SaltCityAttack je napisao/la:Sto nesretni pantersi?... ma od njih nema nista i ocekujem Steve Smitha u Bearsima slijedece sezone

..valjda nibi imao nista protiv pridruziti se Peppersu.
Ma Phila mislim da ne moze sa nama proci,jer vjeruj mi Vick je 4 utkamice odigrao protiv Bearsa i sve cetri je izgubio i nikad nije mogao trcati i to on zna...i on je sam izjavio to nakon utakmice ebiga

...mi imamo jako los secondary , ali kako kazu to su odlike Bersove odbrane koja godinama ne igra tu odbranu i dozvoljavaju takve lopte, ali zato imaju igrace koji napadaju na QB i umanjuju sansu da se bacaju takve lopte...znaci sama postavka njihove igre kazu da izgleda kao da svjesno dozvoljavaju takvu igru...ja to iskrneo nikad nisam ni znao, dok nisam pricao sa nekim ljudima koji su se bavili tim sportom...vec sam napisoa ovdje da poznajem i vozim bivseg igraca NorthWesterna i igraca koji je draftan od Packersa, pa poslije bio i u Delphinsima i Bersima u campu, ali nije uspjeo biti bolji nego treci QB u ekipi pa je onda otisao lik igrao NFL EUROPE za Frnakfurt cini mi se tako mi bas rece on.....on mi bas je pricao to sto se tice Bearsa jer je prosao dvije godine njihov camp i bas sam mu spominjao taj secondary def. on kaze da se ne zamaram sa tim, jer tako Bearsi igraju i dozvoljavaju pasowe, ali se uzdaju u igrace kao sto je Peppers i i drugi koji trebaju napadati QB.... iz tog razloga su i odpustili Andersona i ako je bio dosta dobar, ali nije ispunjavao ove sezone ono sto oni traze, jer nije napadao QB dovoljno sto se od njega trazilo,a naravno i Ogunleyea nisu potpisali, jer on vise nije onaj stari i zbog njihovih propusta taj secondary defens koji se ne preferira toliko, je najvise i ispastao....ebiga po brojebima gledano secondary i nije los Tilman je uzeo napravio 4 interceptions I 2 fumble, Harris je uzeo takodjer 4 lopte,DJ Moore 4 i jedan fumbla ,Jannings 3 i dva fumbla i td
Upravo ovo što si pojasnio gore jeste jedna od metafora za bolje razumjevanje kolektivne igre, a pogotovo sportskih grana u kojima postoji salary cap.
Ne može se imati savršen tim.
Poenta je u vaganju i izračunavanju potencijala, te fokusiranju na svoje najjače tačke i u isto vrijeme pokušaju sužavanja svojih rupa.
Nemoguće je imati super igrače na svim pozicijama.
Neke ekipe imaju kvalitet u napadu, neke u odbrani. Neke opet imaju pozitivnih tačaka na obje strane, ali takođe i negativnih na oba polja. Negdje je primarana snaga running game, negdje passing game. Odbrana je kod nekoga jača protiv trčanja, negdje protiv bacanja itd,itd.
Bersi u većini slučajeva žive sa rizikom od dubokih bacanja time što linebackeri prave pritisak na O-line i QB-a, dok neke ekipe upravo zatvaraju pozadinu, a dozvoljavaju protivniku male pomake... Primjetite npr. da većina odbrana kada je njihov tim u predbosti na kraju utakmice, a protivniku treba TD upravo igra tako u velikoj većini playeva dozvoljavajući sa namjerom protivniku da dok se ne približe End Zoni uzimaju 5-6 yardi na bacanje. Tako im daju yarde, ali im troše vrijeme.
U nekim utakmicama se desi iznenađenje pa neka od ekipa odstupi od svog standardnog sila i pokuša upravo ono što se činilo njihovom slabijom stranom.
U timskim sportovima, a pogotovo NFL-u, ima toliko tih detalja koji običnom posmatraču nisu primjetne, ali za konačni ishod imaju ogroman značaj. Za mene je upravo ta strateška igra jedna od najvećih draži NFL-a.
Inače opšte je shvatanje da je ona ekipa Patriotsa od prije 3 sezone najoptimalnije sastavljena ekipa od uvođenja salary capa. Mogli su imati onoliko kvalitetnih igrača zato što su mnogi od njih igrali za plate koje su niže u odnosu na njihov kvalitet. Ali već naredne sezone neki su ipak zahtijevali više love, poput Samuela, i tu je bio kraj Dream Teama.