Pa ne moras navijat za BiH imas druge zemlje. Nece niko plakati za tobom osim njive i koze.Maestro je napisao/la: ↑03 nov 2020, 12:530 nastupa u ligi sampiona. 0 nastupa u euro ligi. Fudbalske neznalice.DonerKebab je napisao/la: ↑03 nov 2020, 12:50Poserem ja onoga koji ti je prikljucio internet pa nas davis tim supljim komentarima. Idi neznalico!
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DonerKebab
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!
Ne vidim kvalitet koji mi tu gubimo. Sa 24 godine još igra u austrijskoj ligi koja je poluamaterska liga koliko i naša. Ok bolja liga je od naše ali su i dalje obje poluamaterske.
Sa njim je ista situacija k'o sa onim Hotićem.
Sa njim je ista situacija k'o sa onim Hotićem.
Slučaj s Balicem je isti kao i onaj s Dilaverom, nevezano za (ne)reakciju naseg Saveza.
U svakom trenutku su postojale i postoje minimalne sanse da se "austrijski" fudbaleri odluce za nas...neki dan je to Bjelica najbolje objasnio a to smo i svi ovdje znali.
...
Ne znam da li Balic ima pravo na nekakve duple arsine..cisto sumnjam.
U svakom trenutku su postojale i postoje minimalne sanse da se "austrijski" fudbaleri odluce za nas...neki dan je to Bjelica najbolje objasnio a to smo i svi ovdje znali.
...
Zna li Miske ko je najmlađi stranac koji je ove sezone zaigrao u ruskoj ligi. On misli da se poslije Dennisa, Anela i Bećira oko kojih je bio vrlo aktivan više nema šta raditi.
Bajevicu i cviko mrtve vam ****...za lijeka vam trebale menadzerske pareChapman1886 je napisao/la: ↑02 nov 2020, 15:51husein balić uskoro reprezentativac austrije inšala svi stopama bećira omeragića
Pa i svicarska je onda poluamaterska po tvojim kriterijima, i da smo tako razmisljali nebi se pozvao Lulic sa 24-25 u repku nakon dobri igara u YB. Taj isti Lulic kasnije bio nase najbolje krilo u reprezentaciji. Nemoj me shvatiti pogresno, ali stvarno ti ta prica nije na mjestu.
Nasu ligu ne smijes ni u sali porediti ni sa ni jednom drugom osim ovi najlosiji tipa Lux, Fin, Mda itd.
Eto ja mislim da bi svi potpisali sutra da najbolje krilo BHPL Tatar potpise za LASK, a ovaj se gura do bola kao da je ne znam sta.. Na kraju ce otici u neki Quracspor. Pa ako Balic nije kvalitet onda to definitivno nije ni Zilkic, ni Tatar ili sta ja znam ko jos.
Poenta je da se ponasamo kao da smo Hrvatska ili Srbija i imamo 50 igraca u top 10 liga Evrope i mozemo da se zayebajemo koga zvati ili za koga cemo se boriti. Da ne spominjem da ti on igra cak poziciju na kojoj krizis igrace.. Nije meni toliko zao za Balica kao igraca vec ovo amatersko vodjenje saveza i ta nonsalantnost kao boli nas qurac. Nebi se ni Anel ni Dennis dobio da nisu momci iz pravi bosanski porodica i zato sto su htjeli bh dres od mali nogu.
@igrajlopte 🐦
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Balić se otvoreno nudio reprezentaciji.hurem je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:07Slučaj s Balicem je isti kao i onaj s Dilaverom, nevezano za (ne)reakciju naseg Saveza.
...
A složit ćemo se da je Ronaldo za Tatara, kao sto je Nalić igračina za Rahmanovica.
Jednostavno ga niko ne zove.
Ali haj da ne bude pljujem stalno domacu pa cu reci da su ova dvojica korisnija od Hajradinovica, Milosevica, i ostalih.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ako je jedan Lulić ne znači da su svi Lulići. Držimo se jedne te iste strategije već 25 godina a da nam je bar ičeg donijela: jedno učešće na svjetskom prvenstvu, a dugoročno nam definitivno neće ničeg dobrog donijeti.ReX je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:53Pa i svicarska je onda poluamaterska po tvojim kriterijima, i da smo tako razmisljali nebi se pozvao Lulic sa 24-25 u repku nakon dobri igara u YB. Taj isti Lulic kasnije bio nase najbolje krilo u reprezentaciji. Nemoj me shvatiti pogresno, ali stvarno ti ta prica nije na mjestu.
Nasu ligu ne smijes ni u sali porediti ni sa ni jednom drugom osim ovi najlosiji tipa Lux, Fin, Mda itd.
