Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Dok se nisam registrovao na forum nisam znao za ova prepucavanja i mrznju izmedju ljudi iz BiH i Dijaspore.
Kakve veze ko gdje zivi?
Trebaju igrat najbolji i strucni ljudi trebaju odlucivat o tome. Balic kao Balic nije neki gubitak ako cemo realno, ali bio bi zdrava konkurencija svakako, al sta je tu je.
Kakve veze ko gdje zivi?
Trebaju igrat najbolji i strucni ljudi trebaju odlucivat o tome. Balic kao Balic nije neki gubitak ako cemo realno, ali bio bi zdrava konkurencija svakako, al sta je tu je.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- JohnCleese
- Kontakt:
Pa redovni u kvalifikacijama kao i dosad
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
Sindikat12
- Kontakt:
Vrebac je napisao/la: ↑07 nov 2020, 07:59Sindikat12 je napisao/la: ↑06 nov 2020, 20:47Haris Skenderovic novi agent Arminu Gigovicu. Moze biti ekstra stvar, Haris je inace patriota dobar momak, mozda ga i nagovara da izabere nas
![]()
Da se to sredit, nemam ni ja a da me pozovu, odazvo bi se iste sekunde
Nema nas Pasos![]()
Pasoš je formalnost, procedura koja traje mjesec u vrh glave. Ako postoji kontakt i obostrana želja, Gigović treba biti pozvan na prvo slijedeće okupljanje.
On već sada igra na nivou i ima minutažu koja opravdava poziv. Da ne govorim o godinama i potencijalu.
Ako se to ne završi do marta, znači da ga namjerno ignorišu i tjeraju.
Balića su već zaobišli na svoj stari provjereni način.
On već sada igra na nivou i ima minutažu koja opravdava poziv. Da ne govorim o godinama i potencijalu.
Bravo.DrFilgud je napisao/la: ↑07 nov 2020, 11:20Pasoš je formalnost, procedura koja traje mjesec u vrh glave. Ako postoji kontakt i obostrana želja, Gigović treba biti pozvan na prvo slijedeće okupljanje.
Nebi ja bas rekao da je to obostrana mrznja. Mrznja je cak i preteska rijec. Vise bi rekao da je to jednosmjerna ulica gdje neki pokazuju da imaju nesto licno protiv te dijece iz vana. Kao i protiv neki forumasa (gdje se mogu i ja svrstati) koji zele da se vise paznje posveti nasim igracima koji jos imaju pravo da igraju za nas, jer kao sto i sam vidis kvalitet repke nam je dno dna..forgempp je napisao/la: ↑07 nov 2020, 10:27Dok se nisam registrovao na forum nisam znao za ova prepucavanja i mrznju izmedju ljudi iz BiH i Dijaspore.
Kakve veze ko gdje zivi?
Medjutim otkad su ova dva momka iz Svedske postala nasa i otkad se pocelo da vise pise kako se treba ponovo obratiti sve veca paznja dijasporcima, mnogi su to poceli da shvataju vrlo pogresno i od tada ide hejt kampanja od pojedinaca na sve i svasta. Istovremeno se vjestacki dize PL i pojedinci (pretezeno igraci iz Sarajevo, sto je logicno hajd jer su sampioni i sve). DaBogda nasa liga bude tako jaka da se moze imati svaki spisak po petorica, ali taj scenario je miljama ispred nas. To sto sada neki shvataju ovu prethodnu recenicu kao neki atak ili ponizavanje je druga prica. Nije, vec je samo nasa surova realnost.
Ako pitas svakog normalnog navijaca repke rece to sto si ti, nek igraju najbolji. E to nije slucaj kod svih. Kao i sve u BiH pa tako i navijacke skupine razmisljaju samo o "svojima, mojima, nasima, njihovim, tudjim, itd itd". I sta nam to donosi? 4-5 sesir i repka u rangu Estonije, Albanije i drugova.
@igrajlopte 🐦
Tužna činjenica je da djeca iz dijaspore imaju veći potencijal za igranje u reprezentaciji.
To pokazuju najprostije brojke i činjenice, po pitanju najkvalitetnijih igrača koji su igrali i igraju za reprezentaciju.
Nasuprot timj činjenicama stoje ambicije i interesi navijača domaćih klubova, koji u reprezentaciji žele vidjeti klupske pulene. Oni u dijaspori vide konkurenciju za lične interese.
To sve najbolje opisuje rečeica - Nek reprezentacija izgubi 6-0, samo da Tatar odigra 45 minuta.
U toj logici leži problem i konflikt između navijača klubova i navijača reprezentacije. poslije to sve ide u krajnost i dobija oblike mržnje.
