Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

direktor9
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la direktor9 » 25 okt 2020, 16:29

deno_TM87 je napisao/la:
24 okt 2020, 23:54
Ima li gdje da se pogleda, moze sa i bez prevoda ?

Evo ovdje imaš
https://ww5.fmovie.sc/online/genocidal- ... tml/?ep=10

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 25 okt 2020, 20:06

deno_TM87 je napisao/la:

ENGLISH DUB: https://www12.9anime.to/watch/genocidal ... 9x/ep-full

Mnogo dobar! :salut:

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 okt 2020, 23:29

Otelo je napisao/la:
23 okt 2020, 11:40
Ne znam zbog čega Toie Animation mrzi toliko Soru, ne samo u ovom filmu, nego i u rebootu Adventure keca.

Al' film je veoma zanimljiv, drugačiji antagonist, zanimljiva priča definitivno. Dosta bolje od Adventure Tri filmova.

Malo sam sad zbunjen, na ovoj stranici ima i serija Adventure 2020, šta je sad to? Da li treba to pogledati prije ovo filma ?
it's football day

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 okt 2020, 15:18

Baboon je napisao/la:
25 okt 2020, 23:29
Otelo je napisao/la:
23 okt 2020, 11:40
Ne znam zbog čega Toie Animation mrzi toliko Soru, ne samo u ovom filmu, nego i u rebootu Adventure keca.

Al' film je veoma zanimljiv, drugačiji antagonist, zanimljiva priča definitivno. Dosta bolje od Adventure Tri filmova.

Malo sam sad zbunjen, na ovoj stranici ima i serija Adventure 2020, šta je sad to? Da li treba to pogledati prije ovo filma ?
Adventure 2020 ti je reboot Adventure 01 serijala. Ne moraš gledati prije filma, s obzirom na to da film prati radnju originalnih Digimona, 02 i Digiminon Adventure tri serije, kao i onog prvog filma.

Ova 2020 serija je također zanimljiva, isti likovi, ali potpuno nova radnja i priča. Izašlo je svega oko 20 epizoda (serij još izlazi, mislim da je svake subote nova epizoda), pa možeš i pogledati.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 26 okt 2020, 17:38

BordoArmy88 je napisao/la:
25 okt 2020, 20:06
deno_TM87 je napisao/la:

ENGLISH DUB: https://www12.9anime.to/watch/genocidal ... 9x/ep-full

Mnogo dobar! :salut:
Zanimljiv pravo, znam da sam podavno tražio i nigdje sub nisam našao bar na engleskom, morao dub gledat.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 okt 2020, 17:57

Otelo je napisao/la:
26 okt 2020, 15:18

Adventure 2020 ti je reboot Adventure 01 serijala. Ne moraš gledati prije filma, s obzirom na to da film prati radnju originalnih Digimona, 02 i Digiminon Adventure tri serije, kao i onog prvog filma.

Ova 2020 serija je također zanimljiva, isti likovi, ali potpuno nova radnja i priča. Izašlo je svega oko 20 epizoda (serij još izlazi, mislim da je svake subote nova epizoda), pa možeš i pogledati.
Vrh, jedino mi je i Adventure 01 bio dobar i donekle 02. Svi ostali su naglo kvalitetom padali prema dolje. I onaj mini-serijal Tri mi je dosta bio naporan i većinu vremena dosadan i nezanimljiv. Još večeras ću početi gledati ovaj reboot.
it's football day

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 okt 2020, 18:59

Baboon je napisao/la:
26 okt 2020, 17:57
Otelo je napisao/la:
26 okt 2020, 15:18

Vrh, jedino mi je i Adventure 01 bio dobar i donekle 02. Svi ostali su naglo kvalitetom padali prema dolje. I onaj mini-serijal Tri mi je dosta bio naporan i većinu vremena dosadan i nezanimljiv. Još večeras ću početi gledati ovaj reboot.
Samo da znaš da je početak, prvih par epizoda veoma čudno i netipično za Digimone, vidjeti ćeš, pa nemoj prestati gledati. Al' nakon treće epizode dobije se onaj stari osjećaj. Nećeš se razočarati.

Ja se 02 slabo sjećam skroz, znam da je bilo meh. Novi likovi mi nisu sjeli, nit' išta, čak sam nedavno gledao epilog 02 jer se nisam sjećao istog.

