji su nesto bolji...kao da mi imamo 23 igraca u ligama 5 koji su standardni.
- Ok, svako ce se sloziti da Cipeticu, Tataru pa i Loncaru nije mjesto medju 23..i sl.igracima.
- Sanicanin kada nije bilo Zuke i bili smo samo na Sunjicu i Bicakcicu. Svedjani nisu imali papire...momak dobio priliku i iskoristio je. (ja znam da ces ti jedva cekati kiks pa da kazes: "Jesam li vam rekao?" - ali i najbolji stoperi svijeta kiksaju pa je to valjda jos normalnije za Sanicanina)
- Duljevic kada je igrao redovno u Cvajti a Lulic se oprostio nekako...neku dr.opciju nismo ni imali. Sada ga nije bilo zasluzeno, i sta?
- Visca je takav kakav je i boljeg nemamo na njegovoj poziciji...da li su ga selektori trebali bolje iskoristiti ili ga cesce na klupi ostavljati, eh to je druga prica... a spominjati Hajrovica u kontekstu Visce je neozbiljno i debilno onoliko koliko je Hajrovic neozbiljan igrac na fudbalskoj sceni.
- Hodzic dobija poziv u trenutku kada nakon Ibisevica nije ni bilo nekih napadaca na vidiku. U martu ove godine dobija poziv u trenutku kada su drugi napadaci povrijedjeni ili tek proigrali kao recimo Djuric, Koljic, Prevljak...ali hajmo se cuditi i blatiti. Daj Prevljaka, daj Koljica a cinjenica je da je Hodžić pokazao vise od obojice.
- Hadziahmetovic dobija poziv kao 30.igrac u odsustvu povrijedjenog Jajala, Besica bez kluba stoljecima, Vrancica ni na mapi...itd. Koga onda? Rekao bi covjek da je Amir dobio poziv ispred nekog "Rahimica"...s obzirom na protivnike moglo bi se reci da je momak korektno odigrao.
- Cimirot - ovdje je svaki komentar suvisan. Momak je zasluzeno medju 11-14 igraca reprezentacije.
...
Uglavnom, ti pišeš kao da mi imamo tamo negdje 10 "Ibisevica" pa se cudom cudis otkud nabrojani igraci medju 28?!
Nama nisu toliki problem ni Visca ni Cimirot. Nama je godinama problem desni bek. Nama je godinama problem najosjetljivija pozicija DM. Stoperi nikad nisu problem bili koliko ove dvije nabrojane pozicije. Eto dobio je poziv prizivani Nastic pa ni minute nije upisao - ili je imao sitnu povredu ili je pokazao da ipak nije kvalitet kao sto nije bio ni u Belgiji.
Mislim, lahko je reci da ne valja ovo ili ono...ali tada treba imati kvalitetniju alternativu, ponuditi bolje rjesenje a ne "mozda" bolje rjesenje.
Civic - i ja bih rado jos jednog Kolasinca da imamo...ali cinjenica je da od Civica nema bolje zamjene za Kolasinca. To valja znati prihvatiti.
- Sehic ne valja...a momak realno bolje ili u najmanju ruku jednako kvalitetno brani na golu reprezentacije kao Beg. Prvi sam prije 2 godine govorio hvalospjeve na racun Begovica u odnosu na Sehica, ali isto tako nije mi tesko priznati da je Sehic itekako iskoristio priliku i zasluženo postao broj 1.
Itd.
Golmani: Begovic prvi golman, Sehic klupa, 3. golman statisticki najbolji golman PL BiH u trenutku poziva.
Stoperi: Ahmedhodzic, Bicakcic, Hadzikadunic - trojac prva postava, klupa: Memisevic, Sunjic, Djumic.
Desni wing back: Todorovic, Gazibegovic ili Stevanovic
Lijevi wing back: Kolasinac, Nastic
Vezni: Pjanic, Gojak, Krunic - prva postava, Besic, Vrancic, Prcic ili Cimirot.
Napadaci: Dzeko i Demirovic prva postava, Prevljak i Turkes klupa.
MES QUE UN CLUB!
HahahahahahahahahahaahahahahahahahaWandelanoite je napisao/la: ↑21 okt 2020, 20:413-5-2hurem je napisao/la: ↑21 okt 2020, 20:28Lahko je to napisati...ali hajde daj drugih 10 do 15 (jer vidim da si stavio 3 tacke) koji su nesto bolji...kao da mi imamo 23 igraca u ligama 5 koji su standardni.
...
Itd.
Golmani: Begovic prvi golman, Sehic klupa, 3. golman statisticki najbolji golman PL BiH u trenutku poziva.
Stoperi: Ahmedhodzic, Bicakcic, Hadzikadunic - trojac prva postava, klupa: Memisevic, Sunjic, Djumic.
Desni wing back: Todorovic, Gazibegovic ili Stevanovic
Lijevi wing back: Kolasinac, Nastic
Vezni: Pjanic, Gojak, Krunic - prva postava, Besic, Vrancic, Prcic ili Cimirot.
Napadaci: Dzeko i Demirovic prva postava, Prevljak i Turkes klupa.
- JohnCleese
- Kontakt:

