FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 02 nov 2020, 15:57

Bundesliga je napisao/la:
02 nov 2020, 15:22

Jest, ali je City dobio pare od Sanea, nisu oni tek tako istresli taj novac. Znam da ima mnogo zainteresovanih, ali malo ih može platiti toliko trenutno. Chelsea se istrošio ovo ljeto nakon pauze upravo zbog kršenja FFP-a, moraju prodavati da bi kupili. U Španiji je velika kriza, jedino ga Real može priuštiti. Arsenal, ne vjerujem. Milan može ali pitanje je bi li išao tamo, Tottenham teško i Balea plaćaju po pola sa Realom čini mi se. Bayo bi itekako mogao to riješiti u svoju korist, ali pitanje je hoće li.
Pa veliki stalno mijenaju kadar, i prodaje se i kupuje, to je dio biznisa, sve zavisi od klupskog planiranja, ako negdje zaškripi ili se radi o izuzetnom igraču nađe se para. A neki igrači i isteknu (kad si već naveo Baleavca) pa se oslobode sredstva. Također, pitanje je hoće li uopće biti kriza iduće ljeto, možda se jedan dio ovih hiljada milijardi koje se upumpavaju u sustav dijelom prelije i u nogomet pa cijene još i porastu...
A to što Totać dijeli Balavčevu plaću ne znači da nema nego samo koristi to ga se ovi poštopoto žele riješit (iako ja njih ni ne doživljavam kao ozbiljnog kupca, najozbiljniji su real i barca).
Kakogod, mislim da 80m za Mekanog uopće nije previše, malo kad transfer ide po marketu, obično ide uz premiju, istina ne 95% kao kod Diasa, ali 25-30% nije neuobičajeno.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 nov 2020, 16:06

Alabu je malo ponijelo to što je polivalentan igrač, malo što misli da se bez njega ne može i ganja taj zadnji "veliki" ugovor. Meni je on OK igrač, kao mladji mi je bio puno draži, i tek sad shvatam da je to bilo zbog Riberija. Opravdano ili ne, smatra sebe jednakim Mileru, Noeru i ostatku te elite koja je vezala te uspjehe sa dvije Lige Prvaka u periodu od 2013 do danas.

Ja vjerujem da će on ostat', jer na ovom vaktu teško da će mu ko dati to što želi on, i taj njegov agent.

Kao igrač je grohn'o, to će se tek vidjeti ako ode.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 02 nov 2020, 16:32

Odlicno. Nadam se da ce igrati tu kad se Davies vrati, a Alabu preseliti na klupu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 nov 2020, 17:27

Nova anketa postavljena.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 02 nov 2020, 18:03

Baš me zanima kako će se ova rasprava završiti. Neće na dobar način vjerovatno.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 nov 2020, 18:07

Ovako gube i igrač i klub.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 18:20

Laze Alaba, ne vjerujem mu nista. Njegova djela govore vise od rijeci.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 nov 2020, 18:23

02 nov 2020, 18:20
Laze Alaba, ne vjerujem mu nista. Njegova djela govore vise od rijeci.
Vjerovatno, pa Bayern nije uradio swap deal ima dvajs godina :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 nov 2020, 18:24

Alaba je htio prije svega ostati u Bayernu, ali je po svaku cijenu želio i dobiti onolika novčana primanja koja je zacrtao. Ova cifra koja se spominje da je tražio ne mora biti 100 % tačna, ali tu je blizu tu negdje. Ovo što smo mi nudili je tačno. Obzirom da su Bayernovi igrači oduvijek znali dobro zaraditi na premijama, on bi sigurno dobio i ovih 6 miliona premija. Ali ja sam ranije govorio, da on ima pravo tražiti veću sumu, pogotovo ako misli da mu tu sumu neko drugi može isto isplatiti.
Alaba je danas eto izjavio da je iznenađen i da je za povlačenje ponude saznao iz medija.
Moguće da ova priča još nije završena i da ovim naša uprava pravi pritisak na Alabinu stranu. Iako ovo bi se trebalo konačno i riješiti, dosta više i ove teme..
I naravno da je stvar drugačija kod Alabe u odnosu i na Kroosa na primjer (obrazložio sam vezano za njega), jer on je dugo bio bitan nosilac, identifikovao se sa klubom, mogao je tu postati legenda...
Problem je Alabin što klubovi u koje bi on rado otišao i koji mu po njegovim dosadašnjim stavovima najviše odgovaraju kao što su Barca i Real, trenutno nisu spremni dati platu koju traži. Možda bi onda došao u obzir City, jer zbog Pepa bi on moguće tamo otišao, moguće da bi se oni čak i s platom toliko pružili. Ostaje i tu pitanje hoće li tamo Pep opće biti naredne sezone trener.... :D
Naredni problem je što je on sada stavljen u Njemačkoj i Austriji na stub srama. Jučer se u dvije emisije o njegovim zahtjevima u doba Corone diskutovalo, gdje je otprilike ocijenjeno da je to bezobrazluk. Mnogi mediji čak i potez o povlačenju ponude od strane Bayerna danas maksimalno podržavaju, tako da se dugo nije desilo da jedan igrač koji je tako veliko ime, bude pod tolikim pritiskom javnosti.
Nimalo mu to ne odgovara ako mu se ugled sada totalno pokvari u ove dvije države.
S druge strane, moguće da ni sa strane naše uprave nije sve baš skroz čista igra, jer su oni svjesno prestavili u medijima da Alaba ima astronomske zahtjeve i možda su ti zahtjevi i prikazani većim nego što zaista jesu.

A odjednom se danas pojavio i tekst u kickeru gdje i Flick i Hasan strašno, strašno hvale Hernandeza. Zaslužio je svojim igrama u ovoj sezoni. ALi naravno da je interesantan timing.

A kako su ovi pregovori u toku, onda se i ovdje Alaba previše kritikuje, zadnje dvije utakmice (ne govorim ovoj protiv Koelna kada je ušao nego od prethodne dvije) je odigrao dobro, a opet je nekima smetalo što igra. Treba stvari realno posmatrati i mene nervira cijela situacija, a i znalo se da će biti sranja otkako mu je Pini agent. A u suštini kada se sve oduzme i sabere ipak bi u svemu najveći gubitnik mogao biti sam Alaba.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2020, 18:28

Sad se lažima pokušava oprati kod navijača.Čim je on umjesto oca izabrao da mu Zahavi kroji mišljenje znalo se u kojem pravcu sve ovo ide.Dok mu je otac vodio pregovore nije bilo nikad problema.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 02 nov 2020, 18:31

Saurman je napisao/la:
02 nov 2020, 18:28
Sad se lažima pokušava oprati kod navijača.Čim je on umjesto oca izabrao da mu Zahavi kroji mišljenje znalo se u kojem pravcu sve ovo ide.Dok mu je otac vodio pregovore nije bilo nikad problema.
Nije tacno, sjecam se kod posljednjeg produzenja ugovora, da mu je otac pravio probleme i da je bilo takodje govora o odlasku ako ponuda ne bude po njihovoj mjeri.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 nov 2020, 18:32

Süle je pozitivan na Covid-19 i nalazi se već u karantinu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 18:34

ledar je napisao/la:
02 nov 2020, 15:57
Pa veliki stalno mijenaju kadar, i prodaje se i kupuje, to je dio biznisa, sve zavisi od klupskog planiranja, ako negdje zaškripi ili se radi o izuzetnom igraču nađe se para. A neki igrači i isteknu (kad si već naveo Baleavca) pa se oslobode sredstva. Također, pitanje je hoće li uopće biti kriza iduće ljeto, možda se jedan dio ovih hiljada milijardi koje se upumpavaju u sustav dijelom prelije i u nogomet pa cijene još i porastu...
A to što Totać dijeli Balavčevu plaću ne znači da nema nego samo koristi to ga se ovi poštopoto žele riješit (iako ja njih ni ne doživljavam kao ozbiljnog kupca, najozbiljniji su real i barca).
Mislim da ce njega neko kaparisati prije tog ljeta, prevelika je potraznja da bi se to oteglo do ljeta. A cini mi se da se klauzula aktivira u januaru ako se ne varam. Naravno transfer bi se realizovao na ljeto, ali mislim da ce dogovor ranije pasti. Real bi ga mogao priustiti, mada i njih sada kosta ova obnova stadiona, ali nisu nista kupovali ovo ljeto pa ce imati para. Barcelona je bukvalno na ivici bankrota, sve se ozbiljnije pise da su u velikoj finansijskoj krizi. Jos je Bartomeu dao ostavku i ostala su velika dugovanja. Sumnjam da oni mogu tu sta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2020, 18:35

