Nepotizam jeste jedna od rak rana BH društva - ali nije nepotizam ovo što neznalice pričaju. Niti oni razumiju šta ta riječ znači. Opet kažem - uzmite riječnik. Meni Bajević nije ni rod nit ništa. On je samo trener koji jesto pošao iz Veleža ali kakve to veze ima? On je trener sa 10tak trofeja iz respektabilnih liga, koji je igrao nerješeno s Juventusom i Realom na njihovom terenu.... - i takav rekord je jedino što je bitno. Znači ne radi se o mom rođaku koji nema iskustva na trenerskom poslu pa ga ja ko nešto guram - radi se o jednom od najistaknutijih trenera iz BiH na objektivnim parametrima - koji su neupitni. I jedina 2 kontra-argumenta koja čujem su: 1) ti si Veležovac i to je nepotizam jer je Bajević isto Veležovac i 2) Bajević je ostario i njegovi uspjesi i metode su zastarjele.ReX je napisao/la: ↑30 okt 2020, 16:31Ruku na srce svi brane svoje i to je najveci kancer. To sto navijaci gledaju repku kroz svoje klubove. Tako da ne trebaju se samo jedna grupa izdvajati.
Sarajlija nece dati da napises da Rahmanovic nije kalibar za repku, prizivaju Susica, kao sto smo imali gdje Zeljovci vecinom podrzavaju Mesu jer je njihov a igra nula bodova. Evo sad ovo i sa Mostarcima.. Zenicani nedaju na Bilino da se a kaze, itd itd..
Ali hajde sto navijaci to rade, nego sto je to politika i u savezu, sto gura svako svog i gledaju kako ce oni profitirati a ne bih reprezentacija.
Što se tiče prvog. Očito ti pljuvači ne znaju ni značenje riječi. I zašto bi neko mislio da je meni vaužniji interes Veleža iznad interesa BiH - kad svi znamo šta su i Velež i Veležovci prošli da se održi BiH u Mostaru. Stavljati pod upitnik moj patriotizam ili patriotizam Rođenih generalno je degutantno. Prođite Mostarskim mahalama i pogledajte rupe po zidovima i ruševine u 2020 godini pa se uvjerite sami u cijenu koji su ROĐENI platili, i dan danas plaćaju, za očuvanje BiH i svoju lojalnost istoj. Koji je to klub platio veću cijenu za interese BiH od Veleža? Svim Rođenima je važno prvenstveno da BiH napreduje - a to što je na klupi jedan od naših je samo bonus. Ja bi, a siguran sam i većina u Mostaru, uvijek prihvatio boljeg od Bajevića ako je zaista bolji - jer želim prvenstveno jaču BiH. Onaj ko zna Rođene, barem i malo - zna to. Onaj ko ne konta ovaj koncept - nema pojma o čemu se ovdje radi. Zato pričati o nepotizmu a pojma nemati ni ko sam ni šta sam je glupost svog nivoa. A uz to znati da navijam za Velež i tvrditi da bi podržavao lošijeg trenera protiv interesa BiH može samo neko ko veze nema o Rođenim - a ni o meni.
Što se tiče drugog, to je nešto što eksperti mogu pričati a niko ovdje nije ni trener a kamo li ekspert da bi mogao reći jesu li njegove metode zastarjele. To bi isto bilo kad bi Jelena Karleuša komentarisala akordnu progresiju Bethovenove simfonije - okle nje s tim? Isto tako, okle forumaša sa ss.ba u novijim i zastarjelim trenerskim metodama - a svi zajedno imaju karijeru od nekih 25 sati igranja ili treniranja fudbala. Eksperti!!!
Što se tiče ostalog, Rahmanović jeste zaslužio poziv - a da li bi se dokazao dalje - to ne znam dok ne vidim. To ne znaju ni Bajević ni Blažević dok ne vide. U tom i jeste poenta. Podmlađivanje ekipe je nešto što se mora proći da bi se nešto više uspjelo - a ono iziskiva probu svih tih igrača na nekom nivou.
Ne možemo mi isključivati Sarajlije iz diskusije o selektoru koji je iz Sarajeva samo zato što su Sarajlije. Niti to možemo raditi s Mostarcima u temama o Bajeviću ili bilo šta slično s ostalima. Treba gledati realne podatke pa vidjeti nalaz.
A to ovdje ne radi očito skoro niko.