Virtu4l je napisao/la: ↑01 nov 2020, 14:31
Ne treba se zanositi, Sarajevo igra daleko najbolji fudbal u ligi, imaju momentum i sve ide na njihov mlin. Naravno, sad ide floskula da je to derbi, jedna utakmica i da ne pobjeđuje onaj ko je u boljoj formi nego onaj ko ima veću želju i htijenje. Dva posljednja derbija smo mi bili ta ekipa, ali to apsolutno ništa ne znači.
Sarajevo ima niz od osam vezanih pobjeda u ligi, ali fora je što je minimalno sedam bilo rutinski, ni blizu onom nizu prošlih sezona kad su guzovače dobijali skoro svaku utakmicu.
Pored toga, ovo je Vinku prvi derbi, i to može biti neka prednost. Mada bih da sam na njegovom mjestu ovu utakmicu pripremao kao prethodnih osam u prvenstvu, ne bi se mnogo osvrtao na to što je protivnik Željezničar.
Ono što me ohrabruje je jučerašnja utakmica. Napokon smo djelovali kao ekipa gdje je skoro sve funkcionisalo, i ono najvažnije - vezni red. Stabilno, čvrsto, sitna dodavanja, napokon malo fudbala a ne samo izbij nabij i patnja. Sredina terena je ključna u svakom derbiju, a protiv ovosezonskog Sarajeva je to posebno važno, tu su pakleni i baš ih je teško nadigrati.
Priželjkujem Marinovića koji će kalkulisati, jer njima ni bod nije loš i tu bih vidio našu šansu, gdje bi ga Amar dočekao na volej.
Baš to što su rutinski dobili većinu tekmi je po meni prilika za nas. Osim toga, i one koje nisu poput zrinjskog, brzo su dali gol i ako se ne varam osim tekme sa celticom svaku tekmu su dali gol. Tu ja vidim priliku, jer ako odigramo odbranu kao što znamo, i dovedemo ih do 60. min bez gola, nervoza polahko dolazi. Nisu navikli igrati tvrde tekme, bez puno golova i tu će ih po.meni osim čekati.
Ne bi me čudilo da mi skroz umrtvimo tekmu, jer realno teško ih možemo uzeti u nekom jačem i bržem tempu. Očekujem lagano talijanski s naše strane, a prilika mora doći, samo je treba iskoristiti. 0:1 ako Bog da.