To pokazuju najprostije brojke i činjenice, po pitanju najkvalitetnijih igrača koji su igrali i igraju za reprezentaciju.
Nasuprot timj činjenicama stoje ambicije i interesi navijača domaćih klubova, koji u reprezentaciji žele vidjeti klupske pulene. Oni u dijaspori vide konkurenciju za lične interese.
To sve najbolje opisuje rečeica - Nek reprezentacija izgubi 6-0, samo da Tatar odigra 45 minuta.
U toj logici leži problem i konflikt između navijača klubova i navijača reprezentacije. poslije to sve ide u krajnost i dobija oblike mržnje.
Do marta ima još 5 mjeseci, za to vrijeme bi Gigović mogo postat standardan u Rostovu i kandidat za švedske seniore.ReX je napisao/la: ↑07 nov 2020, 11:38Bravo.DrFilgud je napisao/la: ↑07 nov 2020, 11:20Pasoš je formalnost, procedura koja traje mjesec u vrh glave. Ako postoji kontakt i obostrana želja, Gigović treba biti pozvan na prvo slijedeće okupljanje.
Balića su već zaobišli na svoj stari provjereni način.![]()
Ako se ko i sa Anelom bude čekalo da ga Šveđani razmatraju za A selekciju, pa da se tek onda počne o njemu diskutovati, to je znak da ga kriminalci ne žele u reprezentaciji.
Treba reagovat SADA! Sve ostalo je opstrukcija i namjerno guranje Gigovića od reprezentacije.
Sve se ovo opet svodi na istog krivca, a to je kriminalni NFSBIH!!
Da mi imamo Savez kako treba, da mi imamo ljude u nasem fudbalu kako treba. Da se pokrenu neke nove ideje, pravila, vizije koje ce stvarno imati nekog smisla za nas domaci fudbal.. A ne ovo sranje sa x strancima i slicno, pa imas Sirokog koji dovodi 99 % hrvata, dobije nase drzavljanstvo jer je imao nekog djeda koji je zivio u Tomislavgradu 60ih i tako u krug. Siroki kao primjer, svi to rade..
Znaci da postoji neka yebena ideja kako ce se podici standard fudbala, rada, kvaliteta sve sve. Ne, mi imamo to da se prave zgrade saveza, da se postavljaju ultimatumi za reflektore. A to sto su stadioni katastrofa je naravno okej. Jedina pozitivna stvar sto su uhljebi uradili od para iz Brazila je kamp u Zenici koji stvarno vrhunski i to je bas za pohvaliti. Ovi ljudi ne rade za dobrobit naseg fudbala i to je tacka. Oni samo gledaju kako ce uhljebit svoje ljude, svoje menadzere, firme, igrace.. Vidi se to cim malo zaskripi pa se izadje u medije te ovako KS, ovako ovi iz RSa, pa se jave zapadni mostarci itd.. Tuzno, da ne moze biti tuznije..
Nasa domaca liga je drasticno bolja od prije x godina, to svako vidi i svako pozdravlja. I siguran sam da ce (ili barem bi trebala) da bude za 5-10 godina na jos vecem nivou, mozda tada budemo pricali kako trebaju 4-5 igraca biti na spiskovima. Mozda nam budu dijasporci bila samo premija tipa sto je hrvatima sada. Kamo srece. Evo ja prvi da potpisem to, taj neki hejter domaceg fudbala sto bi me mnogi nazvali kofol..
No trenutno stanje je tako da stvarno tu nema sta da se prica.. Koliko god se neko ljutio, moras se reci da neki igraci se vjestacki guraju i da im se prave mjesta.. Okej neka hajde, ali zasto onda ne vaze iste kriteriji za nekog drugog tipa tog Balica ili sta ja znam. Znaci hajde da se vodimo istim kriterijama za sve. Pa da vidimo, na koga mozes racunati ili ne.
Da mi imamo Savez kako treba, da mi imamo ljude u nasem fudbalu kako treba. Da se pokrenu neke nove ideje, pravila, vizije koje ce stvarno imati nekog smisla za nas domaci fudbal.. A ne ovo sranje sa x strancima i slicno, pa imas Sirokog koji dovodi 99 % hrvata, dobije nase drzavljanstvo jer je imao nekog djeda koji je zivio u Tomislavgradu 60ih i tako u krug. Siroki kao primjer, svi to rade..