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Besic, Vrancic, Prcic 

Omare uci od babuke svog 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
PL BiH svedena na minimum = uspjeh.
Hajradinovice, Cipetice, Hadziahmetovice i slicne zvati ako zelimo cetvrti sesir i oprastanje od velikih takmicenja u 5.kolu kvalifikacija.
Hajradinovice, Cipetice, Hadziahmetovice i slicne zvati ako zelimo cetvrti sesir i oprastanje od velikih takmicenja u 5.kolu kvalifikacija.
MES QUE UN CLUB!
Wanda...Sve je to super sto si nabrojao ali u normalnim okolnostima i kada je sve potaman, svi igraci zdravi i u formi...ali do jucer nije bilo Svedjana...najmanje 4,5 igraca koje si nabrojao bude povrijedjeno...hocemo li onda zvati 16, 17 igraca uvijek ili ipak 23 odnosno 28-30 u izvanrednim okolnostima kao sto je to sada u vremenu pandemije i 3 utakmice u 6 dana.
Treba biti malo realan.
Treba biti malo realan.
-
- Kontakt:
23 igraca oko kojih treba da se vrti sve 2,3 odstupanja su totalno nebitna. Vrancic je u EPL imao vrhunskih partija protiv najjacih timova, a sansu nije dobio ni iz bliza, dok je Hadziahmetovic neizostavljiv, iako u zivotu nece doci ni blizu Championshipa, a kamoli EPL.
Malo vise gledati kvalitet, a ne formu koja je nebitna u Turskoj i slicnim propalim ligama.
Malo vise gledati kvalitet, a ne formu koja je nebitna u Turskoj i slicnim propalim ligama.
MES QUE UN CLUB!
Turska liga süper zuban lig 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Evo Mourinho pozdravlja Cazin i BiH, možda i dođe. Da ga hapimo za selektora 

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- ASD
- Kontakt:
Da mi bi biti tu kad neko Džeki objašnjava da će igrati u paru s Demirovićem i da će on biti taj koji je zadužen da se hrva s protivnicima i da skače za loptu.
A tek Pjaniću da nema više Cimirota i da će morati malo više raditi u defanzivi i igri bez lopte jer su Krunić i Gojak ofanzivno orijentisani.
Još nešto. To bi vjerovatno bio najsporiji tim ikad. Pa Lihtenštaj ln bi komotno mogao držati štopere preko centra jer opasnost od kontre ne postoji.
A tek Pjaniću da nema više Cimirota i da će morati malo više raditi u defanzivi i igri bez lopte jer su Krunić i Gojak ofanzivno orijentisani.
Još nešto. To bi vjerovatno bio najsporiji tim ikad. Pa Lihtenštaj ln bi komotno mogao držati štopere preko centra jer opasnost od kontre ne postoji.
Formacija sa wing backovima bi imala smisla da imamo Lulića i Mujdžu. Kolašinac haj može proći, ali nemaš desnog beka koji će može korektno odigrati u jednom smjeru, a kamoli u oba.
"We need to suffer. And we need to fight."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.