Alaba je htio prije svega ostati u Bayernu, ali je po svaku cijenu želio i dobiti onolika novčana primanja koja je zacrtao. Ova cifra koja se spominje da je tražio ne mora biti 100 % tačna, ali tu je blizu tu negdje. Ovo što smo mi nudili je tačno. Obzirom da su Bayernovi igrači oduvijek znali dobro zaraditi na premijama, on bi sigurno dobio i ovih 6 miliona premija. Ali ja sam ranije govorio, da on ima pravo tražiti veću sumu, pogotovo ako misli da mu tu sumu neko drugi može isto isplatiti.
Alaba je danas eto izjavio da je iznenađen i da je za povlačenje ponude saznao iz medija.
Moguće da ova priča još nije završena i da ovim naša uprava pravi pritisak na Alabinu stranu. Iako ovo bi se trebalo konačno i riješiti, dosta više i ove teme..
I naravno da je stvar drugačija kod Alabe u odnosu i na Kroosa na primjer (obrazložio sam vezano za njega), jer on je dugo bio bitan nosilac, identifikovao se sa klubom, mogao je tu postati legenda...
Problem je Alabin što klubovi u koje bi on rado otišao i koji mu po njegovim dosadašnjim stavovima najviše odgovaraju kao što su Barca i Real, trenutno nisu spremni dati platu koju traži. Možda bi onda došao u obzir City, jer zbog Pepa bi on moguće tamo otišao, moguće da bi se oni čak i s platom toliko pružili. Ostaje i tu pitanje hoće li tamo Pep opće biti naredne sezone trener....
Naredni problem je što je on sada stavljen u Njemačkoj i Austriji na stub srama. Jučer se u dvije emisije o njegovim zahtjevima u doba Corone diskutovalo, gdje je otprilike ocijenjeno da je to bezobrazluk. Mnogi mediji čak i potez o povlačenju ponude od strane Bayerna danas maksimalno podržavaju, tako da se dugo nije desilo da jedan igrač koji je tako veliko ime, bude pod tolikim pritiskom javnosti.
Nimalo mu to ne odgovara ako mu se ugled sada totalno pokvari u ove dvije države.
S druge strane, moguće da ni sa strane naše uprave nije sve baš skroz čista igra, jer su oni svjesno prestavili u medijima da Alaba ima astronomske zahtjeve i možda su ti zahtjevi i prikazani većim nego što zaista jesu.
A odjednom se danas pojavio i tekst u kickeru gdje i Flick i Hasan strašno, strašno hvale Hernandeza. Zaslužio je svojim igrama u ovoj sezoni. ALi naravno da je interesantan timing.
A kako su ovi pregovori u toku, onda se i ovdje Alaba previše kritikuje, zadnje dvije utakmice (ne govorim ovoj protiv Koelna kada je ušao nego od prethodne dvije) je odigrao dobro, a opet je nekima smetalo što igra. Treba stvari realno posmatrati i mene nervira cijela situacija, a i znalo se da će biti sranja otkako mu je Pini agent. A u suštini kada se sve oduzme i sabere ipak bi u svemu najveći gubitnik mogao biti sam Alaba.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland