Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

StrikeWarzone
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la StrikeWarzone » 06 nov 2020, 10:36

dijabola je napisao/la:
06 nov 2020, 09:36
Zna li neko da li je kažnjivo voziti noću sa upaljenim maglenkama ako nema magle. Znam da je prije bilo, pa je ukinuto pa ne znam sad kakva je situacija vidim ljudi voze tako regularno. Otišao mi modul za pomjeranja svjetala pa stoje oborena, naručio sam novi ali dok ne stigne baš slabo se vidi noću. Kad upalim maglenke ok je...
Ma haj kad mogu oni seljaci polutununeri vozit s led sijalicama od 15KM s pika, mozes i ti s maglenkama brate.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 07 nov 2020, 09:22

Sto nas narod pljuje toliko volkswagen, bar sudeci po komentarima na klixu :mrgreen: ja nisam neki strucnjak za auta, tacnije laik sam ali kad cujes/procitas sta nasi ljudi pricaju rekao bi volskwagen auta se raspadaju cim izadju iz salona.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 nov 2020, 09:24

enobarca je napisao/la:
07 nov 2020, 09:22
Sto nas narod pljuje toliko volkswagen, bar sudeci po komentarima na klixu :mrgreen: ja nisam neki strucnjak za auta, tacnije laik sam ali kad cujes/procitas sta nasi ljudi pricaju rekao bi volskwagen auta se raspadaju cim izadju iz salona.
Mozda kod vas u Bosni.
Kod nas ih obozavaju :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 07 nov 2020, 09:32

Lillard je napisao/la:
07 nov 2020, 09:24
enobarca je napisao/la:
Mozda kod vas u Bosni.
Kod nas ih obozavaju :mrgreen:
Ja kad god naletim na clanak o volkswagenu samo ljudi pljuju, a opet pun krc njihovih vozila na cestama, ne mozes biti pametan :mrgreen:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 nov 2020, 09:36

enobarca je napisao/la:
Zato što je jedno vrijeme bio ogroman stereotip da samo seljaci vozaju fauvea.

Meni se kod auta najviše sviđa pouzdanost, sve ostalo mi je svejedno. Vozio bih i Fiat Multiplu kad bi bila pouzdana ko vozila iz fauve grupacije.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 nov 2020, 09:40

U nasoj zemlji imas preko 60k registrovanih dvica i jos boga pitaj koliko onih bez tablica za kozje staze. Jasan dokaz nepoderivosti iz cega proizilazi status legende.

VW je ubjedljivo najprodavanija marka polovnih automobila u BiH.

VW grupacija dominira u pogledu novih vozila - npr. Skoda.

Pljuju ih oni sto 'oce Koenigsegg sa 70 konja i stroj od preko 20 godina starosti bez ikakvih ulaganja.

Npr. jedan Golf je sinonim za jednostavnost, ekonomicnost i dugovjecnost.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 07 nov 2020, 09:46

Pa mi smo poznati po pljuvanju i omalovazavanju.
Znam masu ljudi koji blate npr Alfe (ne govorim na pricanje sala i viceva) a nikada nisu posjedovali ili pak vozili Alfu. Isto se moze prenijeti i na sve druge vrste vozila. Evo lupam,na spomen nekog japancs ili Volvs dobijas odgovor **** to skupi dijelovi. Francuzi smece sminka, I moze tako unedogled.
VW jeste gigant , ali kad mi neko kaze da je bolje vozati dvojku sa kraja 80tih u odnosu npr na Auto sa pocetka 2000tih ..dodje mi da se izolujem dozivotno.
Kako kazu poslovice : najbolje je novo auto, a kad je polovnjak u pitanju najbolje je dobro odrzavano auto (npr ja vozim Fiata koji je prevalio 650.000 , ali auto je ko čvoka) Za svojih 17godina servisna mu je ko sabrana djela Branka Copica.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 nov 2020, 09:49

Ja sam u svog Fiata od aprila 2019 do danas uložio 2700 maraka. Auto ko novo, sve sam promijenio, čim šta iole osjetim trčim mehaničaru.

Možeš na hadždž s mojim autom mirne duše.

A surova realnost je da za njega ne bih mogao dobiti više od 3000 maraka da ga sad prodajem. I to je pitanje.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 nov 2020, 10:09

edoox je napisao/la:
07 nov 2020, 09:46
Pa mi smo poznati po pljuvanju i omalovazavanju.
Znam masu ljudi koji blate npr Alfe (ne govorim na pricanje sala i viceva) a nikada nisu posjedovali ili pak vozili Alfu. Isto se moze prenijeti i na sve druge vrste vozila. Evo lupam,na spomen nekog japancs ili Volvs dobijas odgovor **** to skupi dijelovi. Francuzi smece sminka, I moze tako unedogled.
VW jeste gigant , ali kad mi neko kaze da je bolje vozati dvojku sa kraja 80tih u odnosu npr na Auto sa pocetka 2000tih ..dodje mi da se izolujem dozivotno.
Kako kazu poslovice : najbolje je novo auto, a kad je polovnjak u pitanju najbolje je dobro odrzavano auto (npr ja vozim Fiata koji je prevalio 650.000 , ali auto je ko čvoka) Za svojih 17godina servisna mu je ko sabrana djela Branka Copica.
Evo primjer Alfe 147-ice, koja je imala par problema elektro prirode do refresha 2004. Generalno odlicno vozilo. Interval zamjene zupcastog je 120k (kod 1.9 jtd) i tu moze biti nekih poteskoca obzirom na sam kvalitet remena te vanredne situacije, jer pomenuti interval moze varirati +/-, pa zato u uredjenim sredinama imas kontrole prije zacrtanog roka.

