FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 01 nov 2020, 17:41

JohnKeynes97 je napisao/la:
01 nov 2020, 17:34
Aduka87 je napisao/la:
01 nov 2020, 17:33
01 nov 2020, 17:32

A los je defanzivno bas. Kad je igrao, uopste lik ne isprati svog igraca.
Al zato Andrej protiv Mladosti za petama znaci, uzeo je 50 lopti i toliko presjekao. Steta sto nema podatak za to
Ma tu ne bi trebalo biti dvojbe uopce. Otkako je i Tino dosao, uvijek sam govorio da Andrej mora igrati prije njega. Defanzivno je strasan, trci, agresivan. Sve sto moderan zadnji vezni treba imati.
Najidealnije bi bilo uparit Đokanovića i Tinu. Tino zna s loptom više nego Pejović a Đokanović pokriva prostor k'o Kante. Al i Pejović nije zaslužio klupu tek tako, strašno igra. Slatke muke.

Kad se sjetim da nam je prije 3-4 godine vezni red bio Rustemović - Ivetić - Sarić. Strašno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 01 nov 2020, 17:43

01 nov 2020, 17:38
Bordo23 je napisao/la:
01 nov 2020, 17:37
Ko sve neće igrati kod kona?
Sinisa i Vrhivac nece biti u konkurenciju. To je dosad tako, vidjet cemo hoce li jos neko otpasti do srijede. Ozljede ili korona, imaju problema oko togaz
Hvala! :thumbup:
Siguran sam u pobjedu, ne znam šta bi nas moglo spriječiti.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 01 nov 2020, 17:45

Ma djokanovic mora igrati i radi Stilica, da mu bude za petaka i ne da da se razmase.
A rustemovic, be daj Boze vise nikome i nikad. Ove 2-3 sjede sto imam su radi njega i almira bekica.
PSPHM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 nov 2020, 17:46

01 nov 2020, 12:31
Ma samo da nas ne dobiju, da ne uleti neka frljoka kao sto je znala. Jer se desavala da stvarno imamo extra sezonu, oni puno slabiji i mi popusimo. Vjerujem da je Vinko taj faktor x u ovosezonskim derbijima.

Potpuno si u pravu, evo primjera, ono na prvu:
-2:2 na Kosevu, oni bas TOP , bojao sam se katastrofe i mi povedemo 2:0(Said i Belosevic). kako sam bio sretan sa tim remijem, kao da smo pobjedili. Amar nogom nabi Colica i otjera u svlacionicu.
-0:1 na Kosevu "98, tu sam docekao u USA sa kadetima FK Bosna- Sa. Kako su mi se vecina djecaka zalila, a bilo je i onih koji su likovali(manjina)
- Oni stariji pamte pobjedonosni gol Murata Šarana njima bitna, a nama nako. Bila zayebancija "Šaran upecao Ribara".
Tada bilo i tragicno u centralnoj lozi(staro Kosevo 197* g., @bordopoeta zna sigurno, a @robertkosar sumnjam ?

Na pamet mi padose jos dva derbija:
- Kad se igralo bez publike, nama trebala pobjeda za Evropu, a njima gotovo sigurna titula(ostalo 2-3 kola dokraja).Kako su bili motivisani igraci Zelje, kako su slavili kao da su Evropu osvojili, ono prema jugozapadu. Radio na RTV i gledao iz nov. kabina u tim kabinama bilo vise manijaka, kako su bili vulgarni :puke: i kako su slavili. Mislim da su vise slavili nas neuspjeh, jer im titula nije bila upitna.
- E ONDA IM VRATI BEKIC ZA SVE.

