Ocigledno ne gledamo iste utakmice, protiv Udinezea jedva hodaju nakon 60-70min igre. Vecina ovih igraca nije nikad igrala u ovom tempu i rasporedu a ovo traje vec par mjeseci bez obzira sto su profesionalci, vidljivo je na terenu da npr Theo vise nije prodoran i nema brzine kao prije, Hakan se poslije 60 min protiv Udinezea borio za vazduh. Na kraju krajeva nek igraju ali evo imas jednog Calabriu vec umor misica. Sve ekipe rotiraju i pokusavaju odmorit glavne igrace jer je raspored gust, tako da ne vidim razlog sto bi se mi pravili pametni pa forsirali dok ne crknu.Ruicosta je napisao/la: ↑05 nov 2020, 12:21O kojem umoru prica haman cijeli ovaj nas forum?? Pa sta bi bilo da igramo protiv Barcelone, Reala, Mancestera... Svaki ozbiljan klub u Evropi igra dvije utakmice u sedmici. Mi igramo sa mrtvom Spartom i kao polomili se, ne moze se ovo izdrzat. Nidje veze s vezom. Ili nam je klub seljacki ili je u pojedinaca glupa prica.gambler1899 je napisao/la: ↑05 nov 2020, 10:13Zar je tako tesko odmoriti neke igraca kad je evidentan umor
------------Donaruma-------
Kalulu/Conti-Gabia-Rom-Dalot
------Krunic-Tonali--------
Rebic/Hauge------Diaz-----Hauge/Rebic
------------Leao------------
Ako bude bilo potrebe lako je napraviti izmjene i ubaciti neke od prvotimaca.
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
-
- Kontakt:
Re: AC Milan
- LlullSergio
- Kontakt:
Pa dobro dosta vasih igraca nema obaveza u repkama, tako da odigraju jos ove dvije utakmice, daju sve od sebe i onda ide perio od dvije sedmice bez utakmica. Pogotovo veceras ako dobijes fakticki si rijesio grupu.
- OldFashioned
- Kontakt:
Nije se Hakan borio za vazduh nego igrao preko karine cijelu tekmu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Ibrahimović i Theo nemaju obaveze, ovi ostali su redovno u svojim reprezentacijama, zato mi npr nije jasno ovoliko forsiranje Kjaera.LlullSergio je napisao/la: ↑05 nov 2020, 14:09Pa dobro dosta vasih igraca nema obaveza u repkama, tako da odigraju jos ove dvije utakmice, daju sve od sebe i onda ide perio od dvije sedmice bez utakmica. Pogotovo veceras ako dobijes fakticki si rijesio grupu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja nisam protiv rotacija. Smatram da treba odmarat igrace. Ali pricati o tome kako se ne moze igrati dvije utakmice u sedmici, govoriti kako treba ispast iz EL jer ce nas umor unistit.... to je suludi, onda hajdemo u Serie B i da tamo budemo glavne baje. Ocigledno nismo za prvog razreda. Ovde se stalno pljuje po EL a to je jedini trofej na svijetu koji postoji a da ga nismo osvojili. I ovako nas krenulo i Bog nam poslo onaj isaret protiv Avea i sad molit Boga da ispadnemo jer nam se umaraju igraci - presmijesno!!!gambler1899 je napisao/la: ↑05 nov 2020, 14:03Ocigledno ne gledamo iste utakmice, protiv Udinezea jedva hodaju nakon 60-70min igre. Vecina ovih igraca nije nikad igrala u ovom tempu i rasporedu a ovo traje vec par mjeseci bez obzira sto su profesionalci, vidljivo je na terenu da npr Theo vise nije prodoran i nema brzine kao prije, Hakan se poslije 60 min protiv Udinezea borio za vazduh. Na kraju krajeva nek igraju ali evo imas jednog Calabriu vec umor misica. Sve ekipe rotiraju i pokusavaju odmorit glavne igrace jer je raspored gust, tako da ne vidim razlog sto bi se mi pravili pametni pa forsirali dok ne crknu.Ruicosta je napisao/la: ↑05 nov 2020, 12:21O kojem umoru prica haman cijeli ovaj nas forum?? Pa sta bi bilo da igramo protiv Barcelone, Reala, Mancestera... Svaki ozbiljan klub u Evropi igra dvije utakmice u sedmici. Mi igramo sa mrtvom Spartom i kao polomili se, ne moze se ovo izdrzat. Nidje veze s vezom. Ili nam je klub seljacki ili je u pojedinaca glupa prica.gambler1899 je napisao/la: ↑05 nov 2020, 10:13Zar je tako tesko odmoriti neke igraca kad je evidentan umor
------------Donaruma-------
Kalulu/Conti-Gabia-Rom-Dalot
------Krunic-Tonali--------
Rebic/Hauge------Diaz-----Hauge/Rebic
------------Leao------------
Ako bude bilo potrebe lako je napraviti izmjene i ubaciti neke od prvotimaca.
-
- Kontakt:
Nisam nigdje napisao da treba ispasti, naprotiv treba igrati ali ne pod cijenu povrede igraca za kojeg nemas adekvatne zamjene( navest cu opet primjer Theo, koji je igrao sve ove utakmice osim ako neku nije zbog kartona propustio), a vidi se da treba odmor. Treba uspostaviti neki balans i na kraju krajeva ne vidim razlog da ovi igraci navedeni u ranijem postu ne dobiju priliku odigrati 90min bez obzira bili ovi umorni illi ne, a neki su placeni ne bas mali iznos.Ne das im priliku u ligi ili das na kapaljku, ne das u EL, kad ce igrati i pokazati da li su vrijedni Milana?
