Ne mislim na tebe
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ulica prica da Asim jos uvijek ide od covjeka do covjeka da sta prigovori
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Kad sam veceras iz ogorcenja popljuvao sve nase. .. Da se i Bilbiji najebem mrtvih za one prekrsaje i kartone!!!
-
SudoHusika
- Kontakt:
Kome ćeš ba dohakati @delinjo prijatelju?
Šta ti je buraz, ti k'o guvo se počeo ponašati. Znaš i sam da nije rješenje nogama našutati upravu u ovom momentu. Nemoj zezati ba.
Željezničar za život cijeli!
- HapicaRadePaprica
- Kontakt:
Znam da nisu jeftiniji.Drugo puno ih je a ne vide što bi trebali vidjeti.Trece mnogi od njih ne znaju i da koštaju 100 maraka mjesecno puno je.UBIPITAR je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:27Prvo ne znam što brojiš Karića i Pekića,kao i medicinsko osoblje,a drugo,opet su jeftiniji nego Kostići,Petrovići,Adžemi,Krčmarevići,njihovi pomoćnici i "sportski direktori"HapicaRadePaprica je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:11Naš strucni štab:
1.Amar Osim
2.Almir Memic
3.Adnan Gušo
4.Adin Mulaosmanovic
5.Bakir Serbo
6.Nedim Covic
7.Anel Hidic
plus
8.Elvis Karic
9.Dino Pekic
plus
lekari i fizioterapeuti
Ukupno u strucnom štabu 14 ljudi.
Moj vidjenje našeg tima je:Gdje je puno baba kilava su djeca.
Moj prijedlog da popravimo stanje u klubu,pa mozda nas krene i u sportskom djelu,je da Amar i Dzubur naprave radnu posjetu FK Krupi i FK Mladosti da vide kako to ta dva mala kluba iz tako malih sredina opstaju u ovom vremenu korone.Mozda nešo nauce.
Ne znam sta je kriv sudija za nase kartone? Steta samo sto Hajdarevicu nije dao jer bi to bio treci pa makar da budemo sigurni da nece biti tu protiv Zrinjskog.
SudoHusika je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:43Kome ćeš ba dohakati @delinjo prijatelju?
Šta ti je buraz, ti k'o guvo se počeo ponašati. Znaš i sam da nije rješenje nogama našutati upravu u ovom momentu. Nemoj zezati ba.
Izvadi člansku,ostavka je na stolu !
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Ma nikakvo sutanjeSudoHusika je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:43Kome ćeš ba dohakati @delinjo prijatelju?
**** te guvo
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ni Sinisa, a ni Asim nisu zasluzili zuti,na bacanje i ajj je dao Asimu zuti zato je i sve vrijeme prigovarao, a za Stilu ne znam jer je prigovor, vjeravatno opravadano.. . Zatim reckanja igre, nepostojecih prekrsaja.. Pa jebote Mujezin cistim startom uzima loptu ovaj svira neki prekrsaj.. Al opet ne moze to biti izgovor za vecerasnju predstavu
Ja i dalje pozivam na strpljenje iz jednog razloga. Treba gledati na duže staze, treba biti svjestan finansijske krize u koju je svaki sportski kolektiv došao, a pogotovo oni koji imaju visoka očekivanja, kao mi, koji imaju visoke plate za isplatiti zbog tih očekivanja, a nema zarade ni od karata, koju ne treba zanemariti. Jedino su djelomično rahat (ugl. daleki rahatniji od ostalih) pitari, koji imaju jednog čovjeka koji ulaže svoj novac i zbog zarađenih para ove godine u europi nije ih briga hoće li biti navijača ili neće. Taj 'rahatluk' se osjeti i na terenu gdje su kvalitetni i konstantni, jer opet imaju para da to plate.
Eh sad, što strpljenje. Ja sam već pisao da možemo od svakog izgubiti i svakog dobiti, kao čitava liga, ali sad nam idu dvije, ako preskočimo radnik i računamo borac tri skoro najjače tekme, pa šta ako sve izgubimo ili sve odigramo neriješeno?
Hoćemo li zanemariti realne činjenice i zbog očekivanja, koja su razumljiva ali ne i realna, napraviti lošu azmosferu i tjerati sve uključujući i amara. Kad vidim kako ima raje koja to potencira nakon remia protiv veleža u vrapčićima, gdje je zrinjski recimo izgubio, kako bi se onda tek tad pisalo o tome. A šta tad..opet ispočetka?
Zato strpimo se braćo i sačekajmo zimu kad će amar to jos dotegnuti, uz nadu da će biti bolja finansijska situacija. Do tad podržavati momke i nadat se najboljem, te ne nazivati ih odmah levatima. Ni meni se ne sviđaju neke stvari al kad vidimo stanje na tabeli ovo je odlično.
Zato strpljenja i bodrit želju i kolko god želio titulu u ovoj situaciji sam svjestan da se trebaju mnoge stvari poklopit da bi se to desilo. To je realnost..al kako god vjerujemo dok se lopta okreće.
Eh sad, što strpljenje. Ja sam već pisao da možemo od svakog izgubiti i svakog dobiti, kao čitava liga, ali sad nam idu dvije, ako preskočimo radnik i računamo borac tri skoro najjače tekme, pa šta ako sve izgubimo ili sve odigramo neriješeno?
Hoćemo li zanemariti realne činjenice i zbog očekivanja, koja su razumljiva ali ne i realna, napraviti lošu azmosferu i tjerati sve uključujući i amara. Kad vidim kako ima raje koja to potencira nakon remia protiv veleža u vrapčićima, gdje je zrinjski recimo izgubio, kako bi se onda tek tad pisalo o tome. A šta tad..opet ispočetka?
Zato strpimo se braćo i sačekajmo zimu kad će amar to jos dotegnuti, uz nadu da će biti bolja finansijska situacija. Do tad podržavati momke i nadat se najboljem, te ne nazivati ih odmah levatima. Ni meni se ne sviđaju neke stvari al kad vidimo stanje na tabeli ovo je odlično.
Zato strpljenja i bodrit želju i kolko god želio titulu u ovoj situaciji sam svjestan da se trebaju mnoge stvari poklopit da bi se to desilo. To je realnost..al kako god vjerujemo dok se lopta okreće.
Zrinjski sa tri puta skupljom ekipom izgubi 3-0 od olimpika,sta mislis da smo odigrali nerijeseno na otoci
Emocije pomijesane bod i dobar i los ali generalno kada zaostajemo sutra vjerovatno 7 bodova nije dbr.
Mustafi svaka cast jedini koji preuzima odgovornost i krene prema naprijed.
Mustafi svaka cast jedini koji preuzima odgovornost i krene prema naprijed.
Asim za onaj bezobrazluk svoj mogao je i crveni glat popusiti. Trebao je na tribine se jos popeti da prigovori. Sinisa "normalan" faul ne zna napraviti. Svaki faul mu je za zuti.taha21 je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:49Ni Sinisa, a ni Asim nisu zasluzili zuti,na bacanje i ajj je dao Asimu zuti zato je i sve vrijeme prigovarao, a za Stilu ne znam jer je prigovor, vjeravatno opravadano.. . Zatim reckanja igre, nepostojecih prekrsaja.. Pa jebote Mujezin cistim startom uzima loptu ovaj svira neki prekrsaj.. Al opet ne moze to biti izgovor za vecerasnju predstavu
Opstaju što su mali,i plaćaju minimalno poreza,a mi smo veliki,preko 80 zaposlenih,plaćamo milionski porez,nismo d.j.l. nego UG,živimo od publike,sponzora.HapicaRadePaprica je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:43Znam da nisu jeftiniji.Drugo puno ih je a ne vide što bi trebali vidjeti.Trece mnogi od njih ne znaju i da koštaju 100 maraka mjesecno puno je.UBIPITAR je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:27Prvo ne znam što brojiš Karića i Pekića,kao i medicinsko osoblje,a drugo,opet su jeftiniji nego Kostići,Petrovići,Adžemi,Krčmarevići,njihovi pomoćnici i "sportski direktori"HapicaRadePaprica je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:11Naš strucni štab:
1.Amar Osim
2.Almir Memic
3.Adnan Gušo
4.Adin Mulaosmanovic
5.Bakir Serbo
6.Nedim Covic
7.Anel Hidic
plus
8.Elvis Karic
9.Dino Pekic
plus
lekari i fizioterapeuti
Ukupno u strucnom štabu 14 ljudi.
