Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

Fudo
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Fudo » 05 nov 2020, 17:56

Evropska rokometna zveza (EHF) je v ponedeljek popoldne Rokometno zvezo Slovenije obvestila, da je četrtkova tekma kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022 proti Poljski prestavljena. Za odlog tekme je zaprosila poljska reprezentanca, ki ima velike težave zaradi okužb s koronavirusom in odrejenimi karantenami igralcem.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 nov 2020, 17:59

Bilo je za očekivati da će nas dobiti na kraju, nismo više imali snage u drugom poluvremenu, dosta smo usporili u kretnjama u napadu, lakše su čitali naše napade. Sudije su šiljile za Švabe opako u drugom poluvremenu. Jedan detalj mi je zapao za oko, gol Sempera, frajer napravi 6-7 koraka i zabije gol, nikom ništa. Povreda nas je ispraznila skroz, tad smo ispuhali i nije više bilo šanse za dalje. Sa punim sastavom mi bi ovu Njemačku otresili 6-7 razlike danas, nema sumnje. Čestitke igračima, probati dodati par igrača i pružiti kakav takav otpor Austriji, mada i tu nemamo šta očekivati.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Ahmed45
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed45 » 05 nov 2020, 17:59

Ova utakmica pokazala dosta toga...
1.Nikola i dalje moze igrati za repku ocigledno samo sto mora imati nekog u rotaciji a to su Dino ili Klis.
2.Cosic konacno pljunuo u usta Sumanu i svim ostalim selektorima koji ga nisu zvali a svi koji prate rukomet znaju da je uz Vedrana Delica najbolje krilo sto imamo.
3.Iako se svi slazemo da trebaju biti pozvani neki novi momci iz nase lige cinjenica je da tu jos uvijek nije mjesto za mladog Perica i prosjecnog igraca premijer lige Zahirovica.
4.Neki momci koji su godinama pljuvani(Herceg,Mandic) su dokazali da mogu igrati bez problema u reprezentaciji a ne da su pozive dobijali zbog ne znam ti ja vise cega.
5.Sumanu svaka cast ali krajnje je vrijeme da odstupi s mjesta selektora.Totalna neuigranost momci su igrali na suhi individualni kvalitet i nista vise od toga.
Sve u svemu svaka cast svima ovako odigrati i protiv Austrije pa sta Bog da...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 nov 2020, 18:09

Mimo ovih 11 igrača, na okupljanje su (prema članku ss.ba) stigli još Hamidović, Vražalić i Ahmetašević. Oni su valjda na testiranjima bili pozitivni, pa nisu putovali u Njemačku.

Hamidović kao zamjena za Nikolu i neko ko može odigrati na bekovskim pozicijama bi nam dobro došao, a Vražalić može odigrati na desnom beku kvalitetnije nego Predragović.

Valjalo bi kada bih imali za nedjelju, mada kako sam već pisao, očekujem rutinski poraz u svakom slučaju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 05 nov 2020, 18:11

Svaka čast momcima za danas. Strašno sam se iznenadio kad sam vidio rezultat na poluvremenu a igra iz drugog je nešto što se moglo i očekivati.
Čak i neki poraz do 10-15 razlike bi bio odičan rezultat, ovo je sigurno premašilo sva očekivanja.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 nov 2020, 18:17

Ghuraba je napisao/la:
05 nov 2020, 16:59
legenda reala je napisao/la:
05 nov 2020, 14:11
Ma mora da mu se plaća i igranje u reprezentaciji, jer ko bi džaba i u četrdesetoj dolazio da igra
Stidi se! :kafa:
Najveći grobar bh rukometa uz Šumana i Maglajliju
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 nov 2020, 19:36

05 nov 2020, 18:17
Ghuraba je napisao/la:
05 nov 2020, 14:11
Ma mora da mu se plaća i igranje u reprezentaciji, jer ko bi džaba i u četrdesetoj dolazio da igra
I sam sam bio za to da se on davno oprosti, ali i dan danas je nakon Panica nas najbolji rukometas u fazi napada. To vise govori o nama i nasoj svijetloj buducnosti u ovom sportu, nego o njemu i njegovim kvalitetama. Za mene je on, bez obzira na sve, bio i ostao jedna velika ljudina, zato sto je uvijek igrao i davao sve od sebe u reprezentativnom dresu.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 05 nov 2020, 19:56

Ghuraba je napisao/la:
05 nov 2020, 19:36
05 nov 2020, 18:17
Ghuraba je napisao/la:

I sam sam bio za to da se on davno oprosti, ali i dan danas je nakon Panica nas najbolji rukometas u fazi napada. To vise govori o nama i nasoj svijetloj buducnosti u ovom sportu, nego o njemu i njegovim kvalitetama. Za mene je on, bez obzira na sve, bio i ostao jedna velika ljudina, zato sto je uvijek igrao i davao sve od sebe u reprezentativnom dresu.
Ja ga cijenim,jer se sjecam dobro 2004 kad ga je zvao Cervar i rekao da ce jednako mijenjati minutazu, on i Lackovic, i frajer izabrao nas, a ne Hrvatsku gdje bi sigurno bio u rosteru i to kad su oni bili atPEAK.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 nov 2020, 20:19

Svaka čast našim momcima, držali su se odlično. Nisam prvo poluvrijeme gledao, ali vidim poslije da je i to bilo dobro. A biti u prednosti, a u ovakvim okolnostima i tako malim kadrom igrati, to je za pohvalu.

