Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TheChief
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la TheChief » 28 okt 2020, 12:48

Ghuraba je napisao/la:
28 okt 2020, 11:27
TheChief je napisao/la:
28 okt 2020, 02:27
Ovo je istina kada gledas sa strane da "moze" pogoditi sut. Tj. kako si ti napisao. A ako pogledas ko bi "trebao" pogoditi sut slika je drugacija. Samo si siguran da ce Roberson pogoditi 3/5 otvorenih trica, tj. on je jedini "pravi" suter. A da ce on igrati ja jos ne vjerujem. Sve dok ga ne vidim na utakmici bit ce tako.

Ostali su totalno nepouzdani suteri i svaka ekipa moze zivjeti sa njihovim sutem.
Gordic, Musa, Atic i ostali su manje vise 33% suteri za tri poena.
Ok, kad iz te perspektive gledas to donekle i nije daleko od istine. Medjutim, u tom potencijalnom timu imas 2 centra (Nurkic, Garza) koji bez problema pogadjaju trojke, a znamo da je to generalno rijetkost u kosarci. Imas dvije cetvorke (Alibegovic, Sulejmanovic) koji takodjer nisu bezopasni na sutu s distance (npr. Amar je u EC trenutno na oko 50%). Na SF imas Lazica kojem su sutevi iz kornera gotovo specijalnost i koji ce bez problema zabiti otvorenu trojku. Ok, on nije sposoban sam sebi iskreirati sut, ali kad ostane sam cesto i pogadja. Na SG imas Atica i Musu kao sasvim solidne sutere. Atic trenutno jeste van suterske forme (mada i generalno nije u nekoj formi), ali sam ga cesto pratio ovako na zagrijavanjima i momak kao od sale pravi ludjacke serije. Ok, to jeste samo zagrijavanje i ne moze se porediti s utakmicom, ali onaj ko na treningu pogodi 17/20, pogodice i na mecu nesto. Sto se tice Muse, nije on uopste toliko los suter koliko to zbog kompletne njegove situacije u nba svi mi mislimo. Od playmakera imas Robersona i Camparu kojima je trojka uza specijalnost, te Gordica koji kroz karijeru ima oko 35% van linije 6.75 (bar mislim da je tako nesto), sto uopste nije toliko lose.

Kad na sve to dodas cinjenicu da na petici imas 2 odlicna kosarkasa (Nurkic i Halilovic), koji se nerijetko moraju udvajati, onda je samim tim i broj otvorenih suteva veci.

Da se razumijemo, ne mislim ja da smo Spanija iz najboljih dana, ali nije to ni toliko lose. Meni je dovoljno samo da znam da cu se prilikom suta svakog od njih potajno nadati pogotku, a ne da na parketu imamo pet ciglarosa (npr. Zahiragic, Gegic, Vrabac, Sikiras i Stipanovic). A, nije toliko davno bilo kad nam je slicna petorka pocinjala meceve...
:thumbup:

Mada je moguce (cak veoma realno izgleda) da ove utakmice igramo bez Gordica, Robersona, Muse i Nurkica. A njih 4 bi trebali biti glavni igraci ove ekipe.

Halilovic jos nije igrao ove sezone (valjda povreda).
Doduse, kad/da je Nurkic tu, on je manje-vise nebitan, a bez Juke je medju glavnim igracima.

Bez njih sastav bi izgledao :crazy:

Zato se treba "pripremiti" za najgori moguci sastav, a dolazak nekoga od ovih navedenih smatrati kao "plus", a ne kao nesto sto su podrazumijeva.

Campara, Atic, Vrabac, Lazic, Alibegovic, Sulejmanovic

Ovo je neka "sigurna" osnova ekipe, a ona izgleda kao sve samo ne kao osnova neke ozbiljne ekipe (najblaze moguce receno). Sa ovom ekipom ne bih bio siguran da cemo ubaciti 50 poena bilo kome.

Na ovo bi se vjerovatno dodali igraci tipa Zahiragica, Hasandica, Kamenjasa i sl.

Garza je totalna nepoznanica, kako sto se tice poziva i reprezentativnog statusa tako i kvaliteta i onoga sto moze dati reprezentaciji.

I na sve ovo treba dodati jos jedan faktor. I to veliki. Korona faktor. Hoce li igrac biti zarazen, hoce li ga klub pustiti i sl.

