Cobra, ja te fakat cijenim, i smatram za najozbiljnijeg forumaša ovdje, ali ja iskreno bi volio kada bi Veseli sutra papire dobio, a da Asim nije ni dolazio. Sviđa mi se kombinacija Bojo/Vrhovac, mogli bi oni na proljeće, kada prođu zimske pripreme biti jak defanzivni tandem na sredini. Kada pogledaš ekipu vidiš da smo dosta limitirani, fali tu prvi stoper (Ikić može biti drugi), fali lijevi bek, krila, a meni bi Juričić(spreman) uvijek bio prvi pik, prije Lendre. Evo nekako na prvu, moje razmišljanje.braco je napisao/la: ↑24 okt 2020, 20:54Treba i Erića pohvalit jer je imao dobrih odbrana, kad smo ga več često znali kuditi.
Meni je Mustafa bio danas dobar u odnosu na ostale upravo jer ima neku agilnost i može puno trčat, odnosno šta ostali nemaju. Da se razumijemo nije on ništa vrh odigrao, ali poredeći s nekim drugim bio je ok.
U određenoj varijanti možemo i mi igrati s malo agilnijom i agresivnijom sredinom. Naprimjer što uvijek moramo s desetkom igrati, zašto ne probati 4-3-3?
Siguran sam da bi ekipa trkački bila dosta jača i ofanzivno tečnija kad bi u 4-3-3 Vrhovac bio zadnji vezni koji ima snagu i tehniku, odličan u skoku, ostala 2 vezna Mustafa i Bojo. Bojo isto mlad rastrčan, u oba pravca igra, a Mustafa je dokazao više puta da se dobro snalazi ko centralni vezni.
Na krila staviš Veselog koji ne zna dati go ali je bar agilan i nezgodan za čuvat, desno Asim koji je direktniji po protivnički go i koji također nije prespor, a u špicu Lendrić koji ima isto solidnu brzinu. Samo je Mulić od Lendre dao više golova ove sezone ako računamo samo špiceve.
Mislim ovo je samo fantazija i znam da nema ništa od ovoga ali hoću dam primjer kako bi mogla izgledati jedna moderna ekipa sa dovoljno trke i agilnosti. Šta vi mislite?
![]()
Takođe Štila me najviše brine, ali ovakav nam, bar po meni ne treba. Nezainteresovan, neangažovan, nespreman. Prekidi nikakvi, baš je van forme.
Ako ovako završi polusezonu, ja bi ga pokušao prodati zimus. Takođe bi pokušao riješiti i odnos s Zekom starijim, i raskinuti ugovor. Ukoliko se izgube šanse za titulu, ja bi reset zimus napravio, i podmladio ekipu skroz...gurnuo Durakovića, tog malog Gasala, vratio Mujića iz Bihaća. Od ovih mi radosti nećemo vidjeti čini mi se...