Volim kad me odbijaš mmmm.

Šalim se, poštujem. Nisam njemački pričao kako treba, a do B2 skoro dogurao. Trebat će se podsjetiti.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Volim kad me odbijaš mmmm.
Znao sam da će ovako na kraju završiti
Imaš verbling gdje možeš naći dosta native speakers, a za njemački bi mogao naći i okej cijene jer ima dosta predavača
Ma ne trebaju mi predavači. Znam ja njemački soldino. Treba mi neko s kim ću pričati, a da taj neko ne zna ni riječ bosanskog.
Ma imam ja drugove i drugarice koji znaju odlično njemački, ali svaki put kad se uparimo. Uglavnom to završi na bosanskom.
Pa neka ti neko od ove naše raje sa foruma nadje neku mladu tamo. Pa pričate o svemu i svačemu. Ako na kraju nešto bude i na baju, dobro i jest. Ako ne bude, bar si navjezbao jezik...ASD je napisao/la: ↑02 nov 2020, 16:24Ma ne trebaju mi predavači. Znam ja njemački soldino. Treba mi neko s kim ću pričati, a da taj neko ne zna ni riječ bosanskog.
Ma imam ja drugove i drugarice koji znaju odlično njemački, ali svaki put kad se uparimo. Uglavnom to završi na bosanskom.
Više puta pokušano, ne fercera.
Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje
Ma znam ja njemački, gledam televiziju svaki dan. Nije to problem.forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:52Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje![]()
Problem je sto ti hoces je.at hahhahahaASD je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:55Ma znam ja njemački, gledam televiziju svaki dan. Nije to problem.forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:52Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje![]()
Problem jedino imam kad pričam. Nije veliki problem, daleko od toga da ne mogu pričati ali hoću to baš dobro da usavršim.
Koliko pomaže to da se gleda uz titlove, pogotovo ako ne znas previse dobro? Gledam Buffy trenutno, pa razmišljam da tutnem njemačke titlove uz seriju?forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:52Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje![]()
Pa recimo engleski znam i vise nego dobro. Malo treba da se naviknem da citam njemacki ali meni pomaze, jer se ponavljaju rijeci i udje ti nesto u glavu. Ne mozes odmah sve ali fkt udje, mic po mic i uz zabavu naucis nesto. Recimo korisnije mi je tako nego slusati na youtube i plus ako ne znas neku rijec meni zena kaze ili na google vidimOtelo je napisao/la: ↑02 nov 2020, 19:02Koliko pomaže to da se gleda uz titlove, pogotovo ako ne znas previse dobro? Gledam Buffy trenutno, pa razmišljam da tutnem njemačke titlove uz seriju?forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:52Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje![]()
I ja sam engleski naučio tako, al' bio sam tad mlađi i lakše se pamtilo, prvenstveno jer sam bio primoran da čitam titlove. Sad titlove držim na engleskom zbog loših zvučnika.forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 19:05
Pa recimo engleski znam i vise nego dobro. Malo treba da se naviknem da citam njemacki ali meni pomaze, jer se ponavljaju rijeci i udje ti nesto u glavu. Ne mozes odmah sve ali fkt udje, mic po mic i uz zabavu naucis nesto. Recimo korisnije mi je tako nego slusati na youtube i plus ako ne znas neku rijec meni zena kaze ili na google vidim
Drugo je to.forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:58Problem je sto ti hoces je.at hahhahahaASD je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:55Ma znam ja njemački, gledam televiziju svaki dan. Nije to problem.forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:52
Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje![]()
Problem jedino imam kad pričam. Nije veliki problem, daleko od toga da ne mogu pričati ali hoću to baš dobro da usavršim.
Mah nadoci ce to od sebe. Ja nisam nikako pricao, pa sam onda nakon godinu dana progovorio pa evo dvije godine vec pricam. Ima tu zayeba ali jbg, znam da necu nikada picati kao recimo zena koja je odrasla ovdje i s tim sam se pomirio. Ja sam uz radne kolege naucio pa onda se prebacio na filmove i onda poceo te rijeci upotrebljavat
Ja iza rata gledao RTL, SAT1, PRO 7 i ostale kanale. I vazda bila neka reklama za nekakav vocni jogurt i na kraju reklame nesto spomene schlucken, geshlucken, ovako nesto.forza_juve je napisao/la: ↑02 nov 2020, 18:52Gledaj netflix, lagano prevod na njemacki i citaj. Gledas serije i ucis. Ma da mislim da ti hoces ga gurnes balkansku salamu svabsku ckapi, mani se supljaka za ucenje![]()
Videochat