Od ostalih serijala nisam gledao ništa, ali sam počeo gledati Tamerse jer na redditu pišu da je to najbolja sezona Digimona, pa ćemo vidjeti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 28 okt 2020, 19:42

Veliki pozdrav svim anime fanovima, posebno fanovima Digimona!

Mislim da na ovim prostorima ne postoji veći fan Digimona, bar ako ćemo suditi po mojoj kolekciji. :mrgreen: Inače malo ko u mom okruženju uopće zna da sam kolekcionar i ove fotografije nikad prije nigdje nisam podijelio.

Lijevo je prvi zvanični Digimon album sa sličicima i neotvorenim paketićima (imam i neotvorenu kutiju s 50 paketića), pored je zvanični Digimon 2 album također sa sličicama i neotvorenom kutijom u kojoj je 50 neotvorenih paketića.

Kutija pored (s folijom) sadrži 11 neotvorenih paketića Digimon Trading Cards (shorturl.at/qKT37), po sedam karata u paketiću. U podnožju se možete podsjetiti o kojim kartama se radi. Na fotki je još nekih cca. 40 razglednica i dva lunch boxa ispunjena Digimon artiklima koji su zapravo najbitniji u ovoj priči.

Na drugoj fotografiji je dio sadržaja iz lunch boxes, kompletiran set prve generacije Bandai figurica iz 1999. godine! Postavio sam sebi cilj i uspio sam dvaput kompletirati set, na fotki su duplikati jer nisam htio vaditi ove u boljem stanju obzirom na to da je svaka u zaštitnoj vrećici.

Kod nas su se, koliko se sjećam, prodavale zajedno s onom rozom kutijicom u kojoj je bila "trakasta" žvaka (Bubble Tapes), dok su u Japanu prodavane u ovim kutijama gdje ste dobili figuricu, karte s dva naličja na kojima ste imali popis figurica i mogli staviti kvačicu kraj onih koje imate i neke bombonice (žuta kesica na fotki).

Inače, dosta toga što vidite imam na prodaju (duplikati).

To be continued...

slika

slika

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 28 okt 2020, 23:07

TopRemove je napisao/la:
28 okt 2020, 19:42
Veliki pozdrav svim anime fanovima, posebno fanovima Digimona!

Mislim da na ovim prostorima ne postoji veći fan Digimona, bar ako ćemo suditi po mojoj kolekciji. :mrgreen: Inače malo ko u mom okruženju uopće zna da sam kolekcionar i ove fotografije nikad prije nigdje nisam podijelio.

Lijevo je prvi zvanični Digimon album sa sličicima i neotvorenim paketićima (imam i neotvorenu kutiju s 50 paketića), pored je zvanični Digimon 2 album također sa sličicama i neotvorenom kutijom u kojoj je 50 neotvorenih paketića.

Kutija pored (s folijom) sadrži 11 neotvorenih paketića Digimon Trading Cards (shorturl.at/qKT37), po sedam karata u paketiću. U podnožju se možete podsjetiti o kojim kartama se radi. Na fotki je još nekih cca. 40 razglednica i dva lunch boxa ispunjena Digimon artiklima koji su zapravo najbitniji u ovoj priči.

Na drugoj fotografiji je dio sadržaja iz lunch boxes, kompletiran set prve generacije Bandai figurica iz 1999. godine! Postavio sam sebi cilj i uspio sam dvaput kompletirati set, na fotki su duplikati jer nisam htio vaditi ove u boljem stanju obzirom na to da je svaka u zaštitnoj vrećici.

Kod nas su se, koliko se sjećam, prodavale zajedno s onom rozom kutijicom u kojoj je bila "trakasta" žvaka (Bubble Tapes), dok su u Japanu prodavane u ovim kutijama gdje ste dobili figuricu, karte s dva naličja na kojima ste imali popis figurica i mogli staviti kvačicu kraj onih koje imate i neke bombonice (žuta kesica na fotki).

Inače, dosta toga što vidite imam na prodaju (duplikati).

