ima se moze se

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
ima se moze se
Poklopila se dobra forma tima. To je isto kao sa nama prosle sezone kad se poklopilo. Haman pola tima u formi zivota, a ove sezone je to na nizem nivou bar kod ovih igraca sto su bili tu prosle sezone. Njima obrnuto. Prosle losije, ove bolje.zeljovac21 je napisao/la: ↑30 okt 2020, 17:48Igraju s velikom dozom samopouzdanja, da su igracki superiorni u odnosu na ostale, nisu.
Razlika je u tome što su oni od zadnjeg derbija ostavili sve i jednog igrača koji nešto vrijedi a na to su doveli 5-6 ciljanih pojačanja dok smo mi ostali bez igrača koji su nam bili jako bitni u to vrijeme a nismo doveli dostojne zamjene ni za njih a kamoli nešto nadogradili. I zato je naših 25 bodova u 11 kola realno veliki uspjeh.LjoZee je napisao/la: ↑30 okt 2020, 17:51Poklopila se dobra forma tima. To je isto kao sa nama prosle sezone kad se poklopilo. Haman pola tima u formi zivota, a ove sezone je to na nizem nivou bar kod ovih igraca sto su bili tu prosle sezone. Njima obrnuto. Prosle losije, ove bolje.zeljovac21 je napisao/la: ↑30 okt 2020, 17:48Igraju s velikom dozom samopouzdanja, da su igracki superiorni u odnosu na ostale, nisu.
Oni su daleko od strasnog,ali su izgradili pobijednicki mentalitet i zaista trenutno djeluju mocno. Ovo ni filozof ne bi skontao ali nema veze.
BarbareZeljin je napisao/la: ↑30 okt 2020, 17:59Oni su daleko od strasnog,ali su izgradili pobijednicki mentalitet i zaista trenutno djeluju mocno. Ovo ni filozof ne bi skontao ali nema veze.
Taj put do ovog kako sad izgledaju,i sva ova serija pobijeda,traje evo dvije godine. Ako izuzmemo dva derbija protiv nas,oni su imali nevjerovatne nizove pobijeda,koje su bile i plod srece i svega sto im je islo na ruku. Nevjerovatna je kolicina nafake koja je isla njima u korist,ja sam bio ubijedjen prije prekida zbog korone da im se to mora vratiti.
Bilo je sta je bilo,i sada su tako krenuli u sezonu. A onda kada smo svi ocekivali neke poraze,oni hladno dobiju i to bez po muke. I bukvalno okrenu stvari da pocinju izgledati zastrasujuce za cijelu ligu.
Jednostavno imaju sirinu a i sve im ide na ruku.
Citava liga je u nekoj polu formi,i oni to obilato koriste.
Onaj derbi kad smo zijanili 0-3. Ja zaista prvi put u zivotu a znali smo i imati puno losije sastave,nisam vidio nacin kako ih mozemo pobijediti tada. I tada smo sve nade polagali ako slucajno zaigra Zec. A nije...
Pola godine kasnije ih razbijes,a nista specijalno nisi promijenio,toliko dramaticno. Stilic je tek dosao i usao 15 minuta.
Derbi 1-3 smo isto tako otisli nakon poraza od Sirokog i malo je ko vjerovao da cemo glat dobiti.
Stvari sada izgledaju slicno kao i tada.
Sve je u glavama i pristupu igraca. Realnost je da bolje izgledaju od nas i to puno. A nada je da to moze biti prekratnica,i da ih konacno krene maler. Jednostavno zakon velikih brojeva.
Nazalost vise mozemo vjerovati u to i Amaru i njegovim carolijama,nego na osnovu onog sto nasi igraci pruzaju.
Meni je nekako ono InshAllah zvucalo kao nada. Jednostavno mu vjerujem i kad je tesko,najteze.
Na pocetku sezone sam gledajuci raapored do zimske pauze napisao da je nekako ostati u 4-5 bodova. A onda oni imaju poprilicno **** raspored. Pa se onda muski pofajtat do kraja.
Neko ce reci Amar izvlaci maksimum iz prosjecne ekipe.
Nije ni to daleko od istine. Mi zaista imamo finu brojku igraca koji ne zasluzuju igrati kod nas.
Kakva god situacija bila.Ali ima par koji kad su u formi su klasa za ligu.