Sto se tice naredne utakmice dozivljavam je kao obicnu, na +4 ja potpuno opusten, znam da Vi mladji ne mozete biti u tom fazonu, jer i sam sam bio takav "vaznije Zelju dobiti, nego titulu osvojiti". Vjerujte da danas to nije tako, imamo ono sto nismo nikad VIZIJU,AKADEMIJU i UPRAVU koja sad radi pravi posao zajedno sa SS. Mi samo mozemo dobiti (remi,pobjeda)i zadrzati ili povecati bodovnu razliku, a poraz nam nije tragican jer ostaje ono "ko je prvi","ko ce osvojiti narednu Titulu", ko ce slaviti pred VJECNOM VATROM. Mi aBd. :clap:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 01 nov 2020, 17:48

Abcd je napisao/la:
01 nov 2020, 16:08
slika
:urnebes: :urnebes:
1946~

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 01 nov 2020, 17:50

Samozdravlje je napisao/la:
01 nov 2020, 17:46
01 nov 2020, 12:31
Ma samo da nas ne dobiju, da ne uleti neka frljoka kao sto je znala. Jer se desavala da stvarno imamo extra sezonu, oni puno slabiji i mi popusimo. Vjerujem da je Vinko taj faktor x u ovosezonskim derbijima.

Potpuno si u pravu, evo primjera, ono na prvu:
-2:2 na Kosevu, oni bas TOP , bojao sam se katastrofe i mi povedemo 2:0(Said i Belosevic). kako sam bio sretan sa tim remijem, kao da smo pobjedili. Amar nogom nabi Colica i otjera u svlacionicu.
-0:1 na Kosevu "98, tu sam docekao u USA sa kadetima FK Bosna- Sa. Kako su mi se vecina djecaka zalila, a bilo je i onih koji su likovali(manjina)
- Oni stariji pamte pobjedonosni gol Murata Šarana njima bitna, a nama nako. Bila zayebancija "Šaran upecao Ribara".
Tada bilo i tragicno u centralnoj lozi(staro Kosevo 197* g., @bordopoeta zna sigurno, a @robertkosar sumnjam ?

Na pamet mi padose jos dva derbija:
- Kad se igralo bez publike, nama trebala pobjeda za Evropu, a njima gotovo sigurna titula(ostalo 2-3 kola dokraja).Kako su bili motivisani igraci Zelje, kako su slavili kao da su Evropu osvojili, ono prema jugozapadu. Radio na RTV i gledao iz nov. kabina u tim kabinama bilo vise manijaka, kako su bili vulgarni :puke: i kako su slavili. Mislim da su vise slavili nas neuspjeh, jer im titula nije bila upitna.
- E ONDA IM VRATI BEKIC ZA SVE.

Sto se tice naredne utakmice dozivljavam je kao obicnu, na +4 ja potpuno opusten, znam da Vi mladji ne mozete biti u tom fazonu, jer i sam sam bio takav "vaznije Zelju dobiti, nego titulu osvojiti". Vjerujte da danas to nije tako, imamo ono sto nismo nikad VIZIJU,AKADEMIJU i UPRAVU koja sad radi pravi posao zajedno sa SS. Mi samo mozemo dobiti (remi,pobjeda)i zadrzati ili povecati bodovnu razliku, a poraz nam nije tragican jer ostaje ono "ko je prvi","ko ce osvojiti narednu Titulu", ko ce slaviti pred VJECNOM VATROM. Mi aBd. :clap:
Impresivno znanje stvarno.
Ma vaznija je titula nego pobjeda, nego uzas je recimo kad je ovolika razlika u kvalitetu i svemu u nasu korist, da im uleti neki nafakaski gol, i da pobjede.
PSPHM

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 nov 2020, 17:52

Jesu l' poslije tog derbija naši navijači odnijeli akvarijum sa šaranom ispred Grbavice? :rol:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 nov 2020, 17:55

Red1946 je napisao/la:
01 nov 2020, 16:56
zagorski je napisao/la:
01 nov 2020, 15:14
skoroalen je napisao/la:
01 nov 2020, 15:00
Eto, ko opet proziva? I hoćete normalnu diskusiju... Dobit ćete normalnu qrčinu.
Brate postujem te kao dobrog forumasa i onako drag si mi jer djelujes mi ok osoba. Ali dok god ti stoji ovaj avatar i potpis bice rasprava i prepucavanja,jer neke to jednostavno nervira (sto je i razumljivo) i smeta.
Papak bio i ostao....
Prošao kroz školu, ali nije škola kroz njega...