Zato ocekivanja od ovih utakmica spustiti na minimum (tj. biti spreman na 2 poraza i ostale "lose" stvari), a neke konacne ocjene i ocekivanja za utakmicu/e imati tek kada igraci izadju na teren (ali bukvalno).

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 28 okt 2020, 19:28

jest da je offtopic ako smeta moderatoru neka brise
pratite li ovo sa investitorom u Bosnu nasu, zna li neko kako im raditi skola i imaju li reprezentativaca u mladim kategorijama il su sva djeca pobjegla u SPRW
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 okt 2020, 20:51

TheChief, slazem se s napisanim. Ja se nadam da ce Nurkic doci, tj. da je bio potpuno svjestan svih okolnosti kad je pisao one postove na fb stranici. Gordic sigurno moze doci, samo je pitanje da li zeli. Za nastup Amerikanca su rijesene sve prepreke, sad je samo do toga da li ce i on biti jos jedan u nizu koji nas je izradio. Garza sad ne moze i nece doci, a ne znam ni da li za njegov nastup postoje kakve administrativne prepreke. Halilovic je poceo trenirati i nadati se da mu je dovoljno mjesec dana da udje u optimalnu formu.

Naravno, sve ovo sam pisao pod uslovom da nikog od njih ne zahvati korona, da se ne povrijede i slicno.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 okt 2020, 23:43

Drape je napisao/la:
27 okt 2020, 23:35
Prva i druga petorka.

Gordić
Musa
Lazić
Alibegović
Nurkić

Roberson
Atić
Vrabac
Sulejmanović
Halilović

Još Čampara i Garza i već smo kompletirali ekipu.
Ovo je najbolje što u ovom trenutku možemo sastaviti i takav roster bi mogao ići svaku utakmicu na 80-90 poena, a ima i defanzivnog potencijala,samo je pitanje kada ćemo i da li ćemo ikada dočekati ovakav sastav

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 okt 2020, 01:39

InatSilniBosanski je napisao/la:
28 okt 2020, 19:28
pratite li ovo sa investitorom u Bosnu nasu, zna li neko kako im raditi skola i imaju li reprezentativaca u mladim kategorijama il su sva djeca pobjegla u SPRW
Dok ne bude zvanicno i dok se kroz konkretne stvari ne vidi investicija ne bi nista da komentarisem, sve i da je taj lik ozbiljan i da stvarno zeli da pomogne nema te stvari koju nasa politika ne moze zayebat.

Sto se skole tice znam da su imali tridesetak omladinaca koje je vodio Sabahudin Basovic i to je bilo prije 2-3 godine, a sto se reprezentativaca tice koliko znam nemaju.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 okt 2020, 02:08

Ethel je napisao/la:
29 okt 2020, 01:39
InatSilniBosanski je napisao/la:
28 okt 2020, 19:28
Dok ne bude zvanicno i dok se kroz konkretne stvari ne vidi investicija ne bi nista da komentarisem, sve i da je taj lik ozbiljan i da stvarno zeli da pomogne nema te stvari koju nasa politika ne moze zayebat.

Sto se skole tice znam da su imali tridesetak omladinaca koje je vodio Sabahudin Basovic i to je bilo prije 2-3 godine, a sto se reprezentativaca tice koliko znam nemaju.
znaci uzas, znam da je Basovic drzao skolu, jedino onda mali Radak ako i je jos u starosnoj kategoriji . . . uzas
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 29 okt 2020, 13:25

slika

CBS i ESPN vide Luku kao igraca godine. naravno da ne znaci, da ce tako i biti. kako god velika je to počast...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 29 okt 2020, 18:51

trebao je biti igrac godine i prosle sezone, igrao je u puno boljoj konferenciji nego Toppin

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 29 okt 2020, 19:15

ako misli uspjeti u Nba kao backup centar, ove godine treba uzimati 4-5 trica po mecu, i pogadjati ih solidnim procentima. mozda moze sanjati o karijeri Kellya Olynika...sve ostalo je pokazao lani, i ne znam sta treba da se desi da nabije znatno bolje statse nego lani...pretjeran iskorak u odbrani sumnjam da moze napraviti...

