Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
aha hvala mesilla. Logično, teško je bilo očekivati da ne treba kabal.
-
- Kontakt:
Ako ti je SMART TV imaš i za njega EON aplikaciju, sve opcije nudi kao ona mobilna aplikacija sa playstore, samo eto moraš imati određenu seriju smart tv koji podržava i instaliraš: https://telemach.ba/preporuceni%20uredaji/
Neki dan sam sjedio sa prijateljem koji radi u Telekomu. Pitam ga da li se može ovako izmjeriti potencijalna brzina na mjestu gdje živim, kaže ne, sve dok ti ne priključe. I tako kroz priču kažem da ću uzeti Moja tv NET4, 50mbps, kaže mi nemoj, uzmi 1, imaćeš svakako 20-25mbs brzinu
Na telemachu trenutno imam 150, tj. 130-140
I ovo što uradiše sa Nova sport
Uglavnom, spletom okolnosti i hvala dragom Bogu, imaću i jedno i drugu, tako da se ne sekiram

Na telemachu trenutno imam 150, tj. 130-140

I ovo što uradiše sa Nova sport

Uglavnom, spletom okolnosti i hvala dragom Bogu, imaću i jedno i drugu, tako da se ne sekiram

Sta je bilo s novom tvNeutral je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:25Neki dan sam sjedio sa prijateljem koji radi u Telekomu. Pitam ga da li se može ovako izmjeriti potencijalna brzina na mjestu gdje živim, kaže ne, sve dok ti ne priključe. I tako kroz priču kažem da ću uzeti Moja tv NET4, 50mbps, kaže mi nemoj, uzmi 1, imaćeš svakako 20-25mbs brzinu![]()
Na telemachu trenutno imam 150, tj. 130-140![]()
I ovo što uradiše sa Nova sport![]()
![]()
![]()
Uglavnom, spletom okolnosti i hvala dragom Bogu, imaću i jedno i drugu, tako da se ne sekiram![]()
Koliko li kostaju dva dodatna prikljucka za moja tv
naše malo je mnogo onima koji nemaju nimalo
Jesi to i ti uzeo Telemah a ne mozes lopove odjavit dok ne istekne ugovor?bart je napisao/la: ↑04 nov 2020, 12:45Sta je bilo s novom tvNeutral je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:25Neki dan sam sjedio sa prijateljem koji radi u Telekomu. Pitam ga da li se može ovako izmjeriti potencijalna brzina na mjestu gdje živim, kaže ne, sve dok ti ne priključe. I tako kroz priču kažem da ću uzeti Moja tv NET4, 50mbps, kaže mi nemoj, uzmi 1, imaćeš svakako 20-25mbs brzinu![]()
Na telemachu trenutno imam 150, tj. 130-140![]()
I ovo što uradiše sa Nova sport![]()
![]()
![]()
Uglavnom, spletom okolnosti i hvala dragom Bogu, imaću i jedno i drugu, tako da se ne sekiram![]()
Koliko li kostaju dva dodatna prikljucka za moja tv
Ja imao preko god dana 2 konekcije u kuci, ali sve se istrpilo.
Kako sam im slatko odnio onaj ruter iz 2004 i nabio ih nogom iz kuce.

27.10.2020
Ma nista od ovog.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Jel spajas direktno sa njihovog modema ili imas neki svoj ruter preko kojeg ti ide konekcija?
Provjeri jel ti kabal iz modema cat5e ili obicni cat5, pise na njemu.
Nesto od ovo dvoje ili oboje je 99%
Lan kabal iz modema u racunar direktno. Tako dobijam konekciju na racunaru. Imam samo jedan modem, ovaj njihov ubee, crni.
CAT6 pise na kablu.
Taj kabal mi ide iz EON boxa u dnevnom boravku u modem u sobi. A na poziciju 3 na modemu sam ubacio ovaj LAN kabal koji mi ide u racunar.-
Call the coroner!
Sta ti pise na tom kablu sto ide iz modema u racunar? Mozda je do njega.
Ne pise nista, obican sivi kabal koji sam ja sam ubacio.
Call the coroner!
Evo nasao sam u ladici, nov cat5, povezao i sad je OK, dakle do kabla je bilo. 

Call the coroner!

Koliko je bio taj problematicni kabal dug?
Za 100/mbs vezu je potrebn 4 voda u lan kablu 1,2,3,6 a za gigabitnu vezu je potrebno imati svih 8 vodova...
Prije ce biti da nije neki vod krimpovan kako treba nego a je do kabla osim ako nije 50 metra+!
Ili si bas baksuz da ti kabal bude crossover gdje su zice upletene 1-3, 2-6 odnosno 6-2, 3-1 koji se nekad korstio za lokalno umrezavanje racunara bez switcha dok mrezne kartice na plocama nisu imale dhcp server u sebi!
Zanimljiv slucaj!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
jel ko instalirao mesh wifi sistem kuci ... ma patnja mi sa wifi, gdje mi je telemach postavio ruter do drugog dijela stana a dodatni kablovi nisu opcija
vidim da nije bas to jeftino 150 do 300 al vala cu dati i to da se rijesim problema 