A i ta **** loša, čim te Kurdić nadjačao...
E jbg sad, ako je @skoro papak ne znam onda kako okarakterizirati neke druge likove, momak je generalno jedan od najpristojnijih i najkorektnijih forumasa.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 01 nov 2020, 17:56

Licna prepucavanja nikom nisu interesantna samo spuštate svoj rejting na forumu.
Svako ko pokusa da stavi sebe ili nekog drugog forumasa u fokus(izuzev neke ozbiljne diskusije oko fks) treba da dobije bananu 7dana drugacije se ocigledno ne moze. Denci je kontras ali čovjek nikoga ne uzima u usta, niti ikoga vrijedja, iako je ponekad iritantan opet je to naš brat po boji ima pravo na svoje mišljenje, a vi sto se međusobno prepucavate i mislite da ste toliko bitni da nekolicina forumasa mora citati vaše prepirke i hitove slobodno napustite forum. Ako ne znate normalno nemojte zivi bili nikako, ja ću licno svaki komentar prijaviti pilo to vode ili ne, jer svakodnevno citam ovaj forum i necu da mi oci krvare jer je trenutno jedina stvar oko koje nema sekiracije FKS, nemojte to ljudi kvariti.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 01 nov 2020, 17:58

Skoro je super momak, kao i Nobel... ali namjerno provocirate, ne razumijem sto se ljutite kada vam neko odgovori, jbg.
Amer Dupovac!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 nov 2020, 18:00

01 nov 2020, 17:50

Impresivno znanje stvarno.
Ma vaznija je titula nego pobjeda, nego uzas je recimo kad je ovolika razlika u kvalitetu i svemu u nasu korist, da im uleti neki nafakaski gol, i da pobjede.

Desavalo se to vise puta, naveo sam: Šaran,Zubanovic,Bekic. Uvjek umjereni optimista, a utemeljeno na:
- 10-2-0
- 13-2-0 sa onim iz proslog nastavka sezone
- 15-2-2, jedan nezasluzen poraz-Brest i poraz od Celtic. Kad i Evropu uzmemo u obzir.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 nov 2020, 18:02

skoroalen je napisao/la:
01 nov 2020, 17:52
Jesu l' poslije tog derbija naši navijači odnijeli akvarijum sa šaranom ispred Grbavice? :rol:

:urnebes: Prvi put cujem,ne bi me cudilio, tad su bas bile dobre zayebancije. :urnebes:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 nov 2020, 18:03

01 nov 2020, 18:02
skoroalen je napisao/la:

:urnebes: Prvi put cujem,ne bi me cudilio, tad su bas bile dobre zayebancije. :urnebes:
Gledao sam to na nekom videu gdje je rahmetli Kemo Lakača pričao. :urnebes:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 01 nov 2020, 18:06

Aduka87 je napisao/la:
01 nov 2020, 17:20
Lik je napisao/la:
01 nov 2020, 17:18
Aduka87 je napisao/la:
01 nov 2020, 17:06
Kad smo vec kod broja trofeja, zasto se ne broji pehar Ljetne Lige Sampiona kad smo Dinamo mlatnuli ?
Zato sto to nije zvanicno takmicenje, vise kao pripremne tekme/turnir pred pocetak sezone. Ta liga se igrala 2 ili 3 puta i nikad vise. Nista bitno.
Dakle isti qrac kao u super kup bih, hvalaaaa
Tako je, bajramski turnir, doduše malo jači.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 01 nov 2020, 18:08

skoroalen je napisao/la:
01 nov 2020, 18:03
01 nov 2020, 18:02
skoroalen je napisao/la:

Skoro ba dje ti je avatar :kafa:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 nov 2020, 18:11