To be continued...

slika

slika
Odlicna kolekcija :thumbup:
slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 29 okt 2020, 06:18

deno_TM87 je napisao/la:
28 okt 2020, 23:07

Odlicna kolekcija :thumbup:
slika
Hvala, uvijek mi je drago vidjeti i tuđe kolekcije! Bilo bi dobro kad bi svako od korisnika postavio svoju Digimon kolekciju ili bar poslao meni u pp. :D

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 29 okt 2020, 07:30

Evo nastavka, zaboravio sam spomenuti nekoliko stvari u prvom postu. Prvo, ovakav tip figurica je inače poznatiji kao finger puppet. Drugo, pored svih iz prve sezone Taichi i Yamato također imaju svoj finger puppet (imam oboje), međutim iako su isto Bandai oni ne spadaju u ovaj zvanični set jer nisu dolazili u ovim kutijama. Treće, sve figurice iz prve sezone smo imali priliku kupiti u Bosni i Hercegovini, sve osim dvije! Monzaemona i Piccolomona. Monzaemona sam nabavio iz Hong Konga, Piccolomona iz Japana. Zašto nikad kod nas nisu došli, prava je misterija...

Inače, Bandai je pustio u prodaju finger puppets za prvu, drugu, treću (Tamers) i sedmu (App Monsters) sezonu, a mi u BiH mogli smo kupiti samo figurice iz prve sezone.

Kompletirao sam i set druge sezone, s tim da na fotki nisu Takeru, Wormmon i Stingmon. Iz Tamersa mi nedostaju Renamon i Omnimon, iz App Monsters još samo Hackmon.

Na fotkama su dakle figurice iz druge sezone i još jedna jako rijetka stvar, poster s prikazom svih figurica prve i druge sezone.

slika

slika

Kasnije u toku dana ću objaviti fotke svega ostalog što još imam, s tim da ću ih staviti među "spoilere".

Inače, koga god zanima kupovina ovih figurica, neotvorenih paketića i slično neka mi se javi. :D

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 29 okt 2020, 17:42

Respekt, vrhunska kolekcija. Kakva iskustva imaš sa Digimon igrama? Meni je u sjećanju ostala igra koja se zvala mislim Digimon World 3, imao sam je na "kecu", kad se samo sjetim koliko sam se napatio da je završim.
it's football day

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 29 okt 2020, 18:12

Baboon je napisao/la:
29 okt 2020, 17:42
Respekt, vrhunska kolekcija. Kakva iskustva imaš sa Digimon igrama? Meni je u sjećanju ostala igra koja se zvala mislim Digimon World 3, imao sam je na "kecu", kad se samo sjetim koliko sam se napatio da je završim.
Hvala, hvala! :D Kao mali nisam volio takve tipove igara tako da nisam to ni igrao. Jedine Digimon igrice ikad koje sam igrao su Digimon Rumble Arena i Digimon Rumble Arena 2. :mrgreen:

Inače, pitanje za sve pa i za tebe, da li je neko ovdje pogledao sve Digimon sezone? Trenutno uživam u Rebootu, pogledao sam posljednji film Last Kizuna i kad stignem pogledam poneku epizodu Xros Wars serijala. Što se tiče Frontiera i Saversa pogledao sam samo prvu epizodu od svake, da li ih je neko pogledao do kraja i kakav su dojam ostavili?

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 29 okt 2020, 18:50

TopRemove je napisao/la:
29 okt 2020, 18:12

Hvala, hvala! :D Kao mali nisam volio takve tipove igara tako da nisam to ni igrao. Jedine Digimon igrice ikad koje sam igrao su Digimon Rumble Arena i Digimon Rumble Arena 2. :mrgreen:

Inače, pitanje za sve pa i za tebe, da li je neko ovdje pogledao sve Digimon sezone? Trenutno uživam u Rebootu, pogledao sam posljednji film Last Kizuna i kad stignem pogledam poneku epizodu Xros Wars serijala. Što se tiče Frontiera i Saversa pogledao sam samo prvu epizodu od svake, da li ih je neko pogledao do kraja i kakav su dojam ostavili?
Vidi fakat sam i ja igrao taj Rumble, ono kreneš sa rookie digimonom makljažu pa kad napucaš onaj bar prebacuješ na mega. Sad nemam pojma koji je dio, uglavnom jedan sam igrao samo. Mada mi je DW3 bio mnogo bolji, jer je rpg igra bila, ono skupljaš digimone, nabijaš im level, prelaziš misije i imaš i side-questove pored glavnih, plus kartaška igra u igri itd..

