FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

LlullSergio
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la LlullSergio » 02 nov 2020, 00:31

Mozda Liverpool uleti s nekom ponudom na zimu zbog ovih problema sa stoperom, mada je on meni kritican na toj poziciji. Pogotovo Engleska gdje se forsiraju centarsutevi i to.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 00:32

Pogba je napisao/la:
02 nov 2020, 00:23
Mislim da je logično obzirom na dosadašnju suradnju da kod nas pređe. Mada, free je agent pa može gdje hoće.
Cisto sumnjam da bi mu Juve dao i platu koju je Bayern nudio. A 25 miliona pogotovo nema sanse, jos ako Ronaldo ostane...

Alaba pokazao da nije pretjerano inteligentan i kad je nosio majicu Black lives matter, a i sad. Koga boli ona stvar jesi li ti crnac, azijat, indijanac u danasnjem svijetu. Tako da ne cudi ova njegova glupost, puca ga kriza. Sretno mu gdje god otisao i da izgubi uvijek od Bayerna, nek osvaja sve sem Lige Prvaka. To nek nas Bayo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 nov 2020, 00:44

David Alaba's management is totally surprised by Herbert Hainer's statement that Bayern have withdrawn their offer. Alaba's representatives were not aware of that decision [@Plettigoal]

Kad Alaba zaigra za 7.5mil€ u Juvetu 😂 :urnebes:

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 02 nov 2020, 01:11

guber990 je napisao/la:
01 nov 2020, 23:57
Niti je prvi, a ni zadnji koji ce da napusti Bayern na ovaj nacin, a to je i jedan od razloga sto navijam za Bayern.
Niko, ali apsolutno niko, nije veci od kluba.
Igrac, u najboljem slucaju traje 10 - 15 godina i to je to, a Bayern 120 godina i broji i dalje.
Bio je Ballack, bio je Kros, bili su i neki drugi.
Meni licno bi Alaba, cak i da je zavrsio karijeru u Bayernu, tesko u kategoriju legende da spada.
Za takvo sta je potrebna konstantnost i da budes na nivou najboljih na svijetu jedan duzi period, on to, po meni, nikada nije bio.
Imao je trenutke kada je bio medju najboljim, medjutim nije to dovoljno dugo trajalo da bi se moglo nazvati legendarnim, barem ne u klubu velicine Bayerna.

Sretno mu i mislim da je pogrijesio u ovoj stiuaciji, medjutim kako igra od kraja prosle sezone, ne mislim da ce Bayern biti strasno ostecen, s obzirom da je strahovito podlozan kiksevima.
Slazem se. Ja ga ne bi stavio u istu crtu sa Schweinijem, Lahmom, Müllerom, Riberyem, Robbenom, Neuerom i Lewandowskim... mozda cak i Boateng ima mjesta da se ubroji tu medju legende koje su igrale ili igraju zadnjih 10ak godina za nas, ali Alaba, bez obzira na rezultate... nakon ovog svega, ne, nema sanse, cak ni Thiago nema tu mjesta

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 02 nov 2020, 01:13

coelho41 je napisao/la:
02 nov 2020, 00:44
David Alaba's management is totally surprised by Herbert Hainer's statement that Bayern have withdrawn their offer. Alaba's representatives were not aware of that decision [@Plettigoal]

Kad Alaba zaigra za 7.5mil€ u Juvetu 😂 :urnebes:
7 i po brutto, na kraju 3 i po netto sebi u dzep :lol:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 nov 2020, 01:38

Neka mu je sretno u namjeri da od nekoga dobije te pare (oko 20mil) što mi pametno nismo dali. Ovo je odluka koja se podržava, aferim upravi. Najbolje partije je davao kao bek i imao je tu čast da ispred sebe ima Riberya od kojeg je profitirao, čim više nije Ribery bio u svom primeu tako je i Alaba polahko padao. Na štoperu je imao svojih prednosti, a i mana te ponajviše nesigurnosti koje su nas mogle koštati LP-a prošle sezone. Alaba je sigurno u šoku nakon ovoga kao i njegov agent, neka prođe nekog vremena, možda kada prenoći glave budu pametnije razmišljale, ali ukoliko je to kraj hvala mu na svemu :salut:

Vrijeme će pokazati ali ovako precijeniti svoje mogućnosti i tražiti toliki novac i biti tvrdoglav u tome u trenutku kada igraš za najbolji klub u Europi u kojem si stasao kao igrač, to ne bi baš zdrava glava mogla dopustiti sebi.

Vjerujem da svi mi željno iščekujemo Kouassija, najvećeg talenta Parisa, toliko nahvaljenog od Ragnicka. Što se tiče Boe, uprava sa njim i Javijem do sada nije počela pregovare oko produžetka ugovora što dovoljno govori samo po sebi, i sve su naznake da se to i neće desiti. Nadam se dovoljnom prostoru Kouassiju, da Flick mu da prostora, pogotovo kada dođe vrijeme povreda, da ne eksperimentiše sa Javijem pozadi, a naravno i pratiti razvoj Richardsa koji je bio solidan do sada na neprirodnoj poziciji. Naravno nakon odlaska Alabe postavlja se pitanje da li Flick vidi Lucasa na toj poziciji, to bi bio logičan slijed događaja imajući u vidu koliko je forsirao Alabu kao ljevaka na lijevom štoperu radi koncepta svoje igre.
Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 02 nov 2020, 01:47, ukupno mijenjano 1 put.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 01:43

Ma ja, sad pljuvanje po covjeku koji je toliko bio kod nas i dao sve od sebe. Lik je imao legitimno pravo da trazi onu platu, da ne kazem i da je imao i razloge al eto. Al bitno je nek su drugi dobili al on ne koji je duze tu od mnogih, gdje je sad ta solidarnost, podrska i slicno?

Al eto, sretno mu. Nece propasti a nece ni Klub, tako da, sretno!

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 nov 2020, 01:53

sljivo je napisao/la:
02 nov 2020, 01:43
Ma ja, sad pljuvanje po covjeku koji je toliko bio kod nas i dao sve od sebe. Lik je imao legitimno pravo da trazi onu platu, da ne kazem i da je imao i razloge al eto. Al bitno je nek su drugi dobili al on ne koji je duze tu od mnogih, gdje je sad ta solidarnost, podrska i slicno?

Da li je on tebi u rangu Neuera, Müllera i Lewe koji su u klubu 15+mil plate?

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 02 nov 2020, 02:00

dirkules je napisao/la:
02 nov 2020, 01:53
sljivo je napisao/la:

Meni nije, ali to i dalje ne znači da ne smije da traži. Isto što uprava na to može a i ne mora pristati. Svakako je u pravu za pljuvanje. Apsolutno bespotrebno. Ukoliko uprava ne želi to da plati, zahvališ mu se i nastaviš. Jednostavno.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 nov 2020, 02:07

S-Y-L-A-R je napisao/la:
02 nov 2020, 02:00
dirkules je napisao/la:
02 nov 2020, 01:53
sljivo je napisao/la:

Meni nije, ali to i dalje ne znači da ne smije da traži. Isto što uprava na to može a i ne mora pristati. Svakako je u pravu za pljuvanje. Apsolutno bespotrebno. Ukoliko uprava ne želi to da plati, zahvališ mu se i nastaviš. Jednostavno.
Također i po meni nije u tom rangu, slažem se i za ovo ostalo, nema potrebe za pljuvanjem od strane navijača.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2020, 07:22

Bio bi fazon da zavrsi u Dortmundu. :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 02 nov 2020, 07:41

Ja vjerujem da ce mu Juventus ponuditi barem 11-12mil netto (po uslovima od prije 2 godine to bi bilo 22-24mil bruto a sad je to oko 15mil bruto sto uveliko olakšava ital timovima da dovode bolje igrace iz inostranstva jer te poreske olaksice vrijede samo za transfere van Italije)... naravno nisu ni alaba i zahavi sisali vesla tu je i transfer naknada koja nece biti mala za odabir juventusa ili koga vec (primjera radi emre can i njegovi suradnici su dobili 16mil za odabir juventusa a ne psga ili citya, a vjerujem da ce biti priblizna za alabu jer iako je bolji igrac stariji je u trenutku prelaska ako dodje do njega uopce)...

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 02 nov 2020, 08:49

Danas ce zajedno sa Flickom biti na presici za sutrasnju utakmicu, bas me zanima kako ce odraditi

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 nov 2020, 08:54

Ovo je odlicna odluka Bayernove uprave. Dozvolis igracu da bude veci od kluba dobijes ono sto Barcelona ima danas.
On vec sad opada sa svojim igrama i ako mu das ugovor na pet godina samo ce losiji biti. Ovako na vrijeme rijesis ga se i dovedes pravu zamjenu.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 02 nov 2020, 09:02

