UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Bundesliga
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Bundesliga » 25 okt 2020, 18:01

wadethegreat je napisao/la:
25 okt 2020, 17:34
Je li potvrdjeno da ce Dustin Conor biti na 155 ili ce se boriti na 170?
Nije jos ni borba potvrdjena a kamoli sta drugo :mrgreen:

Ne lozim se na Fergusona vec govorim da su ga izradili i da nije previse razmisljao. Barem bi se borio za pojas a ne za interim belt koji ima manji znacaj od BMF-a. Izgubio bi sigurno, ali je napravio nepromisljen potez.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 25 okt 2020, 18:12

Vidim rasplet u diviziji takav da Conor uzima titulu i proziva Khabiba da se vrati iz penzije da održe revanš.
I dalje bez obzira na sve, jaka je konkurencija ali Conor mi je No.1 u diviziji kad nema Khabiba. Naravno spreman Conor! :mrgreen:

didnot
Kontakt:

Post Postao/la didnot » 25 okt 2020, 21:54

Fuerza je napisao/la:
25 okt 2020, 18:12
Vidim rasplet u diviziji takav da Conor uzima titulu i proziva Khabiba da se vrati iz penzije da održe revanš.
I dalje bez obzira na sve, jaka je konkurencija ali Conor mi je No.1 u diviziji kad nema Khabiba. Naravno spreman Conor! :mrgreen:
Od Conora su bolji Ferguson, Poirier i Makhacev.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 okt 2020, 22:19

Jonesu fali kokaina i steroida, manifestuje se to odmah na Twitteru
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 25 okt 2020, 22:21

didnot je napisao/la:
25 okt 2020, 21:54
Fuerza je napisao/la:
Ferguson je previše otvoren i previše udaraca prima da bi ga mogao smatrati favoritom protiv Conora, s obzirom na kvalitet Conora u preciznosti i snazi udarca. Pisali smo na ovoj temi ranije o tome. Jedino u čemu dajem prednost Fergusonu je kardio,tj ako bi se borili svih 5 rundi, ali i tu zavisi koliko bi do pete runde Ferguson primio štete.
Poirier se jeste popravio u odnosu na njihov prvi meč, ali sigurno da je i Conor bolji. Tu vidim isti epilog kao u njihovom prošlom meču. Može svašta da bude, ali Conor njega dosta lakše može završiti, Dustin je volume puncher, a s obzirom na takav match up, mislim da bi moralo završiti nokautom a tu Conora vidim kao pobjednika.
Makhachev se još nije dokazao, njega čekamo.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 okt 2020, 22:22

miki_92 je napisao/la:
25 okt 2020, 22:19
Jonesu fali kokaina i steroida, manifestuje se to odmah na Twitteru
Istukao udarače, nadhrvao hrvače i pogušio majstore brazilske jiu-jitse.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 okt 2020, 22:28

jos samo da je bio cist

jbg uzeli ga na zub pa samo njegovi testovi izlaze pozitivni jer je crnac
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 okt 2020, 22:30

didnot je napisao/la:
Fuerza je napisao/la:
poiriera je vec zakuco jednom, mislim da ce u januaru opet biti preveliki zalogaj conor za njega. dustin nema odbranu da se suprotstavi adekvatno nekome ko je precizan i brz kao conor. udarci koje je primio od hookera bi ga sigurno nokautirali da je sa suprotne strane bio neko poput conora. slicno kao sa michaelom johnsonom sto mu se desilo.

tonyu bi se ponovio gaethje samo gore jer conor udara jace (poirierove rijeci, osjetio je udarce obojice). a ne bi ni uspio srusit conora jer ovaj ima mnogo bolju odbranu rusenja od gaethjea. cak i argument za kardio otpada, jer smo vidjeli gaethjeov kardio sinoc, u najboljem slucaju je trunku bolji od conora u tom segmentu. gaethje je jasno pokazao nacine da se tony pobijedi, ne upustat se u divlje razmjene, cekat tony i kontrirat, a uvijek ostavlja bradu otvorenu. to je conor specijalista, to je nesto u cemu je on najbolji.

conor je los matchup za sve ove strikere u lakoj, jer vjerovatno najpreciznije i najjace udara. gaethjeu bih dao najvece sanse. hrvači su pravi problem za njega, nema ih mnogo.

za makacheva ne znamo jos nista, nije se borio protiv top10 boraca. vidjet cemo.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 25 okt 2020, 22:46

A to sto je Conor totalno neaktivan borac to nema nista. Mislim da je njegove najbolje prosle i garantujem da ce ga Dustin uzeti i biti sampion u lakoj kategoriji.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 okt 2020, 23:03

Zabit je napisao/la:
25 okt 2020, 22:46
A to sto je Conor totalno neaktivan borac to nema nista. Mislim da je njegove najbolje prosle i garantujem da ce ga Dustin uzeti i biti sampion u lakoj kategoriji.
To ćemo vidjeti, možda jest možda nije, u zadnjoj borbi, iako je kauboj upitan protivnik, je izgledao u fizički najboljoj formi ikad. mnogo veći i jači. ako može bez problema skinuti na 70, ne vidim razlog zašto da mislim da je najbolje iza njega. svo znanje je tu i dalje, plus ogroman napredak u boksu.

Dustin je vrhunski borac, možda overall bolji i kompletniji od Conora (možda), ali stilski Conor mu je najgori matchup u diviziji osim Khabiba.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 okt 2020, 00:58

Conor bi trebao dobiti Dustina, Dustin je brawler koji pokušava biti tehnički borac.

Prima previše udaraca i Conoru su potrebna dva tri da te završi.

Nisam aktivan na ovoj temi ali vidim da @Donnie zna šta priča.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 26 okt 2020, 01:29

Ne voli raja Conora pa pise svoje zelje a ne objektivna vidjenja. Mcgregor je strasan fajter, lik ima bas puno u svom ofanzivnom arsenalu.
Cak mu je i odbrana od obaranja jako dobra s obzirom da ne gaji taj stil borbe.
"Preciznost pobjedjuje snagu, tajming pobjedjuje brzinu"
On je upravo taj lik.
Ne udara nesto narocito jako, nema knockout koji te automatski baca u komu, al ima preciznost.
Meni licno je nevjerovatan u tom segmentu.

Pogledat pobjedu protiv Mendesa, Alda, Alvareza ne znas koji je bio precizniji.
I može primit dosta udaraca.

Al raja ga hejta jer je i njih trash talko isto kao i svoje protivnike. :D
Nakon svake borbe nisi mogao da vidis nista drugo osim poštovanja prema suparnicima sa njegove strane.

Protiv Dustina ocekujem pobjedu iako je i Dustin strasan borac

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 okt 2020, 08:37

Conor je top 3 najboljih strikera u UFC-u ikada. Ne shvatam osporavanje Irca. Čovjek da nije počeo da se majmuniše bio bi najveći ikada. Sada ima priliku da se vrati na stari put, ako sad uzme titulu, vrlo moguće da dođe i do borbe sa Khabibom opet, jer Conor bi mogao imati više titula. Hehe. Ja sam za to. Ozbiljan Conor je strah i trepet.

Nemojte na Jon Jonesa zna i budala da je najveći MMA borac u historiji. Najkompletniji.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 okt 2020, 09:20

Osporavaju zato sto ne znaju sta je trash talk i zato sto bi htjeli da svi budu kao Khabib. Postoje drugaciji pristupi sportu. Neko je ponizan, neko voli trash talk i tu je sva ljepota UFC-a pogotovo. Tako je Conor izbacio iz takta Alda, Alvareza, Mendesa pa ih sve zavrsio. Aldo je htio da ubije Conora zbog svega sto je ovaj rekao na presicama pa se zaletio i popio ljevicu odmah na pocetku. Kasnije je Conor vise bio u nekim drugim stvarima, alkohol, box, nezdrav nacin zivota. Da se posvetio UFC-u mogao je mnogo vise ostvariti, zato se nadam da ce se sada uozbiljiti i nastaviti u UFC-u, a ne nekakve egzibicije sa Mayweatherom, Pacquiaom. Trati svoj talenat, definitivno jedan od najboljih i najpreciznijih udaraca.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 26 okt 2020, 11:33

Donnie Darko je napisao/la:
25 okt 2020, 22:30
didnot je napisao/la:
Fuerza je napisao/la:
poiriera je vec zakuco jednom, mislim da ce u januaru opet biti preveliki zalogaj conor za njega. dustin nema odbranu da se suprotstavi adekvatno nekome ko je precizan i brz kao conor. udarci koje je primio od hookera bi ga sigurno nokautirali da je sa suprotne strane bio neko poput conora. slicno kao sa michaelom johnsonom sto mu se desilo.

