FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

VeteranSA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 24 okt 2020, 21:05

braco je napisao/la:
24 okt 2020, 20:54
Treba i Erića pohvalit jer je imao dobrih odbrana, kad smo ga več često znali kuditi.

Meni je Mustafa bio danas dobar u odnosu na ostale upravo jer ima neku agilnost i može puno trčat, odnosno šta ostali nemaju. Da se razumijemo nije on ništa vrh odigrao, ali poredeći s nekim drugim bio je ok.

U određenoj varijanti možemo i mi igrati s malo agilnijom i agresivnijom sredinom. Naprimjer što uvijek moramo s desetkom igrati, zašto ne probati 4-3-3?

Siguran sam da bi ekipa trkački bila dosta jača i ofanzivno tečnija kad bi u 4-3-3 Vrhovac bio zadnji vezni koji ima snagu i tehniku, odličan u skoku, ostala 2 vezna Mustafa i Bojo. Bojo isto mlad rastrčan, u oba pravca igra, a Mustafa je dokazao više puta da se dobro snalazi ko centralni vezni.

Na krila staviš Veselog koji ne zna dati go ali je bar agilan i nezgodan za čuvat, desno Asim koji je direktniji po protivnički go i koji također nije prespor, a u špicu Lendrić koji ima isto solidnu brzinu. Samo je Mulić od Lendre dao više golova ove sezone ako računamo samo špiceve.

Mislim ovo je samo fantazija i znam da nema ništa od ovoga ali hoću dam primjer kako bi mogla izgledati jedna moderna ekipa sa dovoljno trke i agilnosti. Šta vi mislite?

slika
Cobra, ja te fakat cijenim, i smatram za najozbiljnijeg forumaša ovdje, ali ja iskreno bi volio kada bi Veseli sutra papire dobio, a da Asim nije ni dolazio. Sviđa mi se kombinacija Bojo/Vrhovac, mogli bi oni na proljeće, kada prođu zimske pripreme biti jak defanzivni tandem na sredini. Kada pogledaš ekipu vidiš da smo dosta limitirani, fali tu prvi stoper (Ikić može biti drugi), fali lijevi bek, krila, a meni bi Juričić(spreman) uvijek bio prvi pik, prije Lendre. Evo nekako na prvu, moje razmišljanje.
Takođe Štila me najviše brine, ali ovakav nam, bar po meni ne treba. Nezainteresovan, neangažovan, nespreman. Prekidi nikakvi, baš je van forme.
Ako ovako završi polusezonu, ja bi ga pokušao prodati zimus. Takođe bi pokušao riješiti i odnos s Zekom starijim, i raskinuti ugovor. Ukoliko se izgube šanse za titulu, ja bi reset zimus napravio, i podmladio ekipu skroz...gurnuo Durakovića, tog malog Gasala, vratio Mujića iz Bihaća. Od ovih mi radosti nećemo vidjeti čini mi se...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 okt 2020, 21:06

delinjo je napisao/la:
24 okt 2020, 20:30
Prestanite pljuvati Amara i stavljati ga u isti rang sa ublehama iz uprave,molim vas ne radite to jer se iz tog razloga ovi iz uprave i bahate i kriju iza njega i registruju na forume.
Prvo on ih je postavio.
Drugo, navijace ne bi trebalo ni zanimat posebno ko je u upravi. Nase je da gledamo utakmice i na osnovu toga komentarisemo igru ili u nasem slucaju ne igru. A za to je najvise ili jedino odgovoran trener.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 okt 2020, 21:07

Ma rezovi u igrackom smislu ce svakako biti napravljen ili sad na zimu ili na ljeto jer 90% igrackog kadra ima ugovor do tada. Bas rijetko koji igrac ima duze od iduceg ljeta.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 24 okt 2020, 21:18

UBIPITAR je napisao/la:
24 okt 2020, 20:52
HapicaRadePaprica je napisao/la:
24 okt 2020, 20:43
UBIPITAR je napisao/la:
24 okt 2020, 20:27

