AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Mislim da je on tip igrača kome ne odgovara ova formacija. On je klasični registra.
Il Club più titolato al mondo!
O tome pisem,to je i Pioli rekao i kaze da ga jednostavno treniraju za novu ulogu na terenu,znaci ova godina ce mu proci na navikavanje na tu novu ulogu.
Ali da decko zna lopte zna.
Ja se samo nadam da ce se Rom brzo dozvati i poceti igrati bolje.
Poslije pauze prva tekma je Napoli u gostima,malo sam ih gledao i oni su dns bili losi kao i mi,jednostavno ovaj tempo ubi sve ekipe.
Ohanite malo sa kritikama na racun Capitana, niko nije tvrdio ni ocekivao da ce dostici nivo Cannavara, Neste, Maldinija, Baresija; nego tu negdje sa recimo Bonuccijem. Zadnje 3 sezone je Romagnoli bio korisniji ekipi od Kessiea i Hakana, primjera radi - a dok je taj isti Bonucci bio ovdje Romagnoli je znao cesto odigrati bolje od njega. Frajer je dakle bio 3-4 mj. out, a danasnja odluka penala je mogla otici i u korist Capitana. Nije fer ocekivati od covjeka da igra kao da nista nije bilo, vs mrcina poput Lukakua i Dzeke, koji su vrhunski napadaci.
Vs Lille;
Dollar-Conti/Kalulu,Romagnoli,Duarte,Dalot-Tonali,Krunic,Diaz-Rebic,Hauge,Colombo
Klupa: Dollar Sr, Gabbia, Maldini Jr, Samu, Leao; ostali neka odmaraju
@muha milanez primi iskreno saucesce, nek ti je zdravo glava.
Vs Lille;
Dollar-Conti/Kalulu,Romagnoli,Duarte,Dalot-Tonali,Krunic,Diaz-Rebic,Hauge,Colombo
- IlPrincipino
- Kontakt:
@muha milanez iskreno saucesce
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
- Romagnoli13
- Kontakt:
Inna lillahi we inna ilejhi radž'un.muha milanez je napisao/la: ↑01 nov 2020, 16:47Ovakve pobjede donose razliku na kraju. Prethodnih sezona su nam baš ovakve pobjede falile na kraju.
Uprkos smrtnom slučaju uspio sam ispratit prvo poluvrijeme, drugo nisam ali tri boda koja donose razliku na kraju krajeva.
Što se tiče utakmice za 4 dana, od prve minute dati šansu igračima koji su nešto manje igrali zbog ovog ili onog razloga. Tako da trebaju početi Dalot, Duarte, Krunić, Tonali, Diaz, Hauge, Leao, Conti.. A konačno da odmore kako treba Calabria i Kjaer, Zlatan, Hakan, Theo, Kessie.. Jer puno je bitniji meč protiv tvrde Verone nego protiv Lillea.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Beduin
- Kontakt:
Prezadovoljan bih bio remijem u LE u ovom sastavu
Rumun
Conti Duarte Gabbia Dalot
Tonali Krunic
Hauge Diaz Rebic
Leao
Rumun
Conti Duarte Gabbia Dalot
Tonali Krunic
Hauge Diaz Rebic
Leao
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Od svij trofeja za koje smo igrali fali nam samo Cup Uefa iliti Liga Evrope. Posto je necemo igrat narednih 10-ak godina ako Bog da, ovo nam je jedinstvena prilika da uzmemo i taj trofej. Negdje sam procito podatak da je Juventus jedini klub koji je osvojio sve trofeje. Nesto kontam sta to ima a da Real nije osvojio, ali eto.
Kad se prodju oni penali protiv Rio Avea onako kako se prodju, ono ti znaci da ti je nafaka da osvojis to takmicenje. Znaci ove godine uzimamo Scudetto i LE! Laku noc
))
Kad se prodju oni penali protiv Rio Avea onako kako se prodju, ono ti znaci da ti je nafaka da osvojis to takmicenje. Znaci ove godine uzimamo Scudetto i LE! Laku noc

- OldFashioned
- Kontakt:
Bonucci je za Romagniolia Baresi lično !Zenga je napisao/la: ↑01 nov 2020, 21:14Ohanite malo sa kritikama na racun Capitana, niko nije tvrdio ni ocekivao da ce dostici nivo Cannavara, Neste, Maldinija, Baresija; nego tu negdje sa recimo Bonuccijem. Zadnje 3 sezone je Romagnoli bio korisniji ekipi od Kessiea i Hakana, primjera radi - a dok je taj isti Bonucci bio ovdje Romagnoli je znao cesto odigrati bolje od njega. Frajer je dakle bio 3-4 mj. out, a danasnja odluka penala je mogla otici i u korist Capitana. Nije fer ocekivati od covjeka da igra kao da nista nije bilo, vs mrcina poput Lukakua i Dzeke, koji su vrhunski napadaci.
Vs Lille;
Nisu problem samo tri utakmice poslije povratka gdje je u svakoj bio najgori pojedinac.
Problem je što je generalno precijenjen i kiks igrač ali zato barem nema brzinu !
DaBogda on bio najbolji stoper na svijetu, meni je Milanov uspijeh ispred svakog pojedinca,
nažalost nije tako kod svakoga što se vidi iz priloženog.
Što se Tonalija tiče, čisti promašaj za sada ali duga je sezona. Neka nas sve razuvjeri.
Od pozitivnih iznenađenja Calabria prednjači, nevjerovatan je njegov napredak za tako kratak period.
Jučer baš tokom utakmice komentator sa Arene prenosi izjavu Calabrie zašto je Milan toliko bolji od kako je ovog covid-19, i spomenuo je upravo ono o čemu sam ja pričao ovdje ranije. Nema navijača, manji pritisak na mladu ekipu, lakše komuniciraju na terenu. Zbog toga me najviše strah kada se stvari vrate u normalu i kada Ibra okači kopačke hoćemo li biti približno ista ekipa. Kada bi mi i kada dobili ovakvu utakmicu prije kakvu smo jučer dobili, čisto na majstoriju pojedinca. Koliko čovjek spusti lopti, stvori čistih prilika za ostale igrače, nestvaran igrač koji se rađa jednom u 100 godina.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Inna lillahi ve inna ilejhi radjiun!muha milanez je napisao/la: ↑01 nov 2020, 16:47Ovakve pobjede donose razliku na kraju. Prethodnih sezona su nam baš ovakve pobjede falile na kraju.
Uprkos smrtnom slučaju uspio sam ispratit prvo poluvrijeme, drugo nisam ali tri boda koja donose razliku na kraju krajeva.
Il Club più titolato al mondo!
Moje saucesce druze.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Zenga je napisao/la: ↑01 nov 2020, 21:14Ohanite malo sa kritikama na racun Capitana, niko nije tvrdio ni ocekivao da ce dostici nivo Cannavara, Neste, Maldinija, Baresija; nego tu negdje sa recimo Bonuccijem. Zadnje 3 sezone je Romagnoli bio korisniji ekipi od Kessiea i Hakana, primjera radi - a dok je taj isti Bonucci bio ovdje Romagnoli je znao cesto odigrati bolje od njega. Frajer je dakle bio 3-4 mj. out, a danasnja odluka penala je mogla otici i u korist Capitana. Nije fer ocekivati od covjeka da igra kao da nista nije bilo, vs mrcina poput Lukakua i Dzeke, koji su vrhunski napadaci.
Vs Lille;
A koji crni nivo Bonuccia, pa covjek bio rezerva Barzagliu u reprezentaciji kad je ovaj imao 35 godina, znaci nije bio na njegovom nivou, a kamo li Lea. Romagnioli je jedino predobar igrac u ocima pojedinih navijaca Milana, za mene je zivi prosjek i nista vise. Tekma protiv Intera je bila jedina koju je u posljedjenja vrijeme solidno odigrao. Recimo Kijeaer je trenutno za klasu iznad njega.
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 02 nov 2020, 08:38, ukupno mijenjano 3 puta.
#muha milanez
Inna lillahi ve inna illejhi radjiuun
Inna lillahi ve inna illejhi radjiuun
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
- Beduin
- Kontakt:
Muha druze, i moje iskreno saucesce.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
@Muha milanez
Inna lillahi we inna ilejhi radži'un
Inna lillahi we inna ilejhi radži'un
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
-
- Kontakt:
Sto se tice Romanjolija ne treba pretjerivati ni sa jednom ni sa drugom konstatacijom, da je svjetska klasa nije, da je los nije ni to. Moze se reci jedina svijetla tacka prethodnih sezona i sad se postavlja pitanje da je po dolasku i Milan imao pored sebe npr jednog Maldinija ili Nestu kao mentore da li bi dostigao taj nivo koji smo ocekivali od njega, ovako je samo stagnirao i plus ova povreda i imamo sta imamo. Treba mu dati sto vise utakmica da se vrati taj osjecaj i sigurnost koju je koliko toliko imao. Ako gledamo tako vidjeli ste Rebica, lik kao da je zaboravio igrati izgubila se ona borbenost, prodornost i sigurnost koju je imao prije povrede (vjerovatno ne zeli rizikovati novu povredu pa sa odredjenim strahom je ulazio u duele).
Za Tonalia kao i za svakog igraca cu reci da treba igrati barem 4-5 utakmica u kontinuitetu pa da bi se mogli neki rani zakljucci donositi, ovo sto ulazi po 10-20 min je nedovoljno pogotovo kad ostatak ekipe padne fizicki (da treba vise borbe i zalaganja treba).
Za Tonalia kao i za svakog igraca cu reci da treba igrati barem 4-5 utakmica u kontinuitetu pa da bi se mogli neki rani zakljucci donositi, ovo sto ulazi po 10-20 min je nedovoljno pogotovo kad ostatak ekipe padne fizicki (da treba vise borbe i zalaganja treba).
@Muha milanez
Ne znam ko je preselio na bolji svijet ali molim Boga da mu se smiluje i podari najljespe basce dzenneta.