Stroj1946 je napisao/la:
01 nov 2020, 18:08
Skoro ba dje ti je avatar :kafa:
Neću da provociram ove osjetljive dušice u PMSu. :rol:

Naredni je @Cartel, ima Meluna na avataru. Sad je nayeb'o kad se neko napije i sjeti onog kobnog penala.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 nov 2020, 18:17

skoroalen je napisao/la:

Imao sam cast upoznati rahmetli Kemu, bio gost pred neki derbi, a ja bio u reziji. Imam sliku sa rahmetli Kemom,nas sal iznad. Osmjeh mu nije stao od trenutka ulaska u studio. Vjerovatno je zivio s osmjehom. Da mu Dragi Allah podari lijepi Dzenet, Amin.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 01 nov 2020, 18:19

Joj kad bi pobjedili derbi, plus 7 u odnosu na drugog plus 11 u odnosu na treceg...

A sljedeca utakmica igraju drugi i treci a mi protiv TZ...

Samo pobjedu nam dajte aBd

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 nov 2020, 18:22

egocentrik je napisao/la:
01 nov 2020, 17:56
Licna prepucavanja nikom nisu interesantna samo spuštate svoj rejting na forumu.
Svako ko pokusa da stavi sebe ili nekog drugog forumasa u fokus(izuzev neke ozbiljne diskusije oko fks) treba da dobije bananu 7dana drugacije se ocigledno ne moze. Denci je kontras ali čovjek nikoga ne uzima u usta, niti ikoga vrijedja, iako je ponekad iritantan opet je to naš brat po boji ima pravo na svoje mišljenje, a vi sto se međusobno prepucavate i mislite da ste toliko bitni da nekolicina forumasa mora citati vaše prepirke i hitove slobodno napustite forum. Ako ne znate normalno nemojte zivi bili nikako, ja ću licno svaki komentar prijaviti pilo to vode ili ne, jer svakodnevno citam ovaj forum i necu da mi oci krvare jer je trenutno jedina stvar oko koje nema sekiracije FKS, nemojte to ljudi kvariti.
U pravu si za sve, odličan post. Sreća pa nisi bio prije, prijavio bi mi 40-ak postova. Sve sam odradio sada za dobrobit foruma, odnosno ove teme. Zamolim 600 puta (vi ste mi svjedoci) i onda se samo popišaju po tebi i namjerno razvaljuju temu jer su isfrustrirani i misle da su iznad nekoga pa nas obične forumaše ''muče'' sa tim, ne može više tako i odsad ćemo malo rigoroznije gledati na to pa neka se ljuti ko god hoće, ili će biti normalna tema ili je neće biti nikako. Slobodno prijavi kada god hoćeš/možeš. Što bi nas 100 i još par stotina ljudi koji ovo čitaju na dnevnoj bazi ispaštalo radi njih?
Spominjanje porodice u onakvom kontekstu je samo po sebi odvratno, na stranu sva ostala prepucavanja.
Sa ovim postom bi završio.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 01 nov 2020, 18:22

01 nov 2020, 18:17
skoroalen je napisao/la:

Imao sam cast upoznati rahmetli Kemu, bio gost pred neki derbi, a ja bio u reziji. Imam sliku sa rahmetli Kemom,nas sal iznad. Osmjeh mu nije stao od trenutka ulaska u studio. Vjerovatno je zivio s osmjehom. Da mu Dragi Allah podari lijepi Dzenet, Amin.
Ne znam u kojoj si TV kući radio, al ova emisija gdje sam to gledao je upravo gostovanje pred neki derbi. On i Vahid Zajko, navijač Želje, kod Senada Hadžifejzovića u CDu, prije 10ak godina. Ima snimak cijele emisije na YouTubeu, stvarno legendarne priče, dašak starih dobrih derbija kad su fore i bile donošenje šarana pred stadion i farbanje zuba u bordo/plavu boju, a ne sačekuše po gradu 10 na 1.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amidzaa, boki86, fks74, Fouzi1, Google [Bot], MaroonBjelave i 188 gostiju.