Eto ja mislim da bi svi potpisali sutra da najbolje krilo BHPL Tatar potpise za LASK, a ovaj se gura do bola kao da je ne znam sta.. Na kraju ce otici u neki Quracspor. Pa ako Balic nije kvalitet onda to definitivno nije ni Zilkic, ni Tatar ili sta ja znam ko jos.
Poenta je da se ponasamo kao da smo Hrvatska ili Srbija i imamo 50 igraca u top 10 liga Evrope i mozemo da se zayebajemo koga zvati ili za koga cemo se boriti. Da ne spominjem da ti on igra cak poziciju na kojoj krizis igrace.. Nije meni toliko zao za Balica kao igraca vec ovo amatersko vodjenje saveza i ta nonsalantnost kao boli nas qurac. Nebi se ni Anel ni Dennis dobio da nisu momci iz pravi bosanski porodica i zato sto su htjeli bh dres od mali nogu.
Druga poenta je da Hrvatska i Srbija ne bi bile ništa da nisu radile na sebi i uložile u sebe. Svima je najbolji primjer Belgija, a i ta Švicarska koju spominješ nije toliko loš. Belgija je od nacije koja je imala jednog kvalitetnog igrača, van Buytena, napravila generaciju koja je medju najboljima u svijetu. Ništa tu nije iz vedra neba palo.
Ovi pozivi, makar na nivou simbolike, znače ukupno domaćoj ligi i domaćim igračima. Jedan od ključnih problema koji naši igrači imaju, pored ostalih, je da u trenutku kada odu vani u lige koje nisu svjetlosne godine daleko od naših nemaju vjere u sebe jer su ovde bili bombardovani time kako su oni loši i kako njihova liga ništa ne valja, a drugi dio problema je i da oni klubovi koji kupuju takve igrače isto tako misle.
Tatar ako bi sutra potpisao za LASK ja bih bio prvi koji bi rekao da on više ne zaslužuje poziv u bosansku reprezentaciju i da treba tražiti neko domaće riješenje ukoliko takvog riješenja nema u ozbiljnim klubovima.
Način na koji naša reprezentacija funkcioniše je isti onaj način na koji funkcionišu i afričke nacije a nije ni čudo da ni jednih ni drugih nema na mapi.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Druže Bgt, prestani.Arnelv52 je napisao/la: ↑03 nov 2020, 17:17Ako je jedan Lulić ne znači da su svi Lulići. Držimo se jedne te iste strategije već 25 godina a da nam je bar ičeg donijela: jedno učešće na svjetskom prvenstvu, a dugoročno nam definitivno neće ničeg dobrog donijeti.ReX je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:53Pa i svicarska je onda poluamaterska po tvojim kriterijima, i da smo tako razmisljali nebi se pozvao Lulic sa 24-25 u repku nakon dobri igara u YB. Taj isti Lulic kasnije bio nase najbolje krilo u reprezentaciji. Nemoj me shvatiti pogresno, ali stvarno ti ta prica nije na mjestu.
Druga poenta je da Hrvatska i Srbija ne bi bile ništa da nisu radile na sebi i uložile u sebe. Svima je najbolji primjer Belgija, a i ta Švicarska koju spominješ nije toliko loš. Belgija je od nacije koja je imala jednog kvalitetnog igrača, van Buytena, napravila generaciju koja je medju najboljima u svijetu. Ništa tu nije iz vedra neba palo.
Ovi pozivi, makar na nivou simbolike, znače ukupno domaćoj ligi i domaćim igračima. Jedan od ključnih problema koji naši igrači imaju, pored ostalih, je da u trenutku kada odu vani u lige koje nisu svjetlosne godine daleko od naših nemaju vjere u sebe jer su ovde bili bombardovani time kako su oni loši i kako njihova liga ništa ne valja, a drugi dio problema je i da oni klubovi koji kupuju takve igrače isto tako misle.
Tatar ako bi sutra potpisao za LASK ja bih bio prvi koji bi rekao da on više ne zaslužuje poziv u bosansku reprezentaciju i da treba tražiti neko domaće riješenje ukoliko takvog riješenja nema u ozbiljnim klubovima.
Način na koji naša reprezentacija funkcioniše je isti onaj način na koji funkcionišu i afričke nacije a nije ni čudo da ni jednih ni drugih nema na mapi.
Vrijeme je da pratiš drugi sport.
