FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 30 okt 2020, 01:41

LlullSergio je napisao/la:
29 okt 2020, 13:39
Kakve fine pare za jednog od najboljih veznjaka u zadnjih 10-15 godina.

To nisu fine pare.

Jah, ne bi postao eto, igrao 10+ godina za Bayern, osvojio vjv vise Liga Prvaka, milion naslova u Bundesici, titula sa Njemačkom u Brazilu.

Kakva bespotrebna zajedljivost. Niste se u najboljim odnosima rastali, nije omiljen u Bavarskoj,al eto spuštat zbog toga njegove kvalitete i lagat je...
S tvojim postovima (ranijim generalno), koliko sam upratio, većinom se slažem, jer većinom i jesu realni. I ovdje nisi u jednom dijelu daleko od istine. Prije svega istina je da je Kroosov kvalitet nesporan, taj kvalitet je on pokazao i u Realu, a u velikoj mjeri i u njemačkoj reprezentaciji. Dosta vremena je Kroos bio bitan igrač i u Bayernu, ali u konačnici on nije dostigao u datom momentu (momentu kada je i prelomio da ode u Real) status Mullera, Schweinija i Lahma. Baš u one dvije godine kod Heynckesa koliko god se pokazao i potvrdio još jednom njegov kvalitet, pokazalo se i to da on više i nije možda idealan za tu ekipu. Naime, u sezoni 2012/13 u osminifinala se Kroos povrijedio (u prvom susretu protiv Juventusa), a ekipa je nakon te njegove povrede proigrala još bolje. Lagano je nastajao problem gdje smjestiti Kroosa u ekipu. Kroos je na početku karijere bio veći virtouz, dok u tom periodu 2012. i 2013. godine on sve više postaje onaj malo više fizički nabijeni vezni igrač, koji je izuzetno dobar i siguran dodavač, pa je na jedan način i usporavao tu jako pravolinijsku igru pod Heynckesom. Zato ta njegova povreda 2013. godine i nije bila tako loša po ekipu. Imao si vezni red gdje su na duploj 6 sjajno funkcionisali Schweini i Martinez, a ispred je kao 10-tka/polušpic bio Muller, na krilima Ribery i Robben. Tu je svakako bio problem gdje staviti Kroosa, jer on je bio jedna vrsta osmice ili je mogao na desetku. Tu su se već počele javljati polemike. Da ironija onda bude veća, kada je Pep došao i kada je pretumbao vezni red, gdje više nije računao na Javija u veznom redu, Kroosova uloga i raste, ali ponukani svim dilemama, gdje Kroosa smjestiti u ekipi (a vezano je za ovo prethodno) naša uprava se za njegov ugovor i nije htjela toliko pružiti pa je u konačnici i po samoj ponudi od strane uprave se Kroos osjetio potcijenjenim, a onda je došla ponuda Reala.
Real je s Kroosom ubo, ali što ne znači da je Bayernu Kroos toliko falio. Tako da je i ostao tu, ja sam prilično uvjeren, da on bar status ovih nekih drugi, spomenutih legendi ne bi dostigao. Kroos je ostavio traga u Bayernu, ali se već krenuo razvijati u jednom smjeru gdje mu je druga sredina bolje odgovarala. I sve mu se onda s Realom poklopilo, ali tu je Real i pogodio pravu hemiju sa Modrićem , Casemirom i Kroosom. Drugačija je to konstelacija.
Zato svakako stoji da se ne može osporiti njegov kvalitet, imao je sjajnih nastupa za Bayern, briljirao je (i dalje je značajan) u Realu, a i u reprezentaciji imao veliki značaj. Samo pogotovo je ta 2013. godina pokazala da se bez Kroosa (bar Bayern) može mnogo dinamičnije igrati.
Teško je 100 % ocijeniti šta bi bilo kad bi bilo, moguće da bi i s Kroosom u prvoj postavi bilo uspjeha, ali u konačnici nije njegov odlazak sada baš bio tako bolan, kao npr što bi bio da nas je Schweini prije vremena napustio.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 30 okt 2020, 01:52

Pa moguce, neko puno pametniji i mudriji od nas je donio tu odluku. Te detalje sigurno nisam mogao upratiti jer ne pratim svaku utakmicu Bayerna kao Madrida.