Što se tiče tvog pitanja, ovako:

Digimon Adventure - najbolji svakako, tu sam i zavoli sve u vezi digitalnih monstera :D

Digimon Adventure 02 - nastavlja digimon sagu, mada kvalitetom lošiji, pogotovo kraj mi se nije svidio nikako, baš lejm. I početak sa onim
egg evolucijama mi je bilo smor

Digimon Tamers - Tamersi su mi isto generalno gledano ok, još uvijek da tako kažem su držali izvorni stil, radnja više-manje ok.

Digimon Frontier - Ovdje mi već dolazi do ogromnog pada kvalitete, jednostavno nekako mi su izgubili nit, odgledao do kraja, ali mršavo
sve u svemu

Digimon Data Squad - Ovo mi je već bilo totalni shit i mislim da sam odustao negdje nakon 10ak epizoda

Znam da su još se pojavili kasnije Digimon Fusion/Xros Wars i Digimon Universe: App Monsters ali nikad ih nisam pogledao, i nakon dugo godina pogledam onaj reunion Tri kako se već zvalo i ostanem razočaran.

I prije par dana me Otelo iznenadi sa ovom novom serijom Adventure 2020 i mogu ti reći da sam više nego zadovoljan, znači onaj stari dobri osjećaj. Pogledao sam do večeras 13 epizoda, nakon Evropske lige još ću bar 2.
it's football day

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 okt 2020, 19:33

Baboon je napisao/la:
29 okt 2020, 18:50

I prije par dana me Otelo iznenadi sa ovom novom serijom Adventure 2020 i mogu ti reći da sam više nego zadovoljan, znači onaj stari dobri osjećaj. Pogledao sam do večeras 13 epizoda, nakon Evropske lige još ću bar 2.
Na ovoj stranici što sam linkao ti izlazi epizoda svake nedjelje poslije 12h - 13h, prate redovno izbacivanje, samo urade prijevod.

Što se kolekcije tiče, svaka čast. Volim kad ljudi skupljaju ovako nešto :salut:

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 30 okt 2020, 16:40

Otelo je napisao/la:
29 okt 2020, 19:33
Što se kolekcije tiče, svaka čast. Volim kad ljudi skupljaju ovako nešto :salut:
Hvala svima, drago mi je da sam pojedine podsjetio na stare dane! :D Napisao sam da ću fotkati i ostatak kolekcije, ali ipak sam kasnije dobio osjećaj da mi se ne da i to vaditi i fotkati tako da ću to poslati jedino u PP nekome koga baš zanima.

Inače, što se tiče @Baboon, dijelim mišljenje s tobom da su se mnoge stvari u narednim sezonama mogle bolje uraditi/završiti, ali ja se nekako ne usudim reći ni za jednu sezonu da mi je loša, meni je valjda bitno samo da se izbacuju nove Digimon "stvari" pa kakve god bile. :mrgreen:

Nadam se da će snimiti neki Reboot za drugu sezonu ili nastavak na Tamerse. :thumbup:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2020, 18:30

Dok je bio tu kissanime, pri otvaranju pokaže top 10 animes iz nove sezone i koji su najgledaniji. Kako je ukinuše, izgubio sam potpunu percepciju o tome šta bi obilježio da gledam, niti koji su animes "in".

Na chia anime nema toga.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 03 nov 2020, 18:34

Neutral je napisao/la:
03 nov 2020, 18:30
Dok je bio tu kissanime, pri otvaranju pokaže top 10 animes iz nove sezone i koji su najgledaniji. Kako je ukinuše, izgubio sam potpunu percepciju o tome šta bi obilježio da gledam, niti koji su animes "in".

Na chia anime nema toga.
Može ti MyAnimeList biti neka okvirna tačka gledanja , imaš prosječnu ocjenu korisnika , kao i broj koliko se puta otvorio taj anime na MAL-u , sasvim dovoljno da skontaš šta je gledljivo. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 07 dec 2020, 02:23

Finalna sezona Attack on Titan počela večeras , hype je veliki. :ljepota:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !