NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 dec 2010, 18:42

Jets' Ryan determined to avoid kicking to Hester :)

If New York Jets coach Rex Ryan has his way, Chicago Bears kickoff and punt returner Devin Hester won't be adding to his NFL record Sunday at Soldier Field.

Ryan says the Jets will kick the ball away from Hester, who had a 64-yard punt return for a touchdown Monday night in Minneapolis, the 14th return touchdown of his career. That moved him ahead of Brian Mitchell for the NFL's all-time top spot.

"I think it's pretty safe to say we're planning on not kicking to him," Ryan said Wednesday in a teleconference with Chicago media. "I think you can write that down as everybody else I'm sure doesn't want to kick to him.

"I don't think you can deal with him. As a returner, it's ridiculous. He's got to go down as the best punt returner in the history of the game."
Hester still could get his chances. It's not easy to kick the ball out of bounds every time, especially in an outdoor stadium where wind and footing can be issues.

The Vikings were kicking the ball out of bounds Monday night. It just so happened that Chris Kluwe's punt didn't make it all of the way to the boundary and Hester was able to field it just outside the numbers. It's also difficult for punters to angle for the sideline when they are pinned deep in their own territory. So, yes, Hester will get his chances from time to time even when the plan is to kick away from him.

How is it he keeps getting the ball if everyone wants to kick away from him?

"I have no idea," Ryan said. "I hope the ball when we kick doesn't go to him."
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 22 dec 2010, 18:51

Pittsburgh - Carolina 1
Arizona - Dallas 2
Buffalo - New England 2
Chicago - New York Jets 1
Cleveland - Baltimore 2
Jacksonville - Washington 1
Kansas City - Tennessee 1
Miami - Detroit 1
St.Louis - San Francisco 2
Cincinnati - San Diego 2
Denver - Houston 2
Oakland - Indianapolis 2
Green Bay - New York Giants 2
Tampa Bay - Seattle 1
Philadelphia - Minnesota 2
Atlanta - New Orleans 1
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 dec 2010, 22:07

Pittsburg - Carolina 1
Arizona - Dallas 2
Buffalo - New England 2
Chicago - New York Jets 1
Cleveland - Baltimore 2
Jacksonville - Washington 1
Kansas - Tennessee 2
Miami - Detroit 2
St.Louis - San Francisco 1
Cincinnati - San Diego 2
Denver - Houston 2
Oakland - Indianapolis 2
Green Bay - New York Giants 2
Tampa Bay - Seattle 1
Philadelphia - Minnesota 1
Atlanta - New Orleans 1
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 dec 2010, 22:19

Favre to Peppers: ‘Go beat the Packers’ :) :) :)

Nothing like a little Brett Favre jab to get the blood boiling throughout a very cold Wisconsin.

A concussed Favre still had the presence of mind following Monday night’s loss to the Bears to tell some of his opponents to put an end to the Packers’ playoff hopes. According to Michael Wilbon of ESPNChicago.com, via Judd Zulgad of the Star Tribune, Bears defensive lineman Julius Peppers was among them.

“I was happy Brett suited up,” Peppers said after the game. “I figured it might be the last time I got to see him across the field from me on the opposing sideline. Yeah, I talked to him after the game. I told him it was an honor to play against him. He said, ‘Likewise. … Go beat the Packers in a couple of weeks.’”

Favre, of course, spent 16 seasons in Green Bay before a contentious split landed him with the New York Jets for one season before finally (considering those two, ummm, short-lived retirements) joining the archrival Vikings in 2009.

So, it’s unveiled Favre has a rooting interest. Surprising? Not so much.