- Beduin
- Kontakt:
Kod mene je internet na Telemachu bio fantastican dok se nisam prebacio na ovaj EON paket i kobajagi jaci internet. Evo mjesecima unazad cas dobra brzina, cas usporen internet uzasno. Nekoliko puta ih zvao i oni nesto resetuju kod sebe i krene mi dobro brzina pa nakon par dana opet zajebaje.
Prije 2 sedmice ih opet zvao i oni otvore radni nalog, dodje momak i zamijeni mi kabal na modemu, kao kvalitetniji i trebalo bi bolje raditi, ali kurko, evo od jucer opet usporeno, od jutros na torentima skidam brzinom od 5-10kB/s haha, online nece ni jednu seriju pokrene, a stranice jedva otvara.
Govori mi taj momak, posto sam ja na drugom spratu kuce, a modem mi dole u prizemlju, da bih trebao uzeti sebi dodatni wireless ruter i iz modema direktno sebi na sprat sprovesti pa cu imati iste brzine internet kao i u prizemlji, ako ne i brzi. Ja mu pokusavam objasniti da je internet usporen u cijeloj kuci, a da ranije to nije bio slucaj, on govori kako su sad zahtjevnije sve aplikacije preko interneta, bla, bla, kako se dijeli konekcija po cijeloj kuci pa previse uredjeja je uspore... tacno vise nemam ideje sta uraditi, odjaviti mi se ne isplati jer jos uvijek sam pod ugovorom a i radi kanala su mi najjaci (mada kanale najmanje i koristim, ali et'), a sa druge strane ovo frustrira.
Na kraju cu probati uzeti i taj dodatni bezicni ruter ili sta vec trebam pa vidjeti hoce li "rasteretiti" konekciju, mada mi je smijesno to, do prije par mjeseci radilo fenomenalno.
Prije 2 sedmice ih opet zvao i oni otvore radni nalog, dodje momak i zamijeni mi kabal na modemu, kao kvalitetniji i trebalo bi bolje raditi, ali kurko, evo od jucer opet usporeno, od jutros na torentima skidam brzinom od 5-10kB/s haha, online nece ni jednu seriju pokrene, a stranice jedva otvara.
Govori mi taj momak, posto sam ja na drugom spratu kuce, a modem mi dole u prizemlju, da bih trebao uzeti sebi dodatni wireless ruter i iz modema direktno sebi na sprat sprovesti pa cu imati iste brzine internet kao i u prizemlji, ako ne i brzi. Ja mu pokusavam objasniti da je internet usporen u cijeloj kuci, a da ranije to nije bio slucaj, on govori kako su sad zahtjevnije sve aplikacije preko interneta, bla, bla, kako se dijeli konekcija po cijeloj kuci pa previse uredjeja je uspore... tacno vise nemam ideje sta uraditi, odjaviti mi se ne isplati jer jos uvijek sam pod ugovorom a i radi kanala su mi najjaci (mada kanale najmanje i koristim, ali et'), a sa druge strane ovo frustrira.
Na kraju cu probati uzeti i taj dodatni bezicni ruter ili sta vec trebam pa vidjeti hoce li "rasteretiti" konekciju, mada mi je smijesno to, do prije par mjeseci radilo fenomenalno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pusti ti tehnicare oni pojma nemaju montiraju zicu i cao (ne sviBeduin je napisao/la: ↑12 nov 2020, 12:29Kod mene je internet na Telemachu bio fantastican dok se nisam prebacio na ovaj EON paket i kobajagi jaci internet. Evo mjesecima unazad cas dobra brzina, cas usporen internet uzasno. Nekoliko puta ih zvao i oni nesto resetuju kod sebe i krene mi dobro brzina pa nakon par dana opet zajebaje.

Zadnja izmjena: bob, dana/u 12 nov 2020, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kad telemach misli dodati na web app eon.tv mogućnost promjene audio jezika. Nije to nešto pretjerano komplikovano.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nije to do slabog signala na wifi-u. Ne bi ti bio u svim prostorijama slab vec samo u jednom dijelu. I u tom slucaju bi extender pomogao i spajanjem njega da pojacava signal bilo bi ok. Ali to ovdje nije slucaj.
Problem je izvedba, vjerovatno veci broj korisnika usluga te vam za zgradu u konacnici ne isporucuju brzinu usluge po ugovoru. Imas speedtest.net , provjeri kada ti je net kritican download/upload.
U Tuzli BH Telecom vise radi po PS-u pogotovo sa optikom. Kada je veci broj korisnika ja sam znao da ce Telemach takav biti.
Problem je izvedba, vjerovatno veci broj korisnika usluga te vam za zgradu u konacnici ne isporucuju brzinu usluge po ugovoru. Imas speedtest.net , provjeri kada ti je net kritican download/upload.
U Tuzli BH Telecom vise radi po PS-u pogotovo sa optikom. Kada je veci broj korisnika ja sam znao da ce Telemach takav biti.