Moj vidjenje našeg tima je:Gdje je puno baba kilava su djeca.
Moj prijedlog da popravimo stanje u klubu,pa mozda nas krene i u sportskom djelu,je da Amar i Dzubur naprave radnu posjetu FK Krupi i FK Mladosti da vide kako to ta dva mala kluba iz tako malih sredina opstaju u ovom vremenu korone.Mozda nešo nauce.
Amar da uči od njih,udri se bekane.....
MIGRANTI iz METROPOLE!
Mi smo odlično ušli u prvenstvo. Četiri pobjede u četiri kola, odlična igra, šanse, akcije. Nakon toga dolazi korona, ono mučenje sa odlascima u Izrael, odlazak Dade. Mi od četvrtog kola smo odigrali dobro drugo poluvrijeme sa Širokim i solidno protiv Tuzle gdje smo imali dosta sreće. Sve ostalo mrljavo, na silu, bez ideje. Za onu igru s početka prvenstva sigurno da će nam faliti Dado jer je on bio i mozak i motor te ekipe, ali ako išta želimo mi moramo početi igrati.
Da se razumijemo titulu je teško očekivati iz hiljadu i jednog razloga ali treba se probuditi i nastaviti borbu za Evropu. Ovaj klub ne smije sebi dozvoliti još jednu sezonu bez iste.
Da se razumijemo titulu je teško očekivati iz hiljadu i jednog razloga ali treba se probuditi i nastaviti borbu za Evropu. Ovaj klub ne smije sebi dozvoliti još jednu sezonu bez iste.
Treba i Erića pohvalit jer je imao dobrih odbrana, kad smo ga več često znali kuditi.
Meni je Mustafa bio danas dobar u odnosu na ostale upravo jer ima neku agilnost i može puno trčat, odnosno šta ostali nemaju. Da se razumijemo nije on ništa vrh odigrao, ali poredeći s nekim drugim bio je ok.
U određenoj varijanti možemo i mi igrati s malo agilnijom i agresivnijom sredinom. Naprimjer što uvijek moramo s desetkom igrati, zašto ne probati 4-3-3?
Siguran sam da bi ekipa trkački bila dosta jača i ofanzivno tečnija kad bi u 4-3-3 Vrhovac bio zadnji vezni koji ima snagu i tehniku, odličan u skoku, ostala 2 vezna Mustafa i Bojo. Bojo isto mlad rastrčan, u oba pravca igra, a Mustafa je dokazao više puta da se dobro snalazi ko centralni vezni.
Na krila staviš Veselog koji ne zna dati go ali je bar agilan i nezgodan za čuvat, desno Asim koji je direktniji po protivnički go i koji također nije prespor, a u špicu Lendrić koji ima isto solidnu brzinu. Samo je Mulić od Lendre dao više golova ove sezone ako računamo samo špiceve.
Mislim ovo je samo fantazija i znam da nema ništa od ovoga ali hoću dam primjer kako bi mogla izgledati jedna moderna ekipa sa dovoljno trke i agilnosti. Šta vi mislite?

Meni je Mustafa bio danas dobar u odnosu na ostale upravo jer ima neku agilnost i može puno trčat, odnosno šta ostali nemaju. Da se razumijemo nije on ništa vrh odigrao, ali poredeći s nekim drugim bio je ok.
U određenoj varijanti možemo i mi igrati s malo agilnijom i agresivnijom sredinom. Naprimjer što uvijek moramo s desetkom igrati, zašto ne probati 4-3-3?
Siguran sam da bi ekipa trkački bila dosta jača i ofanzivno tečnija kad bi u 4-3-3 Vrhovac bio zadnji vezni koji ima snagu i tehniku, odličan u skoku, ostala 2 vezna Mustafa i Bojo. Bojo isto mlad rastrčan, u oba pravca igra, a Mustafa je dokazao više puta da se dobro snalazi ko centralni vezni.
Na krila staviš Veselog koji ne zna dati go ali je bar agilan i nezgodan za čuvat, desno Asim koji je direktniji po protivnički go i koji također nije prespor, a u špicu Lendrić koji ima isto solidnu brzinu. Samo je Mulić od Lendre dao više golova ove sezone ako računamo samo špiceve.
Mislim ovo je samo fantazija i znam da nema ništa od ovoga ali hoću dam primjer kako bi mogla izgledati jedna moderna ekipa sa dovoljno trke i agilnosti. Šta vi mislite?

Više od boda nismo ni zaslužili. Zapravo, da je Velež zabio onu šansu za 2-0 to bi bila gotova prica
Sreca pa Erić odbrani
Sramotna igra sa igracem više pola sata (mada je bilo zasluženo iskljucenje), sramotna igra
Milicevic i centaršutevi
Asim Zec u prvih 11
pa to je u startu igrac manje na terenu, jbg Amare...svaki duel su veležovci dobijali, jer ljudi ginu na terenu sa igracem manje, dok naši šminkečići bježe od duela. Čast ćeli Juricicu na borbenosti, ali jedan igrac ne može povuci ako ostali bježe od duela, a to je veceras falilo protiv ovakvog Veleža - borbenost.
Sramotna igra sa igracem više pola sata (mada je bilo zasluženo iskljucenje), sramotna igra
Milicevic i centaršutevi
-
SudoHusika
- Kontakt:
Svaka ekipa sa veselim krilom je osuđena na propast.
Mule je ponovo počeo peljati i bespotrebno driblati kroz zid.
Juričić zadnjih par utakmica kada ulazi, isto kao da dolazi na seosku šibačinu a ne na nogometnu utakmicu. Bije se k'o kakav klošar i napravi po 6 prekršaja u napadu.
Mule je ponovo počeo peljati i bespotrebno driblati kroz zid.
Juričić zadnjih par utakmica kada ulazi, isto kao da dolazi na seosku šibačinu a ne na nogometnu utakmicu. Bije se k'o kakav klošar i napravi po 6 prekršaja u napadu.
Željezničar za život cijeli!
Ne bih rekao da je problem borbenost bila veceras. Nisam ja vidio da namjerno nece bilo ko. Vec jednostavno takticki nisu znali kako da odgovore plus ovu nervozu sto su uvukli zbog ranog gola, malo ostrijih startova Velezovih igraca. To je problem bio veceras. Ogroman problem je sto ove sezone ne mozemo preokrenuti rezultat kao prosle. Znaci kad primimo prvi gol odmah tri boda treba otpisati.
Kako je moguće da igrači koji imaju 300 utakmica u nogama izgledaju kao da nisu ni sekunde iskusni ? Pitate se što Štila nije u formi, brate dragi ne možeš bit u formi kad ti dvojica tvoju veznih igrača iza tebe ne znaju odigrat pas na pet metara. Pa kad je ijedan ofanzivni vezni dobro igrao ako je iza imao krampe?? Pa Hajdarević meni ne bi igro u dnevnom boravku, evo 4 godine ga pratim, uvijek isti qrc s njim borben i to je to, to je ba malo za jednog fudbalera u Željezničaru. Alispahić koliko toliko dobar danas s tim da nam je izvukao bod, možda ga to i okrene ka boljoj formi. Štila je prošle godine bio najbolji igrač ekipe jer ga je jak kolektiv probio, odnosno Dado Alispahić i Bojo.. Hajdarevića njje bilo ni u planu.. nevjerovatno tim od ovakvih pojedinaca 1 šut na go halo 1 šut !! Osijedio sam danas iskreno, ljudi su nas pojeli i treba bit realan, Radovac nam je radio na sredini šta je htio, Hajdar kasni na svaku loptu u sredini, nevjerovatno stvarno...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.