FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 01 nov 2020, 01:02

Ja ne znam kako ih ne motivisu ovakve izjave bar malo.

Poster Jesusa nek stave u svlacionicu.
27.10.2020

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 01 nov 2020, 01:13

leorey je napisao/la:
01 nov 2020, 01:02
Ja ne znam kako ih ne motivisu ovakve izjave bar malo.

Poster Jesusa nek stave u svlacionicu.
Bas Mesiju treba motivacija a jedva ceka da pobjegne :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 01 nov 2020, 02:03

:kafa:
slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 01 nov 2020, 04:32

Evo bas citam sve postove i gledam raspravljanja oko odbrane, sredine, ko treba igrati a ko ne...

Iskreno za katastrofalan start nije zasluzna sredina ni odbrana nego napadaci,

Nisam mrzitelj messija (uvijek ce mi biti najveci ikad) ali najvecu odgovornost nosi on, ipak je on i dalje najplaceniji igrac svijeta i da ne da u 8 utakmica gol iz igre mi se nemamo cemu vise nadati, pogotovo kad tome dodas da je Grizman (drugi napadac po iskustvu i “svjetskoj” klasi) dao samo jedan go u istih tih 8 utakmica,

Previse se oslanjamo na Fatia i Pedria, super malci igraju ali oni premladi da nose ekipi kroz sezonu, sasvim je normalno da igraci njihovih godina odigraju jednu dobru utakmicu a u iducoj budu potpuno nevidljivi, jos Dembele ponovo treba nauciti hodati...

Evo razmislite zadnje 2 utakmice koliko smo prilika imali a koliko malo golova smo dali, cak i protiv juventusa 1. Gol na srecu dali a drugi na kraju utakmice iz penala...

Napadaci totalno mlako i nespremno izgledaju, messijev svaki sut je totalno neprecizan i u mnogo slucajeva totalno mlak, igrac njegovog kalibra ne smije sebi ovo dozvoliti,

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 nov 2020, 08:36

leorey je napisao/la:
01 nov 2020, 00:15
Jale kako je na skeli? Jede'l se konacno rio mare pate? Ili si jos na onoj divljoj?
Ti si bolestan lik.
Radi duple smjene dok ti nisu kafićee zatvorili.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 01 nov 2020, 09:24

FCB1986 je napisao/la:
31 okt 2020, 23:41
I evo sad opet po koji put u nizu opet jedva cekamo da se otjera trener, ali da li ce biti bolje bilo sta ako se ne otjeraju prije svega masijsci koji su postali glavni problem ove ekipe. Nema ovdje pravih rezultata sa samom promjenom trenera, treba se ekipa iz korijena mijenjati. Nije ovo prva sezona, ljudi se brukaju vec 3 godine tako da...
Jesu se obrukali u Evropi, ali zaboravljaš da je pod Valverdeom ekipa mlatila sve redom u Španiji uključujući i trening utakmice protiv OGiM. Valverde jeste bio veći stručnjak i taktičar od Setiena i Koemana zajedno, ali čovjek jednostavno nije imao muda za velike utakmice, onda kada je to trebalo u LP. Pod Valverdeom smo stigli i prestigli minus u međusobnim susretima sa OGiM, po prvi put u novijoj istoriji - a to nije mala stvar. TO sam baš i spominjao nekoliko puta kada su ovi kvazistručnjaci pljuvali po čovjeku. Fudbal je takav da jednostavno NE MOŽEŠ imati sve. Ne možeš stići i prestići najvećeg rivala po pobjedama i zbroju svih titula, a harati po Evropi. Klub jednostavno nije imao jasnu filozofiju osim brendiranja i okretanja ogromnih novaca, a i titule su dolazile bez problema. Zato sam reko i ponavljam, poenta je skratiti ovaj prelazni period maksimalno i krenuti sa novim projektima. NIJEDAN novi projekat ne smije uključivati islužene igrače kao one što ih gledamo da vuku baksuzluk za nogama čim ih vidimo na TV kao što su pobrojani masijci. A ljudi su očigledno navikli na lijepe stvari, pa i pored pobjeda sa 1-0 i loše igre prizivaju tečnost, razigranost blablabla. Toga više nema i ko zna kad će opet biti. Isto kao što ovu godinu treba halalit i zadovoljit se sa plasmanom u LP. Koeman očigledno ima neki plan za koji samo on zna i taj plan ne donosi rezultate - a da se razumijemo, meni je upitna i naredna utakmica u LP. Sramota je da je ekipa uzela 8 bodova na 6 utakmica, ali se obruč oko trenera steže i siguran sam da će sledeća dva vezana kiksa pakovat kofere i otići. MORA se pričekat bolje vrijeme, a dno smo svakako odavno dotakli, ima već više od dva mjeseca.
Džeri Drejk