Packers fans … you have Aaron Rodgers, you’ve swept the Vikings and you’re fighting for a playoff spot. Does this get under your skin?
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 dec 2010, 22:23

Pittsburg - Carolina..................... 1
Arizona - Dallas......................... 2
Buffalo - New England.................. 2
Chicago - New York Jets ...............1
Cleveland - Baltimore.................. 2
Jacksonville - Washington............. 1
Kansas - Tennessee.................... 1
Miami - Detroit .........................1
St.Louis - San Francisco.............. 1
Cincinnati - San Diego................ 2
Denver - Houston...................... 1
Oakland - Indianapolis................ 2
Green Bay - New York Giants .........1
Tampa Bay - Seattle................... 1
Philadelphia - Minnesota ..............1
Atlanta - New Orleans................. 1
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 dec 2010, 15:47

Zbog obaveza, nisam bio u mogućnosti da gledam nevjerovatni comeback Eaglesa na Meadowlandsu, ali upravo sam pregledao highlightse i šokiran sam činjenicom da smo su za samo sedam i po minuta okrenuli deficit od 3 TD-a razlike u veliku pobjedu i gotovo siguran plasman u PO. :mrgreen: Kakva partija Vicka, nakon što su ga defanzivci Giantsa bukvalno rastavili u prva tri perioda. Nevjerovatnih 130 yardi probijanja i TD, te 242 yarda passinga za 3 TD-a i INT. :shock: Čovjek je fenomen. Giantsi možda i imaju bolju ekipu kada se sve uzme u obzir, ali Vick je taj x faktor ove sezone i sa njim su Eaglesi ekipa koja može dobiti svakoga. Nastavlja se mrtva trka između njeg i Bradya za MVP titulu, mada sam ja mišljenja da će ona ipak otići u Tomove ruke. :evil: Reid izvlači ono najbolje iz njega, kao i iz ove mlade klape, koja napreduje nevjerovatnom brzinom. Jackson je jednostavno čovjek za big plays i on će to nastaviti činiti i u narednim mečevima. Napad nam je ubjedljivo najeksplozivniji u ligi i dovoljna je mala nepažnja protivnika i već je postignut TD. 8-) Ja nisam mogao vjerovati kad sam upratio rezultat tekme na kraju na TTX-u, jer zadnja provjera mi je bila kod rezultata 31-10 za Giantse. :? :lol:

Imamo veike probleme sa ozlijedama na secondaryu, ali nadati se da će zamjene biti dostojne. Coleman će startati umjesto Allena. Linebacker Bradley je izgubljen do kraja sezone, a Chaney ga je odlično mjenjao u meču sa Giantsima i nadati se da će nastaviti sa dobrim partijama. Odlično smo branili probjanje još jednom protiv Giansta, koji su jedna od boljih ekipa u ligi po tom aspektu, ali problemi na secondaryu su strašni tokom cijele sezone. Konstanto se povrijeđuju igrači secondarya, tako da svake sedmice izlazi nova postava na teren, ali nadati se da nas povrede zaobići do kraja ove sezone. Mislim da ćemo dobiti ove dvije tekme protiv Vikesa i Cowboysa doma i uz jedan poraz Bearsa izboriti plasman u PO sa druge pozicije iza Falconsa, koje smo ove sezone dobili. Ako Bearsi dobiju oba meča, veoma je izvjestan još jedan okršaj sa Giantsima u WC-u. :mrgreen: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 dec 2010, 17:47

Giantsi bi mogi ispasti, ako izgube od Packersa, jer i Psckersi cekaju Bearse zadnju kuci...po meni Packersi su puno blizi play offu nego Giantsi, ali vidjet cemo :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 23 dec 2010, 20:04

Pittsburg - Carolina..................... 1
Arizona - Dallas......................... 2
Buffalo - New England.................. 2
Chicago - New York Jets ...............2
Cleveland - Baltimore.................. 2
Jacksonville - Washington............. 1
Kansas - Tennessee.................... 1
Miami - Detroit .........................1
St.Louis - San Francisco.............. 2
Cincinnati - San Diego................ 2
Denver - Houston...................... 2
Oakland - Indianapolis................ 2
Green Bay - New York Giants .........2
Tampa Bay - Seattle................... 1
Philadelphia - Minnesota ..............1
Atlanta - New Orleans................. 2
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 23 dec 2010, 20:14

Hare_BvB je napisao/la:Zbog obaveza, nisam bio u mogućnosti da gledam nevjerovatni comeback Eaglesa na Meadowlandsu, ali upravo sam pregledao highlightse i šokiran sam činjenicom da smo su za samo sedam i po minuta okrenuli deficit od 3 TD-a razlike u veliku pobjedu i gotovo siguran plasman u PO. :mrgreen: Kakva partija Vicka, nakon što su ga defanzivci Giantsa bukvalno rastavili u prva tri perioda. Nevjerovatnih 130 yardi probijanja i TD, te 242 yarda passinga za 3 TD-a i INT. :shock: Čovjek je fenomen. Giantsi možda i imaju bolju ekipu kada se sve uzme u obzir, ali Vick je taj x faktor ove sezone i sa njim su Eaglesi ekipa koja može dobiti svakoga. Nastavlja se mrtva trka između njeg i Bradya za MVP titulu, mada sam ja mišljenja da će ona ipak otići u Tomove ruke. :evil: Reid izvlači ono najbolje iz njega, kao i iz ove mlade klape, koja napreduje nevjerovatnom brzinom. Jackson je jednostavno čovjek za big plays i on će to nastaviti činiti i u narednim mečevima. Napad nam je ubjedljivo najeksplozivniji u ligi i dovoljna je mala nepažnja protivnika i već je postignut TD. 8-) Ja nisam mogao vjerovati kad sam upratio rezultat tekme na kraju na TTX-u, jer zadnja provjera mi je bila kod rezultata 31-10 za Giantse. :? :lol:

Imamo veike probleme sa ozlijedama na secondaryu, ali nadati se da će zamjene biti dostojne. Coleman će startati umjesto Allena. Linebacker Bradley je izgubljen do kraja sezone, a Chaney ga je odlično mjenjao u meču sa Giantsima i nadati se da će nastaviti sa dobrim partijama. Odlično smo branili probjanje još jednom protiv Giansta, koji su jedna od boljih ekipa u ligi po tom aspektu, ali problemi na secondaryu su strašni tokom cijele sezone. Konstanto se povrijeđuju igrači secondarya, tako da svake sedmice izlazi nova postava na teren, ali nadati se da nas povrede zaobići do kraja ove sezone. Mislim da ćemo dobiti ove dvije tekme protiv Vikesa i Cowboysa doma i uz jedan poraz Bearsa izboriti plasman u PO sa druge pozicije iza Falconsa, koje smo ove sezone dobili. Ako Bearsi dobiju oba meča, veoma je izvjestan još jedan okršaj sa Giantsima u WC-u. :mrgreen: :lol:
Upravo sam pročitao da je pobjednički TD Eaglesa trebao biti poništen!
Jackson je trčao prema End Zoni i onda je počeo trčati paralelno sa njom da bi uzeo još koju sekundu sa semafora.
Međutim dok je on trčao uz End Zonu neki igrači sa klupe Eaglesa su već počeli slaviti i utrčavati u teren što je u stvari trebalo biti kažnjeno na osnovu pravila o previše igrača na terenu.
Navijao sam ta Giantse i žao mi je zbog poraza, ali ipak mi je drago da ovo pravilo nije bilo primjenjeno u tom trenutku jer TD je bio zaslužen. Ali eto, diskusije o tome su vođene.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 00:26

zamisli da su ga negdje oborili i da su ostali bez sanse za FG? :)....ebeno je bilo u onom trenutku razmisljat, jer kada si vec na 30 yardi i imas sansu za FG, ja bi vjerovatno sto blize gledao da trcim uz liniju i da izadjem van terena i da ekipa postigne FG...pitam se da mu se samo jos jedan block stvorio i da su ga oborili, a s obzirom da nisu imali time outa to bi znacilo da bi se igrlai produzetci
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 00:45

SaltCityAttack je napisao/la:zamisli da su ga negdje oborili i da su ostali bez sanse za FG? :)....ebeno je bilo u onom trenutku razmisljat, jer kada si vec na 30 yardi i imas sansu za FG, ja bi vjerovatno sto blize gledao da trcim uz liniju i da izadjem van terena i da ekipa postigne FG...pitam se da mu se samo jos jedan block stvorio i da su ga oborili, a s obzirom da nisu imali time outa to bi znacilo da bi se igrlai produzetci
Ma rašili bi ih mi i u produžecima. :mrgreen: :lol:

Jackson je prava budala, i često izvodi ludorije pred end zonom, a lani je imao i onaj nevjerovatni fumble protiv Cowboysa, kada je ispustio loptu na yard od end zone i to namjerno. :lol: Klasični showman. :mrgreen:

Što se tiče ovog što je @Taktičar rekao, slažem se da bi bilo glupo da su poništili ovaj TD, pogotovo ako se uzme u obzir kulturološka slika Amerikanaca kojima je spektakl ono najvažnije, tako da su vjerovatno progledali kroz prste Eaglesima radi kreiranja istog. :mrgreen:

Mislim da su Bearsi jedina ekipa koja je protiv Eaglesa (kad je Vick bio starter) uspješno branila depp passing igru, a @Randy je spomenuo da su Bearsi jedni od boljih u tom segmentu.

Slažem se s tobom da bi Packersi mogli dobiti Giantse, pod uslovom da Rodgers bude spreman, ali bi isto tako trebali dobiti i vas da bi ušli u PO, jer će Giantsi vjerovatno razbiti Redskinse, tako da bi vi igrali sa Packersima u WC rundi, a mi bi pauzirali što se tiče iste. Ako odemo u WC rundu, dajte Giantse još jednom, da ih sataremo po ko zna koji put zaredom. :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 01:06

pa ako Packersima bude trebala pobjeda dobit ce Bearse u to ne sumnjam...za mene Packersi imaju kompletniju ekipu ebiga, ali ako gledas objektivno ekipa koja ne trci previse i ne osvaja super bowll, a to su Packersi sasvim sigurno...ma vidjet cemo sta ce biti ebiga ima jos dvije sedmice :)..ja se ne moram previse sikirat u play offu smo, ali eto ipak bi bilo bolje odmarat prvu sedmicu u play offu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 01:12

SaltCityAttack je napisao/la:pa ako Packersima bude trebala pobjeda dobit ce Bearse u to ne sumnjam...za mene Packersi imaju kompletniju ekipu ebiga, ali ako gledas objektivno ekipa koja ne trci previse i ne osvaja super bowll, a to su Packersi sasvim sigurno...ma vidjet cemo sta ce biti ebiga ima jos dvije sedmice :)..ja se ne moram previse sikirat u play offu smo, ali eto ipak bi bilo bolje odmarat prvu sedmicu u play offu
Ma ko ne bi volio izbjeći okršaje u WC fazi, ali nerijetko ekipe koje igraju od samog početka PO i osvoje. 8-)

Packersi su veoma dobar tim, čak su i nas dobili u gostima na samom početku sezone, ali mi smo mnogo olji tim sad, nego što smo bili tad. Vjerovatno bi ih dobili sad.

Što se tiče running game-a, tu su Eaglesi strašno podcijenjeni, jer većina ljudi zaboravi na Vicka, koji je u stanju da odtrči 50 - 100 yardi u većini mečeva. :!:

U ovoj našoj konferenciji, i mi i Bearsi možemo svakoga tući, a možda bi i konferencijsko finale moglo biti duel između naših timova. Falconsi su prava sila na domaćem terenu i oni mogu predstavljati najveći problem, upravo zbog prednosti domaćeg terena. Isto tako, ne smijemo zaboraviti ni opasne Saintse. 8-)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 01:50