Gdje mogu povuci paralelu. Pa sa Angelom Di Mariom, on kao MOTM finala 2014 je trazio isto novi ugovor gdje su Perez i ekipa prelomili i nisu mu isti htjeli ponuditi. Trazio je ogromne cifre,a koliko god da je u toj sezoni ( prvenstveno u drugom dijelu) oduvao na mjestu lijevog pivota u veznom redu njemu se to nije bas igralo. I logika Pere je bila uredu po meni, trebam mu dati platu sa kojom u ide rang prvih zvijezdi tima,a nema mjesta na krilima pored Ronalda i Garetha. Tako da su se uzele dobre pare tog ljeta, a opet donekle ostaje zal za takvim igracem koji je imao taj neki x faktor za igru onog Carlovog Madrida.

Toni isto, postoji mogucnost da je neko gledao siru sliku od cistog posmatranja individualne kvalitete jednog igraca. Mada jos nesto kod njega i tog njegovog odlaska (koji mi je i tad bio veliko iznenađenje) sto mi je cudno jeste da mi je on savrsen igrac za Pepov sistem,a tad je Pep tek jednu sezonu pregurao.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 okt 2020, 02:06

30 okt 2020, 01:52

Toni isto, postoji mogucnost da je neko gledao siru sliku od cistog posmatranja individualne kvalitete jednog igraca. Mada jos nesto kod njega i tog njegovog odlaska (koji mi je i tad bio veliko iznenađenje) sto mi je cudno jeste da mi je on savrsen igrac za Pepov sistem,a tad je Pep tek jednu sezonu pregurao.
Pa zato sam ti spomenuo da je to baš ironija bila. :D Naši u upravi su više ovu situaciju posmatrali kroz prizmu ovih ranijih Juppovih sezona. A i sveukupno ocijenjeno da on platom ne može u rang Schweinsteigera, Lahma, Mullera...Bar su oni to tako cijenili. Evo oko Alabe vode veću borbu, jer nekako se s Kroosom to tiho i brzo završilo (ono u smislu vodili se pregovori - neuspjeli, ne produžava) i opet neće pređu određenu granicu. Dali su faktički pomalo Alabi do znanja, da je malo ispod Neuera, Mullera, Lewe. Alaba slično kao i Kroos sebe više cijeni i vidio se u toj najvišoj kategoriji i želio zato i platu iz prve kategorije.
I na ovoj bi ti temi uvijek oko Kroosa bila podijeljena mišljenja među navijačima Bayerna, jedna će grupa uvijek reći da je trebao ostati, druga da ne ili da bar to nije neki gubitak. Ja sam na osnovu onog iznesenog u prethodnom postu rekao da značajan gubitak. Ali ne sporim njegov kvalitet, radi se o jako dobrom fudbaleru.
Imaš suprotan primjer Robbena koji je u Realu bio negdje između prve postave i klupe (svi su i tad znali da je on sjajan igrač) a u Bayernu je bio standardni prvotimac i apsolutno bljesnuo bio zaslužan za najveće uspjehe. Sve zavisi kako se ko gdje uklopi i kakva se (pogotovo u dato momentu ) filozofija gaji.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 30 okt 2020, 09:51

Iskreno, ne doživljavam Kroosa kao igrača koji je nezamjenjiv. Nije mi nedostajao kad je otišao iz Bayerna, Thiago se pokazao kao vrhunska zamjena.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 okt 2020, 10:29

28 okt 2020, 23:06
Ejs sutnuli :urnebes:
Ne može se @Sarma dogovoriti sam sa sobom.

Prvo je tvrdio da ga je Guardiola otjerao i prišivao isključivo njemu tu grešku, a sada vidimo da priča drugu priču.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 okt 2020, 10:40

Dosta priče o nebitnim likovima poput Kroosa i Guardiole a Makašu predlažem da nastavi onanisanje na ćelavu ublehu u svoja 4 zida.

Inače Szoboszlai se čini kao dobra roba za Bayern a ugovor mu je do 2022 uz klauzulu 25 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 okt 2020, 11:48

effe_sa je napisao/la:
30 okt 2020, 02:06
30 okt 2020, 01:52

Pa zato sam ti spomenuo da je to baš ironija bila. :D Naši u upravi su više ovu situaciju posmatrali kroz prizmu ovih ranijih Juppovih sezona. A i sveukupno ocijenjeno da on platom ne može u rang Schweinsteigera, Lahma, Mullera...Bar su oni to tako cijenili. Evo oko Alabe vode veću borbu, jer nekako se s Kroosom to tiho i brzo završilo (ono u smislu vodili se pregovori - neuspjeli, ne produžava) i opet neće pređu određenu granicu. Dali su faktički pomalo Alabi do znanja, da je malo ispod Neuera, Mullera, Lewe. Alaba slično kao i Kroos sebe više cijeni i vidio se u toj najvišoj kategoriji i želio zato i platu iz prve kategorije.
I na ovoj bi ti temi uvijek oko Kroosa bila podijeljena mišljenja među navijačima Bayerna, jedna će grupa uvijek reći da je trebao ostati, druga da ne ili da bar to nije neki gubitak. Ja sam na osnovu onog iznesenog u prethodnom postu rekao da značajan gubitak. Ali ne sporim njegov kvalitet, radi se o jako dobrom fudbaleru.
Imaš suprotan primjer Robbena koji je u Realu bio negdje između prve postave i klupe (svi su i tad znali da je on sjajan igrač) a u Bayernu je bio standardni prvotimac i apsolutno bljesnuo bio zaslužan za najveće uspjehe. Sve zavisi kako se ko gdje uklopi i kakva se (pogotovo u dato momentu ) filozofija gaji.
Fenomenalno si Effe naveo primjer Alabe kao nešto jako slično što se dogodilo i sa Kroosom.

I Kroos u ono vrijeme i Alaba sada imaju dosta veliko mišljenje o sebi. Zato i smatraju da zaslužuju najveće plaće u klubu. Kao što sam i tada mislio za Kroosa, tako mislim i sada za Alabu - nisu igrači bez kojih Bayern ne može i ne stvaraju prevagu svojim individualnim kvaliteta stoga ne mogu dobiti plaću u rangu najboljih igrača.

Da se razumijemo, oba su odlični igrači ali ipak se po meni Kroos ne može usporediti sa Švajnijom ili sa Modrićem. Ovaj potonji čak i danas radi prevagu na terenu što Kroos niti danas ne može, nije mogao niti onda u Bayernu.

Opet, ne osporavam kvalitetu ovih igrača. Dokazali su da mogu igrati u najboljim klubovima. Ipak, za najveće plaće u klubu trebaš konstatno raditi prevagu na terenu iz utakmice u utakmicu praktički i to je to.

Da je Kroos nastavio igrati nogomet kao na evropskom prvenstvu 2016. godine, po meni bi bio razina Modrića i Švajnija. Ono prvenstvo je najbolje što je Kroos odigrao u životu. Ali, nikad prije niti nikad poslije nije igrao tako kao onda.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 okt 2020, 11:51

Saurman je napisao/la:
30 okt 2020, 10:40
Dosta priče o nebitnim likovima poput Kroosa i Guardiole a Makašu predlažem da nastavi onanisanje na ćelavu ublehu u svoja 4 zida.