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 01 nov 2020, 09:51

I još nešto: ako se može pričati o sreći u nesreći.
Xavi je svoj zanat ispeko u srceparajućim porazima protiv OGiM i Juvea u LP, te maltretiranju DelBosque-ove ekipe, pa nakon 7-8 konstantno fenomenalnih sezona dosegao vrh svijeta, dotle da su njegovo ime vezali sa epitetom tipa "najbolji veznjak svih vremena". Isto važi i za Puyola, pa Iniesta se pojavio na prelazu iz katastrofalne Barce u zvjezdanu Barcu.
Kuman je očito vidio kao i svi mi, da ekipa Pike-Mesi-Buskets-Roberto-Alba NE DONOSE pozitivne rezultate i MORA se razbiti. To je JEDINO što je ostalo od stare garde i što koči napredak. Poenta je KAKO razbiti tu formaciju i KOGA ubaciti da ih mijenja. On zna da ovaj tim ne može igrati 4-3-3, jer to u ovom periodu, s obzirom na to kakav se fudbal igra može donijeti rezultate tipa 4-4, 3-6, 2-3...ne može se igrati ni 4-4-2, jer opet: NEMAŠ igrače za to.
Ne branim ga ni najmanje, ali čovjek smatra da ovom formacijom dobijaš najviše i tu tvrdoglavost poštujem. Siguran sam da će Puig i Alena dobiti šansu u sezoni, nažalost tek ako Kuman ode ili ako se neko od veznjaka povrijedi...
Dakle ništa nije tako crno, glavni negativci u čistki su odstranjeni, sad samo ostaje dorada. Ali i to košta i treba imat konjske živce, nema govora. Ne treba nam podijeliti ordene za hrabrost, nama koji navijamo za Barselonu, jer i mi smo srali po čitavom svijetu 10ak godina, ponižavali nekoga za koga cijeli svijet tvrdi da je najveći klub na planeti...zakucali zadnje eksere u Milanov kovčeg...uništili dinastiju ManU...pomirite se s činjenicom da NIJE šteta što Messonja nije osvojio više trofeja i da se sve resetovalo...
Biće vam lakše.
A znam i što je Rajaz ispizdio i ima neke istine u njegovim tvrdnjama. Drugo je što je i on kao @romarioooooo tvrdoglav i ne popušta. Takav i treba biti, slažem se.
Džeri Drejk

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 01 nov 2020, 09:58

📊 Zanimljiv podatak vezan za MIralema Pjanića i njegov nastup u drugom poluvremenu:

Pjanić je u drugom dijelu meča uputio više dodavanja nego Sergio Busquets i Frenkie de Jong ZAJEDNO u prvom poluvremenu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 01 nov 2020, 10:00

De Jong je isti **** ko i Rakitic zasad, ni sjena onog igraca iz Ajaxa i Holandije.Ali dobro u ovom klubu je sve trulo, sad da dovedu Maradonu iz prajma izgledo bi ko ****.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 nov 2020, 10:05

Za pocetak, De Jong sto igra dalje od protivnickog gola, to bolje za ekipu, po ovome sto pokazuje u Barceloni otkako je dosao, nije igrac koji moze kontrolirati sredinu, nije ni blizu Busquetsa il Xavija, on je idealan igrac da sacuva loptu pod pritiskom, povuce koji metar i doda nekom kreatoru tipa Pjanica i naravno da radi sto vise defanzivnih zadataka jer je u toj trci i fizickom aspektu jako dobar.
Roberto-Pique-Lenglet-Alba zadnja linija vise nema sta traziti, budimo realni, Lenglet i eventualno Roberto u nekoj formaciji 3 nazad mogu pruziti dobre partije, inace oba stopera prespora da igraju na 30m od gola, Alba spava u napadu, Roberto iako dobar defanzivno, fali mu brzina.
Lenglet uz nekog dobrog stopera mozda i bude licio na dobrog igraca, al nedostatak brzine i glupe odluke (tipa cupanje i visok izlazak na igrace) ga jako puno kostaju. Alba osim par ubacivanja iz drugog plana i puno plakanja i povratnih lopti na Messija koji prodju svako 15. utakmicu ne nudi nista.