Znaci da postoji neka yebena ideja kako ce se podici standard fudbala, rada, kvaliteta sve sve. Ne, mi imamo to da se prave zgrade saveza, da se postavljaju ultimatumi za reflektore. A to sto su stadioni katastrofa je naravno okej. Jedina pozitivna stvar sto su uhljebi uradili od para iz Brazila je kamp u Zenici koji stvarno vrhunski i to je bas za pohvaliti. Ovi ljudi ne rade za dobrobit naseg fudbala i to je tacka. Oni samo gledaju kako ce uhljebit svoje ljude, svoje menadzere, firme, igrace.. Vidi se to cim malo zaskripi pa se izadje u medije te ovako KS, ovako ovi iz RSa, pa se jave zapadni mostarci itd.. Tuzno, da ne moze biti tuznije..
Nasa domaca liga je drasticno bolja od prije x godina, to svako vidi i svako pozdravlja. I siguran sam da ce (ili barem bi trebala) da bude za 5-10 godina na jos vecem nivou, mozda tada budemo pricali kako trebaju 4-5 igraca biti na spiskovima. Mozda nam budu dijasporci bila samo premija tipa sto je hrvatima sada. Kamo srece. Evo ja prvi da potpisem to, taj neki hejter domaceg fudbala sto bi me mnogi nazvali kofol..
No trenutno stanje je tako da stvarno tu nema sta da se prica.. Koliko god se neko ljutio, moras se reci da neki igraci se vjestacki guraju i da im se prave mjesta.. Okej neka hajde, ali zasto onda ne vaze iste kriteriji za nekog drugog tipa tog Balica ili sta ja znam. Znaci hajde da se vodimo istim kriterijama za sve. Pa da vidimo, na koga mozes racunati ili ne.
@igrajlopte 🐦
Burekovic se ustalio u Goztepeu, svih 90 minuta danas na gostovanju, naravno kod kriminalca sa Neretve, Cvike i taldzija prednosti imaju starci iz premijer lige koji do prvih 11 u turskoj superligi samo u snovima mogu stici.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Bitno da imaju neki klupari kao Todorovic koji nemoze ni flaše natociti u Hajduku i neki Corluka koja je Slovenska liga limit za njega nego igraca koji godinama pruzi dobre partije u Madjarskoj i sada je prema putu da bude u Tursku ligu standardan...
ma sramota prekucas vojvodinu, odes u Madjarsku, prekucas Madjarsku, odes u Tursku, za 2 mjeseca se vec izboris za prvih 11 sve bez nastupa u reprezentaciji, nikad ni na siri poziv iako je mladi reprezentativac bio.
Corluka, Cipetic, Todorovic itd..Sramota
-
Izvanredni
- Kontakt:
Cuj ustalio se prva mu utakmica da je starter
-
Izvanredni
- Kontakt:
Doduse kad moze 4 desna sto ne bi mogla 4 lijeva beka
Turska Superliga je BiHPL za bogate. U statut saveza treba uvesti da igrači po prelasku u TSL, ne mogu biti pozvani u reprezentaciju dok ne napuste istu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
" prekucas Madjarsku" 
Onaj degenerik otjeran iz rezervi Salzburga nakon 90 minuta u Hajduku koji se bori sa Goricom za opstanak u HNL protjeran na tribine kao najlosiji bek u historiji kluba i redovno poziv ima. Menadžerska reprezentacija da bog da ih Iran nabio 0:8
-
IgmanskiVukovi
- Kontakt:
Koja prepucavanja zbog igraćine Burekovića Hahahah samo daj neko ime i trazi razlog ne pozivanje.
Blati sve domaće igraće ma da ih nikad pogledo nisi.
Shvatite da je to sve isti škart, sve je to u 5 deka.
Nama uopšte nije bitno koga će trener pozvati uz ove naše „standartne“ igrače nego je bitno kako će ih uštimati i uklopiti.
Ni taj Austrijanac Balić nije nikakav kvalitet, da je pozvan i kikso govorili bi da je samo pozvan zato što je dijasporac. Boljih ima u U21 itd itd.
U zadnje vrijeme od 100 komentara teško je jedan kvalitetan nači. Zato vozdra za sva vremena.
@ Pale glupane dali si sam sebi intersesantan
Blati sve domaće igraće ma da ih nikad pogledo nisi.
Shvatite da je to sve isti škart, sve je to u 5 deka.
Nama uopšte nije bitno koga će trener pozvati uz ove naše „standartne“ igrače nego je bitno kako će ih uštimati i uklopiti.
Ni taj Austrijanac Balić nije nikakav kvalitet, da je pozvan i kikso govorili bi da je samo pozvan zato što je dijasporac. Boljih ima u U21 itd itd.
U zadnje vrijeme od 100 komentara teško je jedan kvalitetan nači. Zato vozdra za sva vremena.
@ Pale glupane dali si sam sebi intersesantan