⚜️~⚜️~⚜️
Pa vidis da sam napisao da ne ocekujem (mozda ne direktno) da ce biti Lulic vec da je poenta da ti ne smijes tako razmisljati jer nikad se ne zna. Ne smijemo biti tako bezobrazni i nonsalantni da razmisljamo tako jer nemamo trenutno igrace pa de mozemo zayebavati. Zato sam spomeno komsije, oni mogu sebi dati taj luksuz da razmisljaju tako jer im je trenutni kadar pun. Mi se moramo boriti za svakog i tacka. Hoce li on kasnije biti neko i nesta je druga stvar.. Spominjemo igrace koji igraju po nekim srednji klubovima evrope i kao ma sta je to vidi gdje igraju, a svaki od nas bi dao sve da ti najbolji tkz igraci PL sutra odu i budu standardni u tim klubovima. Ne svidja mi se licemjerstvo ni malo (ne kazem da si ti takav).
U ostalom kad sam vec spomenuo Lulica, i tada je bilo "ma sta ce ovaj ma ko je bla bla, imamo mi ovog onog, Young Boys, 25 godina".. He..
U ostalom kad sam vec spomenuo Lulica, i tada je bilo "ma sta ce ovaj ma ko je bla bla, imamo mi ovog onog, Young Boys, 25 godina".. He..
@igrajlopte 🐦
Nama ne trebaju ljudi da vode savez kod kojih "nikad se ne zna" nego ljudi kod kojih se nešto i zna. Sve što nam se trenutno dešava je rezultat našeg rada u prošlosti, sve što će nam se u budućnosti dešavati je rezultat našeg rada sada. Opet ćemo biti u situaciji da imamo jednog ili nijednog igrača iz domaće lige i nam se selekcija svodi na moljakanje djece širom svijeta.ReX je napisao/la: ↑03 nov 2020, 17:25Pa vidis da sam napisao da ne ocekujem (mozda ne direktno) da ce biti Lulic vec da je poenta da ti ne smijes tako razmisljati jer nikad se ne zna. Ne smijemo biti tako bezobrazni i nonsalantni da razmisljamo tako jer nemamo trenutno igrace pa de mozemo zayebavati. Zato sam spomeno komsije, oni mogu sebi dati taj luksuz da razmisljaju tako jer im je trenutni kadar pun. Mi se moramo boriti za svakog i tacka. Hoce li on kasnije biti neko i nesta je druga stvar.. Spominjemo igrace koji igraju po nekim srednji klubovima evrope i kao ma sta je to vidi gdje igraju, a svaki od nas bi dao sve da ti najbolji tkz igraci PL sutra odu i budu standardni u tim klubovima. Ne svidja mi se licemjerstvo ni malo (ne kazem da si ti takav).
U ostalom kad sam vec spomenuo Lulica, i tada je bilo "ma sta ce ovaj ma ko je bla bla, imamo mi ovog onog, Young Boys, 25 godina".. He..![]()
I opet nećemo moći sakupiti 20 kvalitetnih igrača jer nemamo toliko veliku dijasporu i onda ćemo opet ponoviti priču: opet ćemo imati situaciju da imamo jednog ili nijednog igrača iz domaće lige, opet će nam se selekcija svesti na moljakanja dijasporske djece da igraju i opet će u reprezentaciju ući sve i svašta jer nemamo dovoljno veliku dijasporu. I jovo na novo, opet.
Košarka je sport koji zahtjeva manja ulaganja i u bh je generalno bolja insfrastruktura ali je opet i ona pokazala da i kod nas (mada sam i ja dijaspora) trava može da raste ako se za nju uzme vremena i ako je pravilno gojiš i selektiraš.
Druga stvar je da mi priču o Luliću možemo i okrenuti pa reći da se u BiH možda krije novi Edin Džeko, Rahimić, Jahić, Papac ili Mario Stanić ali da zbog tih "koje ne smijemo ispustiti" ne mogu da dobiju pravu šansu. U tom slučaju smo bezobrazni i nonšalantni prema domaćim igračima i domaćim talentima.
Amar Suljic nije dao penal protiv Schalke. 
Stvarno nisam pogledao momka niti jednu minutu tako da ne mogu ni govoriti o njegovim kvalitetima...vise sam se bazirao na kalkulacije "austrijskih" fudbalera koji bi se zbog naseg pasosa morali odreci dosta toga. Donekle i razumljive dileme. A vidjet cemo jos sta ce se na kraju desiti.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 nov 2020, 17:06Balić se otvoreno nudio reprezentaciji.hurem je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:07Slučaj s Balicem je isti kao i onaj s Dilaverom, nevezano za (ne)reakciju naseg Saveza.
...
A složit ćemo se da je Ronaldo za Tatara, kao sto je Nalić igračina za Rahmanovica.