Ovaj Halaba i situacija oko ostanka slična ako ne i ista kad je balak htio pa nije produžio ugovor i otišao u naftaše iz Londona. S tim da ovaj balak nije produkt naše škole.Nigdje mu neće biti kao u Bayernu. Kažu bili su mu naši dali obećanje kaod je predhodno potpisivao novi govor da će igrati u veznom redu(vidili smo ga u subotu odmah gol primili sa njim kao organizatorom) i da je to još jedan razlog što mu se ide iz Minkena. Ko mu ponudi ovaj ugovor u vrijeme corone nek se udara u guz ako iko bude spreman na ovo. Dok je profa bio u Arsenalu i kad su bili u LP znam da ga je htio dovesti nek ide sad kod njih bit će glavni sa Partijem, Džakom i dr. Na kraju mu želim da u novom klubu prođe kao balak bez značajnih evropskih trofeja.

Ovaj mladi Francuz Nianzou bit će prava zamjena za ovog i uskoro velika nova zvijezda.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2020, 09:02

Odluka Hainera je ispravna i logična klub neće pristajati na ucijene igrača i agenata.

Iako mi je bio jedan od dražih igrača moram priznati da me je razočarao.Odluka da uzme Zahavija za agenta koji će ucjenjivati klub sa nekim astronomskim ciframa je dno dna.

On u zadnje tri godine ne liči na igrača koji zaslužuje 25 mil godišnje.Vidim neki pišu kako je njegovo pravo da traži tu platu što je tačno ali je i pravo kluba u kojem je ponikao i koji mu je dao sve da tu istu ponudu odbije.Ponuda od 11 mil plus 6 mil kroz bonuse na 5g umjesto na 4g je i više nego dobra.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 02 nov 2020, 09:34

Alaba ko Kroos jbt. Sta si zapeo za pare, imate para na racunu, ne moze ih krava pojesti..i opet zinula guzica.
Sve mi se cini da je Alaba zaposlio ovog zidova da ga uvali negdje u Englesku ili Spaniju..a ovo oko plate je samo izgovor.
Nisam nesto zabrinut sto ce ici, jos na zimu bih ga pustio za neku sicu i uigravao druge igrace u odbrani.
Mogo je biti legenda Bayerna ali ce ga sad zapamtiti kao jednog od pohlepnih igraca, koji su zbog par miliona izgubili respect.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 02 nov 2020, 09:46

Odlična odluka uprave :thumbup:. Nece da dopuste sebi ono sto je Barca uradila, polovnjaci da zive od stare slave i uz to ksiraju nenormalne cifre. Limitiras sebe jer oni nece da napuste i kad bas oslabe jer zaradjuju brutalno a niko ih nece, makar pod tim uslovima. Hvala mu na svemu al postao teska kiksara.
Nur der FCB

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 09:49

Znači, vi da radite u nekoj firmi 15 godina i da ste doprinjeli njenom uspjehu, u nekom omjeru, i kad ste na vrhuncu karijere, ne bi ste tražili veće pare? I to poslije slučaja gdje kolega koji je tu manje vremena ili kolega koji nije više donio od vas ili je jednako, dobije to isto što traži. Vi biste rekli nema veze, nek je meni manja. Bi, al u qurcu. I još možeš zamisliti kako bi se osjećao kad bi čuo da te većina u tom slučaju smatra pohlepnikom i traže ti mane koje nikad nisu tražili i one koje i ne postoje. Koji je sve to apsurd i ludilo. Kako god ispalo kasnije drago mi je što Alaba i taj njegov agent nisu glupi ljudi, što sebe poštuju i što nisu luzeri.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 09:56

Jedno je postovati sebe, a nesto sasvim drugo je sebe precjenjivati. Cinjenica je da je Alaba od 2013-te konstantno stagnirao i bio u padu, a Flick je sakrio te neke nedostatke donekle i postavio ga za stalno na stoperu. Cak je i tada imao veliki broj kikseva. Ne mozes ti traziti onoliko koliko zaradjuju Muller, Lewa i Neuer jer je njihov doprinos klubu uveliko veci nego Alabin. Hernandeza placaju toliko jer su htjeli da realizuju transfer uopste, iako se ne slazem ni s tim kolika je njegova plata. Ali ako su se prevarili jednom, ne moraju ponovo. Alaba nije nikakav kljucni dio Bayerna, cak i bolje igraju bez njega tako da tih 17 miliona koje su mu nudili je i previse. Pogledajte nekad njegove nastupe za Austriju, covjek je cisti prosjek. Ne pravi nikakvu razliku da bi dobio te pare koje trazi.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 02 nov 2020, 09:58, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.