Atlanta nema odbranu i oni bi nam nekako odgovarali, barem prema onome sto ovdje navijaci prizeljkivaju to....ja mislim da su Packersi mnogo jaci od Giantsa, ali ovdje smatraju da im je lakse igrati protiv Packersa nego sa Giantsima koji imaju line, a mi los offfense line koji se ne moze nositi sa tim...znaci u ovom NFL i ako je jedna ekipa objektivno bolja ipak ona mala pojedinost koja joj nedostaje moze da je kosta poraza...ja jos ne mogu svatiti kako se mi suvise lagnao obracunasmo protiv Phile, a dozivis onakav poraz protiv Giantsa...To je ono sto nama ne odgovara sa ovim offense line koji posjedujemo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 dec 2010, 01:56

Ma da je bilo još malo vremena dobili bi vas. :mrgreen:

Vick je bacio onaj nesretni INT (lopta se odbila) u red zoni na kraju poluvremena i to je bio momentum change na stranu Bearsa. Da smo tad postigli TD otišli bi sa 17-14 na poluvrijeme, a ne kako završi sa 21-10 za vas. :evil:

Zaboravih da i večeras ima tekma, ali jedino vrijedi pogledati prvo poluvrijeme kad će koliko toliko biti zanimljivo jer će Steelersi oderati nesretne Pantherse. :roll:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 03:02

Sto nesretni pantersi?... ma od njih nema nista i ocekujem Steve Smitha u Bearsima slijedece sezone :)..valjda nibi imao nista protiv pridruziti se Peppersu.

Ma Phila mislim da ne moze sa nama proci,jer vjeruj mi Vick je 4 utkamice odigrao protiv Bearsa i sve cetri je izgubio i nikad nije mogao trcati i to on zna...i on je sam izjavio to nakon utakmice ebiga :)...mi imamo jako los secondary , ali kako kazu to su odlike Bersove odbrane koja godinama ne igra tu odbranu i dozvoljavaju takve lopte, ali zato imaju igrace koji napadaju na QB i umanjuju sansu da se bacaju takve lopte...znaci sama postavka njihove igre kazu da izgleda kao da svjesno dozvoljavaju takvu igru...ja to iskrneo nikad nisam ni znao, dok nisam pricao sa nekim ljudima koji su se bavili tim sportom...vec sam napisoa ovdje da poznajem i vozim bivseg igraca NorthWesterna i igraca koji je draftan od Packersa, pa poslije bio i u Delphinsima i Bersima u campu, ali nije uspjeo biti bolji nego treci QB u ekipi pa je onda otisao lik igrao NFL EUROPE za Frnakfurt cini mi se tako mi bas rece on.....on mi bas je pricao to sto se tice Bearsa jer je prosao dvije godine njihov camp i bas sam mu spominjao taj secondary def. on kaze da se ne zamaram sa tim, jer tako Bearsi igraju i dozvoljavaju pasowe, ali se uzdaju u igrace kao sto je Peppers i i drugi koji trebaju napadati QB.... iz tog razloga su i odpustili Andersona i ako je bio dosta dobar, ali nije ispunjavao ove sezone ono sto oni traze, jer nije napadao QB dovoljno sto se od njega trazilo,a naravno i Ogunleyea nisu potpisali, jer on vise nije onaj stari i zbog njihovih propusta taj secondary defens koji se ne preferira toliko, je najvise i ispastao....ebiga po brojebima gledano secondary i nije los Tilman je uzeo napravio 4 interceptions I 2 fumble, Harris je uzeo takodjer 4 lopte,DJ Moore 4 i jedan fumbla ,Jannings 3 i dva fumbla i td
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 24 dec 2010, 12:15

SaltCityAttack je napisao/la:Sto nesretni pantersi?... ma od njih nema nista i ocekujem Steve Smitha u Bearsima slijedece sezone :)..valjda nibi imao nista protiv pridruziti se Peppersu.

