UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Swanfilter
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Swanfilter » 29 okt 2020, 09:05

A ja se bas pitao zasto nije doslo do ozbiljnih kombinacija za taj mec. Borba dvije stepenice vise od one sa Fergusonom ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 okt 2020, 10:07

Borci u UFC-u su postali previse razmazeni, prerijetko se bore u toku godine. Dva puta, neki i jednom, a ratnici su na drustvenim mrezama. Izuzeci su Chimaev i Cerrone.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2020, 10:09

Bundesliga je napisao/la:
29 okt 2020, 10:07
Borci u UFC-u su postali previse razmazeni, prerijetko se bore u toku godine. Dva puta, neki i jednom, a ratnici su na drustvenim mrezama. Izuzeci su Chimaev i Cerrone.
Vidjet ćemo Chimaeva kad postane legitiman contender ili šampion. Evo ruka ako se bude borio više od dva puta godišnje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 okt 2020, 10:19

Donnie Darko je napisao/la:
29 okt 2020, 10:09
Vidjet ćemo Chimaeva kad postane legitiman contender ili šampion. Evo ruka ako se bude borio više od dva puta godišnje.
Vidjet cemo, to zavisi i od njegovih protivnika, pogotovo ako bude contender. Traze full camp pa se to oduzi, a i UFC hoce da promovise i zaradi vise. I sada ga je 90% boraca izbjegavalo i nisu se htjeli boriti sa njim. Ovo sto su uradili Edwardsu mi se nikako ne svidja, nije mogao lik izaci iz Velike Britanije a htio se boriti i kasnije su rekli da je odbio borbe. Logicno da nece borbu sa Thompsonom, Woodleyem recimo jer je vise zasluzio od Burnsa borbu sa Usmanom.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2020, 11:37

29 okt 2020, 10:19
29 okt 2020, 10:09
Vidjet cemo, to zavisi i od njegovih protivnika, pogotovo ako bude contender. Traze full camp pa se to oduzi, a i UFC hoce da promovise i zaradi vise. I sada ga je 90% boraca izbjegavalo i nisu se htjeli boriti sa njim. Ovo sto su uradili Edwardsu mi se nikako ne svidja, nije mogao lik izaci iz Velike Britanije a htio se boriti i kasnije su rekli da je odbio borbe. Logicno da nece borbu sa Thompsonom, Woodleyem recimo jer je vise zasluzio od Burnsa borbu sa Usmanom.
Tražit će i on full kamp samo dok dođe na taj level.

Zašto je logično da se ne bori sa Thompsonom? Edwardsu su još uvijek najbolje pobjede u karijeri kauboj i RDA, obojica daleko od prajma, i obojica većinu karijere proveli u lakoj. Uopšte mu nije jak rezime toliko da dobije borbu za titulu, po meni, a pogotovo ne da odbija borbe lijevo i desno kao da je šampion dugogodišnji. Edwards vs Thompson je savršen matchup koji bi doprinio kategoriji baš dobro, kao i Edwards vs Covington, a obje je odbio. Sad nek se bori sa Chimaevom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 okt 2020, 12:02

29 okt 2020, 11:37
Vidjet ćemo, ne traži ni Cerrone mada on nikada nije dosegao taj nivo prvaka ali o tom potom.
Zašto je logično da se ne bori sa Thompsonom? Edwardsu su još uvijek najbolje pobjede u karijeri kauboj i RDA, obojica daleko od prajma, i obojica većinu karijere proveli u lakoj. Uopšte mu nije jak rezime toliko da dobije borbu za titulu, po meni, a pogotovo ne da odbija borbe lijevo i desno kao da je šampion dugogodišnji. Edwards vs Thompson je savršen matchup koji bi doprinio kategoriji baš dobro, kao i Edwards vs Covington, a obje je odbio. Sad nek se bori sa Chimaevom.
Nije ni Burns nešto bolji. Pobijedio Woodleya koji bi se trebao penzionisati koliko je opao u kvalitetu a nije ni u cvijetu mladosti. Edwards se htio boriti sa Burnsom, Usmanom ali nije mogao izaći iz Velike Britanije jer je korona prouzrokovala lockdown svugdje. Zbog toga su se i borili Woodley i Burns. Thompson nije njegov nivo realno i vjerovatno je mislio ako može Burns dobiti tako brzo title shot zašto ne bih i ja. Chimaev je dosta opasniji i teži protivnik od Thompsona, izradio ga je UFC a i on sam sebe. Ucijenili su ga da se bori sa njim inače bi ispao sa rankinga.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 okt 2020, 12:10