Nasi ljudi prilikom kupovine bilo kojeg polovnjaka tesko se odlucuju za preventivne zahvate a onda, kada se zaredaju zamjene, kuku pomagaj i ono na foru nikad vise Francuza, Talijana itd.

Tu dolaze predrasude, gatanja te majstori koji pomocu grimorija rjesavaju probleme i krpljenjem prave cuda.

Raja blati i Renault, jer su nekad prvoj i drugoj generaciji Clia, Megana (I) isl. imali nerjesivih enigmi, iako je taj proizvodjac faceliftom, raznim opozivima itd. regulisao sve ono sto bi nazvali hronicnim.

I dan danas, gigant poput Merca haman sa trake opozove preko 300k vozila zbog opasnosti od pozara, Toyota zbog problema vodene pumpe itd.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 nov 2020, 10:15, ukupno mijenjano 1 put.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 nov 2020, 10:14

VW meni u kucu uci nece.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 07 nov 2020, 10:15

Pa nece u kucu, hoce u garazu :mrgreen:

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 nov 2020, 10:58

enobarca je napisao/la:
07 nov 2020, 10:15
Pa nece u kucu, hoce u garazu :mrgreen:
:urnebes:

Na isto ti ga dodje. Samo egzotika.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 08 nov 2020, 10:39

Kako sam izlazio iz garaze zakacih coskom branika zid i ostadose mi 2 ogrebotine velike, koliko bi me kostalo da se to sanira?
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 nov 2020, 10:51

Nadjes nekog u selu sto lakira i nece te ni 100 maraka ispast.

Ja udario golfa 4 iznad zadnjeg tocka na blatobranu.
Otiso covjeku, da popravi mu to, 80 maraka mi uzeo.

A npr da sam otiso u neku firmu sto se bavi tim poslom. Uzeli bi mi duplo.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 nov 2020, 11:03

wolfie je napisao/la:
08 nov 2020, 10:39
Kako sam izlazio iz garaze zakacih coskom branika zid i ostadose mi 2 ogrebotine velike, koliko bi me kostalo da se to sanira?
Baci sliku , ako nije problem .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 08 nov 2020, 12:29

soxx je napisao/la:
08 nov 2020, 10:51
Nadjes nekog u selu sto lakira i nece te ni 100 maraka ispast.

Ja udario golfa 4 iznad zadnjeg tocka na blatobranu.
Otiso covjeku, da popravi mu to, 80 maraka mi uzeo.

A npr da sam otiso u neku firmu sto se bavi tim poslom. Uzeli bi mi duplo.
Hvala! :bih:
bombaysaphire je napisao/la:
08 nov 2020, 11:03
wolfie je napisao/la:
Baci sliku , ako nije problem .
slika

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 nov 2020, 12:37

Ismirglas lagano neravnine, kupis kit (imas onaj za plastiku i limariju), zamjesas, popunis udubljenja. Odes negdje gdje prodaju boje i lakove, kazes da zamute 100 grama na uzorak branika. Kupis cetkicu i litar razrjedjivaca (akrilnog). Zamutis tako sto dodas malo pomenutog razrjedjivaca u farbu. Promjesas i cetkicom nanesi po datom mjestum neka dva sloja. Kasnije se ispolira.

Sve te dodje 30-ak KM i ajmo rec moze proci. Jedna tanja linija cak i dublja nije bauk, no problem ce biti ako je otislo u sirinu pa imas vise sitnih ogrebotina. Obicno se cijeli branik mora prefarbat da se ujednaci i tu trebas nekog limara/lakirera.

Na ovoj slici koliko mogu vidit to je slucaj za profesionalca.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 08 nov 2020, 13:26

Asteriks je napisao/la:
08 nov 2020, 12:37
Ismirglas lagano neravnine, kupis kit (imas onaj za plastiku i limariju), zamjesas, popunis udubljenja. Odes negdje gdje prodaju boje i lakove, kazes da zamute 100 grama na uzorak branika. Kupis cetkicu i litar razrjedjivaca (akrilnog). Zamutis tako sto dodas malo pomenutog razrjedjivaca u farbu. Promjesas i cetkicom nanesi po datom mjestum neka dva sloja. Kasnije se ispolira.

Sve te dodje 30-ak KM i ajmo rec moze proci. Jedna tanja linija cak i dublja nije bauk, no problem ce biti ako je otislo u sirinu pa imas vise sitnih ogrebotina. Obicno se cijeli branik mora prefarbat da se ujednaci i tu trebas nekog limara/lakirera.

Na ovoj slici koliko mogu vidit to je slucaj za profesionalca.
Znaci pusiona. :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 nov 2020, 14:13

Imas limara/lakirera koji ce ti to uraditi za cca 60 KM. Cak ni PE kit za taj dio nije skup, znaci potrebna kolicina.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 13 nov 2020, 20:46

Gdje bih mogao naći polovan procesor sagem 3000
wolfie je napisao/la:
Amidža je lakirer, ako budeš htio možemo odletiti do njega. Tu nam je u mahali :D
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, Jabroni, nerkolfc, rio_Ferdy88, VolimBiH96 i 13 gostiju.