Pa nije bas starija, u pitanju je AM3/AM3+ ploča. Koji je uopće utor u pitanju kod ovih SSD diskova? PCI-E ili nešto novije?
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
#SuningOUT
Pretpostavljam da ti mislis na m2 SSD, nemas takav utor na ploci.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
imas ovaj adapter, al opet moras provjeriti da li ti ploca ili bios dopusta boot sistema sa pci-e slota

-
- Kontakt:
Imam 5-6 godina star PC, ne igram nešto igre osim nba 2k21 ali tu osjetim već nelagodu, stuttering, lagove...
Grafička koju imam je GTX 750 ti 2gb pa je i razumljivo da imam takvo iskustvo.
Istu sam stavio na prodaju a planiram uzeti RX 470 8gb mining uz nadoplatu.
Može li mi neko reći koliko mi je ovo isplativo, i ova je što planiram uzeti također korištena.
Tražio sam one stranice sa usporedbama grafičkih ali nije mi jasno ovo "miming" je li to neka posebna u toj seriji ili, nisam našao na tim stranicama.
Može li mi neko reći koliko mi je ovo isplativo, i ova je što planiram uzeti također korištena.
Tražio sam one stranice sa usporedbama grafičkih ali nije mi jasno ovo "miming" je li to neka posebna u toj seriji ili, nisam našao na tim stranicama.
juče slobodan prostor na C disku bio oko 69 Gb,odgledao jedan film ,koji je mozda 1,5 Gb,jutros slobodan prostor 98 Gb,kako?
Problem sa mining karticama je sto vecina nema OUTPUT za monitor + ne znaš u kakvom su stanju jesu li dugp koristene itd. Napiši ostatak konfiguracije i buđet za karticu mozda mozes nesto sklepat. Ako nisi zahtjevan gamer mozes uzeti gtx 970 od 4 GB. Oko 200 KM na piku mozda mozes naci i jeftinije. Inače sve kartice amd od 8 gb po piku su korištene za majnovanje tako nemoj se zalijetati.Straightforward je napisao/la: ↑17 okt 2020, 20:37Imam 5-6 godina star PC, ne igram nešto igre osim nba 2k21 ali tu osjetim već nelagodu, stuttering, lagove...

Sto se tiče m2 ssd. Malo je brzi od obicnih SSD ali na kraju krajeva ta razlika je zanemariva obicnom korisniku. Par sekundi loada u igricama ne cini neku bitnu razliku da opravda vecu cijenu ko ima ogranicen buđet. Meni je plus što nema nikakvih kablova i lijepše legne u centralnu.

- Illmatic09
- Kontakt:

monitor radi bez prekida, dakle, napajanje je okej, no, kad nesto drkam, satro da pokusam popraviti, naletim na ovo obavjestenje, u kome pise da signal ne dolazi s kompjutera i obzirom na ovu ikonicu skroz dole, pokazuje da je rijec o "vga" kablu, dakle, to je jedno od dva kabla koja idu u monitor, tako da cu sutra kupiti novo "vga" kablo
inace, slika mi je crna, medjutim, kad ugasim monitor, pa ga upalim, vrati se slika na par sekundi, s tim sto monitor cvrci za to vrijeme i ponovo slika bude crna... ako ne bude do "vga" kabla, odnijeti cu majstoru, no, da se ne bih peglao beze, prvo cu probati ovo, pa rekoh da upitam jel neko s foruma imao takav problem
AMD 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
90% isušio se visokonaponski(prvi iza greca) Kondenzator/Elektrolit u primarnom dijelu napajanja, u prilog tome ide i VGA prikljucak sto implicira da je monitor dovoljno star za takav kvar!Chinaglia je napisao/la: ↑21 okt 2020, 22:59
monitor radi bez prekida, dakle, napajanje je okej, no, kad nesto drkam, satro da pokusam popraviti, naletim na ovo obavjestenje, u kome pise da signal ne dolazi s kompjutera i obzirom na ovu ikonicu skroz dole, pokazuje da je rijec o "vga" kablu, dakle, to je jedno od dva kabla koja idu u monitor, tako da cu sutra kupiti novo "vga" kablo
inace, slika mi je crna, medjutim, kad ugasim monitor, pa ga upalim, vrati se slika na par sekundi, s tim sto monitor cvrci za to vrijeme i ponovo slika bude crna... ako ne bude do "vga" kabla, odnijeti cu majstoru, no, da se ne bih peglao beze, prvo cu probati ovo, pa rekoh da upitam jel neko s foruma imao takav problem
Obicno je oznake 68uf 400V i kad se isuši pocinje zujati kada se opterti napajanje, bas kao u tvom slucaju!
Kvar od par maraka!
Otprilike ovako izgleda!

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
da vas pitam uzeo sam neki dan racunar,, sad kontam ubacit jaci procesor,, ev koja mi maticna,, Intel Q85 Express" eh mene zanima koji moze jaci podrzavat procesor evo i konfiguracije inace platio sam oko 500km.. Graficka je nova
i5 4570 3.2 GHZ 8GB SSD 250GB RX550 4GB 500 HD
Mozes ubaciti i7 cetvrte generacije... malo si mogao i bolje proci.edvinrz je napisao/la: ↑29 okt 2020, 22:09da vas pitam uzeo sam neki dan racunar,, sad kontam ubacit jaci procesor,, ev koja mi maticna,, Intel Q85 Express" eh mene zanima koji moze jaci podrzavat procesor evo i konfiguracije inace platio sam oko 500km.. Graficka je nova
jesam al et moram i napojnu promjenit bar od 500W ubacit
Koja je sad? Tacno koji proizvodjac i model, te koliko watti? Taj PC nije nikakav potrosac.
320 W
Ne znam jesam li to već uradio ali pohvale za Mickey84.
U roku 24 sata mi došla dva slota rama (8 i 16gb), te 2TB hard disk. Uz to mi je poslao fiskalni račun sa važećom garancijom na 24 mjeseca
U roku 24 sata mi došla dva slota rama (8 i 16gb), te 2TB hard disk. Uz to mi je poslao fiskalni račun sa važećom garancijom na 24 mjeseca

Top lik, sigurno jedan od najsigurnijih na piku i mozda i najduze u tom poslu od ovih sto su aktivni.
Izvinite sto ovdje pisem al' ne znam na koju temu bih, ova mi nekako najprikladnija. Naime treba mi samo internet pristup u Sarajevu - Zaima Šarca (zvanično pripada Bjelavama), logosoft nije opcija jer ne pokrivaju taj teren, txtv takodjer kazu samo pokrivaju Dobrinju
, telemach koliko znam nema opciju samo internet. Da li postoji jos neka realna opcija a da nije sugavi bhtelecom?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.