Sto se tice Sarajeva. Imaju sirinu,ali isto tako davno sam govorio i sad to mislim Sarajevo je 3 igraca. Ahmetovic,Rahmanovic i Tatar.
Ove sezone bez ovog prvog. Ostalo sve ogra toplo hladno. Ova dvojica im bukvalno donose prevagu jer ih ide i bukvalno su strijelci vec u tunelu. To je jednostavno kad te ide ide. Ali ja to postujem,koliko god frustrirali golovi iz nicega i odbica,jednostavno treba to znati koristiti.
Tako se pravi taj osjecaj da si mocan.
Vjerujte ako bi kojim slucajem dobili u derbiju,vidjeli bi poslije da su daleko od mocnog.
Njima je derbi u glavi kao zelja da pokazu,ne da nas pobijede nego da pokazu da su klasa za nas. To je sve posljedica onih 8 komada.
To je nasa sansa. To je nas Ali protiv Foremana.
A sa druge strane ako nas mlatnu,onda sve ovo sto serem pada u vodu i treba im cestitat jer bi onda zaista pokazali da su bez premca ove sezone. Sto je najgore 6 sigurni bodova i opet bi sa ovako mrljavom igrom bili ispred njih. Jbg to je ta sreca koja je vazan dio tog orea nepobijedivosti.
Dobro i to, ali njih i dalje naprijed vuku Rahmanovic, Tatar koji su u dosta boljoj formi nego prosle godine u ovo vrijeme npr. Ne vuku njih puno pojacanja osim Pejovica mozda u sredini. Rahmanovic je njima ove sezone sto je nama bio Stilic prosle. To kad gledamo formu, znacaj za ekipu itd. Ja sam vise na to mislio.Dejan1921 je napisao/la: ↑30 okt 2020, 17:56Razlika je u tome što su oni od zadnjeg derbija ostavili sve i jednog igrača koji nešto vrijedi a na to su doveli 5-6 ciljanih pojačanja dok smo mi ostali bez igrača koji su nam bili jako bitni u to vrijeme a nismo doveli dostojne zamjene ni za njih a kamoli nešto nadogradili. I zato je naših 25 bodova u 11 kola realno veliki uspjeh.
Uvjek je bilo koliko para toliko muzike.vjetnamac je uložio ozbiljne pare i posvetio se klubu puno više nego kinez. plus zarada od europe dobre redovne i za naše uslove daju najavece plate igracima tako da su na dobrom putu da to i postanu a mi ako mislimo da budemo konkurenti pod hitno traziti investitora inace ovo će postati realnost.BosniaBoston je napisao/la: ↑30 okt 2020, 18:04Ovo sad djeluje zastrasujuce, vec sam se poceo bojat da ne postanu nas Dinamo/Apoel![]()
Moramo uzeti derbi i naravno utakmicu poslije derbija ako zelimo da imamo ikakvu sansu za titulu
Ma to svakako ali opet svakog ko iole valjaju su zadržali. Mogli su odbiti svaku ponudu za bilo koga dok smo mi prodali sve za koga su bile ponude plus su otišli ovi što su im istekli ugovori. Zamisli da smo mi ostavili Krpića, Ramovića, Sadikovića, Jovanovića i još na to doveli 3-4 dobra igrača. Pare i klupska stabilnost su ovdje najveća razlika u korist njih.LjoZee je napisao/la: ↑30 okt 2020, 18:08Dobro i to, ali njih i dalje naprijed vuku Rahmanovic, Tatar koji su u dosta boljoj formi nego prosle godine u ovo vrijeme npr. Ne vuku njih puno pojacanja osim Pejovica mozda u sredini. Rahmanovic je njima ove sezone sto je nama bio Stilic prosle. To kad gledamo formu, znacaj za ekipu itd. Ja sam vise na to mislio.Dejan1921 je napisao/la: ↑30 okt 2020, 17:56Razlika je u tome što su oni od zadnjeg derbija ostavili sve i jednog igrača koji nešto vrijedi a na to su doveli 5-6 ciljanih pojačanja dok smo mi ostali bez igrača koji su nam bili jako bitni u to vrijeme a nismo doveli dostojne zamjene ni za njih a kamoli nešto nadogradili. I zato je naših 25 bodova u 11 kola realno veliki uspjeh.