Iskreno Koeman treba razmisliti o adaptiranju ove formacije s 3 nazad s De Jongom, Lengletom i Araujom/Robertom, Dest, Alba i Dembele da mu budu wingback opcije, pa ako se napada po jednoj strani, drugi se vraca na poziciju treceg stopera ili nekog defanzivnijeg beka, malo glupo Dembelea tu koristiti, al Roberto i Dest itekako mogu to igrati, Lenglet, De Jong i Araujo su tri igraca koji bez problema to mogu igrati, imaju brzinu, tehniku i relativno su fizicki odlicni da to odrade.

Sto se sredine tice, tu treba Pjanic igrati, a ako se De Jong gurne u zadnju liniju, onda bi i Riqui imao sansu da igra, ako ne, onda je Pedri pod moranje. Napad manje-vise se zna, Fati igra, Messi igra, Griezmann, Cou, Trincao, Dembele u rotaciji i daj sta das.

Drugo poluvrijeme je jucer prikazalo koliko se bolje igra kad su omladinci tu i koliko igrac poput Pjanica puno znaci.

Koeman ako nije to skuzio i od ovog trenutka ne klupira Busquetsa, treba mu na vrata ici.

Napadaci, svi od reda, Messi najvise, trebaju ostati 2h na treningu i pucati, ne mozes stvoriti 15 odlicnih prilika u 3 tekme i ne zabiti gol iz igre, ako se dogovore da im prepolove place svima, to je i realno koliko zasluzuju koliko su neucinkoviti.

Fati i Pedri izgledaju ko najbolji igraci ekipe prepune zvijezda i odlicnih igraca, Messi nesto dribla i pokusava, al mu je produktivnost opala za 90%, Griezmann bolje igra, al nije to to, Coutinho je cak i dobar bio kad vidimo koliko malo ostali nude.

Ima Koeman jos puno posla, bolje bi mu bilo da dobije sve tekme dok dodje novi predsjednik, inace ce letit pred zimski transfer rok.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 01 nov 2020, 12:20

salkan je napisao/la:
01 nov 2020, 09:51

Kuman je očito vidio kao i svi mi, da ekipa Pike-Mesi-Buskets-Roberto-Alba NE DONOSE pozitivne rezultate i MORA se razbiti. To je JEDINO što je ostalo od stare garde i što koči napredak. Poenta je KAKO razbiti tu formaciju i KOGA ubaciti da ih mijenja. On zna ..

Druže nije on ništa vidio, čim i dalje gura kilavog i Roberta. Jer da jest, ne bi isti započinjali utakmicu uopće.

Dakle ništa nije tako crno, glavni negativci u čistki su odstranjeni, sad samo ostaje dorada.

Koji? Ja jesam bio jedan od "glasnijih" ovdje u "tjeranju" Suareza, al' nikako pod cijenu da ode samo on, a ostatak kompanije ostane, i dalje uništava Barcu. Svi smo znali da je Suarez jedan od problema, al' nikako jedini, jer i dalje gledamo kilavog i Roberta, a i Piquea i Albu uz njih. Nikakve čistke nema dok se bar ova 2 prvo spomenutih ne posade na klupu barem.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 01 nov 2020, 12:26

Idolopoklonici se i dalje klanjaju Messiju, dok njega ne sutnete cistka nije gotova :kafa: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 nov 2020, 13:32

slika
:oops:
@igrajlopte 🐦

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 01 nov 2020, 13:59

Nail for Real je napisao/la:
01 nov 2020, 12:26
Idolopoklonici se i dalje klanjaju Messiju, dok njega ne sutnete cistka nije gotova :kafa: .
Kao sto vidis u postu iznad nije on kriv nego protivnici koji mu otezavaju da postigne gol :plac:
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 nov 2020, 14:02