- Beduin
- Kontakt:
RuiCosta - druze, fakat povuci malo rucnu sa tim agresivnim nastupom, opusti se ba. Od 17. septembra do danas odigrali smo 11 utakmica + ova veceras, bez ijednog poraza i to u visokom ritmu, a sjeti se i onih produzetaka. To je u nekih mjesec i po 12 utakmica, a znamo koliko kratko je trajao odmor izmedju prosle i ove sezone pa ti sagledaj svu situaciju. Umor na igraca ne utice samo fizicki, nego i mentalno padnu, zasite se, milion razloga da odmoris igrace s vremena na vrijeme i tako sprijecis i potencijalne povrede.
A ujedno isprobavas i uigravas i ostale igrace, jer ti za velike domete treba siri roster igraca, a ne 13-14 njih.
A ujedno isprobavas i uigravas i ostale igrace, jer ti za velike domete treba siri roster igraca, a ne 13-14 njih.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa nije baš istina da će se igrači odmoriti u ovoj pauzi, sve mahom bitni igrači i prvotimci poput npr. Donarume, Kjaera, Benasera, Kessija, Rebića, Hakana su i starteri u svojim reprezentacijama. Tonali, Diaz, Leao (a moguće i Gabbia i Dalot) također prvotimci u U21 ekipama. Također Krunić, Romagnoli, Hauge i Saele koji nisu prvotimci, ali sigurno će odigrati neke minute.
To je skoro čitava ekipa, tj. oni koji su od neke koristi ovom klubu. U Milanelu ostaju jedino tipovi poput Samua, Duartea i sličnih za koje nije ni bitno jesu li zdravi ili povrijeđeni jer ne doprinose ničemu.
To je skoro čitava ekipa, tj. oni koji su od neke koristi ovom klubu. U Milanelu ostaju jedino tipovi poput Samua, Duartea i sličnih za koje nije ni bitno jesu li zdravi ili povrijeđeni jer ne doprinose ničemu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Il Club più titolato al mondo!
Nisam ja protiv mladoh igraca. Ne zastupam to da moraju igrati samo standardni i najbolji. Nego zastupam da ne kukate sto igramo dva dana u sedmici. Samo to.
-
- Kontakt:
Ne vidim kao kukanje to sto pricamo, vise je to briga da ne dodje do bezpotrebnih povreda a sezona je duga i svaki igrac nam.je bitan, barem meni u nedjelju na terenu bilo je vidljivo da je vecina spomenutih fizicki pala u drugom dijelu i tek.nakon izmjena digao se ritam igre i nekako smo dosli do pobjede. Mozda oni vcr odigraju kao nikad i budu izgledali nikad svjezije ali trenutno je to moje razmisljanje i forum za to sluzi da razmijenimo misljenja. Slozit cu se da kao profesionalci moraju moci izdrzati 2 utakmice sedmicno, ali isto tako treba uzeti u obzir cinjenjcu da do sad nisu igrali u ovom ritmu vezano zbog corone i citave ove situacije i to traje vec par mjeseci.
Pioli je tu da odlučuje slagali se mi ili ne. U neku ruku i jedno i drugo mišljenje ima uporište.
Il Club più titolato al mondo!
Ma generalno Pioli fino rotira, Ibra ako traži da igra neka igra, on će svakako imati 15 dana odmora jer ne igra za reprezentaciju, a prošlu tekmu u EL je izašao na poluvremenu, a bio je Ibra povrijeđen par utakmica tako da je vjerovatno željan igre, ne vidim toliko tragično to što igra u ovom periodu stalno.
Kessie je odmarao prošlu protiv Sparte kao i Theo, sa tim da ni Theo neće igrati za reprezentaciju i imat će dovoljno vremene za odmor.
Jedini koji igra bez prestanka je Kjaer, frajer je samo prvu ligašku protiv Bologne izašao u 70-toj, svaku ostalu i EL i liga i reprezentacija, odigrao je po 90 minuta i njega bi fakat trebalo odmoriti.
Kessie je odmarao prošlu protiv Sparte kao i Theo, sa tim da ni Theo neće igrati za reprezentaciju i imat će dovoljno vremene za odmor.
Jedini koji igra bez prestanka je Kjaer, frajer je samo prvu ligašku protiv Bologne izašao u 70-toj, svaku ostalu i EL i liga i reprezentacija, odigrao je po 90 minuta i njega bi fakat trebalo odmoriti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- nextterrain
- Kontakt:
Mislim da ipak trener koji je svaki dan s njima zna njihovo pravo fizicko stanje i koliko ko moze izdrzati
Volio bih stvarno Haugea vidjeti danas barem pola sata

Volio bih stvarno Haugea vidjeti danas barem pola sata

- nextterrain
- Kontakt:
I ja sam, koliko sam citao imao bas dobru radnu naviku i plus Ibrahimovicev stav: "ja sam najbolji" uz naravno velik talent koji posjeduje, ali vidjet cemo hoce li se snaci u Milanu.
Trebat ce mu koji mjesec da nauci talijanski i taktiku da moze standardnije igrati
- Beduin
- Kontakt:
J3bote zivot, pored 3 lijeva krila ti stavljas veznog igraca (Krunica) lijevo, nebitno hoce li on ili Diaz igrati lijevo opet ne mijenja cinjenicu da ti prava krila sjede na klupi, a treba im utakmica za naredne izazove.
Ma mars u pm Pioli.
Ma mars u pm Pioli.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- OldFashioned
- Kontakt:
Ništa od moje želje da vidim Diaza iza napadača.
Očito Pioli ide da obori ove rekorde što može biti dvosjekli mač na kraju.
Očito Pioli ide da obori ove rekorde što može biti dvosjekli mač na kraju.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.