Ma Phila mislim da ne moze sa nama proci,jer vjeruj mi Vick je 4 utkamice odigrao protiv Bearsa i sve cetri je izgubio i nikad nije mogao trcati i to on zna...i on je sam izjavio to nakon utakmice ebiga :)...mi imamo jako los secondary , ali kako kazu to su odlike Bersove odbrane koja godinama ne igra tu odbranu i dozvoljavaju takve lopte, ali zato imaju igrace koji napadaju na QB i umanjuju sansu da se bacaju takve lopte...znaci sama postavka njihove igre kazu da izgleda kao da svjesno dozvoljavaju takvu igru...ja to iskrneo nikad nisam ni znao, dok nisam pricao sa nekim ljudima koji su se bavili tim sportom...vec sam napisoa ovdje da poznajem i vozim bivseg igraca NorthWesterna i igraca koji je draftan od Packersa, pa poslije bio i u Delphinsima i Bersima u campu, ali nije uspjeo biti bolji nego treci QB u ekipi pa je onda otisao lik igrao NFL EUROPE za Frnakfurt cini mi se tako mi bas rece on.....on mi bas je pricao to sto se tice Bearsa jer je prosao dvije godine njihov camp i bas sam mu spominjao taj secondary def. on kaze da se ne zamaram sa tim, jer tako Bearsi igraju i dozvoljavaju pasowe, ali se uzdaju u igrace kao sto je Peppers i i drugi koji trebaju napadati QB.... iz tog razloga su i odpustili Andersona i ako je bio dosta dobar, ali nije ispunjavao ove sezone ono sto oni traze, jer nije napadao QB dovoljno sto se od njega trazilo,a naravno i Ogunleyea nisu potpisali, jer on vise nije onaj stari i zbog njihovih propusta taj secondary defens koji se ne preferira toliko, je najvise i ispastao....ebiga po brojebima gledano secondary i nije los Tilman je uzeo napravio 4 interceptions I 2 fumble, Harris je uzeo takodjer 4 lopte,DJ Moore 4 i jedan fumbla ,Jannings 3 i dva fumbla i td
Upravo ovo što si pojasnio gore jeste jedna od metafora za bolje razumjevanje kolektivne igre, a pogotovo sportskih grana u kojima postoji salary cap.
Ne može se imati savršen tim.
Poenta je u vaganju i izračunavanju potencijala, te fokusiranju na svoje najjače tačke i u isto vrijeme pokušaju sužavanja svojih rupa.
Nemoguće je imati super igrače na svim pozicijama.
Neke ekipe imaju kvalitet u napadu, neke u odbrani. Neke opet imaju pozitivnih tačaka na obje strane, ali takođe i negativnih na oba polja. Negdje je primarana snaga running game, negdje passing game. Odbrana je kod nekoga jača protiv trčanja, negdje protiv bacanja itd,itd.
Bersi u većini slučajeva žive sa rizikom od dubokih bacanja time što linebackeri prave pritisak na O-line i QB-a, dok neke ekipe upravo zatvaraju pozadinu, a dozvoljavaju protivniku male pomake... Primjetite npr. da većina odbrana kada je njihov tim u predbosti na kraju utakmice, a protivniku treba TD upravo igra tako u velikoj većini playeva dozvoljavajući sa namjerom protivniku da dok se ne približe End Zoni uzimaju 5-6 yardi na bacanje. Tako im daju yarde, ali im troše vrijeme.
U nekim utakmicama se desi iznenađenje pa neka od ekipa odstupi od svog standardnog sila i pokuša upravo ono što se činilo njihovom slabijom stranom.
U timskim sportovima, a pogotovo NFL-u, ima toliko tih detalja koji običnom posmatraču nisu primjetne, ali za konačni ishod imaju ogroman značaj. Za mene je upravo ta strateška igra jedna od najvećih draži NFL-a.
Inače opšte je shvatanje da je ona ekipa Patriotsa od prije 3 sezone najoptimalnije sastavljena ekipa od uvođenja salary capa. Mogli su imati onoliko kvalitetnih igrača zato što su mnogi od njih igrali za plate koje su niže u odnosu na njihov kvalitet. Ali već naredne sezone neki su ipak zahtijevali više love, poput Samuela, i tu je bio kraj Dream Teama.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 dec 2010, 12:52