SWOT je napisao/la:
02 nov 2020, 18:31
Saurman je napisao/la:
02 nov 2020, 18:28
Nije tacno, sjecam se kod posljednjeg produzenja ugovora, da mu je otac pravio probleme i da je bilo takodje govora o odlasku ako ponuda ne bude po njihovoj mjeri.
Možda je i bilo ja nešto i nisam previše obraćao pažnju ali mislim ni blizu kao ove godine gdje ova sapunica traje mjesecima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 nov 2020, 18:42

Glasao sam da se slažem sa povlačenjem ponude, ali se ne slažem sa javnom hajkom protiv njega i agenta, i sa traženjem dlake u jajetu da bi se igrač diskreditovo, i tako na silu opravdale odluke uprave ili zadovoljio neki ideal koji stoji kod navijača. Opravdavam i njegov rezon i ne osporavam njegova prava kao što i opravdavam rezon uprave. Uglavnom, on im prijeko ne treba pa zato i mogu ovako da djeluju inače bi bilo evo ti sve, samo potpiši.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 nov 2020, 18:51

Ja se slazem u potpunosti. Da covjek koji bi sigurno usao u kucu slavnih kluba se ovako ponasa prema klubu je neprihvatljivo. Ti sam sljivo si govorio da su svi oni placeni za svoje usluge. Ocigledno je da Alaba laze, jer njegove izjave nemaju nikakvog smisla i nisu istinite. Sve je trebalo biti jasno kada je rekao da je imao samo sedmicu da razmisli, a bukvalno od ljeta traju pregovori, tacnije proljeca. Po njegovom govoru na presici se moglo zakljuciti da je lik vec u pregovorima sa drugim timovima i da sigurno odlazi. Sve je to u redu, ima pravo na to. Ali da ovako laze na oci nije u redu nikako. Ovo ce mu biti velika mrlja u karijeri.

Goretzka ne igra sutra.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 02 nov 2020, 22:40

02 nov 2020, 18:34
ledar je napisao/la:
02 nov 2020, 15:57
Mislim da ce njega neko kaparisati prije tog ljeta, prevelika je potraznja da bi se to oteglo do ljeta. A cini mi se da se klauzula aktivira u januaru ako se ne varam. Naravno transfer bi se realizovao na ljeto, ali mislim da ce dogovor ranije pasti. Real bi ga mogao priustiti, mada i njih sada kosta ova obnova stadiona, ali nisu nista kupovali ovo ljeto pa ce imati para. Barcelona je bukvalno na ivici bankrota, sve se ozbiljnije pise da su u velikoj finansijskoj krizi. Jos je Bartomeu dao ostavku i ostala su velika dugovanja. Sumnjam da oni mogu tu sta.
Obnova stadiona se finansira putem kredita koji se tek počinje vraćati od 2023. godine i plaća se nekih 30-ak miliona svake godine sljedecih 45 godina. Nije stadion problem koliko korona. Bernabeu ne radi sto se tice utakmica i tu gubis cca 150 miliona eura godišnje, ne radi Bernabeu Tour i tu gubis haman 100 miliona godisnje. Cak i da prodje Korona ne znam kako moze raditi ako obnavljas stadion, ne mozes pustiti turiste da hodaju,a okolo teska mehanizacija, kranovi. Tako da dosta je do Korone, i zasad Real nije ni na vidiku sto se tice pojacanja. Prica se o sljedecem ljetu optimisticno,ali sta ako sve ostane isto. Barca ista stvar, oni su u jos goroj situaciji. Opet ako ode Messi oslobadja se dosta love u budzetu pa ono mozda i bude opcija Alaba,ali samo kao free transfer.