Ovaj mali ima nekoliko miliona pretplatnika na kanalu gdje pokazuje borilačke vještine i kako se odbraniti u uličnoj tuči, dobro to on objašnjava ali sa UFC borcem Thompsonom izgleda kao da bi bio nokautiran u trećoj sekundi kad god bi se potukli :lol:

Zadnja izmjena: Drape, dana/u 29 okt 2020, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 29 okt 2020, 12:12

29 okt 2020, 12:02

Nije ni Burns nešto bolji. Pobijedio Woodleya koji bi se trebao penzionisati koliko je opao u kvalitetu a nije ni u cvijetu mladosti. Edwards se htio boriti sa Burnsom, Usmanom ali nije mogao izaći iz Velike Britanije jer je korona prouzrokovala lockdown svugdje. Zbog toga su se i borili Woodley i Burns. Thompson nije njegov nivo realno i vjerovatno je mislio ako može Burns dobiti tako brzo title shot zašto ne bih i ja. Chimaev je dosta opasniji i teži protivnik od Thompsona, izradio ga je UFC a i on sam sebe. Ucijenili su ga da se bori sa njim inače bi ispao sa rankinga.
Nije mogao izaći iz VB u početku lockdowna, kasnije je itekako mogao. Nudili su mu Usmana 11. jula, odbio je jer je short notice. Uskočio je Masvidal i uzeo pare.

Naravno da su ga ucijenili i neka su. Nisi nikakva zvijezda i ne pitaš se ni za šta. Tvoje je da slušaš šta ti UFC kaže i završeno. Chimaev je izgradio ime i brend za dvije sedmice, ovaj to evo za 6 godina nije u stanju.

Ako izgubi od Chimaeva, tu mu je kraj karijere u UFC-u.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2020, 12:16

29 okt 2020, 12:02
Vidjet ćemo, ne traži ni Cerrone mada on nikada nije dosegao taj nivo prvaka ali o tom potom.
Stephen Thompson nije Edwardsov nivo?

Mogao se boriti sa Woodleyem, ponuđena mu je opet ta borba, odbio je i nju. Odbio je Woodleya, Usmana, Covingtona, Thompsona i onda Chimaeva. Burns će dobiti borbu za titulu zato što je suprotan od Edwardsa, on se zapravo želi boriti.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 29 okt 2020, 12:24

Rocky ima 7-8 uzastopnih pobjeda i umislio je sebi da zasluzuje borbu za titulu(realno bi trebao/morao biti jednom pobjedom udaljen od toga) ali UFC nazalost ne funkcuionise tako.
Previse je borbi odbio a UFC te prekrizi nakon prvog odbijanja.
Al kao da je to bitno ja ne vidim ko ce skinuti Usmana sa tronau skorije vrijeme.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 okt 2020, 12:29

29 okt 2020, 12:16
Nije realno, Wonderboy je fantastičan borac ali je previše nekonstantan. Nekada ima odlično izdanje, nekada lagano izgubi.
Mogao se boriti sa Woodleyem, ponuđena mu je opet ta borba, odbio je i nju. Odbio je Woodleya, Usmana, Covingtona, Thompsona i onda Chimaeva. Burns će dobiti borbu za titulu zato što je suprotan od Edwardsa, on se zapravo želi boriti.
I vi previše vjerujete Dani, tako je pričao i za Conora svašta pa je ovaj izbacio DM-ove gdje je jasno tražio borbe ove godine a UFC mu to nije ispunio. Woodleya bi pobijedio, Thompsona, eto borit će se sa Chimaevim. To je dogovoreno.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2020, 12:43