ma upravo to i jest ebiga...sve se vrti oko toga ebiga....ebiga i ja malo porazgovaram sa ljudima koji znaju vise o tome i nekad se zacudim...vecina od njih misle da bi nam odgovarala Atlanta najvise, a realno gledajuci oni su najvise pokazali u NFC i nebi nikad rekao da je to moguce....valjda jer njima ne odgovara nasa igra i imaju slabiju odbranu, a mi je imamo za njih naravno.......po tim nekim njihovim procjenama Giantsi nam nikako ne odgovaraju, a ja bi takodjer potpisao sad da igramo sa njima u play offu :)...ne mogu biti pametan, ali eto vidjet cemo ko ce nam zapasti :)....sto se tice tih taktika jos, ja sam samo spomeno, da Bearsi svoju igru u odbrani ne grade preko tog secondary def....svjesno dozvoljavaju protivniku da uzimaju te yarde , ali kada im s epriblize uglavnom su dominantni i tu napadaju i uzimaju lopte.....vidio si da su skoro sve nase oduzete lopte dole na end zone :), a skoro svake godine Bearsi imaju najvise ukradenih lopti.

Takticar brate, pa NFL jos uvjek nema salary cap ...da ima nebi Bearsi garant uzeli Peppersa za onoliko para :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 24 dec 2010, 13:46

SaltCityAttack je napisao/la:ma upravo to i jest ebiga...sve se vrti oko toga ebiga....ebiga i ja malo porazgovaram sa ljudima koji znaju vise o tome i nekad se zacudim...vecina od njih misle da bi nam odgovarala Atlanta najvise, a realno gledajuci oni su najvise pokazali u NFC i nebi nikad rekao da je to moguce....valjda jer njima ne odgovara nasa igra i imaju slabiju odbranu, a mi je imamo za njih naravno.......po tim nekim njihovim procjenama Giantsi nam nikako ne odgovaraju, a ja bi takodjer potpisao sad da igramo sa njima u play offu :)...ne mogu biti pametan, ali eto vidjet cemo ko ce nam zapasti :)....sto se tice tih taktika jos, ja sam samo spomeno, da Bearsi svoju igru u odbrani ne grade preko tog secondary def....svjesno dozvoljavaju protivniku da uzimaju te yarde , ali kada im s epriblize uglavnom su dominantni i tu napadaju i uzimaju lopte.....vidio si da su skoro sve nase oduzete lopte dole na end zone :), a skoro svake godine Bearsi imaju najvise ukradenih lopti.

Takticar brate, pa NFL jos uvjek nema salary cap ...da ima nebi Bearsi garant uzeli Peppersa za onoliko para :)
NFL ima salary cap, i to takozvani hard salary cap, za razliku od recimo onog u NBA koji je soft salary cap.
U NBA se granica salary capa može probiti, ali se onda platy takozvani luxury tax i plus imaju olakšice za povećanje plata igračima koji se u klubu nalaze već nekoliko sezona. U NFL-u se kvota ne smije prekoračiti ni pod kojim uslovima. Provjeri ovo.
Eh sad, kako ste dobili Peppersa? Možda odgovor upravo leži u broju sackova na Cutleru, lošijem secondaryju, nedostatku prvoklasnih WR-ova i RB-ova...

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 24 dec 2010, 13:54

E fkt ne znam sto Hare_BvB, BlueBoy1912 i sandiegochargers nisu postavili prognozu, mogu to jos postaviti, ali moraju poceti sa:

Pittsburgh - Carolina 2

jer im se to broji kao promasaj....
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.