Inače Szoboszlai se čini kao dobra roba za Bayern a ugovor mu je do 2022 uz klauzulu 25 mil.
Puno se spominje ovaj Soboslai po forumima i u medijima. Nikad ga nisam gledao. O kakvom se tu igraču radi?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 okt 2020, 12:14

Stefan Effenberg je napisao/la:
30 okt 2020, 11:51
Saurman je napisao/la:

Puno se spominje ovaj Soboslai po forumima i u medijima. Nikad ga nisam gledao. O kakvom se tu igraču radi?
Vezni koji bi nam dobro legao, igra LM a može i na CM dobar osjećaj za prostor te zadnji pas a i dosta je efikasan pred golom a tek mu je 20g.Naravno već je na radaru mnogi klubova.Imaćeš ga priliku vidjeti u utorak kad Bayernu bude igrao protiv Salzburga.

S obzirom da je Salzburg filijala RB Leipziga onda su bikovi u prednosti za njegovo dovođenje osim ako momak ne odluči preskočiti stepenicu RBL i odmah preći u nekog velikana.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 30 okt 2020, 14:37

Ne bi mu škodilo da odigra sezonu-dvije kod Nagelsmanna i onda pređe u nekog velikana. Može dosta toga naučiti od Juliana i podignuti igru na viši nivo, svi bi bili na dobitku.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 30 okt 2020, 20:52

Lewa pošteđen za sutra, Kimmich otputovao sa ekipom ali je upitan.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 okt 2020, 23:12

Saurman je napisao/la:
30 okt 2020, 12:14
Stefan Effenberg je napisao/la:
30 okt 2020, 11:51
Saurman je napisao/la:

Vezni koji bi nam dobro legao, igra LM a može i na CM dobar osjećaj za prostor te zadnji pas a i dosta je efikasan pred golom a tek mu je 20g.Naravno već je na radaru mnogi klubova.Imaćeš ga priliku vidjeti u utorak kad Bayernu bude igrao protiv Salzburga.

S obzirom da je Salzburg filijala RB Leipziga onda su bikovi u prednosti za njegovo dovođenje osim ako momak ne odluči preskočiti stepenicu RBL i odmah preći u nekog velikana.
Odlično. Znači ima potencijal već sad za Bayern, ako je toliko dobar, nema potrebe da ide u Leipzig. :D

Prema ovoj tvojoj procjeni, čini se kao potencijalna zamjena za Mullera?

Salzburg pravi dobre igrače. Mane je već tada mogao direktno u veliki klub kakvu je kvalitetu pokazivao kao i Keita. Očito ovi dobro rade u Salzburgu.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 31 okt 2020, 10:05

Ni Lewandowski ni Kimmich danas neće igrati. Nadam se da će Flick krenuti sa ovih 11:

Neuer
Pavard - Süle - Alaba - Lucas
Roca - Goretzka
Gnabry - Müller - Sané
Choupo

Znam da Sané više preferira desno krilo, ali nekako njegove najbolje nastupe pamtim po tom lijevom krilu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 31 okt 2020, 14:29

Bayern XI against Köln:

Neuer (c) -
Pavard, Süle, Boateng, Sarr -
Kimmich, Martínez -
Gnabry, Müller, Sané -
Choupo-Moting

Bayern subs:

Nübel – Costa, Zirkzee, Hernández, Roca, Alaba, Coman, Richards, Musiala
I Goretzka ostao u Münchenu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 31 okt 2020, 15:22

Šta je s igrača? Odmor jel? Ili je virus?

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 31 okt 2020, 15:28

coelho41 je napisao/la:
31 okt 2020, 15:22
Šta je s igrača? Odmor jel? Ili je virus?
Odmor.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 okt 2020, 15:43

Nije ovo penal. Ne može ruku amputirati.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 okt 2020, 15:44

Cist penal

Sane10
Kontakt:

Post Postao/la Sane10 » 31 okt 2020, 15:47

Je... i eurosport i komentatore..

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 31 okt 2020, 15:48

Ovaj jadnik ne smije ni svoje mišljenje imati. Ovo tele ga odmah napadne. :rol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo i 6 gostiju.