ako pak ide u evropu, sto je realnija opcija, ne znam gdje bi mogao....dajdza Teoman ima dobre veze pa mu moze srediti angazman u Italiji...ne bi losa opcija bio ni Virtus,da igra sa rodjakom....ili ce odmah za euroligasku ekipu, to je na struci da procijeni, da li je spreman.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 okt 2020, 21:06

Da je Garza iz siromašne porodice još prije godinu bi otišao negdje gdje bi ga plaćali za igranje košarke. Ovako mu se ne žuri.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 31 okt 2020, 13:50

Samir Sehic 24 year old member of the BiH NT has retired from basketball to go into business. Samir earned his degree early from Tulane and earned his master's degree while playing college basketball. As good as he was on the basketball court he was equally good as a student in college.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 31 okt 2020, 22:04

Zao mi starog od Sehica, koliko ga je guro po medijima sigurno je dobre covjek pare potrosio. Ipak respektujem odluku Samira, sigurno on moze fino zivjeti i od "normalne" karijere.

Tifoze123
Kontakt:

Post Postao/la Tifoze123 » 01 nov 2020, 18:02

TheChief je napisao/la:
27 maj 2020, 22:59
Nemanja86 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:47
Tifoze123 je napisao/la:
27 maj 2020, 19:08
Ja ne znam kad ces ti i takvi kao ti shvatiti da je Balkan i opcenito ABA liga jedva u top 10 u Europi.
Nivo organizacije,budzeti,problemi s placanjem,posjecenost utakmica a samim time i kvalitet lige je daleko iza navedenih.
To sto se nama na Balkanu plasira Aba liga kao neki vrh to je nas problem.
A evo i dokaz od malo strucnijih ljudi od mene i od tebe...

https://www.eurohoops.net/en/league-act ... he-others/

kvalitet lige nema nužno vezu sa razvojem igrača.

Italijanska liga u određenoj crti jeste bolja od ABA, ali taj kvalitet prije svega joj donose jaki Amerikanci, igrači u naponu snage i godina. Za mlađeg igrača sa ovih prostora je po pitanju napretka puno bolje imati dobru minutažu u ABA ligi, jer to je puno sigurnija ulaznica za neki dobar transfer.

ABA ima puno svojih mana, prije svega u organizaciji i samom održavanju lige, ali što se tiče samog terena, odnos uloženog i dobijenog je jedan od najboljih u Evropi
Po kvalitetu na terenu ABA je TOP 5 liga u Europi.

Spanska, Turska i VTB liga su jedino sigurno jace. Grcka sa jakim Olympiacosom i Panathom je jaca.
Francuska, Italija i Njemacka po kvalitetu igraca i timova su ispod.

Problemi ABA lige su neki drugi, a ne kvalitet igraca i timova.
https://telesport.telegram.hr/analize/k ... RFCgGaoB4A

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 01 nov 2020, 22:59

Zabit je napisao/la:
31 okt 2020, 22:04
Zao mi starog od Sehica, koliko ga je guro po medijima sigurno je dobre covjek pare potrosio. Ipak respektujem odluku Samira, sigurno on moze fino zivjeti i od "normalne" karijere.
Nema ti ga sta zao bit' ... koliko je samo Samira hajpovo svako ljeto pred okupljanja mladih repki da sam mislio da ce momak zaigrat za Drim Tim cim malo orutavi ... a ono ispade jos jedan u nizu propalih talenata koje smo dozivali godinama ... stari mu je vjerovatno s tim nerealnim ocekivanjima i skratio karijeru ... sva sreca pa je od collega imao neke fajde ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 nov 2020, 23:19

Tifoze123 je napisao/la:
01 nov 2020, 18:02
TheChief je napisao/la:
27 maj 2020, 22:59
Nemanja86 je napisao/la:
27 maj 2020, 22:47

kvalitet lige nema nužno vezu sa razvojem igrača.

Italijanska liga u određenoj crti jeste bolja od ABA, ali taj kvalitet prije svega joj donose jaki Amerikanci, igrači u naponu snage i godina. Za mlađeg igrača sa ovih prostora je po pitanju napretka puno bolje imati dobru minutažu u ABA ligi, jer to je puno sigurnija ulaznica za neki dobar transfer.

