Rade Krunić
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Rade Krunić
Ako me sjecanje dobro pamti, on je debitovao protiv Albanije u Albaniji u prijateljskoj utakmici i odma iznudio penal. Znaci nije to igrac kojem treba vise utakmica da nesto dokaze nego odma pravi razliku, i dize kvaliet nase reprezentacije. Njegova prednost je kontrola lopte, to sto zna da iznudi prekrsaj kad igra jedan na jedan, i vjerovatno glavni mu je adut da ima osjecaj za gol, da se nadje cesto na pravom mjestu, iz drugog plana.
I ja ga se tad sjećam. I, od tada je MORAO imati veću minutažu. Jednostavno, problem je što igračima u reprezentaciji treba dodatno vrijeme da se uklope u ekipu, igrače s kojim igraju, da se oslobode da pokažu najbolje što znaju. Rade može povući itekako i on ima masu stvari koje na našem nivou, u našoj reprezentaciji, nisu uopšte za odbaciti. Asistencija, osjećaj za prostor, pa i šut, kontrola lopte i ritma - ali, mora mu se dati veći kontinuitet, da osjeti da je bitan.Tristan10 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 14:03Ako me sjecanje dobro pamti, on je debitovao protiv Albanije u Albaniji u prijateljskoj utakmici i odma iznudio penal. Znaci nije to igrac kojem treba vise utakmica da nesto dokaze nego odma pravi razliku, i dize kvaliet nase reprezentacije. Njegova prednost je kontrola lopte, to sto zna da iznudi prekrsaj kad igra jedan na jedan, i vjerovatno glavni mu je adut da ima osjecaj za gol, da se nadje cesto na pravom mjestu, iz drugog plana.
Bilo je dosta komentara ovdje kad je bio klupiran kako treba da bjezi. A zapravo se momak htio dokazati u Milanu. Respect.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Nije problem Milan ili Freiburg ili neki drugi klub. Normalno da je bolje da se dokazuje za Milan, i naravno da me raduje, nego je problem u tome sto je skroz nejasno da neki selektor ne moze da prepozna da Rade Krunic koji zabija i asistira za Empoli treba da ima prednost naspram nekim drugim igracima. Kod nas je tako, da onaj igrac koji ima navijace i medije iza sebe se prezentira kao logicna opcija, iako nije bolja opcija.
Kad je trebao da igra forirsirali se talenti Tino Sven i Anelka slasticar koji su uzimali mjesto Krunicu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Treba postaviti stvari od pocetka. Vinogradar Saric je dosao kasnije. Ali ostaje vjecna sramota sa Tinom i Anelkom u Brazilu i posebno nakon Brazila.
Dok u savezu ne bude Hasan, Vedo, Begovic, Salihovic i ta fina postena raja, nama napretka nece biti nikad.
Dok ima uhljupa koji podrzavaju forsiranje parmaka u reprezentaciji bit ce nam bas ovako.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Susic bio jedan od najbolji igraca u Hrvatskoj i Anel igrao za Sturm Graz. Krunic bio tada u Donji Sremu. jest trebao dobiti poziv tada a ne ova dva igraca ?
Nista protiv Krunic za mene mora da igra u prvi 11. ali glupost gledati 2014 godinu.
Nista protiv Krunic za mene mora da igra u prvi 11. ali glupost gledati 2014 godinu.
Rade Krunic igrac Empoli, ili Elvis Saric, igrac Sarajeva. Tu je to negdje. Onaj igrac koji ima podrsku navijaca iz domace lige, onda medija, ce se automatski nametnuti kao logicno rijesenje. Tad je bio Saric, sutra ce biti neki drugi. Onda se kreira scenariji, da je to to, ne moze bolje od ovoga, treba se okrenuti domacim snagama, i onda opet sve ukrug.
Jesam ja nesto reako za Sarica?
Uopste se ne radi o Saricu kao Saricu, sutra ce biti neki drugi ofucani igrac, koji nije mogao da pokaze svoj kvalitet u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovackoj ili bilo gdje. Doci ce i igrati u nasoj ligi, i biti kasnije prezentiran kao da je zasluzio, kao da je logicno rijesenje. A cinjenica je ta da je jedna Fk Sutjeska iz Foce dala boljeg igraca nego Fk Sarajevo od 95. pa do danas. Hajde mi navedi jednog igraca poslije rata, da je iz Sarajeva, da je tu poceo igrati za taj klub od kad je bio dijete, i da je napravio internacionalnu karijeru? Ja tog igraca ne znam, fakticki svi su daleko od toga.
Sto meni to pricas?
Nijedan od domaćih klubova, koji se smatraju značajnim, nije u reprezentaciju uguro više igrača, a skoro ništa nije dao.Tristan10 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 15:33Uopste se ne radi o Saricu kao Saricu, sutra ce biti neki drugi ofucani igrac, koji nije mogao da pokaze svoj kvalitet u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovackoj ili bilo gdje. Doci ce i igrati u nasoj ligi, i biti kasnije prezentiran kao da je zasluzio, kao da je logicno rijesenje. A cinjenica je ta da je jedna Fk Sutjeska iz Foce dala boljeg igraca nego Fk Sarajevo od 95. pa do danas. Hajde mi navedi jednog igraca poslije rata, da je iz Sarajeva, da je tu poceo igrati za taj klub od kad je bio dijete, i da je napravio internacionalnu karijeru? Ja tog igraca ne znam, fakticki svi su daleko od toga.