Jednostavno ga niko ne zove.![]()
Ali haj da ne bude pljujem stalno domacu pa cu reci da su ova dvojica korisnija od Hajradinovica, Milosevica, i ostalih.
Nit je Balic kakav dobitak za reprezentaciju, nit kakav gubitak.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 nov 2020, 17:06Balić se otvoreno nudio reprezentaciji.hurem je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:07Slučaj s Balicem je isti kao i onaj s Dilaverom, nevezano za (ne)reakciju naseg Saveza.
...
Jednostavno ga niko ne zove.![]()
Balic je bolji od Tatara, al vala nije Ronaldo za njega.
Ovo zadnje za Nalica ne treba ni komentarisat, tu si pokazao svoje "znanje".
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- DonerKebab
- Kontakt:
Imamo mi takvih kao tog Balica.
Sta je tu je..
Sta je tu je..
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!
Najvise bi yebavali majku Balicu oni koji ga danas najvise hajpaju.
Yebavali Susicu majku sto ne zove Anela Hadzica iz Austrije, koji je bio blizi A reprezentaciji Austrije , jer je Marcel Koller htio da ga pozove (ne širi spisak) nego sad Balic. Posle ti isti yebavali majku i Safetu sto ga poziva i Anelu.
Prevljak isti slucaj.
Rijetkost je da su nasi igraci koji su pocinjali u Austriji ostvarili nekakve karijere.
Samo su bili dobri oni nasi koji su dolazili u Austriju. Kao recimo Varesanovic, Topic, Papac, Hota, Muratovic, Hujdurovic...
Yebavali Susicu majku sto ne zove Anela Hadzica iz Austrije, koji je bio blizi A reprezentaciji Austrije , jer je Marcel Koller htio da ga pozove (ne širi spisak) nego sad Balic. Posle ti isti yebavali majku i Safetu sto ga poziva i Anelu.
Prevljak isti slucaj.
Rijetkost je da su nasi igraci koji su pocinjali u Austriji ostvarili nekakve karijere.
Samo su bili dobri oni nasi koji su dolazili u Austriju. Kao recimo Varesanovic, Topic, Papac, Hota, Muratovic, Hujdurovic...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Najsmjesnije sto ismijavaju tursku ligu koja je jaca i od austrijske i od svedske. 
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Imad Rondic danas starter protiv Hoffenheim u EL! Imam osjecaj da ce napravit solidnu karieru, mozda ne ko Dzeko ali sigurno bolju karieru od Mahmutovica.
- Goalgetter
- Kontakt:
Zbog sirine smatram da bi trebali pridobiti Balica, jer smo na takvim pozicijama tradicionalno u deficitu. Sigurno da trenutno nije igrac koji ce nam donijeti prevagu, ali ko zna sta ce biti za jednu-dvije godine ako bude igrao u kontinuitetu i poradi na nekim manama koje definitivno ima. Mene licno ne impresionira jos, zadnje dvije-tri partije su mu bile bolje, ali jos on mora napredovati.
Uostalom, meni je najjace ovdje na forumu na kojem nivou se diskusije vode, bez da iko pogleda i minutu tog potencijalnog igraca, nego se ovdje 90% vremena samo diskutuje o ligi gdje igrac igra, koga je taj klub u Europi dobio, uporedjuju rezultate prije par godina, itd. O igracu ni rijeci. Jedni ismijavaju svedsku, drugi tursku, treci austrijsku ligu - umjesto da procjenite kvalitet igraca i nesto o tome kazete. Kao da nam 90% reprezentacije igra u TOP5 Liga, pa imamo taj luksuz da kazemo da su Svedska, Turska i Austrijska liga qarina, umjesto da se pomirimo sa tim da je ovo nasa realnost.
Uostalom, meni je najjace ovdje na forumu na kojem nivou se diskusije vode, bez da iko pogleda i minutu tog potencijalnog igraca, nego se ovdje 90% vremena samo diskutuje o ligi gdje igrac igra, koga je taj klub u Europi dobio, uporedjuju rezultate prije par godina, itd. O igracu ni rijeci. Jedni ismijavaju svedsku, drugi tursku, treci austrijsku ligu - umjesto da procjenite kvalitet igraca i nesto o tome kazete. Kao da nam 90% reprezentacije igra u TOP5 Liga, pa imamo taj luksuz da kazemo da su Svedska, Turska i Austrijska liga qarina, umjesto da se pomirimo sa tim da je ovo nasa realnost.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ovo sigurno sa koronom imaju problem jer je Rondic daleko od prvih 11.
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, HariTz, Proximic, stokastoka23, Venom i 39 gostiju.