Prvo ne znam što brojiš Karića i Pekića,kao i medicinsko osoblje,a drugo,opet su jeftiniji nego Kostići,Petrovići,Adžemi,Krčmarevići,njihovi pomoćnici i "sportski direktori"
Znam da nisu jeftiniji.Drugo puno ih je a ne vide što bi trebali vidjeti.Trece mnogi od njih ne znaju i da koštaju 100 maraka mjesecno puno je.
Moj prijedlog da popravimo stanje u klubu,pa mozda nas krene i u sportskom djelu,je da Amar i Dzubur naprave radnu posjetu FK Krupi i FK Mladosti da vide kako to ta dva mala kluba iz tako malih sredina opstaju u ovom vremenu korone.Mozda nešo nauce.
Opstaju što su mali,i plaćaju minimalno poreza,a mi smo veliki,preko 80 zaposlenih,plaćamo milionski porez,nismo d.j.l. nego UG,živimo od publike,sponzora.
Amar da uči od njih,udri se bekane.....
Slino

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 24 okt 2020, 21:20

Da mi napravio rez u igrackom kadru na bolje trebaju pare.Koliko znam Amar je pregovarao sa Fanimom,radovac se spominjao,filipovic ali ivijek isti problem pare

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 okt 2020, 21:22

VeteranSA je napisao/la:
24 okt 2020, 20:02
Ne kontaš ti očito...boli nas racku za Zrinjski ili TC. Ako zijaniš kući od zadnje ekipe u ligi, najmanje što možeš je da se izvineš za blamažu, a ne da se praviš , glumiš i **** ko da se ništa nije desilo. Ako je tebi to OK meni nije. I vjeruj ima nas mnogo koji ovako razmišljamo. **** je davno prošlo vrijeme.
Ko se izvinuo za debakl u Krupi ili protiv Zrinjskog ili na trosenje Zeljinih miliona na Husice, Pozdere, Toskase, Projice, Elsnere?
Ko se izvinuo za to sto je skijas mortus pijan dosao na trening?
Ko se izvinuo za Krcmarevica?
Ko se izvinuo sto je zatvorio kapije stadiona da ljudi ne mogu uci koji kasne jer dolaze iz drugih gradova?
Ko se izvinuo za pet uzastopnih poraza?
Nabijem ih na sredstvo za ciscenje stolica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 okt 2020, 21:23

bhsport je napisao/la:
24 okt 2020, 21:22
VeteranSA je napisao/la:
Ne kontaš ti očito...boli nas racku za Zrinjski ili TC. Ako zijaniš kući od zadnje ekipe u ligi, najmanje što možeš je da se izvineš za blamažu, a ne da se praviš , glumiš i **** ko da se ništa nije desilo. Ako je tebi to OK meni nije. I vjeruj ima nas mnogo koji ovako razmišljamo. **** je davno prošlo vrijeme.
Ko se izvinuo za debakl u Krupi ili protiv Zrinjskog ili na trosenje Zeljinih miliona na Husice, Pozdere, Toskase, Projice, Elsnere?
Ko se izvinuo sto je zatvorio kapije stadiona da ljudi ne mogu uci koji kasne jer dolaze iz drugih gradova?
To sto neko nije nesto radio prije ne znaci da ne treba niko nikad u historiji kluba. Najgore je sto niko u ovom klubu nikad nece reci "kriv sam, napravio sam gresku".

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 okt 2020, 21:29

VeteranSA je napisao/la:
24 okt 2020, 21:05

Cobra, ja te fakat cijenim, i smatram za najozbiljnijeg forumaša ovdje, ali ja iskreno bi volio kada bi Veseli sutra papire dobio, a da Asim nije ni dolazio. Sviđa mi se kombinacija Bojo/Vrhovac, mogli bi oni na proljeće, kada prođu zimske pripreme biti jak defanzivni tandem na sredini. Kada pogledaš ekipu vidiš da smo dosta limitirani, fali tu prvi stoper (Ikić može biti drugi), fali lijevi bek, krila, a meni bi Juričić(spreman) uvijek bio prvi pik, prije Lendre. Evo nekako na prvu, moje razmišljanje.
Takođe Štila me najviše brine, ali ovakav nam, bar po meni ne treba. Nezainteresovan, neangažovan, nespreman. Prekidi nikakvi, baš je van forme.
Ako ovako završi polusezonu, ja bi ga pokušao prodati zimus. Takođe bi pokušao riješiti i odnos s Zekom starijim, i raskinuti ugovor. Ukoliko se izgube šanse za titulu, ja bi reset zimus napravio, i podmladio ekipu skroz...gurnuo Durakovića, tog malog Gasala, vratio Mujića iz Bihaća. Od ovih mi radosti nećemo vidjeti čini mi se...
Hvala na lijepim riječima. Vjeruješ da mene duša boli što Veseli i Asim igraju u Želji za našu stogodošnjicu, evo godinama ovdje molim i kumim da se dovede krilo kako bog zapovjeda. Duša me boli što Filipović u jednoj utakmici nadmaši učinak Veselinovića za čitavu sezonu. Znam da se pokušavalo dovesti neko krilo i da su propadali transferi zbog smiješnih razloga (čitaj Ajayi) ali opet po meni se moralo ozbiljnije pristupit tome. Mi smo ušli u sezonu sa šampionskim ambicijama sa Subašićem, Gasalom, Veselim i Mustafom (kojeg je nekim čudom pročepilo) na krilima. Ali moram stavit Asima i Veselog kad su jedino što imamo u ovom trenutku (naravno osim Mujezinovića u ovoj projekciji sastava na slici).

Sjetite se samo šta urade 2-3 pokretnija igrača tj. kakva se promjena može brzo doživit. Sjećam se utakmice u Vitezu prije 3 godine pod vodstvom Adžema. Mislim da je tačno ovako krajem oktobra bila. U prvih 11 počinju Kajkut, Zeba, Elsner, Blagojević. Ne znaš ko je sporiji. Naravno kiksamo tu utakmicu. I šta Ado uradi? Jedino logično riješenje! Uvede u prvih 11 pokretljivije igrače i kreće onaj famozni niz. Umjesto Zebe u prvih 11 počinje Ramović, umjesto Kajkuta Asim, umjesto Elsnera Šaban/Hajdar. Igra procvjetala, gazimo pressingom, igra konačno tečna!

Mislim da su nam i sada potrebne neke slične "šok terapije". Što smo igrali prošle godine lijepo? Ni tada nismo imali krila koja daju golove ali i Sinan i Veseli su doprinijeli da igra bude brža, tad si imao Dadu koja ima sve što ti treba, a danas imaš Hajdara na njegovom mjestu. Sulju killera koji ore teren i Štilu u formi! Danas imaš Veselog koji više ne zna ni driblat, Štilu van forme, Meša van forme, nemaš Dadu, nemaš Sinana (koji isto ne daje golove ali opet je na neke druge načine doprinosio). Jedino je odbrana bolja ove godine. I takvi imamo haman najbolji start u historiji, fakat da ne povjeruje čovjek. A i ne ide nam u prilog što pitari igraju najbolju sezonu u historiji, jer vjerovatno bi bila manja histerija da oni nisu ovoliko bodova osvojili ove sezone već da su u nekoj "normali".

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 okt 2020, 21:29

Neka se krenu izvinjavati od 2016 za kikseve pa ce i ovi doci na red.
Amar je kriv za Mladost i Krupu milon posto.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 24 okt 2020, 21:30

Mi nemamo ekipu za titulu, ovo je ekipa za drugo ili trece mjesto. Za sad sezona ide po planu.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 24 okt 2020, 21:30

LjoZee je napisao/la:
24 okt 2020, 21:23
bhsport je napisao/la:
24 okt 2020, 21:22
VeteranSA je napisao/la:
To sto neko nije nesto radio prije ne znaci da ne treba niko nikad u historiji kluba. Najgore je sto niko u ovom klubu nikad nece reci "kriv sam, napravio sam gresku".
A ko je to opravdavao? Ja pišem i govorim u svoje ime. Kako sam kritikovao i napadao tu upravu( uz neke pozitivne stvari koje su imali) tako to radim i sada.
A nema nam napretka dok stvari ne nazovemo pravim imenom, ne preuzmemo odgovornost, ne kreiramo dugoročne strategije i planove. Najlakše je na kritiku odgovoriti kritikom, međutim to nam nikakakv upgrade ili napredak ne donosi...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 okt 2020, 21:33

Amar je kriv i za 5 titula i 4 Kupa, koja je osvojio sa Željom. Kriv je što je najtrofejniji trener u historiji kluba. Milion posto.
Samo da se napomenu i neke druge činjenice.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 okt 2020, 21:37

let3 je napisao/la:
24 okt 2020, 21:33
Amar je kriv i za 5 titula i 4 Kupa, koja je osvojio sa Željom. Kriv je što je najtrofejniji trener u historiji kluba. Milion posto.
Da li to iko osporava ovdje mislim na ove ljude koji pisu normalno, smireno, bez uvreda?
Trazi se odgovornost za ovu sezonu tacnije igre u zadnje vrijeme. Nije dobro znaci da ne stima nesto. Bilo da je taktika, forsiranje igraca koji nisu u zadovoljavajucoj formi i za ovaj nivo takmicenja i slicno.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 24 okt 2020, 21:38