Zapadna Hercegovina je dala Papca, Šunjića, Pandžu, Hrgovića, Borac je dao Vranješa, Grujića, Banovići su dali Višću, Slaven Živinice je dao Bešliju i Memiševića, Sutjeska je dala Krunića. O Želji ne treba puno ni pričat, kažeš Džeko...
Samo Sarajevo gura i nogama i rukama, pune su ih novine, forumi, a nula 00 poena. Čak i za naše prizemne kriterije. Berberović im je najbolji proizvod za 30 godina
Jest upravu si Bas je Hercegovina dala Papca i Hrgovica, isto kao i Borac Grujica, Banovici Viscu i Besliju itd...
Kost za djecu is dijaspore...
Kost za djecu is dijaspore...
Naravno da jest. Papac je i Širokog sa 21 otišo u Karnten. Grujić je dijete Borca, sa 20 godina otišo u Obilić,
Bešlija je iz Slavena i tek s 21 godinom došo u Želju, Višća sa 19.
Bešlija je iz Slavena i tek s 21 godinom došo u Želju, Višća sa 19.
Zavisi, sta pod tebi znaci internacionalna karijera? Npr Cimirot, Mihojevic, Mujakic su igraci koji su kod nas bukvalno od kad su djeca a da su igrali za klubove u ligama jacim od nase, pogotovo Cimirot.Tristan10 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 15:33Uopste se ne radi o Saricu kao Saricu, sutra ce biti neki drugi ofucani igrac, koji nije mogao da pokaze svoj kvalitet u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovackoj ili bilo gdje. Doci ce i igrati u nasoj ligi, i biti kasnije prezentiran kao da je zasluzio, kao da je logicno rijesenje. A cinjenica je ta da je jedna Fk Sutjeska iz Foce dala boljeg igraca nego Fk Sarajevo od 95. pa do danas. Hajde mi navedi jednog igraca poslije rata, da je iz Sarajeva, da je tu poceo igrati za taj klub od kad je bio dijete, i da je napravio internacionalnu karijeru? Ja tog igraca ne znam, fakticki svi su daleko od toga.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Zaboravio si Bosnu Visoko? Njega je Ivica Pekic doveo nama i napravio od njega covjeka i igraca! Rahimića takodje itd
Ja Besliju hranio u Visokom, frajer zavijao kao pokvaren gramofon kada bi dodji kod nas na rucak! Nije poznavao 2 padeza maje mi moje, svi mu se smijali!
On je u Želju dosao kao gotov proizvod!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Nisam zaboravio, nego odakle je poteko, a u Bosni je staso u igrača. Vihor iz ŽivinicaHusika je napisao/la: ↑23 okt 2020, 18:42Zaboravio si Bosnu Visoko? Njega je Ivica Pekic doveo nama i napravio od njega covjeka i igraca! Rahimića takodje itd
Ja Besliju hranio u Visokom, frajer zavijao kao pokvaren gramofon kada bi dodji kod nas na rucak! Nije poznavao 2 padeza maje mi moje, svi mu se smijali!
On je u Želju dosao kao gotov proizvod!
Ako je Cimirot dijete Sarajeva, onda je Džeko dijete Teplica. Tu se trebaju dogovorit navijači Sarajeva i Želje.
Kako nisu dali nista? Alaim, Berberovic, Skoro, Duljevic...DrFilgud je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:00Nijedan od domaćih klubova, koji se smatraju značajnim, nije u reprezentaciju uguro više igrača, a skoro ništa nije dao.Tristan10 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 15:33Uopste se ne radi o Saricu kao Saricu, sutra ce biti neki drugi ofucani igrac, koji nije mogao da pokaze svoj kvalitet u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovackoj ili bilo gdje. Doci ce i igrati u nasoj ligi, i biti kasnije prezentiran kao da je zasluzio, kao da je logicno rijesenje. A cinjenica je ta da je jedna Fk Sutjeska iz Foce dala boljeg igraca nego Fk Sarajevo od 95. pa do danas. Hajde mi navedi jednog igraca poslije rata, da je iz Sarajeva, da je tu poceo igrati za taj klub od kad je bio dijete, i da je napravio internacionalnu karijeru? Ja tog igraca ne znam, fakticki svi su daleko od toga.
Zapadna Hercegovina je dala Papca, Šunjića, Pandžu, Hrgovića, Borac je dao Vranješa, Grujića, Banovići su dali Višću, Slaven Živinice je dao Bešliju i Memiševića, Sutjeska je dala Krunića. O Želji ne treba puno ni pričat, kažeš Džeko...
Samo Sarajevo gura i nogama i rukama, pune su ih novine, forumi, a nula 00 poena. Čak i za naše prizemne kriterije. Berberović im je najbolji proizvod za 30 godina![]()
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.