29 okt 2020, 12:29
Nije realno, Wonderboy je fantastičan borac ali je previše nekonstantan. Nekada ima odlično izdanje, nekada lagano izgubi.
I vi previše vjerujete Dani, tako je pričao i za Conora svašta pa je ovaj izbacio DM-ove gdje je jasno tražio borbe ove godine a UFC mu to nije ispunio. Woodleya bi pobijedio, Thompsona, eto borit će se sa Chimaevim. To je dogovoreno.
Pa izgubi zato što mu je nivo konkurencije u dosadašnjoj UFC karijeri nekoliko klasa iznad Edwardsove. Edwardsu je druga najozbiljnija borba do sad sa Kaubojem, Thompson se borio redom sa prošlim, aktuelnim i budućim šampionima. Jedini loš poraz do sad mu je od Pettisa, u borbi koju bi dobio 9 od 10 puta. Vidjet ćemo Edwardsa sad kad se zamjerio UFC-u, pa kad mu zaredaju nekoliko kontendera u nizu, koliko će tu pobjeda biti.

Lik je dobar borac, ali nije uopšte dokazan još.

Tišina od strane Edwardsa poslije svih tih optužbi i informacija govori dovoljno o tome koliko su te informacije tačne.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 okt 2020, 13:01

A šta će dobiti ako se pobuni? Pa nije Conor da se može raspravljati sa organizacijom. Ne znam, meni škripi ta priča da je čovjek tokom najgore pandemije htio se boriti sa svima, molio da mu srede vizu, a kasnije kao neće ni sa kim da se bori. I na kraju prihvati jednu od najtežih mogućih borbi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 okt 2020, 13:08

29 okt 2020, 13:01
A šta će dobiti ako se pobuni? Pa nije Conor da se može raspravljati sa organizacijom. Ne znam, meni škripi ta priča da je čovjek tokom najgore pandemije htio se boriti sa svima, molio da mu srede vizu, a kasnije kao neće ni sa kim da se bori. I na kraju prihvati jednu od najtežih mogućih borbi.
Buni se godinu dana kako ga loše tretiraju, nije mu strani pojam placipickat.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 29 okt 2020, 14:06

U identicnoj situaciji je bio Colby pobjeđivao, a htjeli ga otpustit ovaj ništa nije doprinjeo zadnje vrijeme u vidu trashtalk-a jednostavno ne zeli..

Ako je nešto sigurno sigurno je to da bi ga skinuli s ranking-a da nije prihvatio borbu.

A Dana mu je rekao sasvim sigurno ako pobjediš boriš se za pojas.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 okt 2020, 14:37

Islam se zadnji put borio u septembru 2019. godine, samo je tri godine mlađi od Khabiba i još čeka svoju veliku pobjedu kojom će postati ozbiljan igrač. Khabib ga je proglasio svojim nasljednikom i rekao da će biti u njegovom trenerskom uglu kad 2021. godine postane šampion divizije :zviz:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 okt 2020, 00:52

:bale:

slika

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 okt 2020, 10:25

Evo i Usman kaze kako ne razumije na koji nacin se desava borba Edwards vs Chimaev. Kaze da Edwards zasluzuje vise postovanja jer je radio vrijedno da dodje tu gdje jeste. Chimaev je stroj i iskreno ne ocekujem da Edwards tu ista moze.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 30 okt 2020, 11:16

Teško je sad ocjeniti meč Edwards-Chimaev, jer ovom borbom Khamzat preskače nekoliko stepenica i bori se sa contenderom, a do sad se borio sa nerangiranim borcima. Tako da teško je reći da tu neko nema neke velike šanse posebno Edwards protiv nerangiranog Chimaeva. Isto tako Khamzat je pokazao svojim nastupima da može postati zvijezda UFCa da je dobar borac, ali prerano mi je ovo za prognozu jer jednostavno ga nisam vidio u borbi sa ovakvim protivnikom da mogu zaključiti da Edwards nema šanse.
Ovaj meč je odličan za pokazati ko je gdje i ko šta zaslužuje od njih dvojice.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 okt 2020, 11:46

Chimaev se borio sa likovima koji su redom imali omjere u UFC-u prije njega: 1-3, 0-0 i 6-5, dakle ukupno 15 borbi u UFC-u između sve trojice, sa omjerom 7-8. Tako da se još ne zna koliko je on zapravo dobar, ali Edwards je dobra prilika da se sazna.

Koliko Chimaev može silovat Edwardsa, toliko se može desiti i scenario u kojem Edwards pokaže "there's levels to this shit" performans protiv Chimaeva.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.