Ne znam ko je preselio na bolji svijet ali molim Boga da mu se smiluje i podari najljespe basce dzenneta.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- OldFashioned
- Kontakt:
Rebić je tek jednu tekmu odigrao poslije one povrede i odmah je tim djelovao puno energičnije otkako je on ušao. Naravno, ni blizu ne igra kao što je igrao, ali nije to niko ni očekivao.gambler1899 je napisao/la: ↑02 nov 2020, 09:43Sto se tice Romanjolija ne treba pretjerivati ni sa jednom ni sa drugom konstatacijom, da je svjetska klasa nije, da je los nije ni to. Moze se reci jedina svijetla tacka prethodnih sezona i sad se postavlja pitanje da je po dolasku i Milan imao pored sebe npr jednog Maldinija ili Nestu kao mentore da li bi dostigao taj nivo koji smo ocekivali od njega, ovako je samo stagnirao i plus ova povreda i imamo sta imamo. Treba mu dati sto vise utakmica da se vrati taj osjecaj i sigurnost koju je koliko toliko imao. Ako gledamo tako vidjeli ste Rebica, lik kao da je zaboravio igrati izgubila se ona borbenost, prodornost i sigurnost koju je imao prije povrede (vjerovatno ne zeli rizikovati novu povredu pa sa odredjenim strahom je ulazio u duele).
Kapietan sa druge strane je bio najgori pojedinac u 3 odigrane tekme poslije povrede a prije povrede je također imao kikseva nedostojnih igrača njegovog "kalibra". Svi smo ga zajedno dobro precijenili.
Moje saučešće forumašu muhi.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- muha milanez
- Kontakt:
Amin druze! Hvala svima na riječima utjehe, puno znači

..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- nextterrain
- Kontakt:
Romagnoli nije igrao 4 mjeseca i rovit je igrao ove 3 utakmice, nije bio 100% spreman i velika je razlika igrati protiv Džeke i Ronalda nego protiv nekih anonimusa. Trebat će mu vremena do povrati formu, ali njemu je 25 godina što su za štopera mlade godine. Ima prostora za napredak.
Trenutno Kjaer i jeste najbolji naš štoper i po formi je jedan najboljih štopera u ligi , u top 5 je sigurno.
Vidjet ćemo duga je sezona, biće uspona i padova, ali primjećujem ovdje što nam je falilo godinama a to je KOLEKTIV
Igrači igraju srcem i žrtvuju se za ekipu i za trenera što dugo nismo vidjeli, možda ona polusezona sa Gatussom, ali ovaj put igramo mnogo ljepši i atraktivniji fudbal. Ova ekipa je najmlađa u Europi ako se oduzme Ibrahimović iz ekipe i svaka im čast na tome.
Uvijek se mogu naći zamjerke, ali imamo 24 utakmice bez poraza, 24 i tako i nije fer tražiti neke zamjerke jer se nikad ne moze savrseno igrati i sve štimati.
U januaru dodati rezervnog veznjaka, mladog štopera i desno krilo i mislim da možemo u top 4
Trenutno Kjaer i jeste najbolji naš štoper i po formi je jedan najboljih štopera u ligi , u top 5 je sigurno.
Vidjet ćemo duga je sezona, biće uspona i padova, ali primjećujem ovdje što nam je falilo godinama a to je KOLEKTIV
Igrači igraju srcem i žrtvuju se za ekipu i za trenera što dugo nismo vidjeli, možda ona polusezona sa Gatussom, ali ovaj put igramo mnogo ljepši i atraktivniji fudbal. Ova ekipa je najmlađa u Europi ako se oduzme Ibrahimović iz ekipe i svaka im čast na tome.
Uvijek se mogu naći zamjerke, ali imamo 24 utakmice bez poraza, 24 i tako i nije fer tražiti neke zamjerke jer se nikad ne moze savrseno igrati i sve štimati.
U januaru dodati rezervnog veznjaka, mladog štopera i desno krilo i mislim da možemo u top 4

Niko ne trazi zamjerke,ovo sto se trenutno desava niko od nas se nije nadao tome,ovaj niz od 24 bez poraza smo mogli samo sanjati do unazad pola godine ali eto neko cudo se desilo i sad zivimo svoj san 
Ono sto govorimo jeste da je trenutno dok se Rom ne sabere bolji izbor Gabbia koji se pokazao kao dobar dok je ovaj bio odsutan. Narqvno da puno utice to sto Rom nije prosao pripreme ali eto,i za ovu tekmu je bio najlosije ocjenjeni igrac od svih medija,znaci da svi vidimo kako treba i da nista ne preuvelicavamo.
Trba sad odmoriti vecinu igraca

Ono sto govorimo jeste da je trenutno dok se Rom ne sabere bolji izbor Gabbia koji se pokazao kao dobar dok je ovaj bio odsutan. Narqvno da puno utice to sto Rom nije prosao pripreme ali eto,i za ovu tekmu je bio najlosije ocjenjeni igrac od svih medija,znaci da svi vidimo kako treba i da nista ne preuvelicavamo.
Trba sad odmoriti vecinu igraca
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.