Sto kae @sljivo uprava zna da ima osiguranje i da ne mora pristati na sve njegove uslove i tako igra. Kouassi je strasan potencijal i od njega se fakat ocekuju velike stvari. Mozda niste svjesni toga,ali to bi potencijalno mogla biti krađa desetljeca, ono stoper za sljedecih 10 godina kao free transfer. A na kraju dana Alaba je odigrao jednu sezonu na toj poziciji, do 2020. skoro nikad nije bio projektovan kao stoper u ekipi. Poziciju lijevog beka imas poprilicno osiguranu sa Daviesom i Hernandezom. Ono nekom se malo vise, malo manje to svidja,ali u sustini kad se sve sabere i oduzme nijedan klub na svijetu ne bi trebao da bude nezadovoljan da ima takve opcije na lijevoj strani. Ono bit ce boljih i losijih nastupa,ali to su odlicne opcije :D

Tako da uprava Bayerna je imala vise karti u rukama za razliku od ALabe i Zahavija i mogli su mu ovako odbrusiti. Sto kaze kolega @sljivo da ti nisi potpisao za djabe Kouassija, da se Davies nije pokazao ovako dobrim moguce da bi uprava popustila pod njihovim zahtjevima. Ovako je dobio ****. I to je meni ok, to je biznis u sustini, nadjebavanje dviju suprostavljenih strana, no hard feellings :mrgreen:

Jedino gdje je uprava Bayerna zakazala je jer su opet imali mogucnost da ga uvale nekom ovo ljeto. Mislim sta proslo je mjesec dana od kraja prelaznog roka i kao sad si odlucio da povlacis ponudu. Sumnjam da ce na zimu neko platiti pare da odmah dodje, svako ce sacekati jos 6 mjeseci.

A bilo je sad, pogotovo u septembru/oktobru kandidata da im se uvali Alaba i to po finoj cijeni s obzirom koliko su ocajni bili u potrazi za pojacanjem. Mada na kraju dana Alaba vas nista nije kostao, u smislu da je dijete iz akademije tako da i nije neki bad,a tu je haman 10-11 godina kao standardni prvotimac.

Ja cijenim da ce Liverpul biti najveci kandidat da ga dovede, gori im pod nogama, Matip je hodajuca bolnica, Gomez je ka.rinaš, sredina s druge strane pati bez Fabinha i oni bi mogli cak dati i love da odmah dodje na zimu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 nov 2020, 01:08

@LlulSergio

Vjerojatno si u pravu da su premieraši najizgledniji kupci za Upamecana (jer bila je riječ o njemu a ne Alabi), jer oni gro ukupnog prihoda ostvaruju od broadcastinga i sponsorstva tako da je i ljetos unatoč korona krizi npr. Chelsea otišao sa transferima 250 milja u minus, City i Leeds više od 100 milja u minus, Totać 97m, Arsenal i Everton po 70m u minus itd.

Mada, Real i Barca imaju otvorene linije u bankama i ne vjerujem da će idući ljetni prijelazni rok sjediti skrštenih ruku jer bi ih to podosta unazadilo na nogometnoj karti evrope, a novi predsjednik sigurno neće doć u Barcu mlateći rukama već sa pozamašnom bankovnom garancijom.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 03 nov 2020, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 nov 2020, 01:20

Inače, ima tu istine i na Alabinoj strani, kako je rekao @effe_sa mediji su dosta licitirali sa Alabinim traženjima, čini se da su njegovi zahtjevi ipak bili dosta manji i da klub nije htio opovrgnuti medijske napise već ih koristio da potpiri vatru i okrene javno mnijenje protiv igrača. A oko roka istina je da se pregovaralo cijelo ljeto, ali je moglo biti da je rok kao takav postavljen tek nedavno s ciljem da se okonča ova trakavica.

Ali moram priznati da je ovo sa povlačenjem ponude dobar zez. :thumbup:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 nov 2020, 07:21

slika

A zato su oni njega ubacivali u sredinu zadnju utakmicu :urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.