JohnKeynes97 je napisao/la: ↑01 nov 2020, 12:31
Ma samo da nas ne dobiju, da ne uleti neka frljoka kao sto je znala. Jer se desavala da stvarno imamo extra sezonu, oni puno slabiji i mi popusimo. Vjerujem da je Vinko taj faktor x u ovosezonskim derbijima.
Potpuno si u pravu, evo primjera, ono na prvu:
-2:2 na Kosevu, oni bas TOP , bojao sam se katastrofe i mi povedemo 2:0(Said i Belosevic). kako sam bio sretan sa tim remijem, kao da smo pobjedili. Amar nogom nabi Colica i otjera u svlacionicu.
-0:1 na Kosevu "98, tu sam docekao u USA sa kadetima FK Bosna- Sa. Kako su mi se vecina djecaka zalila, a bilo je i onih koji su likovali(manjina)
- Oni stariji pamte pobjedonosni gol Murata Šarana njima bitna, a nama nako. Bila zayebancija "Šaran upecao Ribara".
Tada bilo i tragicno u centralnoj lozi(staro Kosevo 197* g., @bordopoeta zna sigurno, a @robertkosar sumnjam ?
Na pamet mi padose jos dva derbija:
- Kad se igralo bez publike, nama trebala pobjeda za Evropu, a njima gotovo sigurna titula(ostalo 2-3 kola dokraja).Kako su bili motivisani igraci Zelje, kako su slavili kao da su Evropu osvojili, ono prema jugozapadu. Radio na RTV i gledao iz nov. kabina u tim kabinama bilo vise manijaka, kako su bili vulgarni

i kako su slavili. Mislim da su vise slavili nas neuspjeh, jer im titula nije bila upitna.
- E ONDA IM VRATI BEKIC ZA SVE.
Sto se tice naredne utakmice dozivljavam je kao obicnu, na +4 ja potpuno opusten, znam da Vi mladji ne mozete biti u tom fazonu, jer i sam sam bio takav "vaznije Zelju dobiti, nego titulu osvojiti". Vjerujte da danas to nije tako, imamo ono sto nismo nikad VIZIJU,AKADEMIJU i UPRAVU koja sad radi pravi posao zajedno sa SS. Mi samo mozemo dobiti (remi,pobjeda)i zadrzati ili povecati bodovnu razliku, a poraz nam nije tragican jer ostaje ono "ko je prvi","ko ce osvojiti narednu Titulu",
ko ce slaviti pred VJECNOM VATROM. Mi aBd. 
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.