Interesantni su bili komentari komenatora na njemačkom ZDF-u i Markus Baura koji je uz komentatora komentarisao i analizirao utakmicu i koji je isticao kako je fenomen da tako uspijevamo umrtviti ritam i u napadu tako igramo dugo, do granica, a onda iznenadimo pogotkom. A i komentari za Prcea, kako izgleda spor, ali ipak odradi sjajan šut i sjajno pogađa... :)

Ma Prce je legenda, čovjek u skoro svakoj jakoj utakmici bude odličan. Čovjek se bori, ima petlju i zabija bitne golove. Mislim da i ovakvoj jednoj utakmici, protiv takve reprezentacije zabije toliko golova, pa to je fenomen.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 05 nov 2020, 21:57

Brsvo momci
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 05 nov 2020, 22:16

<3 LiMes <3 je napisao/la:
05 nov 2020, 17:59
Sa punim sastavom mi bi ovu Njemačku otresili 6-7 razlike danas, nema sumnje.
Ima sumnje ... s punim sastavom bi ti bio isti rezultat na kraju samo sto bi to oni rasporedili drugacije ... bolje je ovako, poraz vise paha ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 06 nov 2020, 09:26

Bosnje su jedina nacija na svijetu kada izgube 4 razlike toliko se hvale koda su osvojili evropsko.Zato smo tu gdje jesmo toliko izjava od trenera do igrača ko gleda sa strane misli da smo ih nabili 5 raziike.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 nov 2020, 15:34

Naši reprezentativci večeras i sutra radit će u Sarajevu, a u Bugojno putuju u nedjelju, na dan utakmice protiv Austrije. Moguće je da se našem timu priključe još neki igrači...

- Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Edin Klis su odradili nove testove. Milan Vukšić iz Izviđača je naknadno pozvan jer ne znamo kakva će biti situacija sa Karačićem. Poslali smo novi poziv Marku Tarabochiji, koji je zajedno sa ositalim saigračima izašao iz samoizolacije. Međutim, vremena je malo, pitanje je da li će uspjeti stići. Zatim, u kakvoj je formi. Vidjet ćemo sve - kazao je Toromanović.

Još da su se sjetili pozvati nekog desnog beka vrh bi bilo :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 nov 2020, 17:03

I hajd ti objasni to,Najveca sportska lakrdija je EHF. Protiv Njemaca nisu dali odgodu ,sad nasi skupili jos 4-5 igraca za Austriju i sad odgadjaju :crazy:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2020, 17:08

miky_hz je napisao/la:
07 nov 2020, 17:03
I hajd ti objasni to,Najveca sportska lakrdija je EHF. Protiv Njemaca nisu dali odgodu ,sad nasi skupili jos 4-5 igraca za Austriju i sad odgadjaju :crazy:
Nisu dzaba odgodili.Prepali se Austrijanci da ih ne pobijedimo.Nema mi sugavije drzave od Austrije,sto se sporta tice.Nikad nisu bili nesto,ali se uvijek njima stelilo.I jos sjediste EHF-a u Becu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 nov 2020, 17:14

miky_hz je napisao/la:
07 nov 2020, 17:03
Rukomet je zahvaljujući EHF-u postao nižerazredni sport nažalost
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 07 nov 2020, 19:06

Nebi me čudilo da je kod njih bilo pozitvnih pred put u BiH i da je EHF sa sjedištem u Beču zbog toga odgodio utakmicu , a ne zbog još jednog našeg slučaja.

Čitajući Burićevu poruku "između redova" vrlo moguć scenarij ...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 nov 2020, 19:38

no rules je napisao/la:
07 nov 2020, 19:06
Nebi me čudilo da je kod njih bilo pozitvnih pred put u BiH i da je EHF sa sjedištem u Beču zbog toga odgodio utakmicu , a ne zbog još jednog našeg slučaja.

Čitajući Burićevu poruku "između redova" vrlo moguć scenarij ...
Jest sigurno bilo.Bas su radi nas odgodili..
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 19 nov 2020, 20:18

Treba vratiti Mijatovica pod nasu zastavu, mislim da ce mu 3-godisnja reprezentativna pauza uskoro proci...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.