ABA ima puno svojih mana, prije svega u organizaciji i samom održavanju lige, ali što se tiče samog terena, odnos uloženog i dobijenog je jedan od najboljih u Evropi
Po kvalitetu na terenu ABA je TOP 5 liga u Europi.

Spanska, Turska i VTB liga su jedino sigurno jace. Grcka sa jakim Olympiacosom i Panathom je jaca.
Francuska, Italija i Njemacka po kvalitetu igraca i timova su ispod.

Problemi ABA lige su neki drugi, a ne kvalitet igraca i timova.
https://telesport.telegram.hr/analize/k ... RFCgGaoB4A
Njemacka liga je naravno jaca.Grcka liga je takoder jaca ,ali eto zakacili se malo Mafijasi pa Oly ne igra.

Tifoze123
Kontakt:

Post Postao/la Tifoze123 » 02 nov 2020, 01:07

Vjerovatno hajpuje i sad da se objavi da je zavrsio "karijeru" :bow: :bow: kao da je ostavio neki trag ili je to zbog necega bitno za bh sport..

Talijanska? Francuska?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 02 nov 2020, 01:31

Pa ne znam bas da je Grcka liga jaca, izuzev Olympiacosa i Panathinaicosa, imas jos ovaj Promitheas koji je ukazao kao kvalitetan tim zadnjih par sezona i AEK koji ima zvucna imena. Ostalo sumnjam da bi i Megu dobilo.

U Aba ligi imas vise talenta, vise konkurentnih klubova, a sto se finansija tice u to necu da ulazim kakve su plate tamo i ovdje.

Pa unutrasnja linija Simonovic - Petrusev ce napraviti bolju karijeru nego bilo koji mladi igrac u Grckoj ukljucujuci Oly i Panatu.

I ovi parametri u clanku osim mozda treceg mi ne piju vodu nikako, po njima bi VTB liga bila slabija od svih navedenih.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 nov 2020, 18:58

Ethel je napisao/la:
02 nov 2020, 01:31
Pa ne znam bas da je Grcka liga jaca, izuzev Olympiacosa i Panathinaicosa, imas jos ovaj Promitheas koji je ukazao kao kvalitetan tim zadnjih par sezona i AEK koji ima zvucna imena. Ostalo sumnjam da bi i Megu dobilo.

U Aba ligi imas vise talenta, vise konkurentnih klubova, a sto se finansija tice u to necu da ulazim kakve su plate tamo i ovdje.

Pa unutrasnja linija Simonovic - Petrusev ce napraviti bolju karijeru nego bilo koji mladi igrac u Grckoj ukljucujuci Oly i Panatu.

I ovi parametri u clanku osim mozda treceg mi ne piju vodu nikako, po njima bi VTB liga bila slabija od svih navedenih.
Koga bi to ovi Slovenci dobili u Grckoj :?: :!: Megu i ne uzimam kao ozbiljnu ekipu,niti imaju publiku niti neki cilj,sem da Misko proda.

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 02 nov 2020, 20:58

A sta je s Garzom? Koliko sam prije pratio nesto je Nurk pisao da ce igrati , radujuje se zajednicoj saradnji u repr. Vidim nije pozvan, ima li ko vise inf?

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 02 nov 2020, 21:56

sta ce biti...NCAA pocinje 26. novembra, po sadasnjem planu. daj boze da garza ikad bude na raspolaganju. ako dodje u Evropu, sgurno ce biti, ako nista zbog CVa...a ostalo je na dugu stapu. momak nije bosanac(polovicno) da ga nesto pretjerano vuce....ne znam jel ikada bio u Bosni

nadam se da je Bosnic pratio Split ovih 5 kola Aba lige....Campara igra sazrijeva kao organizator, trudi se u odbrani, a sut ga fino sluzi...a spomenuti sut je inace poezija za gledat. treba mu dijelic prostora da potegne tricu... sinoc sprasio jednu Onuakeu kroz usi. citavo vrijeme ga hrvatski komentator hvalio. mislim da je stekao kredit da ima 20 minuta i kad se djokovic vrati, inace ce si Split pucat u nogu.
i za nasu repku, Campara se moze i mora iskoristiti, u odredjenim matchupima. u najgorem slucaju je nas treci play....za mene je Gordic zavrsena prica, i nadam se da se dzukela nece odazvati

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.