Zeljo nikad jadnije nije izgledao na terenu kao veceras.I pojedinacno i kao tim.Spori i bez ikakve ideje.Ništa lijepo za vidjeti.Poslije takve igre bod ko kuca.Stila je naš nosioc igre i kad njega ne ide ne ide ni tim.Nadati se da protiv pitara proigra i siguran sam da ce povuci i ostale i tada se mozemo nadati povoljnom rezultatu.U suprotnom mrka nam je kapa.

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 24 okt 2020, 21:38

Opusteno ima jos puno bodova u igri, ne trebaju nam nikakve podjele, idemo dobiti zrinjski u srijedu

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 24 okt 2020, 21:39

let3 je napisao/la:
24 okt 2020, 21:33
Istorija Druže...lijepo je to sve, samo mene iskreno zanima obećana titula na 100 godina...tebe ne? A ne da je daleko nego je "nemoguća misja"
Takođe me zanima organizacija i funkcionisanje kluba u budućnosti.Tebe ne? Cijela liga uprkos krizi napreduje, sve je više oganizovanijih klubova, stabilnih budgeta, a gdje smo mi? Prodavali bi grunt. Tebi svejedno?
Ne napadam nikoga, ne upirem prstom ni u koga, samo ne mogu biti zadovoljan ni malo....

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 24 okt 2020, 21:40

24 okt 2020, 21:18
UBIPITAR je napisao/la:
24 okt 2020, 20:43

Znam da nisu jeftiniji.Drugo puno ih je a ne vide što bi trebali vidjeti.Trece mnogi od njih ne znaju i da koštaju 100 maraka mjesecno puno je.
Moj prijedlog da popravimo stanje u klubu,pa mozda nas krene i u sportskom djelu,je da Amar i Dzubur naprave radnu posjetu FK Krupi i FK Mladosti da vide kako to ta dva mala kluba iz tako malih sredina opstaju u ovom vremenu korone.Mozda nešo nauce.
Opstaju što su mali,i plaćaju minimalno poreza,a mi smo veliki,preko 80 zaposlenih,plaćamo milionski porez,nismo d.j.l. nego UG,živimo od publike,sponzora.
Slino
Donja pipa
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 24 okt 2020, 21:40

Amar je odgovoran za Krupu i MDK kući, bez daljnjeg. Pogrešna postavka kao i prvo poluvrijeme protiv Olimpika. Ni danas nije bilo sjajno, ali povukao je nekako logične poteze u drugom poluvremenu. Međutim, ne treba zanemariti ni činjenice da se igrači na momente ponašaju kao retardirani. Mili centrira s centra, Hajdar ne može dodati prvom do sebe, Juričić pravi 73 prekršaja u napadu u 15 minuta a Štila, od početka sezone, nije izveo 2 prekida kako Bog zapovijeda.
Željezničar za život cijeli!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 24 okt 2020, 21:41

UBIPITAR je napisao/la:
24 okt 2020, 21:40
24 okt 2020, 21:18
UBIPITAR je napisao/la:

Slino
Donja pipa
Isprdak

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 okt 2020, 21:42

SudoHusika je napisao/la:
24 okt 2020, 21:40
Amar je odgovoran za Krupu i MDK kući, bez daljnjeg. Pogrešna postavka kao i prvo poluvrijeme protiv Olimpika. Ni danas nije bilo sjajno, ali povukao je nekako logične poteze u drugom poluvremenu. Međutim, ne treba zanemariti ni činjenice da se igrači na momente ponašaju kao retardirani. Mili centrira s centra, Hajdar ne može dodati prvom do sebe, Juričić pravi 73 prekršaja u napadu u 15 minuta a Štila, od početka sezone, nije izveo 2 prekida kako Bog zapovijeda.
Ali najgore od svega sto se isti sastav izaci protiv Zrinjskog. I hajde neke pozicije, ali isti vezni red. Ovo Alispahic-Hajdarevic je silovanje zivaca svakog navijaca. Razumijem Bojo ne moze, ali daj drugo nesto probaj od prve minute.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Laudrup, MukiBek i 16 gostiju.