ReX je napisao/la:
01 nov 2020, 13:32

slika
:oops:
:rol: :urnebes:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 01 nov 2020, 14:39

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 01 nov 2020, 14:45

Nevezano baš za tu situaciju, al' jel' apsolutno svaki sudija ima čudne kriterije protiv nas. Jel' realno da dobijemo kartone za skoro svaki start, tipa eno Lenglet, pa ne znam jel' tom čovjeku jedan faul oprošten, a da nije sankcionisan. :urnebes:

To valjda sudije hoće da ne bude pogurali nas, pa makar nas i oštetili hahha :rol:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 nov 2020, 14:54

Tesnjak1991 je napisao/la:
01 nov 2020, 14:45
Nevezano baš za tu situaciju, al' jel' apsolutno svaki sudija ima čudne kriterije protiv nas. Jel' realno da dobijemo kartone za skoro svaki start, tipa eno Lenglet, pa ne znam jel' tom čovjeku jedan faul oprošten, a da nije sankcionisan. :urnebes:

To valjda sudije hoće da ne bude pogurali nas, pa makar nas i oštetili hahha :rol:
Buraz, evo ja cu igrati advokata djavola. Sto se tice Lengleta ono sinoc kao i protiv Viga, i kao mnogo drugi situacija su apsolutno opravdani kartoni. Razlog zasto Lenglet skuplja kartone ko na traci je ta sto je 1. Vrlo spor i 2. Vrlo lose pozicioniran. Nema tu opravdanja. Ono sto meni smeta s njim je sto je on u mnogim situacijama vrlo glup igrac, jer znas da si spor za danasnji fudbal kao stoper, i brate mili on opet se stavlja u situaciju da se mora vaditi sa zutim kartonom. Pa postavi se bolje, ukljuci malo glavu, nemoj davat slagort sudiji da ti daje karton. Jer mozda ce kod nekog sudije to proci, ali kod vecine nece jer to su 50/50 sanse i ako sudija pokaze karton ne mozes se vaditi.

Sinoc je bukvalno 10-20 metara drzao protivnika za ruku i usporovao dok ovaj vise nije imao snage i morao je stati. Znaci apsolutno opravdano. Lenglet je extra za 3-4 stopera Barce ili starter u ekipi tipa Sevilla, Villarreal i slicno, ali on za Barce nije kao starter.

Sva ova prica kako sudije ovo kako sudije ono, sto mi ovdje furamo pa i Koeman je cistio idiotizam. Zasto? Jer se zbog vlasitit gresaka daje sudijama razlog da te yebu. Nemoj biti glup i neces dolaziti u te situacije. Mi imamo najlosiji i najsporiji stoperski par od top klubova. Imas formaciju koja ne pije vode, imas igrace koji igraju zbog stare slave i puno grijese itd itd. I onda se vadimo na sudije i slicno. Ne, to je tako gubitnicki i zato sam medju ostalog vrlo razocaran i u Koemana. Pa hajde da te stvarno sudije yebu na pravdi bozijoj i da kazes ovo stvarno nije normalno, vec ti pravis sam greske i stavljas se u tu situaciju i kasnije "zayebo nas sudija". Ma daj.. Ovaj looserski mentalitet sto postoji u Barci zadnji x godina je zastrasujuci.
@igrajlopte 🐦

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 01 nov 2020, 15:24

Druže, sve super, al' nisi me najbolje razumio. Primjer prije par utakmica kad onaj crni žgoljo napravi milion faulova, jedan od njih lakat Messiju u lice, i pred kraj nekad tek dobio žuti karton. I nije samo taj primjer, ima ih milion. Pričam o tome, a sa druge strane Lenglet 2 faula na utakmici, 2 žuta i haj napolje. Stoji sve što si rekao, al' ubjedljivo najviše kartona dobijamo za najmanje faulova (il' sebi umišljam) :crazy:

Kriteriji nisu isti z sve, nećemo se zavaravati. Također, ne krivim sudije za loše rezultate, daleko od toga, al' kad daš do znanja igračima da će uderanje proći nekažnjeno ne oni to dobro iskoriste. :mrgreen:

Mes Que Un Club!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 nov 2020, 15:36

Samo jedna stvar me interesuje - je li nogiran žuti ublehaš i ako nije, šta se čeka ? :kafa:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.