tonyu bi se ponovio gaethje samo gore jer conor udara jace (poirierove rijeci, osjetio je udarce obojice). a ne bi ni uspio srusit conora jer ovaj ima mnogo bolju odbranu rusenja od gaethjea. cak i argument za kardio otpada, jer smo vidjeli gaethjeov kardio sinoc, u najboljem slucaju je trunku bolji od conora u tom segmentu. gaethje je jasno pokazao nacine da se tony pobijedi, ne upustat se u divlje razmjene, cekat tony i kontrirat, a uvijek ostavlja bradu otvorenu. to je conor specijalista, to je nesto u cemu je on najbolji.

conor je los matchup za sve ove strikere u lakoj, jer vjerovatno najpreciznije i najjace udara. gaethjeu bih dao najvece sanse. hrvači su pravi problem za njega, nema ih mnogo.

za makacheva ne znamo jos nista, nije se borio protiv top10 boraca. vidjet cemo.
Joj lijepi moj kome ti objasnjavaš..

Pogledaj prvi komentar i lajkove, e takvi pišu o pobjedama brata mjeseca i zvijezde.
https://sportsport.ba/borilacki-sport/k ... ada/380109

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 okt 2020, 12:44

Bundesliga je napisao/la:
26 okt 2020, 09:20
Osporavaju zato sto ne znaju sta je trash talk i zato sto bi htjeli da svi budu kao Khabib. Postoje drugaciji pristupi sportu. Neko je ponizan, neko voli trash talk i tu je sva ljepota UFC-a pogotovo. Tako je Conor izbacio iz takta Alda, Alvareza, Mendesa pa ih sve zavrsio. Aldo je htio da ubije Conora zbog svega sto je ovaj rekao na presicama pa se zaletio i popio ljevicu odmah na pocetku. Kasnije je Conor vise bio u nekim drugim stvarima, alkohol, box, nezdrav nacin zivota. Da se posvetio UFC-u mogao je mnogo vise ostvariti, zato se nadam da ce se sada uozbiljiti i nastaviti u UFC-u, a ne nekakve egzibicije sa Mayweatherom, Pacquiaom. Trati svoj talenat, definitivno jedan od najboljih i najpreciznijih udaraca.
Meni je Conor odvratna pojava kao covjek sa onim svojim ponasanjem, a zamisli, nisam ni musliman.. a jos manje bih volio biti ponizan kao Khabib. Nisam ni ja retardiran, znam da je Conor takav i zbog para, ali za mene sport nije to i postovanje izmedju protivnika mora postojati. Makar neki osnovni nivo. A ne sva ona vrijedjanja, pa onda onaj fazon "its just business". A uostalom, postoji smekerski trash talk i postoji debilni trash talk. Za mene ono njegovo sigurno nije bilo smekerski.

Conor kao borac u ringu mi je bio omiljeni za gledanje i to je nesto sasvim drugo. Steta je sto se u potpunosti okrenuo zaradjivanju novca jer je mogao mozda vise uraditi u UFC, ali ko mu moze zamjeriti sto je odlucio uzeti 200-300 miliona za mec sa Mayweatherom.

Inace ja stvarno sumnjam u Khabibov povratak. Ne djeluje mi kao neko ko ce promijeniti misljenje.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 okt 2020, 12:55

Trash - talk je kad Conor kaže: "Who the fook is that guy" i "This is not a therapy session". Legendarno. Ali nema ništa smiješno kad kaže Brazilcu Aldu: "Da su ovo neka druga vremena, ja bi na konju porobio njegovu favelu i pobio sve koji nisu u stanju da rade", ili kad urliče "How's Noah, How's Noah" jer menadžer od Khabiba ima problem oko starateljstva za sina Noaha. Baviti se djetetom od menadžera tvog protivnika :oops:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 okt 2020, 12:57

Pa upravo to, treba postojati neka granica i vitestvo u svemu tome. Zato i rekoh da postoji smekerski i debilni trash talk.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 26 okt 2020, 13:01

Ali je terorista koji je planirao napad na Ameriku i postao je doušnik za FBI. :D

Ako je neko šmeker to je Conor nije covjeka u historiji pametnijeg bilo među ovim neobrazovanim vecinom glupim borcima koji je imao njegovu karizmu bio to boks ili MMA baš me zanima da li Cassiusa Clay-a smatraš da je imao debilni trash talk. :lol:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 okt 2020, 13:10

Tebi je recimo ovo prozivanje za sina smekerski? Ili ono sto je radio Khabibu za oca,vjeru? Ili ovo za favele?

Ako jeste, nema sta. Nemamo istu definiciju smekerskog.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.